pentru mirosul de peste prajit
Pentru a elimina mirosurile neplăcute atunci când prăjeşti peşte, pune o felie de ghimbir proaspăt în uleiul sau untul în care îl prăjeşti.
Postat 04 februarie 2015 - 11:38
pentru mirosul de peste prajit
Pentru a elimina mirosurile neplăcute atunci când prăjeşti peşte, pune o felie de ghimbir proaspăt în uleiul sau untul în care îl prăjeşti.
Postat 15 februarie 2015 - 11:20
Cum cureti ceapa fara sa plangi?
Sa pui o lumanare aprinsa pe masa cand tai ceapa sau un castron cu apa
Postat 16 februarie 2015 - 11:15
Cum cureti ceapa fara sa plangi?
Sa pui o lumanare aprinsa pe masa cand tai ceapa sau un castron cu apa
eu am alt truc verificat : dupa ce decojesc ceapa, o tai in jumatate si o las vreo 2 minute intr-un castron cu apa rece. se duce mare parte din iuteala.
cea mai simpla ramane varianta de a toca ceapa cu ajutorul chopperului, eu am din acesta, il folosesc si pentru usturoi, verdeata. exista si varianta chopper electric.
http://www.ikea.com/...ducts/30149250/
Postat 16 februarie 2015 - 11:18
corina, chiar o sa incerc trucul cu pusul cepei in apa, merci
Postat 16 februarie 2015 - 11:32
Intrebare: dar cu pireul de cartofi cum faceti sa nu se-ntepeneasca dupa ce s-a racit ?
Noi facem un pireu demential de bun cu unt si lapte, dar cand s-a racit, e ca naiba.
Voi cum il faceti sa ramana bun ???
Postat 16 februarie 2015 - 11:35
mdaaa...si al meu se intareste dupa ce s-a racit...oare se poate face ceva sa ramana moale?
Postat 16 februarie 2015 - 13:57
Pentru miros in frigider : eu il spal cu apa+ det. vase si il limpezesc cu apa cu otet iar in usa frigiderului am mereu un paharel mic plin cu bicarbonat pe care il schimb de cate ori spal frigiderul (1 data pe luna).Nu simt mirosuri desi am nas sensibil :)
De miros de fript : si eu fierb apa cu otet dar tot ramane asa ca incerc sa frig doar cu fripteuza ca nu miroase asa ca fripturile in tigaia de aragaz.
Si eu am probleme cu fasolea asa ca folosesc doar cea alba din conserva .
Postat 16 februarie 2015 - 14:21
Intrebare: dar cu pireul de cartofi cum faceti sa nu se-ntepeneasca dupa ce s-a racit ?
Noi facem un pireu demential de bun cu unt si lapte, dar cand s-a racit, e ca naiba.
Voi cum il faceti sa ramana bun ???
normal ca se intareste, daca are unt in compozitie. plus amidonul din cartofi, care absoarbe lichidul.
incearca, de proba, sa pui ulei in loc de unt, intr-o portie mica de piure, sa vezi cum se comporta dupa racire si daca e ok gustul.
nu stiu, chiar nu mi-am pus vreodata problema ca piureul ar trebui sa ramana moale si cremos dupa ce se raceste/este tinut in frigider. adica am luat ca perfect normala aceasta intarire. dupa ce-l incalzesti, e ok. bunica stiu ca il incalzea pe baie de abur.
Postat 16 februarie 2015 - 14:50
corina, chiar o sa incerc trucul cu pusul cepei in apa, merci
Eu numi asa fac insa tot ma ustura ochii ingrozitor uneori.
Deci trucul nu e 100% valabil.
Postat 16 februarie 2015 - 15:00
Eu numi asa fac insa tot ma ustura ochii ingrozitor uneori.
Deci trucul nu e 100% valabil.
Dana, conteaza mult si ce soi de ceapa este. Am observat ca ceapa din import (Egipt) ustura ingrozitor, in oricate ape as clati-o. Asa ca evit s-o mai cumpar sau daca n-am incotro, cand trebuie s-o toc marunt, folosesc acel chopper.
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
Lectii si know how on line, Sport →
Probleme cu niste insecte in bucatarieCreat de
bad1488
, 16 aug 2018
insecte, bucatarie
|
|
||
TIMP PENTRU SUFLET SI MINTE →
Casa noastra, dulce casa →
Idei pentru re-organizarea condimentelorCreat de
redactor
, 24 feb 2018
bucatarie
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Bucate romanesti - fineturiCreat de
redactor
, 05 mai 2016
bucate, bucatarie și încă 1...
|
|