Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cat trebuie sa invete un copil in afara orelor de scoala? - dezbatere Desprecopii

dezbatere scoala teme invatamant

72 raspunsuri la acest subiect

#31
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 05 decembrie 2016 - 14:25

Sedintele cu parintii sunt individuale, sunt anumite zile cand se organizeaza si ai 10-15 minute cu fiecare profesor in parte. Mergi in general cu copilul dupa tine, la ora la care te-ai programat, si discuti. Iti arata ce a lucrat pana atunci daca vrei sa ii vezi caietele, iti arata notele sau rezultatele de la teste, iti spune ce-i ok si ce nu, poti pune intrebari, etc.

 

Evident, nu exista niciun fel de fond al scolii sau clasei, in schimb se organizeaza frecvent strangeri de fonduri pentru scoala sau caritate, sub diferite forme. Acum a fost targul de Craciun, parintii au donat  lucruri care apoi au fost incluse intr-o tombola, iar banii rezultati au mers la dotarea scolii cu cele necesare. Plus vanzari de diverse, gen prajituri home-made, decoratiuni, etc, pentru care la fel, fondurile stranse ajung la scoala.

Alta metoda rapida de strans fonduri e "own clothes day", ziua in care te imbraci cum ai tu chef, cu conditia unei contributii simbolice de 0,5£. Nu e nimic obligatoriu, poti merge in uniforma si nu donezi nimic. 



#32
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 05 decembrie 2016 - 14:51

Pepco, cum spunea si Monica, nu are rost sa le invete pe de rost, se rezolva prin exercitiu

 

Am spus ca a dat autodictare din ele. Toate definitiile si formulele de calcul trebuie invatate pe de rost.


Editat de Pepco, 05 decembrie 2016 - 14:52 .


#33
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 05 decembrie 2016 - 14:56

Noua ne-a transmis profesoara de limba engleza sa lucram individual cu ei acasa. Sa exersam cuvinte, cum se scriu, cum se pronunta. Genul asta de cerinte ma enerveaza, mi se par discriminatorii.


Editat de Pepco, 05 decembrie 2016 - 15:00 .


#34
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.654 mesaje

Postat 05 decembrie 2016 - 16:30

Micky, exact la fel este si in Franta, cel putin pana la gimnaziu. Insa, acest sistem este extrem de pervers, deoarece mai tarziu e nevoie de multa munca si concurenta este acerba.

Nici fie-mea de 8 ani nu are teme. Temele sunt interzise in scoala primara. Dar, fara teme, esti mediocru (daca nu esti un geniu). In clasa se face minimul, pentru marea masa.



#35
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.329 mesaje

Postat 05 decembrie 2016 - 16:53

Exact ladies , Didi si mcoca , ati punctat foarte bine , diferenta o fac parintii. Daca te ramai cu ideea ca atata se cere atata dau ramai fara nimic . Nu stiu cum e la voi , dar aici de la primara la secundara se face diferenta , cei care au rezultate bune merg la grammar school , scoli cu nivel academic foarte ridicat , chiar peste nivelul celor private , dar care sunt total gratuite . Aici iti propulseaza copilul direct la o universitate buna .

Nu vreau sa spun ca sunt bune temele care doar iti dau de lucru , dar cu copilul acasa ai tot timpul de lucrat , chiar si atunci cand nu isi da seama . Pai una e sa stai pe canapea la tv , sau sa il lasi cu orele pe tableta si alta e sa mergi la biblioteca , sa mai rezolvi ceva la mate , sa mergi la muzica , sport , sau simplu in parc.

E o mare iluzie ca aici scoala este usoara , de fapt e mult mai greu si mai competitiv decat in tara . Eu am analizat bine sistemul de 6 ani si nu idealizez in totalitate . Exista o mare segregare , dupa cum poate si isi permite fiecare , scoli grammar , private , ale bisericilor , ale comunitatii , dar e un stress extraordinar pentru parinti , de fapt viitorul copiilor de asta depinde , cum se invart parintii . Unii platesc , altii isi muta casa , altii cheltuie cu meditatii , etc .

La noi se da fondul scolii/clasei , ce o fi . La inceput de an ni se cere o contributie benevola de 35 de lire . In acesti bani intra si excursiile . Daca nu platesti nu se intampla nimic.

#36
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 05 decembrie 2016 - 17:02

Confirm ...asa e si aici. Adica clasele 1-4 sunt extrem de lejere, exact cat sa le formeze impresia ca scoala e o placere. Incepand din clasa a 5 a, devine din ce in ce mai demanding, mai multe teme, nevoia de a invata acasa pentru teste.

Din ce aud de la amicii mei cu copii in liceu, orele de la liceu, mai ales cele avansate sunt sângeroase. Mult de invatat acasa, mult de citit, compuneri peste compuneri, notiuni abstracte pe care nu le înțeleg. Sigur, pot ramane in clasele normale, nu e obligatoriu sa ia clasele avansate, dar asta ii trage in jos la admiterea in college.

 

Problema cu metoda asta de învățământ este pentru copiii mai isteți care in clasele mici, neavand nici un challenge, ajung in clasele mari crezand ca ori ei sunt super deștepți, ori scoala e foarte ușoară. ..si cand trec la clasele avansate, e dezastru. Sunt confuzi, nu sunt obișnuiți sa stidieze acasa, au mari probleme de time management, multi ajung din premianți sa pice clasele ca aparent nu fac față. De fapt nu cred ca nu fac față ci doar trebuie sa isi schimbe modul de gandire vis-a-vis de scoala, si trebuie sa faca asta in furia adolescentei, cand e mult mai greu sa se adune.

De aceea eu vad util lucrul suplimentar acasa, poate nu atat de mult ca in Romania, dar mai mult decat cere scoala aici.

 

Ah, si inca ceva interesant ...asa cum spunea Mickyyy, se pune extrem, dar extrem de mult accent pe citit si scris compuneri. Matematica nu conteaza ...noi suntem in clasa a 6 a si nu pare sa conteze. Citesc in școală mult, ii testeaza in fiecare luna la reading level, scriu la compuneri in disperare, fac proiecte de science in care trebuie sa scrie cate un eseu, nu am auzit pana in clasa a 6 a de ceva competiții de matematica, dar stiu cel putin 3 de compozitie, istorie, geografie ...etc.

 

Cu toate astea, cei ce exceleaza in materiile exacte (matematica, fixica, chimie) au viitorul mai sigur. Ingineria de ex este profesia care necesita stidiile cele mai putine si ofera return-ul cel mare, comparativ cu alte profesii umaniste pentru care e nevoie de master, doctorat ca sa poti trai din ele.



#37
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 05 decembrie 2016 - 17:05

In clasa se face minimul, pentru marea masa.

 

Apropos de minim, nu stiu daca si in Franta e la fel, aici sunt 2 sisteme diferite

 

La primary, adica de la 5-11 ani, ei au clase normale si clase mixte, adica exista year 3, year 4 dar si year 3/4. Fie-mea acum, care e anul 3, e in clasa mixta, nu imi dau seama daca e avantaj sau dezavantaj, pentru ca ea face majoritatea orelor cu cei de anul 4 la un loc, dar are si ore separate, doar pentru year 3. Adica are acces si la informatii din anul urmator, ceea ce poate fi un avantaj. 

 

La secondary sunt impartiti pe "seturi", de la 1 la 8 daca nu ma insel, 8 fiind cel mai de jos. Poti sta toti anii in set 8, sau poti urca (probabil  viceversa). Cu cat e mai sus setul, cu atat materia predata e mai dificila. 

Cand am ajuns, Malina a dat teste ca sa o poata repartiza in seturile corespunzatoare, neavand un istoric scolar aici. La matematica de exemplu, fiind un test nu doar de aritmetica, ci si cu probleme, cum ea nu stia limba decat basic, nu s-a descurcat bine, si au bagat-o in setul 8, cel mai prost. Dupa primele 2 luni, cand deja isi imbunatatise considerabil engleza, si s-au prins ca ea de fapt nu intelesese testele, au urcat-o 2 seturi mai sus, iar acum am impresia ca e deja in 5, unde se pare ca se plictiseste, i se pare banal, asa ca probabil cat de curand va trece in 4. 

 

Dar comparand cu ce matematica se face in romania, aici probabil o faci doar in set 1-2, pentru ca am vazut ce face ea in set 5, si e cam de nivel de clasa a 5-a romaneasca. Ea avand acum 12 ani jumate, deci ar fi fost a 6-7 in tara. 

Sunt cam 200 de copii intr-un an la ei la scoala, si majoritatea sunt set 6-8, nu stiu daca au mai mult de 20-30 in set 1-2. Adica majoritatea fac minimul pentru varsta lor, si sunt confortabil cu asta.

Evident, eu ca parinte mi-as dori-o acolo, in primele seturi la toate materiile, dar stiu ca nu se poate. Si decat sa chinui copilul ca in tara, aici poate excela si in set 5 la o materie care nu ii place, decat sa se zbata in set 1-2 si sa dea gres. 

 

 



#38
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.654 mesaje

Postat 05 decembrie 2016 - 17:11

Da, si aici sunt clase mixte, dar sunt un mare fas. Se fac deoarece nu sunt copii suficienti sa faca una intreaga. Nu e niciun avantaj/dejavantaj.

 

Eu sunt ca si Buflea, merg pe stiintele exacte :))). Din fericire am cu cine. Ma intereseaza numai franceza si matematica. Atat lucram. La restu se descurca singura. Nici macar nu sunt notati la istorie, geografie, nu are niciodata de invatat.



#39
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.329 mesaje

Postat 05 decembrie 2016 - 17:19

Miky , eu nu am auzit de clase mixte . La noi sunt nivele diferite in aceeasi clasa , cartile pentru teme ssunt la fel pe nivele . La matematica se lucreaza dupa carti Singapore , adica nivel avansat .

Pe saptamana au 4 teme , La matematica tema de capitol saptamanal , la engleza : o tema la gramatica , una spelling , una , recenzia unei carti citita in saptamana respectiva . Alta tema e cea legata de curricullum.

#40
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 05 decembrie 2016 - 17:56

Collins, chiar sunt clase mixte aici, nu nivele diferite in aceeasi clasa. Poate fi si ce zice mocca, nu au suficienti copii si atunci fac cate o clasa mixta, desi din ce am vazut eu pe site, scoala la care merge a fost "oversubscribed" anul asta, deci ar fi avut de unde alege.

La primary nu au teme deloc sau foarte rar. Anul asta cel putin nu imi aduc aminte decat de o tema, si aia de colorat un desen cu numere, fiecare oare un alt numar. 

 

La secondary au, o tema saptamanala la stiinte, un fel de revista (cu 4-8 sau extrem de rar 12 pagini), cu teste unde doar bifeaza sau completeaza spatii punctate, care daca stii materia o faci in 10 minute maxim, la matematica au o tema saptamanala, fie pe foaie fie pe net, cea de pe foaie e impartita in 5 coloane, cate o coloana pentru fiecare zi, le primesc luni si trebuiesc predate lunea urmatoare, un test zilnic ia tot asa 5-10 minute, in maxim o ora iti faci tema pe toata saptamana, iar la restul depinde de cheful profesorului, au sau nu teme. La IS (integrated studies) au mai des de facut eseuri pe diverse teme (saptamana trecuta a facut Daria unul despre vulcani), la engleza tot asa, la arte mai deseneaza una alta, la ITC (calculatoare) am vazut teme micute, in general intrebari legate de diversele functii ale programelor care la folosesc sau desene cu diverse componente hardware la care trebuiau sa denumeasca partile componente.

 

Cert e ca orice tema care am vazut-o eu pana acum nu ia mai mult de jumatate de ora/materie. Iar suplimentar, nici gand sa faca momentan ale mele. Eu ma multumesc doar sa citeasca acum, cat sa isi perfectioneze limba si vocabularul, ca au nevoie toate.

 

Azi a venit Malina agitata foc de la scoala pentru ca trebuie ca pana la Craciun sa isi aleaga materiile pe care vrea sa le urmeze anii viitori, si nu stie ce sa aleaga. Ea nu are treaba cu stiintele exacte, e artista familiei, pasionata de literatura, desen, orice altceva in afara de matematica sau science. Isi doreste sa devina designer interior sau altceva din zona aia. Spre deosebire de surorile ei mai mici, care m-au mostenit pe mine si pasiunea pentru matematica si stiinte exacte.

 





Etichetat si cu dezbatere, scoala, teme, invatamant

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Astăzi, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Astăzi, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -