Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (14)


209 raspunsuri la acest subiect

#181
arnnia_a

arnnia_a

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 502 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 21:17

Buna fetelor

 

Am fost foarte suparata zilele astea, m-am certat destul de rau cu mama (pe skype) ca toata familia e stabilita in italia.... Totul a pornit de la cadoul oferit de ea. Mi-a spus cand eram prin luna 3 ca imi vor lua ei sistem carucior 3 in 1 si sa aleg eu ce vreau. Acum totul e prea scump din ce aleg..ca "altii nu au asa pretentii". De la aceast detaliu au pornit reprosuri si alte lucruri neplacute. Nu ca m-ar fi ajutat pana acum cu ceva...ca de 10 ani ne vedem maxim 1 data pe an, iar alt ajutor nici nu s-a pus problema ...am insistat acum foarte mult sa vina sa stea cu mine 1 luna dupa ce nasc..si atat :(. De la reprosuri si presupuneri ca " o sa imi cresc copilul  ca si cum ar fi intr-un glob de sticla", si ca nu e bine sa oferi prea mult copiilor ...nu a zis altceva...Azi noapte nu stiu daca am dormit 4 ore adunate..pentru ca eram atat de trista si imi puneam mii de intrebari ...  [sad]  .

 

Ma bucur ca sunteti bine si ca usor usor incepem toate sa ne pregatim bagajele si sa facem ultimele pregatiri pentru  venirea dovleceilor nostri.

 

pupici



#182
alinabold

alinabold

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 672 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 22:57

Imi pare rau ca te-ai certat cu mama ta..si eu sunt ft usor irascibila. E de la hormoni. 



#183
alinabold

alinabold

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 672 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 23:05

A nascut Kate un baietel..eu sincer speram sa fie fetita :) a durat ceva travaliulul, de la 6 dimineata pana la 16.



#184
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 23:27

Hello si buna seara

 

O noua saptamana, luna plina, bebe baietel pentru William si Kate (sa creasca mare si sanatos, si recuperare usoara mamei, nu o sa-i fie usor de acum incolo, la primul bebe, si toata lumea cu ochii pe ea si pe cel mic, ce face, ce nu face, cu ce se imbraca, ce jucarii are, ce mananca, cat mananca si asa mai departe). Se pare ca a fost nastere naturala, 3 kile si vreo 800 bebele, toata lumea e bine, William a fost prezent la nastere.

 

La noi nu se pune problema sa tinem pe cel mare acasa, scoala la noi incepe pe 14 august, prezenta obligatorie, asta e situatia.  Oricum, copiii sunt scosi afara din primele zile dupa nastere, bineinteles ca nu te duci cu el la mall sau la supermarket cand e mai aglomerat, dar altfel nu e nici un fel de interdictie. Tin minte ca pe Mister l-am scos prima data la vreo 2-3 zile dupa ce am venit acasa, a trebuit sa mergem la spital sa ii facem BCG-ul, si apoi aproape in fiecare zi - si era ianuarie. De asemenea, nu se pune problema sa punem carantina la tati sau la oricine altcineva... atata timp cat lumea e sanatoasa. Bineinteles, nu o sa fiu eu in cea mai buna dispozitie sa primesc musafiri si sa fac chef chiar din primele zile, dar dupa aceea, daca totul e OK, nu vad de ce nu as putea primi vizite de la prieteni buni, atata timp cat sunt scurte, toata lumea e sanatoasa... si lumea suna inainte, nu doar se prezinta la usa. (edit: sa faca bine sa se prezinte cu urmatoarele: tiramisu, branza de capra, doner and chips de la "indianu' de dupa colt", pate, si salata de fructe de mare. Mojito si Jack Daniels-and-Coke pot sa mai astepte, dar am in plan sa halesc tot ce nu am avut voie in ultimele 8 luni)

 

Arnnia, imi pare rau ca te-ai certat cu mama ta. Sa stii ca te inteleg tare, tare bine... Incearca sa nu te superi prea tare, sustine-ti ideile si deciziile, e vorba de tine, de copilul tau, de familia ta, si gandeste-te ca niciodata nu vei putea face pe plac la toata lumea (so why even try, really?).

La noi tati va sta acasa 2 saptamani dupa ce se va naste bebelina, apoi isi va mai lua un pic de concediu, si va veni sa ma ajute soacra (dansa locuieste in Franta) vreo 2 saptamani in septembrie si atat. Eu si sotul ne-am crescut copilul singuri (plus childminder-a, pe care o avem "in echipa" de cand avea Mister 9 luni, si tot ea o va prelua pe cea mica la anul, cand o sa ma intorc full time la serviciu)  si ne-am descurcat foarte bine, zic eu, la fel o sa facem si acum, sanatosi sa fim.


Editat de DarkBendis, 23 iulie 2013 - 00:24 .


#185
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 23:31

Maine de dimineata am programare cu consultant-ul, probabil o sa si decidem cum urmeaza sa nasc (cel putin in principiu), nu pot sa neg ca nu am emotii... Mai ales ca de data asta SIGUR ajung pe cantar [batcap]  (l-am evitat de vreo 5 luni, da' mi-a venit si mie randul [help] )



#186
danyce

danyce

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.229 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 23:45

Dark, numarul kilogramelor de pe cantar sa fie cea mai mare problema a ta [:)] ! O sa fie bine.

 

Si eu merg maine la control. Acolo nu ma urca nimeni pe cantar (doar la inceput au facut-o si e posibil, daca se mai gandeste careva atunci) sa ma urce pe cantar in ziua nasterii (la fel au facut la sarcina cu Alma).

 

Arnnia, nu te supara asa! Cel mai probabil, mama ta nu a vrut sa te raneasca, dar are alte opniii decat tine acum...Si eu am avut cateva discutii pe Skype cu mama mea in ultimele saptamani, dar am cedat eu, cand am vazut ca argumentele mele nu o conving. Am rugat-o apoi sa nu vina cu sfaturi suplimentare acum pentru ca eu oricum am experienta de la Alma si ma si documentez in plus pentru ca-s gemeni..

Cand i-am spus ce mari sunt bebelusii mei, ea imi tot repeta ca ei i se par mici...Initial m-am suparat, dar dupa vreo 5 minute mi-am dat seama ca ea le compara greutatile cu bebelusii nou-nascuti...si stiu ca pe vremea ei nu se faceau ecografii si masuratori inainte de sarcina, asa ca nu avea cum sa stie cat de mari trebuie sa fie bebelusii la varsta asta de sarcina...

Ieri seara ma tot ruga sa nu cumva sa nu incerc sa alaptez (nu stiu cine i-a bagat in cap ca eu precis optez din start pentru lapte praf..). I-am spus ca m-am documentat temeinci la capitolul asta si ca asta a fost dorinta mea din starte, dorinta marturisita si ei, de altfle...dar ea uitase..

Astea-s doar doua exemple...Sper ca atunci cand vine sa ma ajute (dupa ce ma intorc eu la servici) sa imi accepte parerile mele legate de ingrijirea copiilor si nu sa incerce sa-si impuna propra viziune..



#187
Miralexia

Miralexia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 301 mesaje

Postat 23 iulie 2013 - 08:25

Danyce si Arnnia si eu am avut recent cam acelasi tip de discutii cu mama, in weekend chiar :) Genul asta de idei pe care oricat as incerca sa le argumentez parca nu intelege. Eu cred ca ele sunt de fapt mai stresate decat noi de marea schimbare. Sunt curioasa cum vom fi noi ca mame cand fetele / baietii nostri vor face pasul asta in viata lor :) Vazand ca nu reusesc sa comunic cum trebuie mi-am asumat irascibilitatea si am pus-o pe seama hormonilor si incerc sa ma tin departe de discutii de orice fel.

Probabil ca de vina e si diferenta intre generatii. Pe vremea lor daca aveau 2 biberoane de sticla si scutece de finet era tot ce trebuia. La noi acum daca nu ne luam sterilizator si interfon pt camera lui bebe ne simtim "descoperite" si normal ca ne irita cand ne spun cu cat de putin s-au descurcat ele. 

Pe de alta parte mai sunt si mame ca a mea care e la curent cu toate gadgeturile si imi tot spune de ele ca si cand eu mi-as permite sa le cumpar pe toate :)) Si daca ii spun asta imi raspunde " treaba ta, o sa vezi ce greu o sa iti fie fara ele" de parca a uitat ca pe mine nu m-a crescut cu cine stie ce branduri.

 

Una peste alta, trebuie sa ne calmam noi si sa ne detasam.

 

Pupici



#188
arnnia_a

arnnia_a

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 502 mesaje

Postat 23 iulie 2013 - 10:03

Multumesc fetelor, ca mi ati impartasit si experientele cu mamele voastre, cel putin nu ma simt pusa la zid, de una singura :). Am fost foarte suparata, dar acum imi dau seama, cand am mintea mai limpede, ca ar trebui sa pun totul atat pe seama hormonilor mei cat si pe menopauza ei :) si sa evit discutiile de acest fel. Sper sa ma descurg cu gestionarea situatiei si cat o sa stea cu mine  [alcool]

Va multumesc inca o data, ma simt mult mai bine acum ca v-am ascultat :) [pup]

[flo2]  [flo2]  [flo2]

 

Ce ati facut la control, Dark? Danyce?  Alina poate e fetita royal baby si nu avrut sa spuna :)) poop



#189
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 23 iulie 2013 - 10:04

Salut, doamnelor,

Pana la urma noi am decis sa mai facem o ultima iesire din Bucuresti, am venit sambata dimineata la Constanta, pana joi, dupa aceea gata, ma potolesc la domiciliu. Cam fara bafta deplasarea, ca pe minne m-a apucat iar tusea iritativa iar Matei a facut ieri o indigestie (cred) cu varsaturi de suntem consemnati in camera pt moment . . . Sper sa isi revina rapid .

Da, si eu am discutii ba cu mama ba cu soacra dar sunt "calita"de la primul copil si, cu toaye ca de multe ori nu ma ppot abtine si ma enervez, per total sunt indiferenta. Respir adanc, argumentez, si dupa aia imi vad de ale mele, ca mi-am facut cunoscuta parerea. Intr-adevar, multe dintre discutii se isca din diferenta de generatie....pai nu mai departe de sapt trecuta, cand va spuneam ca am cumparat primele hainute, ma laud cu ele la soacra si ce-spune? " uite ce cumperi si tu, pai fata o sa fie de asa ceva cand o nasti? De la 2luni incolo ii dai haine, pana atunci o infesi, ce crezi?". Cum ziceam, nu m-am enervat . . . .
Pe partea ailalta maica-mea s-a pus pe capul meu ca tre sa ne mutam la 3 camere, ca sigur nu ne descurcam cu 2copii in 2camere, desi stie f clar care mi-s motivele pt care aman asta ( cel mai important fiind acela ca nu vreau sa mut baiatul la alta scoala pana nu termina clasa a 4a). In fine, imi repet ca de fapt ele ne duc grija si de aceea tot comenteaza despre diverse si aia e.
Asa ca Arnnia, Mira, Daniela, va inteleg perfect.

Apropos de vizitele de dupa nastere, am citit recent blogul unei mamici-pediatru care sfatuia ca vizitele la bebe sa fie facute, pe cat posibil, in parc. Cand stai in apartament unde spatiul nu e tocmai din belsug mi se pare o idee buna, desigur daca vremea o permite. Toata lumea poate vedea bebelusul si sta de vorba cu parintii, cu deranj minm,plus ca se reduce simtitor pericolul de a molipsi pe cineva cu ceva . . Ca nici sa le dau masti pe fata cand imi intra in casa nu mi se pare f ok.

Aoleu, Bendis, usor cu sperantele ca vei papa de toate, sa nu ai bafta mea, cat am alaptat baiatu mancam pui si orez fiert, altfel facea domnu colici . . .

Eu scriu de pe tableta, tare peste mana imi vine . . .

#190
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 23 iulie 2013 - 10:10

Revin: eu nu prea dau vina pe hormonii mei de sarcina. . . Si daca ar fi asa, cei din jur ar trebui sa fie intelegatori, nu tot noi sa dam inapoi cand se isca discutii.....


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

  • Saptamana 28

    Deutzuk
    - Astăzi, 11:08

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -