Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 9 voturi

in camara, pentru iarna


269 raspunsuri la acest subiect

#31
lulu77

lulu77

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.144 mesaje

Postat 02 august 2006 - 18:03

Castraveti in saramura Castravetii spalati se pun in borcan /bidon .Printre ei se pune catei de usturoi (cat mai multi ) ,ceapa , marar uscat ,boabe de mustar ,boabe de piper , ardei iute . Peste se adauga saramura facuta din apa si sare mare grunjoasa NEIODATA . Se pune sare dupa gust ,dar oricum destul d emulta daca vrem s atina cat mai mult . AREDI IUTE PTR .RACITURA ,FRIPTURI Ardeiul iute (de preferinta din cel bulgaresc, care nu iute foarte tare ) se toca rondele . Se amesteca cu zahar . Se pune in borcan ,cu catei de usturoi si marar uscat . Se toarna deasupra saramura facuta din sare si apa. Se serveste cu racitura(piftie) sau se adauga la sfarsit peste friptura de porc /vita /oaie facuta la cuptor. SOS PTR . SARAMURA DE PESTE (CIUSCATA) Gogosari - se dau prin masina de tocat (blender ) , se amesteca cu rosii (date si ele prin masina de tocat sau blender ), cu usturoi pisat ,cimbru si cu ardei iute uscat si macinat sau cu boia iute (dupa preferinte). Se foloseste ptr saramura de peste . Se fierbe sosul putin pana scade si se pune in sticle . Se poate folosii si la fripturi cu sos ......ptr cei care prefera condimentat . Eu fac aceeasi reteta ,necondimentata, ptr friptura. "Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

#32
akella

akella

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 03 august 2006 - 10:01

Pickles Ingrediente: 1 kg arpagic mic, 3 conopide potrivit de mari, 1 kg ciuperci, 20 gogosari rosii, 500 g fasole verde fideluta, 2 teline, 6 morcovi, 1,5 kg gogonele foarte mici, 1 lg. frunze de telina tocate marunt, 2 foi dafin, piper boabe, 3-4 buc. hrean, 1 l otet din vin, 2 lg. miere, 2 lg. sare grunjoasa, 2 lg. zahar, 2 lg. boabe de mustar In afara de arpagic, se taie legumele in bucati potrivit de mari si in forma dorita (cubulete, fideluta, rondele). Imediat ce se taie o leguma, se si opareste si se scurge bine. Se amesteca bine toate legumele cu frunzele de telina si se aseaza in borcane, lasand deasupra un spatiu de 2 degete. Otetul se dilueaza cu 1,5 l apa si se fierbe cu sare, piper, dafin, zahar, miere si mustar. Se toarna otetul fierbinte in borcane, se inchid ermetic si se lasa sa se raceasca sub o patura. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.web...r/miana_dragnea

#33
joker

joker

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 234 mesaje

Postat 03 august 2006 - 13:31

bureti de fag Ingrediente: 1kg. bureti de fag, 1/5 kg. morcovi, 1/5 kg.ceapa, 1,5 kg.apa, 0,300 gr. otet, 1 lingura sare, 200 gr.zahar, 1 pachet "picant fix" Mod de preparare Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm., se fierb 60 de minute. Separat se fierg morcovii, se taie rondele de 2 mm., se fierbe apa, otetul, sarea, zaharul, "picant fix", se lasa la racit. Se ia o cratita mare, se pune un rand de bureti de fag fierti, se presara peste ei un rand de morcovi felii, ceapa taiata solzi, un strat de bureti de fag, un strat de morcovi si un strat de ceapa, apoi se toarna peste moarea. Se lasa pana a doua zi, se pun in borcane, se pun capacele la borcane si se aseaza in pivnita. Se pot servi in aproximativ o saptamana. [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yah...n_a_i/my_photos

#34
joker

joker

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 234 mesaje

Postat 03 august 2006 - 13:32

Ingrediente: Conopida, castraveti, gogonele, varza, sfecla rosie, piper, foi de dafin, coriandru, mustar, sare. Mod de preparare La un litru de apa se adauga o lingura de sare si amestecul de condimente( dupa preferinte)-se fierb 2 clocote; se toarna fierbinte peste conopida, castraveti, gogonele, varza, sfecla rosie. Va recomand sa puneti aceste muraturi in recipiente cat mai mari-ex. butoi de 25 l.Cel mai bine este daca asezati muraturile pe straturi:castravezi-varza-gogonele-conopida-sfecla rosie. [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yah...n_a_i/my_photos

#35
joker

joker

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 234 mesaje

Postat 03 august 2006 - 13:33

Gogosari cu ghebe (ciuperci) Ingrediente: 3 kg. ghebe (ciuperci), 5-6 kg. gogosari, 1/2 litru ulei, 1 cana otet, 1 capatana de de usturoi, foi de dafin, piper boabe Mod de preparare Se fierb ghebele dupa ce au fost taiate, dupa dorinta, se taie gogosarii felii si se lasa sa scada in ulei, se amesteca si apoi se fierb impreuna 1/4 ora. Se adauga foi de dafin, piperul, otetul si usturoiul si se mai fierb impreuna inca 1/4 ora. Se pun in borcan si se fierb la "bain marie". [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yah...n_a_i/my_photos

#36
joker

joker

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 234 mesaje

Postat 03 august 2006 - 13:35

Muraturi asortate Ingrediente: diverse legume Mod de preparare Amestecul de legume se poate alcatui dupa plac; de obicei se face din castraveti, patlagele necoapte, ardei grasi lungi si pepeni mici verzi. Daca se adauga pastai de fasole, acestea trebuie fierte. Morcovii trebuie taiati in felii subtiri. Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase, nepatate si nelovite, neatinse de bruma si proaspat culese. Dupa sortare si spalare, legumele se aseaza la murat, ca si castravetii in butoaie. Pentru a da un gust mai placut muraturilor si pentru a ajuta la conservarea lor, se adauga frunze de visin, de stejar sau de coacaze. Multe dintre acestea sint bogate in vitamina C. La un butoi de 100 l cantitatea totala de adaosuri nu trebuie sa treaca de 4-5 kg. Acestea se aseaza pe fundul butoiului si apoi la mijlocul si la suprafata muraturilor. Borcanul se infunda si se umple complet cu saramura de 7 % concentratie (tarie) pregatita cu 24 de ore inainte. Concentratia saramurii poate fi potrivita cu ajutorul unui ou; saramura este buna pentru patlagele verzi sau murate asortate atunci cind oul pus in saramura se ridica la suprafata solutiei. Pentru ca saramura sa fie cit mai curata, este bine ca sarea sa fie pusa pe o pinza usor cufundata in apa. Dupa umplerea cu saramura, butoaiele trebuie sa stea o zi sau doua la temperatura de 20 grade C. In acest timp, saramura care scade se completeaza; butoiul trebuie sa fie in permanenta plin. Dupa acrire, muraturile se pun la rece, in pivnita sau, intr-un loc cu temperatura foarte scazuta. stiu ca nu sunt de castraveciori dar sunt niste muraturi teribil de bune, mai ales cele din ciuperci si au un mare suuces...retetele sunt testate personal deci va rog sa le incercati cu toata increderea [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yah...n_a_i/my_photos

#37
joker

joker

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 234 mesaje

Postat 03 august 2006 - 13:36

Varza cu ardei si hrean Ingrediente: 5 kg varza alba, 3 kg ardei capia, 500 gr hrean, 400 gr zahar, 500 ml otet, sare Mod de preparare Se taie varza si ardeii marunt (pestisori). Se rade hreanul si se amesteca cu varza si ardeii, se adauga sare dupa gust. Zaharul se dizolva in otet si se toarna peste compozitie. Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa, preferabil, 30 de ore dupa care se poate pune in borcane si deja se poate servi. [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yah...n_a_i/my_photos

#38
joker

joker

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 234 mesaje

Postat 03 august 2006 - 13:37

Boabe de porumb murat Ingrediente: cativa stiuleti, otet, sare, cateva boabe de piper, 2-3 cuisoare, cateva frunze de tarhon Mod de preparare Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert putin, se scurg si se baga in apa rece. Deoparte se fierbe otet potrivit de tare, se pune sare, cateva boabe de piper, 2-3 cuisoare, si cateva frunze de tarhon. Se pun boabele intr-un borcan mic, se toarna deasupra otetul cu mirodeniile, si se leaga cu hartie pergament. Se pastreaza la rece. Dupa o luna se poate intrebuinta, si pot fi folosite in locul caperelor. [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yah...n_a_i/my_photos

#39
dana-alexia

dana-alexia

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 03 august 2006 - 15:53

As dori sa pun vinete coapte la borcan, stie careva cum trebuie sa procedez?

DANA & ALEXIA [zana](12.06.2005)
poze

#40
mirelaispir

mirelaispir

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 394 mesaje

Postat 04 august 2006 - 03:13

vinetele sunt foarte pretentioase si nu stau puse la borcan decat daca ai beci. eu am incercat in multi ani si nu mi-au stat. [bang]am muncit degeaba, pana mi-am luat congelator si le pun acolo. nu te supara pe mine, dar asta este sfatul meu![recevere] mirela


Intrebari Panica

  • Bebe nu doarme

    AlinasiIanis
    - ian 27 2022 21:15

  • 4 luni

    adelina_potcovaruuu
    - ian 27 2022 14:04

  • Hcg-beta

    Alina21Lucian
    - ian 26 2022 20:07

  • Vitamina

    adelina_potcovaruuu
    - ian 26 2022 13:03

  • Secretii maronii

    Alexa.ceza
    - ian 26 2022 05:37

Grupuri

  • Mamici din Vâlcea

    ela_vl1
    - iul 04 2017 18:24

  • Mamici pentru mamici

    icailoaie
    - apr 17 2014 09:07

  • Mămici,burtici departe de casă...

    Andreana
    - dec 04 2013 15:58

  • Parinti inteligenti, parinti fericiti !!!!

    mada27
    - nov 30 2013 23:00

  • Mamici, Burtici, Tatici din Vrancea

    Anda08
    - iul 11 2013 16:02

Bloguri

  • Prima vizita la medic a fost la 8 săptămâni a fost niște emoții de nedescris

    Stefizeynep
    - Astăzi, 00:28

  • Achiziitii

    Btyart
    - Ieri, 23:37

  • Primul trimestru de sarcină

    Lorysha
    - Ieri, 22:34

  • am primit geanta bebelusului

    ramonateo11
    - Ieri, 21:58

  • Primul set de analize

    Madanaty
    - Ieri, 20:09

Retete

  • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

    GratielaPopa
    - iun 11 2020 22:19

  • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

    GINA-MONICA
    - iun 03 2020 08:33

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

  • Judoka02Poza lui %s

    Judoka02
    ii multumeste lui

    Collins20
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    devo
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Letitia1Poza lui %s

    Letitia1
    ii multumeste lui

    Marox
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Letitia1Poza lui %s

    Letitia1
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Letitia1Poza lui %s

    Letitia1
    ii multumeste lui

    viviana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -