Si slabeeeessstiiiiii.
Corect e "si am slaaabiiiit"
Ca altii dupa cum vezi, deloc
Postat 28 ianuarie 2015 - 15:32
Si slabeeeessstiiiiii.
Corect e "si am slaaabiiiit"
Ca altii dupa cum vezi, deloc
Postat 28 ianuarie 2015 - 15:41
Cum aveti glicemia, cele care ati renuntat de tot la zahar? Dar tensiunea arteriala?
Eu le aveam mici si inainte, asa le am si acum.Singura diferenta este ca nu mai fac hipoglicemii, Montignacul mi-a reglat f bine secretia de insulina, si nu ma mai ingras chiar daca tot stramb calc in ultimul timp.Oricum dieta asta iti creaza o disciplina alimentara, greu ii incalci principiile dupa ce te ai obisnuit cu ele.Odata cu zaharul am eliminat si faina alba, cartofii, orezul alb, malaiul si multe ,multe alte alimente cu IG mare.Acum mai mananc din cand in cand, rarisim, din toate cate putin.Dar nu se cunoaste.
Postat 28 ianuarie 2015 - 16:36
zaharul e otrava numarul unu a omenirii. fructoza si alte siropuri indulcitoare sunt cam tot pe acolo. multe boli, inclusiv toate formele de diabet sunt cauzate de zahar sau alti indulcitori. asta am invatat io la scoala, acuma de curand. am citit chiar in studii ca in anii 70-80 nu erau cunoscute cazuri de diabet la copii in anul 2010 erau deja cateva sute de mii de cazuri numai in germania.
anul trecut am avut cateva perioade cand am renuntat la zahar si alte dulciuri, apoi am revenit, apoi iarasi am renuntat. si am observat ca vreau ceva dulce atunci cand sunt obosita. concluzia, trebuie sa am grija la somn.
si nici nu stiu daca pot renunta detot, ptr ca sunt ispite dulci pe toate drumurile.
Postat 28 ianuarie 2015 - 16:42
Corect e "si am slaaabiiiit"
Ca altii dupa cum vezi, deloc
Ai dreptate , si eu am revenit la vechile obiceiuri .
Postat 28 ianuarie 2015 - 17:13
Nu pot renunta la zaharul din cafea, ca nu merga bauta decat dulce. Macar folosim zahar brun nerafinat si nici cafea nu bem chiar zilnic.
In rest ... ma straduiesc sa scot din casa dulciurile rafinate, desi traind in tara berii si a ciocolatei ... va cam dati seama de cata vointa e sa lupti cu scosul din casa al amandorura. Dar .. e greu mai ales cand ai un copil pe care bunicii cand vor sa-l cadoriseasca cu ceva ii cumpara oua kinder. Asa ca am inceput sa fiu mai receptiva la retete de dulciuri de casa unde controlez eu si cantitatea de dulce folosita, dar si calitatea. Baclavale, sarailii ... ca se fac cu miere, trigoane, ca si ele merg cu miere, un fel de prajitura de mere unde zaharul e chiar in cantitate mica ...
Cum zic atat de multe doamne inaintea mea .. moderatie si control.
Postat 28 ianuarie 2015 - 19:31
Ai dreptate , si eu am revenit la vechile obiceiuri .
Cine a mai revenit la vechile obiceiuri?
inclusiv toate formele de diabet sunt cauzate de zahar sau alti indulcitori.
Asta nu e adevarat
Postat 28 ianuarie 2015 - 21:14
Eu cred ca as trai bine-merci fara zahar, doar ca eu am alta problema: uit :))) Uit, de exemplu, sa citesc eticheta daca imi cumpar ceva ambalat, si uit ca prajiturile alea pe care le aduce unul-altul pe la birou tot la doua zile au zahar in compozitie :)) In rest, nu poftesc dulce (eu sunt pe partea cealalta, cu rontaieli sarate), beau ceai verde fara zahar ca sa-i simt gustul cum trebuie, in shake-ul de fructe pun miere, nu am mancat in viata mea indulcitori artificiali, si nici stevia. Siropul de agave mi s-a parut yucky rau, not my style.
Ia sa incerc sa termin si eu cu zaharul macar o perioada, ca iar mi-au aparut cosuri ca la pubertate (bine, asta mai mult ca am mancat chipsuri ca disperata saptamana trecuta - mi-a fost infinit mai usor sa ma las de fumat decat de mancat chipsuri) :)
Postat 28 ianuarie 2015 - 21:39
Tot citesc pe aici de legatura dintre zahar si cosuri. Habar n-aveam ca dauneaza tenului in acest mod… Stiam de alte belele, dar de asta nu.
Eu mi-am tot propus sa renunt la zahar, dar mi-e greu. Am renuntat la carne, am renuntat la gluten, am renuntat la lactate in proportie de 85% (mai mananc mamaliga cu branza f rar), recunosc cinstit ca as putea trai fara, dar ar trebui sa-mi dicteze vreo boala treaba asta!
Editat de carolinah, 28 ianuarie 2015 - 21:40 .
Postat 28 ianuarie 2015 - 21:52
Dar sa nu cumva sa credeti ca daca renuntati la zahar gata, se duce riscul de boala. nu, nu, e doar un factor.
Postat 28 ianuarie 2015 - 21:56
Am citit studii. Stiu cat este zaharul de blamat, dar eu nu am sa militez niciodata impotriva lui. Mi se pare tras de par sa o fac.
Miscarea, renuntarea la sosurile din comert, la alimentele ce contin o gramada de zaharuri sunt singurele cai spre echilibru.
Nu voi renunta niciodata la cele 2 cuburi de zahar brun in cafeaua de dimineata (nici macar in cura de slabire - si slabesc bine mersi) la patratica de ciocolata zilnica sau la lingurita de dulceata facuta de mine.
Pentru mine astea sunt de baza. Si nu am schimbat nimic din obiceiurile astea in nicio cura de slabire si sincer nici nu a daunat.