Aschiutza, mierea este muuuuult mai sanatoasa.
Important este sa mananci sanatos, ca poate nu vor toti sa slabeasca, iar din acest punct de vedere mierea e recomandata de medici. Zaharul alb e un mare 'NU'.
Fructoza si ceilalti indulcitori afecteaza in timp tractul gastrointestinal.
Stii ca mierea contine pina la 45% fructoza, nu?
Zaharul alb spre diferenta de cel brun e numai ca e curatat. Are o puritate mai mare. Ar trebui s amaninci f mult zahar brun ca sa obtii un folos cu vitaminele si mineralele din el.
Si din cite stiu daca incalzesti mierea (deci icnd gatesti cu ea) se distrug multe din vitamine si enzime, deci mare folos in comparatie cu zaharul alb nu este.
Ca mierea are unele calitati bune pt sanatate e una, ca e de fapt in mare parte compusa tot din carbohidrati e alta. Daca vei inlocui tot zaharul mincat cu miere, nu vei face mare cistig din acest punct de vedere. Deci nu te poti culca pe o ureche spunind "maninc miere, nu zahar, nu am de ce sa imi fac griji". Si cu mierea trebuie sa ai grija cit maninci, si nu vorbesc acum de slabit, ci in general pt efectul carbohidartilor asupra sanatatii. Pe credinta ca "mierea e sanatoasa / zaharul alb ba" se bazeaza multi producatori de musli, punind in loc de zahar miere. Din cite stiu, diferentele in efectele asupra santatii intre saharoza si amestec de glucoza / fructoza e destul de redusa. Daca maninci miere, vei avea ceva avantaje in plus, carbohidratii insa vor ramine carbohidrati.
Pina la urma in toate ce mincam si bem conteaza cantitatea. Putina sare e aboslut necesara pt corpul omenesc, multa -e toxica. Pina si apa daca bei prea multa dintr-o data nu iti va fi bine. Asa e si cu zaharul si restul carbohidratii (mono - si dizaharide), egal din ce provin: trebuie sa tii o masura.