Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Guvernul a aprobat legea care permite exploatarea la Roşia Montană

rosia montana cianura ponta protest

67 raspunsuri la acest subiect

#31
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 03 septembrie 2013 - 19:15

Infiorator...
Sper din suflet ca acest proiect nu va începe!
Daca începe - e clar ca romanii se vând ieftin ...

#32
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 03 septembrie 2013 - 21:46

Documentele confidențiale ale afacerii Roșia Montană

Sponsorizări pentru guvern și ANRM

Compania Roșia Montană Gold Corporation s-a angajat, printr-un act adițional la contractul de exploatare, întocmit în 2000, să sponsorizeze „cheltuielile aferente participării personalului calificat din cadrul Guvernului României și Agenției (n.a. Agenția Națională pentru Resurse Minerale-ANRM)” 

..

Mai mult, compania trebuie, potrivit actului, “să-și dea acordul final în privința persoanelor care vor beneficia de aceste programe”. Documentul indică un posibil conflict de interese în condițiile în care ANRM și guvernul României au aprobat o serie de acte favorabile companiei chiar în perioada derulării acestei sponsorizări.

..

Afacerea Roșia Montană a început cu o minciună

Pe 5 septembrie 1995, Regia Autonomă a Cuprului Deva, firmă deținută de statul român și denumită în prezent Minvest SA, a anunțat în ziarul Adevărul că este în căutarea unui partener străin pentru a exploata sterilele cu conținut de metale prețioase din iazurile de decantare de la Roșia Montană. Firma statului dădea chiar un termen de 30 de zile pentru ca firmele interesate să depună ofertele la sediul regiei.

..

Iată însă că în proiectul contractului de societate care a dus la înființarea firmei mixte (n.a.-Euro Gold Resources care în prezent se numește Roșia Montană Gold Corporation) ce încearcă acum să exploateze aurul de la Roșia este menționat că firma Gabriel Resources, partenerul străin de la Roșia, a câștigat licitația având ca obiect procesarea iazurilor aurifere pe data de 4 septembrie 1995, adică cu o zi înainte să fie făcut anunțul din Adevărul.

..

 

Contractul prin care firma Gabriel Resources (Jersey) Limited, firmă de tip offshore, a acordat împrumuturi repetate în valoare de jumătate de miliard de dolari la care se adaugă dobânzi.

 

 

Cineva a incasat bani si acum incearca sa respecte angajamentele. De banii se pare ca au beneficiat multi politicieni.

Dragoş Tănase (directorul general al RMGC), cu venituri de 6 milioane de dolari in 2010-2013 l-a insotit pe Basescu (în dreapta lui, cu ochelari), cum l-a insoti Hayssam pe Iliescu in vizite de lucru.

 

 

tanase_si_basescu.jpg


Editat de Deceneus, 03 septembrie 2013 - 21:47 .


#33
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 03 septembrie 2013 - 22:19

ce mi- ai ridicat mingea Dece! [flo2]

 

Citez din articolul la care ai dat link "Victor Ponta a aruncat la înaintare tâmpenia cu despăgubirile pe care le-ar cere Gabriel Resources dacă proiectul de la Roşia Montană nu ar porni. Premierul spune că avocaţii Gold-ului ar cere 2 miliarde de dolari. Să ceară şi 10 miliarde, că nu-i doare gura şi mâna. Asta nu înseamnă şi că statul român ar fi obligat să plătească aceşti bani, atâta timp cât RMGC nu a reuşit să realizeze un proiect legal. Am mai spus şi o repet: doar din momentul în care legea specială pentru distrugerea Roşiei Montana ar fi adoptată de către Parlament, ar exista riscul ca asemenea despăgubiri să trebuiască să fie plătite! Încălcând zeci de alte legi (dreptul de proprietate al localnicilor şi exproprieri în interes privat, regimul de protecţie al pădurilor, apelor, păşunilor şi fânaţelor, a patrimoniului, al proprietăţilor publice şi private ale autorităţilor publice, liberul acces la justiţie al cetăţenilor, libera concurenţă, Codul Fiscal etc.), proiectul RMGC ar intra în „legalitate”. Practic, s-ar oficializa hoţia şi s-ar recunoaşte dreptul hoţilor asupra banilor furaţi "

 

 

 

se pupa la fix cu ce mi-a sarit in ochi si comentam aici: http://comunitate.desprecopii.com/forums/topic/147515-referendum-national-pentru-rosia-montana/page-2

 

ma citez [:-)))] " insa am mai vazut doo treburi: pe site- ul basist apar chipurile documente " desecretizate" de unde se ajunge la concluzia ca noi deja suntem datori RMCG- ului, cu un lunuung lantz intins pe ani! de unde s- o pornit tavalugul. Acum vine Ponta si balmajeste printre altele cam acelasi  lucru, ca dc nu da drumul la proiect suntem pasibili sa platim daune cu valori naucitoare. In lumina acestor mici inceputuri si a faptului ca sunt in aceeasi barca Guvern si Base, pro exploatare ( nu ma pierd in mingiutzele aruncate de la unul la altul, ca e clar pt ochii nostri, de kiki ), sa vedeti ca aceasta va fi ghiuleaua aruncata in urmatoarele saptamani, dc protestele vor continua. Ca vezi draga, suntem datori vanduti deja, din cauza contractelor blahblah, proastelor guvernarari ( egal, ca aia cu prinde hotul,  scoate- i ochii ) ca sa plecam capul spasiti, ca deh, dc profitul nu ne- a convenit ca argumentatie, oricare ar fi fost el ( locuri de munca, redeventa identica cu cea avuta de ingleji ), apai cu datoria nu- i de joaca, trebuie platita, de unde nu ii, nu ii, decat din aurul RM este posibil. "

 

 

 

 


Editat de lucialu, 03 septembrie 2013 - 22:19 .


#34
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 03 septembrie 2013 - 22:21

Infiorator...
Sper din suflet ca acest proiect nu va începe!
Daca începe - e clar ca romanii se vând ieftin ...

Dar asta e clar de cand lumea si pamantul [zid]



#35
ziki

ziki

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.510 mesaje

Postat 04 septembrie 2013 - 13:15

http://www.avaaz.org...omania/?cApQtfb

 

Avaaz e cunoscuta ca a mai oprit niste proiecte atunci cand pareau inevitabile...



#36
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 04 septembrie 2013 - 20:23

Huiduirea jurnaliştilor
 

Citat
Mai interesant mi se pare portretul publicului ieşit în stradă. Mi se pare o altă lume a demonstraţiilor. Una pe care n-am mai văzut-o de mult. Nici în vremea Pieţei Universităţii nu era aceeaşi, deşi oamenii care se strângeau atunci nu erau prea departe de cei pe care i-am văzut în cele două zile.
Aceştia erau români între 25 şi 40-45 de ani, şcoliţi, cu expresii inteligente în priviri, oameni care nu arătau a muri de foame, dar nici nu gemeau sub greutatea bijuteriilor. Ei erau gata să îţi răspundă în engleză, în franceză sau în cine ştie ce limbă străină şi să dea gestului lor o dimensiune logică. Cu toţii, cei pe care i-am văzut în panoramările televiziunilor sau în trecerile mele pe lângă ei, arătau a români cu acces la un concept, la o idee, la un sentiment civic şi, mai presus de toate, capabili să citească politica până în adâncurile sale.
Rar mi-a fost dat să văd un public de o asemenea calitate la o demonstraţie din România.
De regulă, din 1990 şi până la cea de faţă, aveam parte de o lume amestecată, din toate straturile societăţii, de toate condiţiile şi vârstele, de la ţigănuşi rebeli la pensionari, de la oameni fără casă la activişti grosolani.
De data aceasta, cauza Roşiei Montane a mobilizat un alt tip de lume. Cred că uriaşul aranjament şi marea corupţie din jurul aurului de la Roşia Montană au scos în stradă un segment aproape inactiv până acum. Este vorba de acea parte a populaţiei şcolite, tăcute, demne, aparţinând valorilor morale şi civice pe care se bazează România. Sau ar putea şi ar trebui să se bazeze. Oamenii pe care se poate construi solid, adică peren.

Refuzul acestui public de a da faţă cu televiziunile este încă un semn demn de toată atenţia. Nu numai pentru demonstranţi, ci şi petru cei care coordonează redacţiile de ziare, reviste, radiouri şi televiziuni. Duminică seara, o reporteriţă surescitată îşi exprima mirarea în legătură cu huiduielile cu care erau întâmpinaţi reporterii şi cameramanii de televiziune. Biata de ea nu înţelegea nimic din situaţia în care se afla. Ea,profesia ei şi televiziunea pentru care lucra. Acei demonstranţi de alt stil ştiau chiar mai mult decât nedumerita domnişoară cu microfon. Apărătorii Roşiei Montane aveau ştire de toate aranjamentele celor de la Roşia Montană Gold Corporation cu televiziunile, cu radiourile şi cu ziarele din România. Ei ştiau că Roşia Montană Gold Corporation a cumpărat cu publicitate mai toată media românească şi că principalele mijloace de comunicare au trântit subiectul în cel mai grosolan mod cu putinţă. L-au ascuns, l-au coafat, l-au împodobit şi au evitat să investigheze acuzaţiile de corupţie.

Poate că numai presa comunistă a ascuns abuzurile regimului totalitar cum a făcut presa democratică din România în faţa unei afaceri enorme, împodobită cu cele mai spectaculoase aranjamente.

Zecile de milioane de euro ”investite” în mass-media din 1998 şi până astăzi au asigurat tăcerea şi au generat iluzia locurilor de muncă şi a beneficiilor pentru stat şi populaţie.
În sfârşit, acest mare fals economic, brodat cu atâtea avantaje umflate, beneficii iluzorii, salvări şi binefaceri aproape cereşti, are de partea cealaltă un public pe măsură.


P.S. Din nefericire, scandalul câinilor vagabonzi a blocat o dezbatere care, în sfârşit, avea ţintă şi direcţie.


Editat de Deceneus, 04 septembrie 2013 - 20:26 .


#37
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 04 septembrie 2013 - 20:30

Eu zic ca si Rosia Montana e o cauza pentr DC!!!
Merita sa ne mobilizam si pentru asta!!!

#38
ziki

ziki

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.510 mesaje

Postat 04 septembrie 2013 - 20:39

Bineinteles! 

 

Acum 7 ore, erau 11,000 de voturi pe linkul pe care l-am pus mai sus. Acum sunt peste 17,000.

Avaaz e un site care are foarte mare priza la public, pe el s-a semnat petitia (care conform unora nu avea nici o sansa) prin care s-a anulat folosirea anumitor pesticide care ar fi exterminat total albinele, ca idee.

Poate puteti sa-i dati share pe retele gen FB, Twitter....



#39
portocalia

portocalia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.595 mesaje

Postat 04 septembrie 2013 - 20:44

merci ziki, am votat. si vad nr creste in draci! :)  e de bine, e de bine



#40
rall

rall

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.248 mesaje

Postat 04 septembrie 2013 - 20:49

La mine pe FBuri se tot shareuieste linkul respectiv de 2-3 zile [:)]

L-am semnat si eu.





Etichetat si cu rosia montana, cianura, ponta, protest

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -