Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (14)


209 raspunsuri la acest subiect

#161
arnnia_a

arnnia_a

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 502 mesaje

Postat 20 iulie 2013 - 09:18

Mina ma bucur ca bebelina e bine, dupa cum spuneai si tu, cred ca nu i-a placut la eco - din cate stiu majoritatea bebeilor nu le este drag sa faca eco - de asta stau cu manutele pe fata...

 

Danyce...mai usor, stiu ca nu poti sa stai locului (asa sunt si eu) dar nu poti sa il pui pe tati sa coaca clatitele :D?

 

Foarte fain patutul Alina - dar intradevar scumput - e din ala pentru cosleeping.

 

Am fugit undeva prin Militari, cica e deschis un hipermarket pentru bebei cu tot ce trebe.. ne ducem sa aruncam un ochi..si sa luam toate trebuincioase pentru activitatea varuit  [ventilator]  cald..prea cald

va pup



#162
danyce

danyce

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.229 mesaje

Postat 20 iulie 2013 - 10:43

Arnnia, pe sot il pun eu la copt clatite cand e acasa, insa acum nu era...Era doar soacra, careia i se urcase putin la cap berea [:)] , ce o bause in gradina, la caldura..De aceea n-am indraznit s-o pun pe ea la copt, sa ma trezesc si cu dezastru in bucatarie.

 

Intre timp s-a intors sotul de la cursul din Elvetia si au venit si prietenii din Germania sa ne ajute sa terminam renovarea baii in weekendul asta, asa ca eu acum sunt putin rasfatata si imi permit sa stau pe sezlongul din gradina...Pana si cafeaua o primesc de la musafirii mei, in loc sa fie invers...Acum au mai venit si inarmati cu carne pentru gratare pe diseara si cu bere, asa ca nici astea nu mai am voie sa le servesc eu [:)] ..Sunt teroare...Eu care ma gandeam sa-i scot in oras la restaurant sa-i recompensez macar asa, daca altceva nu vor.



#163
arnnia_a

arnnia_a

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 502 mesaje

Postat 20 iulie 2013 - 17:30

Sunt invidioasa pe tine  [flo2] ca stai pe sezlong la umbra - In Bucuresti este foarte cald si betonul se topeste  [batcap] .Seara faina :) pupici la burtici si bebici



#164
Miralexia

Miralexia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 301 mesaje

Postat 20 iulie 2013 - 22:13

Fetelor ma inscriu si eu la dureri de picioare, calcaie, maini si picioare umflate, degete si incheturi amortite, intepaturi in degete dimineata....Off :) I

nsa, ma bucur macar ca pt 32 sapt implinite azi ma "laud" cu 9 kg in plus :) Si imi fac sperante ca o mare parte din ele este reprezentata de retentia de apa ca la cat de umflate am mainile si picioarele...

Mina bebelusa mea la 30 sapt si 5 zile avea 1800 de grame iar doc a exclamat ca e un bebe mare, ca greutatea ei corespunde la 32 de sapt. Dar ca asta nu e un lucru rau. Plus de asta, mai e timp si cine stie cum isi schimba ritmul de hranire. Important e sa fie bebe sanatos.

Acum am 32 de sapt dar nu mai stiu ce greutate are ca nu fac eco asa toata ziua insa cred ca trecut de 2200 gr :)) Zic eu..

Revin si eu cu lista pentru spital pt mine si bebe sa va inspirati din ea daca vreti. Eu am concatenat mai multe listute de pe net si mi-am pregatit deja bagajul.

Recent am terminat cu montat de centrala proprie in casa si am scapat de dezastrul generat de operatiune iar sapt viitoare ma apuc de spalat si calcat hainute, lenjerii, prosoape. Ref la cumparaturi pt bebe eu am luat cam tot ce-mi trebuie pt inceput. Revin si cu lista asta zilele urmatoare, acum ma bag la nani ca azi am umblat prea mult-vreo 5 ore de plimbari la Zoo si apoi prin Ikea. Destrabalare as putea spune si mor de durere de picioare.

 

Pupici pe burtici

Miralexia [gravi] 32+



#165
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 20 iulie 2013 - 22:53

Gata, mi-am cumparat si chilotii de unica folosinta, si maternity pads, sa am dupa nastere, sunt cu lista completa, maine pot sa imi fac "bagajelul de maternitate", adica una bucata papornita de dus cu mine, una bucata plasa cu haine acasa in caz ca voi sta in spital mai mult de 2 zile si imi vor trebui hainute pentru bebe, si una bucata plasa cu haine de venit acasa+scoica pentru venitul acasa. M-am uitat peste listuta de data trecuta si am realizat ce chestii nefolositoare pusesem atunci in papornita: pompa de alaptat, perie de cap pentru bebe (moasa la cursul pre-natal indicase, da' zau ca nu mi-a trebuit), nu stiu cate prosoape, si pentru mine si pentru bebelus. Ce am uitat sa pun pe lista acum sunt sosetele... musai si din alea 2-3 perechi.



#166
Roxana Claudia

Roxana Claudia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 889 mesaje

Postat 21 iulie 2013 - 09:35

Mirelaxia - chiar ai o bebelusa mare, eu la eco de 30 sapt  aveam bebelusa de 1450 si corespundea perfect varstei. Si ai luat si putin in greutate: ia sa faci comparatie cu cele 14 kg ale mele! Iar la Ikea m-as destrabala si eu putin saptamanile viitoare, as vrea sa iau vreao 2 lenjerii noi pt patut si doua protectii de saltea..sigur va fi nevoie. Tu ce achizitii ai facut, poate ma inspiri?

 

Saptamana asta, miercuri-adica 32 sapt, am programata o noua eco si abia astept sa vad daca a mai crescut.

Dr a decis, in mod precaut, sa monitorizam sarcina la fiecare 2 sapt deoarece am placenta de grad 2 deja si tensiunea marita pe uterina dreapta. Si posibil sa incep sa sustin sarcina cu Clexane. Mi-a explicat ca e mai bine sa observam in timp util daca se va pune problema ca bebelusa sa nu mai primeasca oxigenul si nutrientii necesari si sa

intervenim in mod prompt. In ultima vreme am devent stresata si aproape ca ma bucur pt fiecare zi ce trece in favoarea sarcinii. La baieti nu am avut emotii asa mari, nu mi-am facut griji...

 

 

 

 

 

Dark Bendis - m-ai facut sa rad cu peria de par [:-)))]  si eu cumparasem, in febra pregatirilor pt primul bebe, vreo 3 perii si cand colo, desi piciul avea un ciuf consistent, nici nu le-am folosit. Chilotii aia de unica folosinta sunt extrem de buni dar efectiv nu pot sa ma impac cu ei  [batcap]  La spital tot dintr-aia imi vor pune la dispozitie insa eu o sa vi cu recuzita de lenjerie de bumbac de acasa  [pk]  

 

Danyce - cum a fost gratarul aseara? Lasa-te rasfatata!



#167
Miralexia

Miralexia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 301 mesaje

Postat 21 iulie 2013 - 11:13

Roxana la Ikea iti recomand sa nu mergi acum pentru ca sunt in amenajari la sectiunea pt copii si nu mai sunt decat cateva cosuri cu produse de copii. In rest e haos acolo. Cred ca pregatesc schimbarea colectiei. Si eu am fost dezamagita ca vroiam sa mai cumpar cate ceva.

Ce am cumparat pana acum pt bebe (intr-o ordine aleatorie):
- patut - de la Ikea
- saltea de cocos din auchan
- protectie impermeabila saltea 1 buc din auchan
- jucarie carusel pt patut
- lenjerie de patut si aparatori - am gasit in auchan unele de bumbac, f bune la material si asortate
- cearsaf husa pt saltea - de la Ikea
- carucior 2 in 1
- prosop baie cu gluga si vreo 2 mari de la Ikea
- husa pt salteaua de infasat de la Ikea
- haine nu am luat multe o sa mai cumpar intens dupa nastere in prima sapt. insa am luat asa: costume pantalon si bluza vreo 3 buc, 2 salopete cu maneca lunga si botosei (sau sleepsuit), pantalonasi cu botosei vreo 4 buc, body cu manecuta scurta 6 buc, body cu maneca lunga 2 buc, bluzite care se inchid pe o parte 2 buc, sosetele micute vreo 8 seturi cred, 1 caciulita de nou nascut, 2 bavetele cu breteluta ca sa le pun cand alaptez si cate ceva pt varsta mai mare: un tricou cu mesaj haios si rochite.
- patura nou nascut + una pe care o crosetez eu :)
- cadita - de la Ikea (este simpla desi vroiam sa iau initial anatomica dar mi s-a parut nefolositoare dupa 1 an de zile. astfel ca, la cea simpla o sa iau reductor daca vad ca am nevoie)
- detergent pt haine bebe
- servetele umede 2 pcs
- pampers new born un pachet mare
- 1 singur biberon mic avent - vad eu pe urma daca o sa am nevoie sa mai iau
- klorane crema pt iritatii scutec
- sanosan: lotiune corp bebe 2 buc, sampon si gel de dus 1 buc, 1 sapun bebe
- pudra
- ser fiziologic capsule individuale, comprese sterile, betadina, baneocin pudra
- para cauciuc pt nasuc (daca e nevoie dupa nastere iau batista sugarului), trusa unghii bebe, termometru digital
- aleze 1 pachet
- cos rufe pt bebe - la ikea aveau unele de plasa rosii cu capac alb cu cifre pe el - este cos de rufe dar poate fi folosit ca si cos de jucarii ulterior
Si cred ca am mai luat asa cateva maruntisuri care mi-au iesit in cale insa sper ca nu am uitat nimic important.

Ce voi cumpara dupa nastere:
- reductor cadita
- sterilizator biberoane - daca e cazul
- interfon camera bebe
- crema bepanten pt iritatii fundulet, sa o folosesc dupa ce termin klorane
- batista sugarului
- perna pt bebe pt dormit pe o parte

Acum am 32 de sapt si deja e cam greu cu deplasarea astfel ca ma gandesc ca am procedat bine ca am cumparat deja ce este mai sus. Fetele la 25de sapt+ ar fi bine sa incepeti listele si plimbarile, parerea mea.

Revin si cu lista mea pt bagaj de spital eu si bebe.


Editat de Miralexia, 21 iulie 2013 - 11:15 .


#168
Miralexia

Miralexia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 301 mesaje

Postat 21 iulie 2013 - 11:32

Bagajul meu pt spital pe care l-am pregatit deja:

- rochii de alaptat 3 pcs si un halat subtire

- sosete vreo 5 perechi - nu stiu daca vor fi necesare in sept ca e totusi cald dar le-am pus sa fie acolo

- papuci

- chi normali de bumbac 7 pcs, chi de unica folosinta un set

- sapun, prosop, periuta dinti si pasta, hartie igienica :), perie de par, cosmetice diverse (deodorant, parfum, creme pt burtica crema de fata, etc)

- crema garmastan pt sfarcuri sensibile

- mamelon de silicon

- pompa de muls - nu stiu daca e cazul sa o iau cu mine dar am zis ca e mai bine sa fie in bagaj

- tampoane de sani

- tampoane mari de noapte 1 pac mare

- 1 pachet mare de vata

- servetele umede 1 pac mare, gel antibacterian 1 tub, servetele nazale

- bustiere 3 pcs (le prefer in locul sutienelor de alaptat care nu mi-au placut cum arata)

- ipod cu muzica, cateva reviste, incarcator telef

- dosar analize, copii CI si o sa intreb ce alte acte mai trebuie sa pregatesc

Cam atat pt mine, posibil sa mai fi indesat in bagaj cateva nimicuri pe care acolo nici nu o sa am timp sa le folosesc :). Mi-au incaput toate intr-un troller mic.

 

Bagaj bebe:

- pampers new born 30 pcs

- servtele pampers sensitive

- pudra

- 1 body si 1 caciulita (o sa aflu daca e cazul sa duc mai multe haine)

Toate puse intr-o geanta pt bebe de la Klorane.

Pt iesit din spital am pregatit: hainutele, cosul de masina (piesa de la caruciorul cumparat), paturica crosetata de mine.

 

Functie de ce discut si la spital o sa vad daca mai adaug / scot ceva de pe liste- si a mea si a bebelusei. O sa nasc la Panait Sarbu, daca sunt fete pe aici care au cunostinte despre acest spital pls share.



#169
danyce

danyce

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.229 mesaje

Postat 21 iulie 2013 - 11:41

A fost foarte fain ieri, Roxana..Azi repetam figura [:)]



#170
alinabold

alinabold

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 672 mesaje

Postat 21 iulie 2013 - 21:44

Eu tocmai am venit de la piscina..ce bine ein apa. Nu se mai simte deloc burta. Vai ce bebei mari avti voi..numai a mea e mica. La 30 de sapt avea doar 1300g. Nu stiu cand va fi urmatorul eco. Colul nu l-a masurat niciodata pana acum, Mi-am propus maine sa fac inventarul celor cumparate. Am cumparat si noi o gramada de chestii de la Ikea, restul de pe net. E mai comod.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -