Postat 16 august 2003 - 11:10
Eu am avut o gramada de complexe, si fizice, si psihice, si o luasem rau pe aratura, pe la 22 de ani...Am inceput cu ideea ca am picioare subtiri (asta pe la 14 ani), am purtat numai pantaloni vreo 2 ani, pana am descoperit sportul si am facut picioare frumoase (vorba vine, sunt scurte, putin icsate, dar arata binisor in fusta...ce modesta sunt...)Apoi am ajuns la complexul ochelarilor, tot pe la 14 ani, si asta m-a tinut mult, ajunsesem sa nu-i mai port, desi am miopie mare (minus 5)si faceam gafe pe strada-zambeam aiurea, crezand ca e o persoana cunoscuta, si cand se apropia, vedeam ca nici vorba...Unul m-a agatat odata, pe cand eram studenta, vazandu-ma ca ma hlizesc ca proasta , si abia am scapat de el...S-a rezolvat si asta de un an, de cand port lentile de contact.Si sa nu uitam marele meu complex, sanii prea mici, camuflat partial cu sutiene cu burete, dar evident la costumul de baie...o, cat am suferit ca n-am si eu ceva acolo, ca Pamela Anderson...De cand cu sarcina si acum alaptatul, sunt o fericita, am sanii pe care mi i-am dorit intotdeauna, si sotul meu a promis solemn ca peste vreun an-doi, daca insist, imi plateste si o operatie estetica de marire de tzatze.Sunt o norocoasa !
Complexele pshice (gen nu sunt buna de nimic, nu stiu sa ma descurc, n-am noroc in dragoste etc etc) au ajuns la un moment dat ingrijoratoare si am avut o tentativa de suicid (recunosc, am fost o vaca...)Dupa ce mi-a esuat tentativa, am intrat in atentia unui psihiatru care a reusit, treptat, sa ma vindece de fluturasi la tartacuta. E adevarat ca acum am trecut in extrema cealalta, sunt absolut lipsita de modestie, dar prefer starea asta, decat pe cea de salcie plangatoare.Chiar si acum, dupa 8 ani de la "tratamentul" psihiatric, am seri cand ma uit in oglinda si-mi spun "arat bine, sunt o tipa desteapta, obtin intotdeauna ceea ce vreau..." etc etc.Intr-adevar, autosugestia face minuni. Si trebuie sustinuta de o mare incredere in fortele proprii, dar si de un sot care sa nu se sifoneze si sa inteleaga faptul ca micile infatuari sunt preferabile unor crize de depresie acuta...