Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 9 voturi

in camara, pentru iarna


269 raspunsuri la acest subiect

#41
mirelaispir

mirelaispir

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 394 mesaje

Postat 04 august 2006 - 03:21

sos pentru pizza ingrediente: 3 kg gogosar rosu, 3 kg rosii, 3 teline cu frunze cu tot, ardei iute (dupa preferinta), 3 cepe mari, sare, piper macinat gogsarul se curata si se spala si se da prin masina de tocat sau blender, din rosii se face suc, ceapa se curata si se toaca marunt, telina se spala, se curata si se da pe razatoarea mica, frunzele se toaca si ele marunt, la fel si ardeiul iute. se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert. se fierbe la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana scade si se obtine un sos gros. poate fi folosit la pizza, friptura, tocanite sau pe omleta. mirela

#42
akella

akella

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 04 august 2006 - 10:20

Zacusca de ciuperci Ingrediente: 1 kg ciuperci, 50 gogosari copti, 1 kg ceapa, 2 kg rosii (curatate de pielite si seminte), 1 l ulei, sare, 20 boabe piper, 2 foi dafin, 1 lamaie, conservant Se toaca ceapa si se pune la calit impreuna cu ciupercile curatate si taiate, sare si piper boabe. Cand s-au muiat, se adauga celelalte ingrediente si lamaia decojita si taiatã felii subtiri. Se scade incet, avand grija sa nu se prinda. Se pune fierbinte in borcane, se acopera cu ulei, se pune un varf de cutit de conservant, se inchid borcanele ermetic si se lasa la racit sub o patura. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.web...r/miana_dragnea

#43
micalondra

micalondra

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 83 mesaje

Postat 05 august 2006 - 01:40

Muraturi asortate Gogonele (sa predomine), castraveti, conopida, varza, morcovi, radacina si frunze de telina, ardei iute (cam 2 gramezi la un butoi de 60 litri) si usturoi pisat 1,2 kg (la butoi de 60 litri), hrean si marar si toate acestea acoperite cu saramura facuta dintr-o lingura de sare la un litru de apa. Se pritoceste ca si varza (cam o saptamana zilnic, apoi mai rar). Sunt foarte bune puse asa muraturile, mai ales usturoiul e important sa fie mult si daca e pisat e si mai bine. Gogonelele au un gust deosebit.

#44
doinabita

doinabita

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.473 mesaje

Postat 05 august 2006 - 12:21

reteta de salata bulgareasc o aveti? e super. bita doina

#45
doinabita

doinabita

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.473 mesaje

Postat 06 august 2006 - 09:31

Salata bulgareasca: -2 kg. gogosari -2 kg.ardei kapia -2 kg.telina -2 kg,morcovi -2 kg.conopida. -cateva radacini de hrean Gogosarul si ardeiul kapia se spala,se curata,apoi se mai spala o data de seminte si se taie feliute subtiri.Morcovii si telina se curata ,se spala si se dau prin razatoarea mare(cea pentru sfecla rosie,mere).Conopida se spala ,se desfac buchetelele.Se aseaza in borcane, asortandu-se toate,hreanul se pune rondele.(borcane de 800 gr.)Compozitia pentru zeama este aceiasi ca si la gogosari,dar cu miere nu cu zahar.Va doresc Pofta buna. bita doina

#46
akella

akella

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 07 august 2006 - 10:28

Ceapa rosie in otet Ingrediente: 1 kg ceapa rosie mica, 4 ardei iuti, 6 catei usturoi, 6 cuisoare, 1 baton scortisoara, otet din vin, 1 lg. sare Ceapa se curata si se opareste 1 minut in apa cu sare. Se scoate si se usuca intr-un prosop. Se pune in borcane cu ardeii iuti, usturoiul necuratat, cuisoarele si scortisoara sfaramata. Se toarna otet, se inchide ermetic si se lasa sa se macereze 15 zile, la loc intunecos si rece. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.web...r/miana_dragnea

#47
akella

akella

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 08 august 2006 - 12:23

Chutney de coacaze albe Ingrediente: 300 g coacaze albe, 200 g prune aurii, 200 g zahar, 1 ardei iute rosu, 1 pahar otet, piper, sare Se aleg boabele de coacaze, se spala si se oparesc 1 minut. Prunele se curata de samburi si se taie in 4. Se pun toate intr-un vas, se adauga bucati mici de ardei (fara seminte), piper si sare dupa gust. Se toarna otetul amestecat cu zaharul si se fierbe 15 minute. Se pune in borcane cat este fierbinte. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.web...r/miana_dragnea

#48
akella

akella

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 09 august 2006 - 09:55

Chutney de piersici Ingrediente: 250 g pere, 250 g piersici, 250 g caise, 350 g zahar, 250 g arpagic, 50 g stafide, 1 pahar otet din vin, 1 lg. mustar dulce, sare, piper Fructele se curata si se taie in bucati nu prea mari. Se dizolva zaharul in otet, apoi se toarna solutia peste fructe. Se adauga ceapa, tocata si calita in putin ulei, stafidele, mustarul, sare si piper. Se amesteca si se fierbe 15-20 de minute. Se pune in borcane cat este fierbinte si se inchid imediat. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.web...r/miana_dragnea

#49
akella

akella

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 10 august 2006 - 09:58

Chutney de prune si rosii Ingrediente: 250 g prune, 12 rosii, 1 pahar otet din vin, 1 ceapa, 250 g zahar, piper, sare Prunele se curata de samburi si se taie in 4. Rosiile se oparesc, se curata de pielite si seminte, apoi se taie cubulete. Se adauga ceapa calita putin, sare si piper dupa gust. Se dizolva zaharul in otet si se toarna peste amestecul de prune, rosii si ceapa. Se fierbe 15-20 de minute. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.web...r/miana_dragnea

#50
fannna2003

fannna2003

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.642 mesaje

Postat 10 august 2006 - 12:04

era o reteta greceasca cu ardei iuti tocati,ceapa taiata julien,marar tocat...dar nu mai stiu ce se mai pune si cantitatile...poate stie careva Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima. Gabriel José García Márquez


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Astăzi, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Astăzi, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -