Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 9 voturi

in camara, pentru iarna


269 raspunsuri la acest subiect

#61
lulu77

lulu77

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.144 mesaje

Postat 14 august 2006 - 16:28

quote:
Originally posted by Carmen_Marieta
fetele eu am auzit ca se pot pune vinete coapte pentru salate in borcane, stie cineva reteta??? am umplut congelatorul si as mai pune si in borcane....P.S congelatorul nu l-am umplut cu vinete!!!!!!!!!Poze nunta..De-as avea trei dorinte astea ar fi:Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.
Eu nu te sfatuiesc sa pui in borcan .Am pus eu intr-un an si mama in alt an ,de fiecare data s-au stricat , nu au rezistat nici macar pana in craciun , cu toate ca am fiert borcanele ,am pus conservant .Plus ca cele care am apucat sa le fac inainte sa se strice , aveau un gust fff nasol , un gust de chimic ...oricum nu mi-au placut .Noi consumam fff multe vinete ,anul acesta(saptamana trecuta ) am copt (la gratar de lemne si carbuni ,au gust mai bun [pofta]!)45 kg ,mi-au iesit 35 de portii ,si mi-au ocupat exact 1 si 1/2 rafturi din congelator ."Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

#62
akella

akella

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 16 august 2006 - 09:50

Piure de ardei iuti Ingrediente: 500 g ardei iuti rosii, 8 catei usturoi, 200 ml otet din vin alb, 1 lingurita zahar pudra, sare Se curata ardeii de seminte si se taie bucati. Usturoiul se curata si se taie rondele. Se pun ardeii, usturoiul, zaharul si sarea intr-un vas si se mixeaza. Peste pasta groasa se adauga, treptat, otetul. Se repartizeaza in borcane mici, se inchid ermetic si se pastreaza la rece. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.web...r/miana_dragnea

#63
akella

akella

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 17 august 2006 - 11:48

Sos de ardei rosii Ingrediente: 500 g ardei grasi rosii, 400 g ceapa, 1-2 lg. zahar, 200 ml ulei, 3 lg. bulion de gogosari, 3 lg. bulion de rosii, 1 lg. patrunjel verde tocat fin, sare, piper Se coc ardeii pe o tabla mai groasa (atentie sa nu se arda!), se pun intr-un vas, se presara cu sare, apoi se curata de pielite si seminte. Se taie ceapa in bucati mai mari si se caleste in ulei fara sa se rumeneasca. Cand este bine inmuiata, se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de ulei. Dupa ce s-a racit, se trece prin masina de tocat, impreuna cu ardeii. Se pune pasta obtinuta intr-o cratita, se adauga bulionul de gogosari si de rosii, zaharul si uleiul in care s-a inabusit ceapa, patrunjelul, sare si piper, dupa gust. Sosul se fierbe 20-25 de minute. Se toarna in borcane mici si se inchid ermetic. A doua zi, se sterilizeaza 15-20 de minute. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.web...r/miana_dragnea

#64
Dorsilia

Dorsilia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.126 mesaje

Postat 17 august 2006 - 18:23

Buna, am si eu o rugaminte, poate par naiva, dar chiar nu vreau sa dau gres asa ca prefer sa par oricum numai sa pot face corect ce am de facut. Vreau sa pun compot de pere si piersici pt la iarna pt baietelul meu de 2 ani. Vreau sa folosesc fructoza in loc de zahar si sa NU folosesc conservant. Cum procedez asa step by step? corectati-ma unde gresesc si unde omit ce trebuie facut: 1. cumpar borcane cu filet, de 400 gr, si le sterilizez 2. cumpar fructele mai taricele asa, si le spal, le tai in doua, scot casuta de seminte la pere si samburele la piersici ca altfel nu-mi incap de 2 in borcan 3. aranjez in borcane fructele, torn siropul de apa si fructoza sa le acopere (cata fructoza sa pun si cata apa, cum sa-mi dau seama in cata apa sa dizolv fructoza ? a ok cu apa rece? ) 4. pun capacele la borcane 5. intr-o oala larga pun apa cat sa ajunga pana la jumatatea borcanelor si pun borcanele acolo (sa pun o carpa pe fundul oalei inainte de a aranja borcanele?) 6. pun oala cu borcanele la fiert pe aragaz la foc normal pt 1 ora sau 2 apoi le scot, le intorc cu fundul in jos, dupa care le reasez normal intr-o ladita si le acopar cu o patura 7. A doua zi pun borcanele in aceeasi oala cu apa si le bag la cuptor pt 15 minute ? scuze ca par .... dar e prima oara si nu vreau sa gresesc merci

#65
romana

romana

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 135 mesaje

Postat 17 august 2006 - 22:08

Aoleu Dorsillia ce complicat este. Oare nu se va strica? Dar de ce nu folosesti zahar? E chiar asa de grav daca va bea compot cu zahar? Oare nu e mai usor sa le pui la congelator si sa faci compotul atunci proaspat? http://www.geocities...unie_iulie_2003 si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com ****************************************** Nulla dies sine linea!

#66
Dorsilia

Dorsilia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.126 mesaje

Postat 18 august 2006 - 00:18

hai fetelor, chiar nu imi spune nimeni ce si cum sa fac compotul ala?

#67
bubu05

bubu05

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.259 mesaje

Postat 18 august 2006 - 00:28

Eu am facut anul trecut compot de pere cu gutui, altul de struguri, si altul de visine, insa am folosit zahar. Chiar nu cred ca e o problema, nu stiu cum se procedeaza cu fructoza. Deci, eu am facut asa:
- am luat borcane de 800 g, le-am spalat si uscat(fara sterilizat)
- fructele le-am taiat cubulete, respectiv strugurii i-am ales de pe chiorchine iar visinele de pe codite (bineinteles spalate mai intai)
-am pus fructe in borcan pana la jumatatea lui, apoi 2 linguri rase de zahar, apoi am umplut cu apa rece(de la chiuveta) pana a ramas cam un deget pana la capac
-am inchis cu capace
-intr-o oala larga am pus un prosopel, apoi borcanele, intre borcane alte prosopele subtiri si micute(sau batiste), apoi am umplut cu apa, sa acopere cam trei-sferturi din borcane
-la foc micut, am fiert borcanele vreo 2 ore
-am scos borcanele fierbinti pe o patura si le-am invelit in ea, le-am lasat asa pana s-au racit complet, apoi le-am dus in camara
-mai am si acum cateva borcane de anul trecut! se pastreaza super bine si sunt f. bune.

Succes!



Oana si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)
[foto]Poze cu Vladutz

#68
Dorsilia

Dorsilia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.126 mesaje

Postat 18 august 2006 - 01:18

merci frumos, pupilici :))

#69
akella

akella

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 18 august 2006 - 09:59

Ulei aromat cu ardei iuti Ingrediente: 2 ardei iuti rosii, 300 ml ulei de masline extravirgin Ardeii se taie in doua si se scot semintele. Se sterg apoi cu o hartie imbibata cu otet. Se pun intr-o sticla impreuna cu uleiul si se lasa o saptamana, inchisa ermetic. Este bun pentru salatele dulci. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.web...r/miana_dragnea

#70
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 18 august 2006 - 13:49

quote:
Originally posted by akella
Ulei aromat cu ardei iuti Ingrediente: 2 ardei iuti rosii, 300 ml ulei de masline extravirgin Ardeii se taie in doua si se scot semintele. Se sterg apoi cu o hartie imbibata cu otet. Se pun intr-o sticla impreuna cu uleiul si se lasa o saptamana, inchisa ermetic. Este bun pentru salatele dulci.
reteta asta este excelenta si de obicei eu o fac in cantitati mult mai mici, ptr ca 300ml ulei de masline extravergine ma tine..3 ani. deci fac asa: cumpar o data o sticla de 500ml ulei extravirgin din ala care costa o avere si il pun in sticle mici de 100ml (le am din magazinele de deoratiuni interioare, sau din magazine de "cioburi" [:D]). in fiecare sticla pun ierburi diferite: intr-una ardei iute, in alta rozmarin si salvie, in a treia busuioc, in a 4-a rosii uscate. sticlele le inchid cu dop si deasupra pun o panza ornamentala cu patratele....sa dea frumos [:)]. uleiurile astea se folosesc de minune la orice salata, la carne la grill, la fructe de mare....dau aroma deosebita unui preparat obisnuit. Roxana


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -