Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (14)


209 raspunsuri la acest subiect

#171
Roxana Claudia

Roxana Claudia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 889 mesaje

Postat 21 iulie 2013 - 23:17

Alina - si eu mai merg la piscina, din nefericire ma simt lipsită de orice energie in ultima vreme..insa de mâine dimineața ma voi mobiliza: iau si pustii, ii las cu instructoarea iar eu fac câteva ture de bazin.
Îmi poți recomanda magazine online care livreaza in România? Ma interesează hainute si lenjerii de patut :)

#172
alinabold

alinabold

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 672 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 10:38

hmm..eu stau in Germania si cam toate livreaza aici.



#173
anda15

anda15

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 829 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 10:39

Hello,

 

Revin si eu dupa o lunga absenta, dar a fost motivata,  am fost plecati la mare 2 saptamani, apoi am tot plecat in weekenduri ca am zis sa profit de saptamanile astea cat mai pot pleca din oras ca la ce iarna lunga urmeaza cu stat in casa....

Ma bucur ca toata lumea este bine si bebeii cresc frumos in burtici. Eu am ditamai burtica(+5 kg pana acum) si o bebelina foarte activa care boxeaza toata ziua.

 

Am o intrebare pentru mamicile care mai au bebei acasa: baietelul meu are 2 ani si 3 luni si de anul trecut din octombrie el merge la cresa la program scurt(de azi incerc pe cel putin mai lung sa doarma acolo de pranz ca acasa dormea prea mult, cam 4 ore si seara erau probleme la adormit) . Pediatra lui mi-a recomandat sa-l retrag de la cresa cu o luna inainte sa nasc si sa-l tin acasa toata iarna pana in martie ca sa nu vina acasa cu viroze si alte chestii sa imbolnaveasca surioara.

Eu nu stiu ce sa fac ca mi se pare putin cam radicala masura, lui ii place ff mult la cresa(e privata, cu putini copii in grupa) si are o imunitate ff buna(a avut doar simple viroze in iarna, cu muci si tuse, nimic serios). Nu l-as priva de activitatile lui de acolo si simt ca s-ar plictisi groaznic acasa, mai ales ca eu nu as mai avea timp la fel dupa venirea surioarei.Voi cum veti proceda in cazul acesta?

 

Va pup si o zi buna tuturor!!



#174
danyce

danyce

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.229 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 10:51

Salut fetelor,

 

Ce fain de voi ca mergeti  la piscina! Eu nu mai am voie sa conduc, asa ca sunt mereu dependenta de altii. Ador sa inot, acum de fapt mai mult sa ma balacesc, deoarece in apa nu imi simt deloc greutatea corporala... Cred ca ii voi propune sotului sa mergem weekendul viitor la piscina in aer liber.Voi chiar puteti inota acum?  Pe mine ma trage burta in jos, nu pot ramane la suprafata, desi stiu sa inot bine, in conditii normale.

 

Am avut un weekend minunat. Baia e aproape gata, doar dulapurile mai trebuie montate, cadrul de la geam vopsit si tavanul mai trebuie zugravit, dar de partea asta se ocupa sotul si soacra in cursul saptamanii..Arata super, chiar mai bine decat m-as fi asteptat si cheltuielile chiar n-au fost prea mari. Ne-a ajutat mult ajutorul prietenilor.

Zilele trecute am profitat de soare si am facut plaja in gradina, mi-am racorit picioarele in piscina gonflabila a Almei. Treburi casnice n-am facut aproape deloc. Drept urmare, am observat ca am avut un tonus mult mai bun si nici picioarele nu mi s-au umflat chiar asa de tare.

 

Azi e ultima zi cand mai merge Alma la dadaca pe luna asta, pt ca am un contract pentru un anume numar de ore pe luna. De maine va sta acasa vreo doua saptamani, dupa care are program pe toata luna august: o saptamana merge la socrii si va iesi cu ei, o saptamana merge la sora mea in Franta, care o va duce la Disneyland si la Paris, ultimele doua saptamani urmand sa le petreaca in compania unei matusi a sotului, care o rasfata de cand s-a nascut..Matusa respectiva isi ia mereu concediu cand are Alma vacanta ca sa petreaca vacanta ei impreuna (ea nu are familie; mereu a fost single). Asadar, ma pregatesc de o luna august relaxanta. Chiar ii ziceam ieri prietenului ce punea gresia ca eu acum am ajuns sa ma simt in vacanta in propria casa si gradina, mai ales ca vremea e superba de cateva zile si tot asa va fi si toata saptamana asta.

 

Ma duc sa testez noul dus [:)] si va urez la toate o zi frumoasa!



#175
Wish42

Wish42

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 447 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 15:25

Fetele v-am ascultat sfatul si am pornit si eu sambata la cumparaturi pentru baietzei .

Senzatia a fost unica , o retinere..... imbinata cu o imensa bucurie.

Mai mult am invatat marimile de care nu stiam nimic chiar daca cumparaturile nu au fost asa semnificative.Am luat doar niste body-uri cu maneca scurta insa ma gandesc ca o sa am nevoie mai mult de cele cu maneca lunga si piciorus avand in vedere ca data nasterii va fi sfarsitul lui septembrie-inceputul lunii octombrie.

 

Miralexia multumim frumos de listute,la mine sunt salvate deja.

 

pup fetele,



#176
danyce

danyce

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.229 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 16:16

Wish, si body-urile cu maneca scurta le poti folosi in septembrie-octombrie, pe post de lenjerie de corp, pe sub un tricou cu maneca lunga si pantalon.

Costumasele cu piciorus eu le-am folosit la Alma si le voi folosi si acum pe post de pijamalute.

 

Si eu mi-am facut toata lista pana la urma, am adaptat informatiile scrise de Dark si Miralexia..La lista voi adauga fie Ipad-ul, fie laptopul [:)] , dar asta doar in cazul in care se ajunge la cezariana si raman mai mult in spital..Mi-am mai comandat azi ceva maruntisuri pe net (printre ultimele, sper eu [:)] ), gen comprese san, crema san, inca niste mameloane de silicon si cateva sutiene de alaptat suplimentare. Intre timp, am primit prin posta inca vreo doua camasi de noapte, pe care sa le pun in bagaj. Mai am de cumparat doar servetele demachiante, gel dezinfenctant si ceva paturici subtiri. Saptamana asta il voi definitiva.


Editat de danyce, 22 iulie 2013 - 16:16 .


#177
Vi4i

Vi4i

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 338 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 16:19

Anda e putin mai greu p-u cei care mai au copii pana in 4-5 ani, care mai usor se imbolnavesc si aduc diversi crocobauri acasa!
Mie pediatrul mi-a spus ca trebuie sa fac in felul urmator, 3 luni de zile carantina p-u mine, bebe si fratiorul(3ani 6 luni). Tati nu poate caci lucreaza, la urma urmei il trimitem sa doarma in alta camera in caz de virusi. Sau daca ala mic totusi merge la gradinita si se imbolnaveste il trimitem la buneii. De ce? Mi-a explicat asa, ca daca bebe pana in 3 luni se imbolnaveste si face febra mare, internarea in spital e garantata, ceea ce nu e bine. Apoi e foarte greu sa ai 2 muciosi si mofturosi in casa, mai ales bebe care trebuie da suga tita si nu o sa poata din cauza mucilor!
O prietena de a mea nu a tinut contul de parerea pediatruluu si a continuat sa-l duca pe ala mare la gradi si s-a trezit cu bebe numai de o luna jum in spital cu pneumonie si alte frumuseturi. Ii pare rau si pana acum.

Eu pe Dionisi il tin acasa pana in decembrie si abia apoi il trimit la gradi unde ii place foarte mult. Asta e, facem o pauza mai lunga... Bebe sanatos sa fie caci el e mai firav si inca nu are sitemul imunitar bine dezvoltat.
Nu mai spun ca aici in Grecia nu se pemite mama cu bebe sa iasa din casa 40 de zile... Eu pe bebe sigur nu il scot dar eu nu stiu daca rezist atat in casa. Poate am sa ies vreo plimbare cu baitu mai mare undeva la aer liber unde e mai greu sa inhati crocobauri de la alti copilasi! Aa si sigur cei care vin in vizita, buneii sau prieteni( fara copii) fara masca nu intra in casa. Nu am un pediatru paranoic, e foarte bun si am incredere in el, si daca zice ca asa e mai bine atunci eu nu trebuie decat sa tin cont de sfaturile sale desi imi par si mei cam exagerate.

Va pup

#178
danyce

danyce

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.229 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 16:46

Victoria, eu nu inteleg in ruptul capului logica acestei interdictii...De ce nu are voie bebe sa iasa din casa 40 de zile??? Aici poti iesi cu bebe afara la cateva zile de la nastere. Prima mea plimbare cu Alma in carucior prin parc a fost la o saptamana de la nastere, respectiv operatia de cezariana..Nimic nu m-a oprit sa ies. Chiar nu inteleg...

 

In plus, aici nu e nimic asa de strict. Imediat dupa nastere, vin foarte multi oameni in vizita (familie, prieteni, colegi) sa ii vada pe bebelusi....Nu se evita contactul cu alti oameni...

Cat despre copilul cel mare, eu oricum n-am cum sa o retin pe Alma de la scoala si nu as fi facut-o nici daca ar fi fost mai mica si mergea la gradinita. Sunt sigura ca voi gasi alte solutii in caz ca s-ar imbolnavi.



#179
nicopic

nicopic

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 388 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 17:04

Buna fetelor!

 

Anda, fetita mea implineste in sept 3 ani si va merge la gradi pt prima data la (program prelungit). Grea decizie pt mine care am stat zi de zi cu ea, dar sincer nu am alte solutii; ea e dornica de copii si joaca si sper sa se adapteze cat mai repede, caci eu.. cu noul bb sigur nu o sa-i mai pot acorda atentia de pana acum .. Va urma o perioada grea, de acomodari pentru noi toti, insa speram sa le facem fata cu brio. Apropo de dormit, fetita mea doarme inca in patut, dar ma gandesc sa-i iau ei pat de copilas, iar patutul sa ramana pt noul bb. Mamicilor ce solutii ati gasit?

Miralexia, f utila listuta, multumim [flo]. Desi am mai trecut o data prin asta am mai uitat; trebuie sa fac un remember si sa ma apuc de achizitii; aruncand un ochi, constat ca mai am ceva lucrusoare/obiecte ramase de la L; asta-i bine.

Danyce, "vacanta" placuta! [:)]  adevarul e ca avem nevoie cu toatele, acum inaintea marelui eveniment..si in special multa odihna.

VI4, ce obiceiuri si pe la voi legat de iesitul din casa...40 zile .. [alcool]

Fetelor, am rugamintea de a-mi trimite si mie useul si parola de la contul cu poze.

ms [pup] [flo]



#180
Elena_R

Elena_R

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 919 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 17:12

Salut,

 

Dark B si Miralexia, multumim pt listele de cumparaturi si bagajul pt spital!

 

Mina, ce domnisoara dolofanica ai deja! Felicitari si ia-o mai usor de acuma.

 

Vi4i, nici aici nu masoara nimic. Ii mai zic eu la doctor din cand in cand sa imi verifice colul ca sunt paranoica, dar in rest nu face altceva decat sa ma cantareasca si sa imi masoare burta,, De cate ori i-am zis mi l-a verificat manual nu cu eco, si nu imi spune marimea ci doar ca e lung si inchis. E bine si asa.. Ti-am trimis parola.

 

Daniela...mmmmm clatite!! De cand tot zic ca fac si eu. Trebuie sa ma mobilizez, gata cu lenea [batcap] Enjoy rasfatul, macar acuma sa lasi si tu pe altii sa te serveasca!

 

Si eu sunt cam in urma cu cumparaturile, dar majoritatea le am pe wish list la Amazon, cat timp mai citesc reviews si le mai schimb, asa ca sunt numai la un click away [:)]  Inca nu m-am decis la ce carucior sa iau.

 

De cateva zile nu ma simt prea bine. Ma doare in gat si tusesc ca o magarita [smulgpar]  De-abia reusesc sa dorm noaptea si o tin numai pe ceaiuri de lamaie si miere. Vad ca dupa 3 zile de chinuri incepe sa fie mai bine. Atata am tusit ca mi-era si frica sa nu o fi deranjat pe bebelina... De simtit sigur simte si ea zbuciumul, ca se tot foieste intr-una [:)] 

 

Trebuie sa intreb si eu neaparat pediatrul ce reguli sunt pe aici cu iesitul din casa si vizitele la bebe..

 

Pupici




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -