Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(12)


149 raspunsuri la acest subiect

#31
joanna

joanna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 293 mesaje

Postat 07 noiembrie 2005 - 20:46

Anto[asia][flo].Sa iti dea Dumnezeu sarcina usoara si copil frumos si sanatos!
Eu sunt necajita ca ieri am fost prea obositi si nu ne-am trezit in timp sa mergem la liturghie.Am trecut asa niste sentimente de rusine,spaima ,ratacire ..un gol imens .Ne-am apucat de rugaciune ...a mai alinat dar nu a inlocuit acea lipsa a liturghiei.
Visele la mine sunt cind si cind si incerc sa le ignor.Nici nu stiu sa le deosebesc si atunci mai bine ma rog....nu ca asta as stii mai bine
Inca sunt tulburata de lipsa noastra de ieri de la biserica....
Doamne ajuta,


Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

''In our days it is impossible to be a half-hearted Christian: either you are fully there, or not at all''
hieromonk Seraphim Rose

#32
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 08 noiembrie 2005 - 09:53

Astazi: soborul mai marilor Arhistrategi Mihail si Gavriil si al tuturor cerestilor, fara de trupuri, Puteri



"Astazi Biserica ne cheama sa cinstim pe Sfintii Ingeri si lucrarea lor in viata noastra si in lume. Este sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, in jurul carora Biserica aduna si serbeaza toata obstea, tot "soborul" Sfintilor Ingeri laolalta. Ca sarbatoare a ingerilor, ziua de 8 noiembrie a inceput a se serba in Biserica de prin veacul al cincilea si ea s-a raspandit repede in tot Rasaritul crestin.



Despre ingeri, Biserica invata ca ei sunt "duhuri slujitoare" (Evrei, 1, 14), adica fiinte fara de trupuri, slugi credincioase lui Dumnezeu si totodata prieteni si ocrotitori ai nostri, pusi de Dumnezeu, pe drumul anevoios de la leagan, la patria nostra cereasca, la "Cerul nou si pamantul nou" ce vor sa fie. Asadar, daca ingerii se arata sub forme vazute, nu-i asta firea lor cea adevarata, forma vazuta este un chip de imprumut, ei sunt "lumea nevazuta", "cerul".



Dupa descoperirile Sfintei Scripturi si dupa marturisirile Sfintilor, ingerii iubesc pe Dumnezeu, Il preamareasc si-I implinesc voia Lui in conducerea lumilor imparatiilor, a popoarele, a oamenilor. Ca slujitori, ingerii sunt uneori implinitori ai pedepselor lui Dumnezeu, cum a fost focul peste Sodoma sau pedepsele peste Egipt. Dar, in mod statornic, ingerii slujesc la apararea si calauzirea oamenilor. Ei duc rugaciunile noastre la Dumnezeu, ei ocrotesc pe cei drepti: pe Lot, de foc, pe Ilie de Ahab, pe cei trei tineri in cuptorul din Babilon, pe Apostolul Petru de Irod. Ei vestesc faptele mari ale mantuirii: Nasterea Domnului, suferinta din Ghetsimani, Invierea Domnului, a doua Lui venire. Ingerii pazitori sfatuiesc de bine pe oameni prin glasul constiintei: tot ce este in noi bun, curat, luminat, orice gand frumos, orice miscare buna a inimii, rugaciunea, pocainta, faptele bune, toate acestea se nasc in noi si se infaptuiesc din indemnul ingerului pazitor.



La inceput, toti ingerii au fost facuti de Dumnezeu buni, stralucind de frumuseti, de intelepciune si de tot felul de daruri. Dar, Stapanul Cerului si al pamantului i-a supus unei incercari prin care ingerii, cu voie libera, sa-si dovedeasca ascultarea. Incercarea aceasta s-a petrecut inainte de facerea lumii. Si, in aceasta incercare, o parte din ingeri, in frunte cu Lucifer, cel mai frumos si cel mai inzestrat dintre ei, s-a razvratit impotriva Ziditorului sau, zicand: "Pune-voi scaunul meu deasupra norilor si voi fi asemenea cu Cel Preainalt". Si ametit de mandrie, n-a vrut sa mai asculte de Dumnezeu.



Despre caderea lui Lucifer si a ingerilor lui, Scriptura ne vorbeste asa: "Si s-a facut razboi in cer: Mihail si ingerii lui au pornit razboi cu balaurul. Si se razboia si balaurul si ingerii lui si n-a izbutit el, nici nu s-a mai gasit pentru ei loc in cer. Si a fost aruncat balaurul cel mare, sarpele cel de demult, care se cheama satana, diavolul cel ce insela pe toata lumea, pe pamant si ingerii lui au fost aruncati cu el" (Apoc., 12, 7-9). Si asa a cazut Lucifer din cinstea de arhangel, precum graieste Domnul: "Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer" (Luca, 10, 18). Si asemenea cu el si ceata de ingeri ce era sub dansul, inaltandu-se, au cazut si demonii, luptatori impotriva mantuirii noastre s-au facut.



Dar Arhanghelul Mihail, de-a pururi laudatul, pazind ca o sluga credincioasa, "credinta catre Stapanul sau, s-a aratat adevarata capetenie peste cetele celor fara de trupuri". Ca, vazand cum a cazut vicleanul Lucifer, a laudat cu glas pe Domnul tuturor si a zis: "Sa luam aminte, noi, care suntem fapturi, ce a patimit Lucifer, cel care era cu noi: cel ce era lumina, acum intuneric s-a facut. Ca cine este ca Dumnezeu?" Mi-ca-El? Ca, numele de Mihail asta inseamneaza: "Cine este ca Dumnezeu".



Si asa s-a intocmit soborul, adica adunarea si unirea tuturor ingerilor credinciosi lui Dumnezeu, iar Mihail Arhangelul a fost randuit de Atotputernicul Dumnezeu capetenie a ingerilor buni si mare folositor si de bine facator al mantuirii noastre si, luand chip vazut, s-a aratat multora, atat in Legea veche cat si in Legea noua.



Impreuna cu Sfantul Arhanghel Mihail serbam astazi si pe preafrumosul si inveselitorul Arhanghel Gavriil, ca si acesta, luand chip vazut, multe faceri de bine a daruit neamului omenesc, aratate in amandoua Testamentele.



Asa, in proorocia lui Daniil, Gavriil este numele ingerului talmacitor al vedeniei (Dan., 8, 16). Asemenea, Gavriil arata lui Daniil intelesul celor saptezeci de saptamani de ani pana la venirea lui Mesia Hristos (Dan., 9, 21-27). Dupa traditie, tot el, Gavriil, vesteste lui Ioachim si Ana ca din ei va sa se nasca Doamna, Stapana noastra, Maria, Nascatoarea de Dumnezeu. In Legea noua, Gavriil descopera preotului Zaharia, nasterea lui Ioan, Botezatorul Domnului (Luca, 1, 19). Tot Gavriil anunta Fecioarei din Nazaret nasterea de la Duhul Sfant a Domnului Hristos, Mantuitorul lumii (Luca 1, 28). Unii zic ca tot Arhangelul Gavriil a fost ingerul in vesmant alb, care, pogorandu-se din cer, a rasturnat piatra de pe usa mormantului si a sezut deasupra ei, la ceasul Invierii Domnului. Si el a fost acela care, cel dintai, a dat Mironositelor vestea Invierii. Si, ca sa zicem mai cuprinzator, dumnezeiescul Gavriil a slujit la toata iconomia Intruparii Cuvantului lui Dumnezeu, din inceput si pana la sfarsit. Pentru aceasta si Biserica lui Hristos a hotarat sa-l praznuiasca pe el, impreuna cu Arhanghelul Mihail, si sa cheme darul si ajutorul amandurora, rugandu-i ca, prin mijlocirea si rugaciunile lor, in veacul de acum, sa aflam izbavire de rele, iar in cel ce va sa fie, sa ne invrednicim bucuriei si imparatiei ceresti. Amin."



Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa ne ocroteasca,pentru rugaciunile Sfintilor Arhangheli Maihail si Gavriil!

Va doresc o zi minunata![ruga]



Irina si bb Ilinca(26apr04)

Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

ILINCA





#33
Irina_Claudia

Irina_Claudia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 132 mesaje

Postat 08 noiembrie 2005 - 12:47

Urez si eu LA MULTI ANI !! celor cu nume de arhangheli si sa va fie viata prilej de mantuire!



Si tata meu e Gavril , ce fain, nu?



Mai fetelor nu e de glumit cu boala, am stat eu ce-am stat , am rabdat , m-am rugat dar vorba Conchitei trebuie avut grija si de trupul asta macinat de patimi.(vorbesc despre mine..)

Preotul meu duhovnic mi-a zis ca in doctor sa am incredere ca si in duhovnic asa ca mi-am sunat azi doctorita (un om deosebit de altfel si cu credinta cum rar am mai vazut) si am trecut fetelor pe tratament ca nu mai tine.



Citesc acum o carte minunata "Lucrarea" de Cornel Ciomazga daca o gasiti sa nu o ratati.E bazata pe experiente reale ale autorului, descrie caractere si oameni pe care n-ai da 2 bani in realitate se dovedesc a fi de fapt deasupra multora ca si traire in Hristos.



POZE



Irina + ingerasul Ioana

(3 ani si 11 luni)



[pup]







#34
gandacelu

gandacelu

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.404 mesaje

Postat 08 noiembrie 2005 - 13:23

dragele mele! ce de vesti!

adriana, anto, numai bine va doresc, sarcina usoara, nastere si mai usoara:D si copilasi sanatosi sa aveti! Doamne ajuta! ce m-am bucurat cand am citit:))

pentru toti sarbatoritii de azi, la multi ani!!!

eu am lipsit o vreme, ioachim a fost oleaca bolnavior, a avut cred ca "febra de 3 zile" care s-a finalizat azi cu o eruptie pe fata... nu stiu daca e rubeola sau doar o viroza, oricum e mai bine, asa ca suntem bucurosi, ca ne-a omorat cu febra:((

asadar nu am putut iesi din casa, am ascultat slujba la Radio Trinitas, iar predica a fost "la zi":) despre vise si vedenii, faptul ca cele de la Dumnezeu le deosebim dupa roadele "bune", adica dupa starea de dupa care e plina de liniste, smerenie, ravna duhovniceasca, pe cand cele de la diavol sunt pline de tulburare, deznadejde sau mandrie (daca cumva cineva viseaza ca ii vorbeste Hristos, de ex)

asadar trebuie sa stim sa deosebim ca sa nu ne mahnim degeaba:)

iar cu diavolul nu trebe stat de vorba! de la Pr. Arsenie Papacioc citire

fug la ioa' ca plange

pupi


mami de ileana si ioachim


#35
Sabina

Sabina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.695 mesaje

Postat 08 noiembrie 2005 - 13:38

fetelor, la multi ani dragilor vostri cu numele de Mihai, Gavril, Gabriel.





eu am luat viroza de la Sofia, tuseste ca un fumator inrait, nu doarme, aren cearcane etc, si eu dupa un paracetamol si un algocalmin am 37.8:)










Sabina si [hippi] Sofia Galagia







Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.



#36
star33

star33

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 251 mesaje

Postat 08 noiembrie 2005 - 14:46

Buna dragelor si LA MULTI ANI sarbatoritilor de astazi !!

Azi ar trebui sa citim Acatistul Sf. Mihail si Gavril, nu? Eu l-am citit aseara, ca sa fiu sigura ca azi nu ma apuca lenea, ca deseara merg la o onomastica [alcool]. Danion spunea ca e bine sa cerem ajutorul sfintilor, ca ei mijlocesc pentru noi la Dumnezeu si ne ajuta in probleme noastre.

Eu am facut odata un canon cu mai multe acatiste printre care si al Sf. Mihail si Gavril, dat de un preot si pot sa va spun ca mi s-au rezolvat problemele atunci. Asa ca haideti sa ne facem prieteni cu sfintii si sa ne indreptam rugaciunea catre ei, iar ei o vor duce mai departe [flo].

#37
gandacelu

gandacelu

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.404 mesaje

Postat 08 noiembrie 2005 - 15:10

sanatate, sabinuco...[pup]

fetelor, nu stiu daca v-am povestit despre noua mea pasiune (pe mine ma apuca RAU cateodata. da' RAU:)) periodic:)) ori pictura, ori muzica, ori dans... acuma, ramasese ceva neexplorat[alcool]

m-am apucat de fotografie... nu prea mai simt nevoia de atatea cuvinte, cate sunt aici, pe forum... mi se pare ca poti exprima mult mai multe fara cuvinte:))

va arat cateva poze, le-am pus pe un forum de fotografi din toata lumea (da' sa nu radeti de engleza mea:)) si nici de poze (sunt atat de la inceput...:))

sper sa va placa:
http://www.trekearth...rs/dada/photos/

si

http://www.treklens....rs/dada/photos/
(aici fetele de la Rusa sper ca vor avea o surpriza;)

va imbratisez, cu drag,
ancu:P


mami de ileana si ioachim


#38
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 08 noiembrie 2005 - 16:15

Gandacelsi noi tot la Radio Trinitas am ascultat slujba,ca eu nu pot intra in Biserica saptamana asta.Si exact la asta m-am gandit si eu,ca predica a fost exact pe subiectul cu visele.Mi-au placut fotografiile![il]



Sanatate tuturor,si celor mari,si celor mici![flo]



Irina si bb Ilinca(26apr04)

Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

ILINCA





#39
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 09 noiembrie 2005 - 10:13

Dragelor,astazi este ziua Sf. Nectarie din Eghina,noul facator de minuni.Moastele sale se gasesc si la M-rea Radu Voda din Bucuresti.





"Sfântul Nectarie s-a nãscut în anul 1846, în Silivria Traciei, din pãrinþi sãraci, dar foarte evlavioºi. Din botez a primit numele de Anastasie, bucurându-se din pruncie de o aleasã educaþie creºtineascã. Dupã primii ani de ºcoalã, Anastasie a plecat la Constantinopol, unde studiazã teologia ºi scrierile Sfinþilor Pãrinþi. La douãzeci de ani tânãrul Anastasie merge în insula Hios, unde predã religia la o ºcoalã de copii. Apoi devine cãlugãr, cu numele de Lazãr. Mai târziu a primit numele de Nectarie, pe care l-a purtat tot restul vieþii. În 1885, a fost luat de patriarhul Sofronie al Alexandriei ca ucenic, fiind hirotonit preot ºi apoi mitropolit de Pentapole. Câþiva ani mitropolitul Nectarie a slujit ca secretar al patriarhiei, predicator la biserica Sfântul Nicolae din Cairo ºi iscusit povãþuitor de suflete, fiind dãruit de Dumnezeu cu multã rãbdare, smerienie ºi blândeþe. Invidia ºi gelozia din partea celorlalþi ierarhi ºi slujitori ai Bisericii de Alexandria, i-a fãcut sã-l vorbeascã de rãu faþã de patriarh, cum cã doreºte sã-i ia locul. Tulburat, patriarhul Sofronie a fãcut sã fie eliberat din slujirea arhiereascã în care se afla. Cerându-ºi iertare de la toþi, a dat slavã lui Dumnezeu apoi s-a retras la Atena în anul 1891. Aici a fost câþiva ani predicator, profesor ºi director al unei ºcoli teologice pentru preoþi, pânã în anul 1894, reuºind sã formeze duhovniceºte mulþi tineri iubitori de Hristos. Apoi fãcea slujbe misionare în parohiile din jurul Atenei.



Mare lucrãtor al rugãciunii lui Iisus, Nectarie a primit de la Dumnezeu multã pace, bucurie, blândeþe ºi îndelungã rãbdare. Cu aceste arme el biruia neîncetat pe diavoli, creºtea duhovniceºte pe cei din jurul sãu ºi avea întotdeauna pace ºi bucurie în Hristos, nebãgând în seamã defãimarea ºi osândirea celor din jurul sãu. La bãtrâneþe a construit între anii 1904-1907, cu ajutorul multor credincioºi ºi ucenici, o frumoasã mânãstire de cãlugãriþe în insula Eghina rânduind aici viaþã desãvârºitã de obºte, dupã tradiþia Sfinþilor Pãrinþi. Apoi s-a retras definitiv în aceastã mânãstire ºi a dus o viaþã înaltã de smerenie, slujire ºi rugãciune neadormitã, miluind pe toþi care veneau ºi îi cereau binecuvântare, rugãciune ºi cuvânt de folos sufletesc. Pentru viaþa sa înaltã Dumnezeu i-a dat Sfântului Nectarie darul facerii de minuni. Pentru aceasta mulþi bolnavi ºi sãraci alergau la biserica mânãstirii din Eghina ºi cereau ajutorul lui.



Mai ales dupã primul rãzboi mondial, numeroºi sãraci ºi bolnavi, lipsiþi de orice ajutor, veneau la el ca la pãrintele lor sufletesc, iar Sfântul Nectarie a dat poruncã maicilor din mânãstirea sa sã împartã la cei lipsiþi orice fel de alimente ºi sã nu pãstreze nimic pentru ele. Pe lângã multele sale ocupaþii duhovniceºti, Sfântul Nectarie a scris ºi a redactat mai multe scrieri teologice de moralã ºi de istorie a Bisericii.



Trãind ca un înger în trup, ºi iubind neîncetata rugãciune, tãcerea, smerenia, postul ºi milostenia, Sfântul Nectarie trãgea pe mulþi la Hristos, revãrsând în jurul lui, pacea, bucuria ºi lumina cea necreatã a Duhului Sfânt, prin care mângâia ºi odihnea pe toþi care veneau la chilia lui. Din aceastã cauzã, diavolul, pânã la sfârºitul vieþii sale a ridicat împotriva Sfântului multe calomnii ºi vorbe rele din partea multor clerici ºi ierarhi greci, care, din cauza invidiei, îl cleveteau ºi îl acuzau, atât pe el, cât ºi mânãstirea lui.



Dar fericitul Nectarie le rãbda pe toate..Simþindu-ºi sfârºitul aproape, Sfântul Nectarie a descoperit ucenicilor cã va pleca în curând la Hristos. S-a îmbolnãvit ºi dupã douã luni de suferinþã a adormit în Domnul la 8 noiembrie 1920, fiind înmormântat în biserica ziditã de el. Multã vreme, chiar dupã moartea sa a dãruit vindecare celor bolnavi, care se rugau cu credinþã la mormântul sãu. Dupã mai bine de douãzeci de ani, trupul sãu s-a aflat în mormânt întreg ºi nestricat, rãspândind multã mireasmã În anul 1961, Sinodul Bisericii din Grecia l-au declarat sfânt, cu zi de prãznuire la nouã noiembrie.




Din invataturile Sfantului:

Chipul celui ce crede in Hristos #8220;Cât de frumos este chipul celui credincios!(...)Frumuseþea lui tainicã te atrage, iar expresia feþei lui mãrturiseºte credinþa în Dumnezeu. Calmul ºi pacea ce se pot vedea pe chipul sãu sunt o reflectare a pãcii ce se gãseºte în sufletul sãu, în inima sa liniºtitã ºi netulburatã de nimic (...) Credinciosul adevãrat se aratã a fi un om fericit. ªi este fericit pentru cã are certitudinea originii divine a credinþei sale ºi e convins de adevãrul ei (...) Toatã grija sa se indreaptã spre a împlini legea divinã ºi spre a savârºi binele. Îi considerã pe oameni, indiferent de rasã sau naþiune, ca fiind cu toþii fraþi ce provin din aceiaºi protopãrinþi ºi de aceea îºi indreaptã cãtre toþi la fel, faptele sale bune. Se bucurã pentru fericirea lor ºi se întristeazã cu ei la necaz. În toatã ziua este milostiv ºi darnic iar dreptatea sa va ramane în veac (...) Plin de speranþã ºi de curaj grãieºte asemenea psaltistului: <Domnul mã va ajuta de cine mã voi teme, ce-mi va putea face mie omul>.#8221;



Chipul necredinciosului #8220;Necredinciosul este cel mai nefericit dintre oameni, deoarece este lipsit de cel mai important bun pãmantesc care este credinþa, singura cale cãtre adevãr ºi fericire. Necredinciosul (...) este lipsit de sperantã, care ne este unicul sprijin de-a lungul întregii nostre vieþi (...) ºi de iubirea oamenilor, singura alinare a inimii intristate (...) Mintea sa nu se poate ridica mai presus de lumea vãzuta ºi nici sã depãºeascã graniþele celor percepute cu ajutorul simþurilor. Inima sa rãmâne insensibila ºi nu poate descoperi inºelepciunea ºi puterea divinã (...) Trãieºte plictisit ºi indiferent de tot ceea ce îl înconjoarã. Rãtãceºte prin viaþã, ca printr-o noapte întunecoasã, tristã, ºi nici o razã de luminã nu lumineazã calea sa chinuitã. Nimeni nu poate îndruma ºi cãlãuzi paºii sãi (...) Protecþia pe care credinciosul o simte izvorând din credinþa sa este strãinã inimii celui ateu (...) Bucuria izvorâtã din cultivarea virtuþilor îi este strãinã ºi nu se poate împãrtãºi de harul ei#8221;.



Despre mândrie #8220;Sfinþii Pãrinþi ne învaþã cã fiecare pãcat se învinge prin lucrarea virtuþii care i se opune. Astfel, mândria se învinge prin exersarea smereniei, ura aproapelui prin dragoste, iubirea de arginþi prin milostenie, lãcomia prin post ºi cumpãtare s.a.m.d.#8221;



Despre rãbdare #8220;Rãbdarea este virtute, pentru cã ea are ca rod nãdejdea în Dumnezeu. (...) este prima dintre virtuþi, deoarece prin aceasta se obþine darul mântuirii#8221;.



Despre cumpãtare #8216;Cumpãtarea este o virtute de mare valoare moralã. Ea este o abþinere nu de la cele interzise, ci de la cele permise, fãcându-se deci în scopul îndreptãrii (...) Cumpãtãrii îi urmeaza îndreptarea, puritatea, bunacuviinþã, modestia#8221;.



sursa



Irina si bb Ilinca(26apr04)

Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

ILINCA





#40
bagoiu

bagoiu

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 203 mesaje

Postat 09 noiembrie 2005 - 12:10

Multumim de urari, eu il am pe Gabriel.

La multi ani, Nectarie, al lui Adita!

Fetele, ma inscriu si eu alaturi de cele ce se lupta cu boala. Am facut o laringita cum n-am patit in viata mea.Si ceva vreme m-am facut ca nu observ, pana am ajuns la antibiotice, ca nu mai puteam sa deschid gura. Asta spre bucuria copiilor mei[:D]

Gandacelu, faci arta matale, nu? Frumoase poze!

Irina & trupa

Ceea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • CELE MAI FRUMOASE BATAI DE INIMIOARE

    Andrevvv
    - Astăzi, 20:24

  • Plimbare ❤️

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 19:31

  • Cu bebe in burtica la Zoo

    Pau26
    - Astăzi, 13:17

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -