"Mihaela Bilic este, poate, cel mai celebru nutritionist roman. Este medicul care a slabit-o pe Teo, dar si care a adus pe Paula Seling in forma actuala
DIETA HIPOCALORICA presupune:
- respectarea unui program cu 3 mese principale pe zi care să păstreze o distanţă de maximum 5-6 ore între ele şi cu un interval de minimum 3 ore de la ultima masă până la culcare.
- acordarea unui timp de 15-30 minute pentru fiecare masă în care să nu se desfăşoare nici un alt fel de activitate (televizor, calculator, telefon, citit ziare).
- eliminarea gustaricilor dintre mese, fie că sunt dulci sau sărate. Este de departe obiceiul cel mai greu de schimbat. Sunt permise lichidele, nu si alunele sau semintele
- renunţarea la produsele de tip fast-food, prăjeli, sosuri cu maioneză, tocături şi, în general, orice mâncare satioasa, tipic
- renunţarea la uleiul de gătit şi la toate produsele ce implică folosirea acestuia, cu excepţia a 1-2 linguriţe de ulei crud pentru salate. Se prefera gatitul, la cuptor, la grătar, fiert, înnăbuşit, la aburi, cu multe condimente şi ierburi aromate şi fără grăsime.
- eliminarea totala a produselor de cofetărie sau patiserie, inclusiv a celor de casa. Încercaţi să nu consumaţi zahăr şi folosiţi îndulcitori până vă obişnuiţi cu gustul lor. Zahărul dă dependenţă!
- eliminarea băuturilor răcoritoare cu zahăr şi a alcoolului . Se pot folosi băuturi light, ceai, cafea, apă de orice fel.
- trataţi fructele ca şi pe dulciuri, limitaţi-vă la un fruct pe zi şi evitaţi sucul de fructe chiar dacă nu are adaos de zahăr. Fructele îngraşă, cresc apetitul şi nu ţin de foame!"