Sari la conținut

Sari la conținut


* * - - - 9 voturi

sexul are un pret!


229 raspunsuri la acest subiect

#41
AB_AC

AB_AC

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.526 mesaje

Postat 03 august 2011 - 22:42

Si ca sa plasam in context... Asa arata la tv o reclama veche la Valtrex medicament contra Herpesului genital:







Mesajul e : ai herpes so what... keep on having fun, nu?



America are si fateta religioasa si de o lipsa de complexe totala. Greu sa fie rezonabil.



----------------------





OspitalitateaGaiei

#42
rrox3

rrox3

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.564 mesaje

Postat 04 august 2011 - 15:45

offtopic AB_AC parc-ai fi ambasadorul Americii [:D]

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

#43
corap

corap

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.297 mesaje

Postat 04 august 2011 - 16:47


de la minutul 6:02

si ULTIMA interventie la topicul asta, michelle, te rog abtine-te sa mai califici & judeci lumea conform fanteziilor tale, nu de alta, dar dumnezeul tau zice ca-i pacat sa emiti judecati, chiar fondate. banuiesc ca cu atat mai mult atunci cand sunt rodul imaginatiei tale bogate.
nu ca te-ar interesa cu ceva, dar eu am facu 3 ani voluntariat la un ong - in domeniul prevenirii avorturilor (prevenirii avorturilor ca masura contraceptiva, ca sa fiu mai specifica), asa ca judecatile tale de doi bani asupra lumii ("daca pt anumite persoane: avortul,bts,aducerea pe lume a unui copil la o virsta nepotrivita etc...nu sunt riscuri,sau prefera sa le ignore... atunci nu am ce spune mai mult." - oala in care m-ai bagat dat fiind ca am fost, la topicul actual, cea care a combatut cel mai mult - mi-e greu sa spun punctul tau de vedere, ca nu ti l-ai formult, ai lasat zbieratoarea sa urle pentru tine - discursul latrator) sunt complet sarite de pe axa.

#44
AB_AC

AB_AC

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.526 mesaje

Postat 04 august 2011 - 17:51

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

offtopic AB_AC parc-ai fi ambasadorul Americii [:D]

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)


copii mei sunt americani, iar ma simt acasa acolo:)

Problema nu e asta. America nu e o tara ci o colectie de state foarte diverse: sun belt, bible belt coasta de est... sunt lumi si abordari diferite.

Daca mergi la scoala religioasa ai parte de o educatie religioasa in general. Parintii copiiilor acelora le insufla un set de axiome: D-zeu exista, avortul e un pacat si e uciderea unei vieti, sexul este permis doar in timpul casatoriei si cu persoana cu care esti casatorit. Acestea nu-s discutabile pentru un om religios. Ca sa evaluezi substanta discursului cu pretul sexului ii evaluezi ce aduce in plus fata de axiomele initiale. Si din acest punct de vedere discursul ei explica ce mai poti pati pe langa pedeapsa divina destul de corect. Aportul ei informational este peste axiome.

Stilul vad ca va jeneaza. Doamna aceea nu tine o ora de educatie sexuala. Ea face un discurs. A tine sub control o audienta de tineri se face si-n politica si-n religie cu tras de haturi si lasat. E o tehnica tipica de oratorie si este foarte eficace pentru a reduce zgomotul si disipa atitudinea celor neconvinsi. Dupa o gluma fie si proasta oratorul poate profita de destindere ca sa mai aduca in prim plan o idee importanta... in liniste. In bisericile crestin-ortodoxe predica preotului e ca de la catedra, nici in bisericile catolice nu-i foarte diferit, dar cele protestante au un stil direct, oarecum biciuitor si sala participa si un reverend este formatorul de opinie, este un orator prin excelenta. Duminica dimineata in US sunt slujbe ale marilor predicatori si este un adevarat show...

Uitati cum arata o slujba simpla:
http://www.vimeo.com.../videos/7561741
Copiii aceia asta vad duminica... asa ca incercati sa porniti de la acest punct de referinta daca vreti sa o judecati informational.

Sunteti obligati sa acceptati discursul? Bineinteles ca nu! It's a free country! Daca nu esti credincios apai ii respingi frumos axiomele si gata. Nu poti pune in discutie axiomele religioase decat daca vrei cearta de stilul axiomele religiosilor sunt mai proaste ca ale ateilor. Comentarii de tipul eu nu-s de acord cu abstinenta premaritala, sau eu nu consider un avort egal cu uciderea cuiva sunt doar consecintele faptului ca nu sunteti religiosi. Daca cineva ar tine un asemenea discurs la o scoala laica ar fi dat in judecata pentru propaganda religioasa. Pentru ca de aceea iti dai copilul la scoala laica.

Concluzia: numai din perspectiva religioasa discursul acelei doamne are sens, iar tehnica discursului este extrem de eficace pentru adolescenti desi extrem de manipulatorie. (o exista cuvantul ista[:-@]?)

#45
corap

corap

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.297 mesaje

Postat 04 august 2011 - 18:12

Foarte frumos ai demonstrat de ce acest subiect nu are ce cauta la ADOLESCENTI - dat fiind ca exista si sectiunea SUFLETUL CREDINTEI.
AB AC [flo]

#46
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 04 august 2011 - 19:38

michelle, iti multumesc pentru linkuri.

Le-am vizionat pe toate, fara pauza. Nu sunt lucruri noi...dar modul in care le spune m-a cucerit. Din cate am vazut, tinerii stateau cu gura cascata...dar ce vrei, e vorba de tinerii americani, mult mai batuti in cap decat tinerii romani atat de bine informati!

Cred ca fiicele mele (carora le voi propune sa vizioneze si ele) vor ramane cu ceva in cap din ce se spune acolo. Da, se merge pe educatie religioasa (care este mult mai tolerata in SUA), dar am sa le spun sa treaca cu ingaduinta peste ce nu le convine, pentru a asculta ce este cu adevarat important. Macar partea cu respectul de sine poate-l invata mai temeinic...

Mie mi-a placut mult. Si sunt sigur ca multora nu li va mai parea o nebuna care tipa peste cativa ani, cand odraslele vor fi la varsta celor din sala.



Rufus, Tora si iadele[foto] Retrospectiva 2008 Retrospectiva 2009 Retrospectiva 2010



"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

#47
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.700 mesaje

Postat 04 august 2011 - 20:25

Rufus, drept sa-ti spun la tine(familia ta) m-am gindit cand am pus linkul.
Am sperat din toata inima ca tu sa-l intelegi asa cum este. Sa lasi aspectele mai putin importante la o parte si sa extragi ce e important.
Plus ca si eu am avut parte de adolescenti in viatza mea si am trecut prin multe momente de incertitudine, neliniste...si mi-am dorit numai ce e bine pentru ei.

Daca multi au fost deranjati de voce, de atitudine, de nu mai stiu ce... imi pare rau. nimeni nu e perfect.
Eu cred ca mesajul in sine nu e rau sunt multe informatii utile.Dar suntem diferiti asa ca fiecare percepem mesajul in felul nostru.

Am considerat ca tenta religioasa e subtila si nu m-am gindit ca va deranja asa de mult ascultatori, mai ales ca e un forum de romani(care se considera crestini).



michelle

#48
Ilinca_M.

Ilinca_M.

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.927 mesaje

Postat 04 august 2011 - 20:49

Este foarte foarte subtila tenta religioasa, daca n-aduceati voi vorba nici n-as fi observat!:))))
Daca m-ar fi pus taica-meu sa urmaresc asa filmulete nu stiu ce reactie as fi avut:
1) m-as fi simtit jignita ca-si inchipuie c-o sa gust asa porcarie;
2) m-as fi gandit cu mila:"saracu' tata...face si el ce poate..."
...sau poate as fi discutat cu el argumentand de ce e incalificabil "discursul" lui tanti. Dar cred ca mai degraba de mila si jena si sa inchid subiectul asta penibil as fi zis:"dada, ce bine le zice femeia, super!":)
Chiar sunt curioasa fetele lui marius si ale lui rufus ce parere sincera vor avea despre filmuletele astea.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

#49
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 04 august 2011 - 21:10

eu ma intreb, ce-ati face voi care sunteti asa vehemente si considerati

porcarie" (aici am citat-o pe Ilinca) ce spune doamna, daca fetele voastre la 13, 14, 15 ani ar ramane insarcinate sau ar contacta vre-o boala? nu-i nevoie sa-mi raspundeti.



ideea este ca adolescentii, incepand de la 13 ani, sunt foarte cruzi ptr a-si incepe viata sexuala. s-a mai discutat pe tema asta si nu reiau amanuntele, ca n-am energie.



si mai am o observatie, da suntem diferiti si vedem lucrurile diferit. unora le-au placut de doamna, altora nu. de ce trebuie sa dam in cap celui care agreeaza cu ce spune? uite, eu nu condamn si nici nu ma intereseaza de ce voi nu sunteti de acord. poate ca nici eu nu sunt in totul de acord, nu-mi scot insa sandalele sa-i dau pe la nas lui Rufus. scuze Rufus ca te-am dat exemplu



fata mea a avut o colega cand era la scoala in Romania, doar doua clase au fost impreuna. ca sa vad la tv acum cateva luni, pe antena 3, o emisiune cu ea, nascuse un copil la 13 ani. 13 ani, jizas[bang][bang] nu mi-a venit sa cred, o stiam bine pe copila, pe mama ei...si din cate imi amintesc mama ei spunea in emisiune, ca ii vorbise despre relatiile sexuale, ca stia cat de cat....poate exemplul asta nu are nici o relevanta ptr nimeni, de fapt nici nu ma intereseaza daca are. insa astfel de lucruri se intampla in imediata noastra apropiere.



da na, uneori religia adusa in discutie sau discursul unui om crestin provoaca repulsie si indignare. de parca nu se pot ignora unele amanunte.



*********************

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA[bonjovi]

Speranta si incredere pentru David [bonjovi]

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*





Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!


#50
Adela99

Adela99

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.202 mesaje

Postat 04 august 2011 - 21:12

Citat:
citat din mesajul lui corap

Foarte frumos ai demonstrat de ce acest subiect nu are ce cauta la ADOLESCENTI - dat fiind ca exista si sectiunea SUFLETUL CREDINTEI.


or mai fi si adolescenti credinciosi :) si chiar de nu-s tot ar fi bine sa asculte.

am vaz't pana acum doua linkuri si mie nu mi se pare tipa urlatoare si spune lucruri inteligibile. pana acum imi place, chiar daca sa zicem ca ni se pare depasita faza cu "nu sexului inainte de casatorie" tot ce spune tipa mi se pare demn de luat in seama.



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -