Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Trucuri culinare - super utile!

trucuri bucatarie culinar

210 raspunsuri la acest subiect

#71
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 04 februarie 2015 - 11:38

pentru mirosul de peste prajit

 

Pentru a elimina mirosurile neplăcute atunci când prăjeşti peşte, pune o felie de ghimbir proaspăt în uleiul sau untul în care îl prăjeşti.



#72
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 15 februarie 2015 - 11:20

Cum cureti ceapa fara sa plangi?

Sa pui o lumanare aprinsa pe masa cand tai ceapa sau un castron cu apa



#73
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 16 februarie 2015 - 11:15

Cum cureti ceapa fara sa plangi?

Sa pui o lumanare aprinsa pe masa cand tai ceapa sau un castron cu apa

 

eu am alt truc verificat : dupa ce decojesc ceapa, o tai in jumatate si o las vreo 2 minute intr-un castron cu apa rece. se duce mare parte din iuteala.

cea mai simpla ramane varianta de a toca ceapa cu ajutorul chopperului, eu am din acesta, il folosesc si pentru usturoi, verdeata. exista si varianta chopper electric.

http://www.ikea.com/...ducts/30149250/



#74
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 16 februarie 2015 - 11:18

corina, chiar o sa incerc trucul cu pusul cepei in apa, merci [flo2]



#75
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.459 mesaje

Postat 16 februarie 2015 - 11:32

Intrebare:  dar cu pireul de cartofi cum faceti sa nu se-ntepeneasca dupa ce s-a racit ?

 

Noi facem un pireu demential de bun cu unt si lapte, dar cand s-a racit, e ca naiba.

 

Voi cum il faceti sa ramana bun ???



#76
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 16 februarie 2015 - 11:35

mdaaa...si al meu se intareste dupa ce s-a racit...oare se poate face ceva sa ramana moale?



#77
Ginger01

Ginger01

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 888 mesaje

Postat 16 februarie 2015 - 13:57

Pentru miros in frigider : eu il spal cu apa+ det. vase si il limpezesc cu apa cu otet iar in usa frigiderului am mereu un paharel mic plin cu bicarbonat pe care il schimb de cate ori spal frigiderul (1 data pe luna).Nu simt mirosuri desi am nas sensibil :) 

De miros de fript : si eu fierb apa cu otet dar tot ramane asa ca incerc sa frig doar cu fripteuza ca nu miroase asa ca fripturile in tigaia de aragaz.

Si eu am probleme cu fasolea asa ca folosesc doar cea alba din conserva .



#78
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 16 februarie 2015 - 14:21

Intrebare:  dar cu pireul de cartofi cum faceti sa nu se-ntepeneasca dupa ce s-a racit ?

 

Noi facem un pireu demential de bun cu unt si lapte, dar cand s-a racit, e ca naiba.

 

Voi cum il faceti sa ramana bun ???

 

normal ca se intareste, daca are unt in compozitie. plus amidonul din cartofi, care absoarbe lichidul.

incearca, de proba, sa pui ulei in loc de unt, intr-o portie mica de piure, sa vezi cum se comporta dupa racire si daca e ok gustul.

nu stiu, chiar nu mi-am pus vreodata problema ca piureul ar trebui sa ramana moale si cremos dupa ce se raceste/este tinut in frigider. adica am luat ca perfect normala aceasta intarire. dupa ce-l incalzesti, e ok. bunica stiu ca il incalzea pe baie de abur.



#79
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 16 februarie 2015 - 14:50

corina, chiar o sa incerc trucul cu pusul cepei in apa, merci [flo2]

Eu numi asa fac insa tot ma ustura ochii ingrozitor uneori.

 

Deci trucul nu e 100% valabil.



#80
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 16 februarie 2015 - 15:00

Eu numi asa fac insa tot ma ustura ochii ingrozitor uneori.

 

Deci trucul nu e 100% valabil.

 

Dana, conteaza mult si ce soi de ceapa este. Am observat ca ceapa din import (Egipt) ustura ingrozitor, in oricate ape as clati-o. Asa ca evit s-o mai cumpar sau daca n-am incotro, cand trebuie s-o toc marunt, folosesc acel chopper.





Etichetat si cu trucuri, bucatarie, culinar

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -