Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Isi educa romanii copiii sa fie toleranti?

diversitate toleranta educatie familie stereotipuri prejudecati discriminare societate scoala educatie in familie

163 raspunsuri la acest subiect

#131
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 19 octombrie 2016 - 21:53

Oricum e un caz pentru un subiect separat. Exact cum ați spus mai sus, indică foarte clar că învățământul românesc este total nepregătit pentru astfel de situații. Cu siguranță sunt multe , acesta a ajuns în gura presei. Nu există nici legislație , nici personal, nici dotări, nimic care să ajute si sa ușureze integrarea copiilor.

#132
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.701 mesaje

Postat 19 octombrie 2016 - 22:51

una e sa tolerezi oamenii si alta e sa tolerezi comportamentele.

#133
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 08:55



monica, esti o persoana pe care o apreciez, si tocmai de aceea folosesc postul tau ca sa spun ca exista muuulta dezinformare in lume, pornind de la aceste afirmatii pe care si tu le-ai auzit undeva si le ransmiti mai departe, cu bunacredinta.

Multumesc mult pt aprecieri. Si reciproca este valabila  [flo2]  [flo2]  [flo2]

 

Imi cer scuze daca am dat-o in bara cu postarea mea si am dezinformat. Nu le stiu nici eu pe toate, mea culpa [asia]

Stiu doar ca la gradinita, la grupa uneia din fetite, era un astfel de baietel, caruia i se recomandase integrarea intr-o unitate de invatamant normala, care venea la gradi insotit de o dna, car

e statea numai langa el. Nu stiu exact ce problema avea acel baiatel, dar era cand linistit, cand devenea agitat, se scula de la masa, incepea sa alerge, sa tipe din senin... si atunci dna respectiva era dupa el mereu, sa nu faca ceva cuiva...

 

Din pacate, apropo de toleranta, sau lipsa ei mai degraba, parintii din grupa au votat ca baiatul respectiv sa fie data afara de la grupa, sa fie mutat. Au motivat prin faptul ca ai lor copii s-au speriat de el, de zgomote, de faptul ca uneori tipa, ca au cosmaruri noaptea etc. Eu cu fata mea nu am avut probleme de felul asta, nu s-a speriat de baietelul respectiv, l-a integrat in peisajul normal al grupei... I-am explicat eu ca baietelul are niste probleme, ca face terapie sa se faca bine si ca dna care sta cu el are grija de el acolo la gradi. 

Eu nu am putut vota asa ceva, pur si simplu am refuzat sa ridic mana la intrebarea "Cine este pentru...?"

Eu si inca 1-2 persoane nu am ridicat mana. M-a luat apoi o mamica in primire ca nu ma intereseaza binele copiilor, de ce nu am votat? 

Nu stiu ce s-a mai intamplat cu baietelul respectiv, am mai tinut legatura o vreme cu mama lui, caci mai stateam de vorba la gradi (ai avea o fetita la o alta grupa), baietelul era ok, il mutase in alta parte. 

 

Scuze inca o data ca am incurcat borcanele, aveam in minte acest exemplu de mai sus, si de aceea am zis...



#134
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 09:07

S-a ajuns la un compromis, orele se reiau, copilul cu probleme va veni doar insotit.

Oricum, fiecare cu varianta lui, iar una din ele spune ca nu exista vreun certificat care sa ateste boala invocata.

O poveste incurcata.



#135
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 10:27

Ar fi trebuit de la inceput sa aiba insotitor probabil. Din moment ce acum are dreptul inseamna ca si inainte de scandal avea dar de, e mai usor sa numim parintii intoleranti.

Monica, nu te acuza de dezinformare [flo2]  Nu mai dau in urma insa parca spusesei generic ADHD are nevoie de profesor langa ceea ce nu e adevarat pentru ca majoritatea copiil8r  doar adhd nu au nevoie si sunt integrabili fara probleme.

Copilul asta de la Pitesti alt diagnostic trebuie sa aiba  dar nu e facut public si asta e bine pentru el.

In alta ordine de idei, dCa tot suntem pe langa subiect sa pun si eu o intrebare si mai pe aratura dar de ieri m-am gandit la ea insa nu pot de pe telefon sa ma lamuresc:)

 

In legea invatamantului in Romania nu este prevazut un nmar minim de eevi prezenti pentru ca procesul de invatamant sa se desfasoare?  Nu se considera ca de la un anumit procent de absenteism in sus in invatamantul obligatoriu trebuie reprogramata materia? Asa ar fi normal. 



#136
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 11:02

Inteleg... recunosc ca nu stiu 100% despre aceste diagnostice si poate mai fac confuzii intre ele. 

Copilul de care ziceam in postarea precedenta aveam in mod sigur nevoie de insotitor, deoarece, dupa o perioada de liniste, devenea agitat, incepand sa urle, sa alerge prin clasa, si doamna trebuie mereu sa fie langa el. Educatoarea nu ar fi facut fata si cu activitatile clasei si cu supravegherea copilului. Dar nu stiu exact ce diagnostic avea acel copil



#137
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 11:04

Copilul va fi evaluat psihiatric in Bucuresti

Elevii vor avea absente nemotivate si nota scazuta la purtare



#138
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 14:58

Daca revenim la subiectul "toleranta": acum 2 zile o studenta de la liceul baiatului meu (unul din doua licee din comunitatea noastra) a postat un mesaj video pe Snapchat in grupul ei de prieteni in care a folosit termeni rasisti cu privire la citiva studenti din liceul rival. Comunitatea a luat atitudine si mai jos pun mesajul de la headmaster (directorul de scoala) care a sosit in email azi dimineata la toti parintii din ambele licee. A durat 2 zile toata tarasenia. 

 

"As you may have heard, a Fairfield Ludlowe student posted a video on social media in which she states hateful language targeting black people and Warde students.  We expressly condemn the language contained in the video and apologize to all students in both schools as well as community members for the offensive terminology used.  We also apologize to the Fairfield Warde community as this language does not reflect the sentiments of the students or staff of Fairfield Ludlowe in any way.  While we are rivals for athletic events, we are all part of the same community and share in anything that affects our district and town.   

 

The school will be addressing the situation appropriately regarding consequences.  We are working with the student, her family, and the student body in understanding the gravity of such unacceptable actions and words."



#139
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 15:57



Inteleg... recunosc ca nu stiu 100% despre aceste diagnostice si poate mai fac confuzii intre ele. 

Copilul de care ziceam in postarea precedenta aveam in mod sigur nevoie de insotitor, deoarece, dupa o perioada de liniste, devenea agitat, incepand sa urle, sa alerge prin clasa, si doamna trebuie mereu sa fie langa el. Educatoarea nu ar fi facut fata si cu activitatile clasei si cu supravegherea copilului. Dar nu stiu exact ce diagnostic avea acel copil

 

Daca copilul venea insotit de un adlut care se ocupa de momentele de criza, atunci votarea excluderii copilului din clasa a fost o dovada de intoleranta.

 

Si noi am trait un caz similar, tot in gradinita ... Alex a avut colegi doi copii gemeni, o fata si un baiat. Fata era ok, baiatul cu probleme de comportament, tot asa, aleatoare. Diagnosticul a fost tot ADHD dar fara insotitor. Au fost multe incidente cu copilul, pana cand l-a sugrumat pe Alex ... Alex s-a speriat, a plans (cred ca de sperietura, nu vreau sa spun ca a ramas fara aer), s-a ajuns la directoare, am fost sunata ...

Sincer, eu mi-am sfatuit copilul sa stea departe de baiatul asta, pentru ca era imprevizibil si violent ...

Nu mult dupa aceea, a muscat-o pe sora-sa pana la sange ...iar plansete, iar directoare ...

 

Se stia ca copilul are probleme ... dar cred ca parintii refuzau sa escaladeze problema copilului si sa ceara insotitor. Prin urmare, directoarea l-a tratat ca pe un copil normal si i-a dat nenumarate suspendari de la scoala pentru indisciplina (2-3-5 zile) pana cand copilul a disparut din scoala. Nu stiu daca chiar l-au dat afara sau parintii l-au mutat in alta parte, dar stiu ca sora lui geamana a mai stat in scoala vreo 3 ani.

 

Deci da, sunt cazuri de copiii care chiar sunt violenti, verbal, fizic ...chiar daca nu fizic, pot teroriza o clasa intreaga si protestul parintilor mi se pare indreptatit pentru ca este in joc siguranta copilului lor. Solutia este ori sa fie permanent insotit, ori sa fie pedepsit disciplinar ca orice copil normal. Cateodata problema de comunicare este intre parintii copilului cu probleme si scoala ... unii parinti chiar nu vor sa recunoasca ca copilul are probleme si ii considera pe cei din jur intoleranti.

 

Pe de alta parte, profesorii care sunt "altfel" si terorizeaza o clasa la ora lor nu patesc nimic.

Tot la noi in scoala a existat o profesoara de matematica care era absolut absurda - tipa, nu ii lasa sa se duca la toaleta, punea note absolut aleatoare ... stiu ca fata unori vecini pur si simplu nu mai dormea noaptea din cauza ei, nu mai vroia sa se duca la scoala (preda la clasa a 5 a). Au fost tone de reclamatii impotriva ei si nimic nu s-a intamplat, absolut nimic ...mai mult, scoala refuza sa mute copiii mai sensibili de la ea din clasa, ca sa nu apara un precedent probabil.

 

Fata de care spun s-a mutat pana la urma in alta clasa, dar numai dupa ce au venit parintii cu certificat de la doctor, cum ca copilul are probleme de adaptare ...copilul avea probleme, nu profesoara aia isterica [fri] .

 

Noroc ca pana a ajuns Alex in clasa a 5 a, a plecat din scoala, dar nu am auzit sa fi fost mutata disciplinar.


Editat de buflea, 20 octombrie 2016 - 16:11 .


#140
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 16:02

Daca revenim la subiectul "toleranta": acum 2 zile o studenta de la liceul baiatului meu (unul din doua licee din comunitatea noastra) a postat un mesaj video pe Snapchat in grupul ei de prieteni in care a folosit termeni rasisti cu privire la citiva studenti din liceul rival. Comunitatea a luat atitudine si mai jos pun mesajul de la headmaster (directorul de scoala) care a sosit in email azi dimineata la toti parintii din ambele licee. A durat 2 zile toata tarasenia. 

 

"As you may have heard, a Fairfield Ludlowe student posted a video on social media in which she states hateful language targeting black people and Warde students.  We expressly condemn the language contained in the video and apologize to all students in both schools as well as community members for the offensive terminology used.  We also apologize to the Fairfield Warde community as this language does not reflect the sentiments of the students or staff of Fairfield Ludlowe in any way.  While we are rivals for athletic events, we are all part of the same community and share in anything that affects our district and town.   

 

 

The school will be addressing the situation appropriately regarding consequences.  We are working with the student, her family, and the student body in understanding the gravity of such unacceptable actions and words."

 

Foarte frumos spus.

 

Crezi ca alte comunitati  (romanesti) de ex, crezi ca nimeni nu ar fi luat nici o masura ? Ca mie mi se pare foarte firesc ce s-a intamplat. Era normal ca liceul sa iasa cu un spatement prin care sa se desprinda de acest gen de activitati si desigur sa ia masuri.





Etichetat si cu diversitate, toleranta, educatie, familie, stereotipuri, prejudecati, discriminare, societate, scoala, educatie in familie

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -