Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Educatia sexuala in scoala si smintitii - cine e?

educatie sexuala

65 raspunsuri la acest subiect

#41
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 04 iunie 2020 - 19:55

Nu, nu cred ca nu vor mai fi, dar daca 1-10 -20 nu vor mai ramane.insarcinate, sunt 1-10-20 de vieti cu sanse mai bune sa aiba un drum in viata. Daca 1-10-20 invata despre pericolul traficului de persoane si nu mai cad victime traficantilor, sunt 1-10-20 de vieti salvate. Daca un copil afla de la scoala de la 8-9 ani ca anumite atingeri ale adultilor nu sunt permise si scapa de un abuzator ( din familie, din vecini), atunci e un castig.

 

DE acord cu tine, insa a merge mai departe pe principiul ca  altii sunt vinovati , eu sunt doar victima...nu se rezolva Nici problema adolescentelor insarcinate, nici a societatii lipsite de valori, nici a principiilor nesanatoase, sunt multe de enumerat.

 

Trebuie sa si vrei sa inveti, sa evoluezi, sa faci ceva cu viata ta, sa iei cei mai bun dintr-o situatie si sa mergi mai departe, tu ca individ, nu sa cauti motive de ce nu poti.



#42
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 04 iunie 2020 - 19:57

Eram curioasa cind vei veni cu ceva "date concrete" :) 

 

Nu, nu citesc, ca eu nu am afirmat ca sunt impotriva educatiei sexuale.Deci ofera studiile astea celor ce sunt impotrica educatiei sexuale.

 

Nu, tu doar ai spus că nu-s complet neștiutoare cele care rămân însărcinate. Doar se ascund în spatele lui ”nu avem”, ”nu există”, ”nu putem”. Specialiștii spun altceva, dar de ce să-i credem?



#43
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.676 mesaje

Postat 04 iunie 2020 - 20:01

Eu cred ca educatia este temelia pe care se poate evolua apoi ca individ in functie de ce iti doresti in viata. Dar fara educatie (cat de putina si 8 clase sau un liceu facut la seral)  trebuie sa fii un om extrem de puternic si determinat ca sa iti depasesti conditia, ceea ce nu se gaseste chiar pe toate drumurile



#44
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 04 iunie 2020 - 20:18

Nu, tu doar ai spus că nu-s complet neștiutoare cele care rămân însărcinate. Doar se ascund în spatele lui ”nu avem”, ”nu există”, ”nu putem”. Specialiștii spun altceva, dar de ce să-i credem?

 

Nu, nu sunt!!!

 

In Romania, scoala e obligatorie pina la Claas a 8 a, iar sistemul de reproducere se invata in cl.a 5 sau a 6 a, asta ca sa fim pragmatici.

 

Cred ca si un  copil de gradinita- in mareata epoca ce traim, stie cum vine un copil pe lume...adolescentele "nestiutoare", sunt sub aceasta nivel?



#45
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 04 iunie 2020 - 20:25

Școala e obligatorie până la 10 clase dar realitatea este că există abandon școlar timpuriu (cam 17% conform Eurostat). Dar da, ai dreptate, dacă ție nu ți s-a întâmplat și altora da, probabil este o problemă cu restul.



#46
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 04 iunie 2020 - 20:34

Andacos, da nici parintii mei nu au vorbit cu mine ( doar celebra amenintare " sa nu ma faci de ras"), da, am aflat despre anticonceptionale la 20 de ani dupa ce colega mea de camera din camin a trecut printr-un avort si a primit reteta de la medic. Dar, " pe vremea mea" controlul parintilor, rusinea, bataile, tineau adolescentii mai " in frau". Acum realitatea este ca multi parinti sunt absenti cu totul din viata copiilor lor. Mai sus, eu nu vorbeam de mine si de bula mea, dar vad realitatea din alte " bule". Vecina mea care a nascut la nici 16 ani, cu parinti alcoolici si semi analfabeti. Ma intreb daca ar fi fost la scoala o autoritate ( profesor, cadru medical) care sa explice ce inseamna si ce pericole si responsabilitati vin odata cu sexul, vecina mea ar fi avut vreo sansa sa nu ramana insarcinata la.15 ani? Da, romanii au internet , dar cati il fosesc pt a afla informatii corecte si cati pt a se hahai la postarile vlogerului ce zice ca o fata cu fusta scurta merita violata si data cu capul de pereti? Cati cauta informatii corecte despre contraceptie si sanatate si cati cauta doar porno? Sunt si informatii corecte si care incearca sa ajute, sunt ONG uri care incearca sa educe prin scoli ( always are un parteneriat cu scoli prin care invata fetele de 10-11 ani despre menstruatie si igiena) , sunt medici si asistente la tara care incearca , da, sa educe adulti ( stiu caz concret cu medic de familie care a dat anticonceprionale unei femei ce era dupa a 5-a nastere. S- a intors insarcinata iar pt ca a dat barbatului sa ia pilulele) . Sigur ca surse sunt mii, intrebarea cate informatii ajung la.paturile sociale cele mai vulnerabile, cei care stau cate 10 de toate varstele in 1-2 camere? Eu nu zic sa educam adultii, dar macar sa existe o autoritate care incearca sa educe cat de putin copiii.

 

Scuze, am citit despre vecina de 16 ani si voiam sa iti raspund. Nu cred ca a ramas insarcinata pentru ca nu stia ce e o sarcina si daca ar fi aflat nu ar fi ramas. A ramas din celalte cauze pe care le-am expus: daca cineva , poate un vecin, sau un profesor ar fi sesizat protectia copilului legat de parintii alcoolici, daca protectia copilulyi ar fi functionat profesionist, daca legislatia o proteja, daca exista un consilier cu care sa discute, daca, daca.... nu daca stia anatomie si cum se ramane insarcinata. Asta nici nu stim daca stie sau nu stie, cert este ca in general astfel de persoane sint deja victime ale familiei, ale societatii si ale nepasarii, asa ca nici lor nu prea le pasa de ceea ce se intampla cu ele insele.

 

Adica e fractionat. Ar trebui sa fim toti constienti de intreaga realitate. Simpla informare nu inseamna mai nimic, fara a crea conduite, fara a promova co duitele, fara a facilita conduitele.



#47
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 04 iunie 2020 - 20:43

Lipsa educației sanitare și a sănătății reproducerii e direct corelată cu numărul de nașteri, o zic oameni care au studiat fenomenul: ”Există o corelație directă între vârsta precoce a mamei, care înseamnă și o dezvoltare emoțională, dar și socială, încă incomplete, și lipsa accesului la educație sanitară și la servicii medicale constante. Astfel, datele Salvați Copiii România, obținute în urma unei anchete sociologice de teren, arată că șase din zece mame adolescente nu au avut niciodată acces la informații privind sănătatea reproducerii sau educației sexuale, iar șapte din zece nu au beneficiat niciodată de planificare familială.” Poate citești studiul, îl găsești aici sintetic, și aici cu date detaliate.

 

Dar studiul se refera la faptul ca, data fiind varsta mica a mamei, sarvina, nasterea si sanatatea copilului sunt in pericol, si eu inteleg ca se vorbeste despre cum sa invete mamele.tinere sa se i grijeasca in timpul sarcinii, si eventual, sa scada numarul de adolescente gravide pentru a scadea astfel rata de mortalitate a nou nascutilor.

Asta inseamna educatie pentru santate. Binevenita si aceasta, mai ales ca este precara.

Si, accesul la servicii de ingrijire la care se refera, ca si cauza a acestui fenomen , dupa parerea mea cuprinde grija statului, de la legislatie pana la serviciile sociale care trebuir sa se implice si care nu o fac. Educatia sexuala nu este deloc ceva rau, doar ca este o rotita mica in tot angrenajul, si nu chiar centrala, dupa parerea mea.



#48
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 04 iunie 2020 - 20:56

Eu nu ma entuziasmez asa de tare la efectele pe care le-ar avea educatia sexuala introdusa in scoli, pentru ca ar fi prea putin, si nu cred ca ar s-ar observa la nivel de societate.

Mi se par doar picaturi. 

Tinerele au nevoie de protectie in primul rand. De cineva caruia ii pasa. De un sistem care sa le dea optiuni. De o comunitate care sa le ia apararea, de politie care sa intervina.

Parintii adolescentei care s-a spanzurat de curand au sunat tarziu sa anunte disparitia, ca a mai disparut ea, si avea o relatie consimtita cu un barbat de 40, si posibil tatal o abuza. O ajutau foarte mult educatia pentru sanatate si cea sexuala? Nu cred, pentru ca problema ei era psihologica, nu sexuala. Sunt psihologi in scoli, sau pe undeva, au copiii acces la servicii de calitate? Nu au. 

De aceea da, educatie sexuala sa fie, dar nu singura, insotita de schimbari in functionalitatea societatii noastre.



#49
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.676 mesaje

Postat 04 iunie 2020 - 20:56

Scuze, am citit despre vecina de 16 ani si voiam sa iti raspund. Nu cred ca a ramas insarcinata pentru ca nu stia ce e o sarcina si daca ar fi aflat nu ar fi ramas. A ramas din celalte cauze pe care le-am expus: daca cineva , poate un vecin, sau un profesor ar fi sesizat protectia copilului legat de parintii alcoolici, daca protectia copilulyi ar fi functionat profesionist, daca legislatia o proteja, daca exista un consilier cu care sa discute, daca, daca.... nu daca stia anatomie si cum se ramane insarcinata. Asta nici nu stim daca stie sau nu stie, cert este ca in general astfel de persoane sint deja victime ale familiei, ale societatii si ale nepasarii, asa ca nici lor nu prea le pasa de ceea ce se intampla cu ele insele. Adica e fractionat. Ar trebui sa fim toti constienti de intreaga realitate. Simpla informare nu inseamna mai nimic, fara a crea conduite, fara a promova co duitele, fara a facilita conduitele.

 

Nici tu , nici eu nu stim daca fata ar fi avut informatii si indrumari despre cum sa se protejeze daca nu le-ar fi folosit. 

Una e sa fi vazut  la anatomie in clasa a 7- a o poza cu organele genitale si alta e sa stii cum sa previi o sarcina nedorita ( din proprie experienta si din alte surse  stiu ca multi profesori lasa capitolul despre reproducerea umana la sfarsitul anului scolar, in ultimele saptamani cand copiii nu sunt atenti si interesati, trec in mare fuga peste sau nu predau deloc. Pt ca astia micii in prag de pubertate rad si fac misto si nu toti profesorii au tact pedagogic) .

 

 

Apoi tu insiri o multime de " daca.." care nu prea functioneaza... si sa inteleg ca " daca... daca... daca... " nu face statul roman, atunci sa nu dam copiilor nici informatii si educatie la scoala, ca tot e degeaba, nu? Eu asta am inteles din mesajul tau. Ca unii deja sunt condamnati la un anumit tip de viata, ce sa ne mai batem capul sa le oferim informatii, ca tot degeaba.. !



#50
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 04 iunie 2020 - 20:57

Am.spus eu sa nu dam? Unde?

Am.spus ca e cam degeaba, nu o sa rezolve astfel de probleme.

 





Etichetat si cu educatie sexuala

Panic Questions

  • Pete rozalii

    Roxanna12
    - mai 02 2024 21:13

  • Trombofilie

    Criss05
    - apr 30 2024 21:28

  • Constipatie

    draghia mioara clara
    - apr 29 2024 20:26

  • Reflexul Moro

    cristian_boricean
    - apr 29 2024 13:49

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

Last Blogs

  • Oboseala in sarcina

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 17:03

  • Pozitie bebe

    Ralu31031992
    - Ieri, 13:01

  • Prajituri impreuna cu bebe din burtica

    RoxiMada
    - mai 03 2024 19:30

  • 1 mai frumos ca altul

    Pau26
    - mai 03 2024 14:48

  • Perceperea miÈ™cărilor fetale

    Ana1298
    - mai 03 2024 09:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -