Placinta cu branza de vaci si cartofi
Aluatul:
300g faina
300g branza proaspata de vaci
300g margarina la pachet
1 lingurita otet
Se amesteca bine toate ingredientele, se framanta si se lasa la frigider 5-6 ore.
Umplutura:
6 cartofi potriviti
500 g branza de vaci
sare dupa gust
1 leg marar
piper
usturoi (dupa gust) + alte condimente in fct. de preferinte
Se fierb cartofii, dupa ce se racesc se paseaza, se amesteca cu branza, cu mararul tocat si celelalte condimente pe care doriti sa le puneti.
Se intind apoi 4 foi, se pune pe o latura umplutura, se ruleaza foile si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se dau la foc potrivit pentru 35-40 min, in functie de cuptor.
Pofta buna.
Zenobia
Cununia civila
Deja casatoriti
Despre Barbye - una dintre noi!Trebuie sa ajuti!
Forum despre imbracaminte, reduceri etc!
-----------------------
Love, think, help
Retete testate pentru cartea de bucate!!!
Deschis de
Marianar
, dec 08 2004 23:31
112 raspunsuri la acest subiect
#81
Postat 29 octombrie 2006 - 21:35
#82
Postat 17 noiembrie 2006 - 22:18
Piept de pui cu lamaie si miere
piept de pui, cate bucati vreti (1 buc = jumatate de piept)
2 felii de lamaie pentru fiecare bucata de piept
1 lingura de miere/piept
sare, mirodenii (piper macinat, busuioc, cimbru)
Bucatile de piept de pui le ungem cu un pic de ulei si le condimentam. Le punem pe teflon/gratar si le prajim cam 10 minute (pe partea de sus un pic mai mult). Dupa ce s-au rumenit un pic, le scoatem pe o tava, si adaugam pe fiecare bucata: cate doua felii (rondele) subtiri de lamaie, o lingura de miere, si condimentam din nou cu sare, piper, busuioc, cimbru. Stoarcem lamaia ramasa peste carne, si mai adaugam cam 10 linguri de apa. Punem tava in cuptorul preincalzit, si il tinem pana se rumeneste carnea si feliile de lamaie (cam 25-30 minute).
Acum am testat aceasta reteta si imi place foarte mult. Aromele de dulce, acru si picant se imbina foarte placut cu carnea neutra de piept de pui. Am servit cu o garnitura de morcovi (fierti si apoi rumeniti un pic in tigaie cu de ulei de masline, otet balsamic si condimente) si ciuperci.
yummy
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
ADOPTA UN CATEL
piept de pui, cate bucati vreti (1 buc = jumatate de piept)
2 felii de lamaie pentru fiecare bucata de piept
1 lingura de miere/piept
sare, mirodenii (piper macinat, busuioc, cimbru)
Bucatile de piept de pui le ungem cu un pic de ulei si le condimentam. Le punem pe teflon/gratar si le prajim cam 10 minute (pe partea de sus un pic mai mult). Dupa ce s-au rumenit un pic, le scoatem pe o tava, si adaugam pe fiecare bucata: cate doua felii (rondele) subtiri de lamaie, o lingura de miere, si condimentam din nou cu sare, piper, busuioc, cimbru. Stoarcem lamaia ramasa peste carne, si mai adaugam cam 10 linguri de apa. Punem tava in cuptorul preincalzit, si il tinem pana se rumeneste carnea si feliile de lamaie (cam 25-30 minute).
Acum am testat aceasta reteta si imi place foarte mult. Aromele de dulce, acru si picant se imbina foarte placut cu carnea neutra de piept de pui. Am servit cu o garnitura de morcovi (fierti si apoi rumeniti un pic in tigaie cu de ulei de masline, otet balsamic si condimente) si ciuperci.
yummy
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
ADOPTA UN CATEL
#83
Postat 19 decembrie 2006 - 12:26
TORT DIPLOMAT
1 blat tort din comert cu 3 foi
1 kg frisca vegetala /le-am incercat pe toate din comert si se comporta bine toate
2 cutii compot ananas/piersici/dupa dorinta fiecaruia
2 budinci vanilie
500ml lapte
10 linguri zahar
3 lamai curatate de coaja ,pielita si desfacute pe fibre
Budinca se prepara prima,ambele plicuri in 500 ml lapte cu 4 linguri zahar.Se da racit.
Frisca vegetala cu 6 linguri zahar se bate intr-un bol mai mare,iar in momentul cind aceasta se intareste se adauga budinca amestecind in continuare cu mixerul pina se omogenizeaza cele 2.
Asamblarea:
Pe un platou se pune o foaie blat se insiropeaza usor cu zeama de la compot se pune strat de crema, fructe din compot taiate bucatele si fibre de lamaie....al 2-lea blat....si tot asa pina ajungem in faza de a imbraca tortul cu restul de crema ce ne-a ramas iar deasupra ornam cu fructe!
O alta varianta ar fi sa pastram o cana de frisca vegetala simpla,si dupa asamblarea tortului batem cu mixerul frisca pusa deoparte si cu aceasta imbracam tortul.
Va asigur este un tort usor de facut,racoros si va sfatuiesc sa nu ocoliti lamaia care-i da o savoare extraordinara!
1 blat tort din comert cu 3 foi
1 kg frisca vegetala /le-am incercat pe toate din comert si se comporta bine toate
2 cutii compot ananas/piersici/dupa dorinta fiecaruia
2 budinci vanilie
500ml lapte
10 linguri zahar
3 lamai curatate de coaja ,pielita si desfacute pe fibre
Budinca se prepara prima,ambele plicuri in 500 ml lapte cu 4 linguri zahar.Se da racit.
Frisca vegetala cu 6 linguri zahar se bate intr-un bol mai mare,iar in momentul cind aceasta se intareste se adauga budinca amestecind in continuare cu mixerul pina se omogenizeaza cele 2.
Asamblarea:
Pe un platou se pune o foaie blat se insiropeaza usor cu zeama de la compot se pune strat de crema, fructe din compot taiate bucatele si fibre de lamaie....al 2-lea blat....si tot asa pina ajungem in faza de a imbraca tortul cu restul de crema ce ne-a ramas iar deasupra ornam cu fructe!
O alta varianta ar fi sa pastram o cana de frisca vegetala simpla,si dupa asamblarea tortului batem cu mixerul frisca pusa deoparte si cu aceasta imbracam tortul.
Va asigur este un tort usor de facut,racoros si va sfatuiesc sa nu ocoliti lamaia care-i da o savoare extraordinara!
#84
Postat 19 decembrie 2006 - 13:02
TORT DE MERE CU CREMA DE ZAHAR ARS
6-7 mere mari
1.250 L lapte
12 oua
4 linguri faina
vanile,rom,scortisoara macinata,coaja rasa de lamaie
17 linguri cu virf zahar
Intr-o cratita cu diametrul cam de 30cm si mai inalta se pun 2-3 linguri de zahar care se topesc si se tapeteaza cratita.
Merele curatate doar de cotor, taiate in bucatele mai mici se pun in cratita tapetata,se presara 2linguri de zahar si scortisoara macinata peste mere si se da la cuptor la foc mediu.
Intre timp se face crema:
8 oua cu 8 linguri zahar se bat bine,se adauga esenta rom,vanilie ,coaja rasa de la lamaie si se adauga si laptele.Se pune peste mere.
Cind crema ia un aspect maroniu deschis si se observa ca s-a inchegat se face blatul.
4 albusuri batute spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat 4 linguri zahar,galbenusurile si la sfirsit faina cu esenta rom,vanilie si scortisoara macinata, si se pune peste crema.
Cind blatul are aspect ca-i copt,se scoate din cuptor si se lasa la racit.Cind s-a racit cu un cutit venim de jur-imprejur sa dezlipim tortul de cratita si tinind cratita de toarte smucim stinga-dreapta pina observam ca este dezlipit total de cratita.
Se ia un platou cu diametrul mai mare ca al cratitei se pune deasupra, se tine de amindoua si printr-o miscare ferma intoarcem tortul astfel incit blatul este baza tortului in platou, in acelasi timp sosul pe care il lasa merele insiropeaza blatul. .Se da la rece ,optional se orneaza cu frisca.
6-7 mere mari
1.250 L lapte
12 oua
4 linguri faina
vanile,rom,scortisoara macinata,coaja rasa de lamaie
17 linguri cu virf zahar
Intr-o cratita cu diametrul cam de 30cm si mai inalta se pun 2-3 linguri de zahar care se topesc si se tapeteaza cratita.
Merele curatate doar de cotor, taiate in bucatele mai mici se pun in cratita tapetata,se presara 2linguri de zahar si scortisoara macinata peste mere si se da la cuptor la foc mediu.
Intre timp se face crema:
8 oua cu 8 linguri zahar se bat bine,se adauga esenta rom,vanilie ,coaja rasa de la lamaie si se adauga si laptele.Se pune peste mere.
Cind crema ia un aspect maroniu deschis si se observa ca s-a inchegat se face blatul.
4 albusuri batute spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat 4 linguri zahar,galbenusurile si la sfirsit faina cu esenta rom,vanilie si scortisoara macinata, si se pune peste crema.
Cind blatul are aspect ca-i copt,se scoate din cuptor si se lasa la racit.Cind s-a racit cu un cutit venim de jur-imprejur sa dezlipim tortul de cratita si tinind cratita de toarte smucim stinga-dreapta pina observam ca este dezlipit total de cratita.
Se ia un platou cu diametrul mai mare ca al cratitei se pune deasupra, se tine de amindoua si printr-o miscare ferma intoarcem tortul astfel incit blatul este baza tortului in platou, in acelasi timp sosul pe care il lasa merele insiropeaza blatul. .Se da la rece ,optional se orneaza cu frisca.
#85
Postat 19 decembrie 2006 - 13:20
RULADA DIPLOMAT
Aceeasi crema de la tortul diplomat care o gasiti mai sus si foaie de rulada facuta in casa sau din comert,sint bune amindoua.
Foaie de rulada: tava 28/35 asa-i tava mea
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1/2 cana ulei
1 cana sifon
un virf de ligurita praf copt,esenta vanilie
Albusul batut spuma cu un praf sare,se adauga zaharul treptat,galbenusul, faina + praf copt,ulei,sifon,vanilie.totul batut cu mixerul.
Tava unsa,tapetata se adauga compozitia se da la cuptor.Cind s-a facut se lasa la racit,se scoate din tava,si se taie in 2 astfel incit sa avem 2 foi de rulada.
Se pune crema (cea de mai sus de la tort diplomat),fructele si se imbraca in frisca.
Aceeasi crema de la tortul diplomat care o gasiti mai sus si foaie de rulada facuta in casa sau din comert,sint bune amindoua.
Foaie de rulada: tava 28/35 asa-i tava mea
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1/2 cana ulei
1 cana sifon
un virf de ligurita praf copt,esenta vanilie
Albusul batut spuma cu un praf sare,se adauga zaharul treptat,galbenusul, faina + praf copt,ulei,sifon,vanilie.totul batut cu mixerul.
Tava unsa,tapetata se adauga compozitia se da la cuptor.Cind s-a facut se lasa la racit,se scoate din tava,si se taie in 2 astfel incit sa avem 2 foi de rulada.
Se pune crema (cea de mai sus de la tort diplomat),fructele si se imbraca in frisca.
#86
Postat 30 decembrie 2006 - 21:40
BRIOSE CU BRINZA DULCE
CANTITATI:
125g faina
150g zahar
75g zamatisa
25g amidon de porumb
50g unt topit
2 oua
o lingurita praf de copt
coaja rasa de la o lamiie.
PREPARARE:
Se freaca ouale spuma cu zaharul,se adauga pe rind untul topit, zama tisa si coaja de lamiie.Praful de copt se incorporeaza in faina, apoi amidonul.Se amesteca cu restul ingredientelor pina rezulta un aluat uniform.Se toarna in mulajul de silicon (sau forme de tabla)si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade,pe etajul din mijloc.Se coc timp de 25-30 min.Cind s-au copt, se scot imediat din forme.Se pot decora cu diferite glazuri,dupa dorinta.
CANTITATI:
125g faina
150g zahar
75g zamatisa
25g amidon de porumb
50g unt topit
2 oua
o lingurita praf de copt
coaja rasa de la o lamiie.
PREPARARE:
Se freaca ouale spuma cu zaharul,se adauga pe rind untul topit, zama tisa si coaja de lamiie.Praful de copt se incorporeaza in faina, apoi amidonul.Se amesteca cu restul ingredientelor pina rezulta un aluat uniform.Se toarna in mulajul de silicon (sau forme de tabla)si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade,pe etajul din mijloc.Se coc timp de 25-30 min.Cind s-au copt, se scot imediat din forme.Se pot decora cu diferite glazuri,dupa dorinta.
#87
Postat 17 ianuarie 2007 - 18:57
PESTE IN SOS ROSU
1 ardei mic cilli rosu
1 ceapa
2 rosii
1 lingura ulei
1 lingurita otet
sare si piper
250g peste
frunze de mente ,taiate marunt
Ardeiul se curata de seminte si se marunteste impreuna cu ceapa.Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie cuburi.
Se pune uleiul intr-o oala la incins si se pune ceapa in el.Se adauga rosiile, otetul si ardeiul.Se condimenteaza cu sare si piper.Se lasa circa 20 minute sa fiarba acoperit.
Se adauga pestele, se acopera cu sos si se lasa 1/4 ora pe foc.
Se presara cu menta tocata marunt.
http://s145.photobuc...237/VL-AD/?sc=3
1 ardei mic cilli rosu
1 ceapa
2 rosii
1 lingura ulei
1 lingurita otet
sare si piper
250g peste
frunze de mente ,taiate marunt
Ardeiul se curata de seminte si se marunteste impreuna cu ceapa.Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie cuburi.
Se pune uleiul intr-o oala la incins si se pune ceapa in el.Se adauga rosiile, otetul si ardeiul.Se condimenteaza cu sare si piper.Se lasa circa 20 minute sa fiarba acoperit.
Se adauga pestele, se acopera cu sos si se lasa 1/4 ora pe foc.
Se presara cu menta tocata marunt.
http://s145.photobuc...237/VL-AD/?sc=3
#88
Postat 05 martie 2007 - 18:15
FONDUE - carnaciori afumati, 4 LINGURITE DE UNT ,1 CANA DE LAPTE, 1/2 LINGURITA DE PRAF DE USTUROI , 3 LINGURI DE FAINA , TABASCO SOS, CASCAVAL RAZUIT , JUMATE DE CANA DE VIN ROSU . Preparare:se puna intr-o olicica (eu am o olita sp[eciala electrica) untul pana se topeste, se adauga praful de usturoi , cu faina , apo puitn cate putin cascavalulsi tabasco sos , la sfarsit vinul ,amestecati tot timpul. Carnaciorii afumati se pun la microawe sau cuptor pentru 2-3 minuute ,se servesc unul cate unul in sosul de mai sus ,cu paine , pofta buna , eu fac tot timpul e specialitatea noastra de baza .
miky
miky
#89
Postat 01 noiembrie 2007 - 18:47
Supa crema de porumb
Ingrediente
15 g unt
3 felii de bacon afumat
1 ceapa mare taiata f fin
1 morcov mediu taiat bucatele mici
1 cartof mare sau 2 mai mici taiati cubulete
800 ml lapte de preferabil integral
1 frunza de dafin
500 g porumb din conserva si apa din conserva
piper
smantana si patrunjel proaspat
Topiti untul intr-o tigaie mai adanca si cu fundul gros caliti baconul vreo 2 minute avand grija sa nu se arda apoi adaugati ceapa si caliti vreo 5 min pana se inamoie adaugati apoi morcovul si cartoful si caliti pana se inmoaie si acestea. Adaugati laptele si foaia de dafin si lasati sa dea un clocot apoi dati la incet focul si lasati sa fiarba pana este fiert bine cartoful si morcovul.
La sf adaugati porumbul si apa din conserva si mai tineti pe foc pana se inmoaie si acesta.
Scoateti foaia de dafin si serviti supa ori asa cum este ori o dati prin blender si o faceti crema. Puneti-o in castron si deasupra puneti o lg de smantana si patrunjel proaspat si serviti alaturi paine calda cu putin unt pe ea, prefarabil coapta putin in cuptor. Adaugati piper si sare dupa gust.
Pofta buna!
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Ingrediente
15 g unt
3 felii de bacon afumat
1 ceapa mare taiata f fin
1 morcov mediu taiat bucatele mici
1 cartof mare sau 2 mai mici taiati cubulete
800 ml lapte de preferabil integral
1 frunza de dafin
500 g porumb din conserva si apa din conserva
piper
smantana si patrunjel proaspat
Topiti untul intr-o tigaie mai adanca si cu fundul gros caliti baconul vreo 2 minute avand grija sa nu se arda apoi adaugati ceapa si caliti vreo 5 min pana se inamoie adaugati apoi morcovul si cartoful si caliti pana se inmoaie si acestea. Adaugati laptele si foaia de dafin si lasati sa dea un clocot apoi dati la incet focul si lasati sa fiarba pana este fiert bine cartoful si morcovul.
La sf adaugati porumbul si apa din conserva si mai tineti pe foc pana se inmoaie si acesta.
Scoateti foaia de dafin si serviti supa ori asa cum este ori o dati prin blender si o faceti crema. Puneti-o in castron si deasupra puneti o lg de smantana si patrunjel proaspat si serviti alaturi paine calda cu putin unt pe ea, prefarabil coapta putin in cuptor. Adaugati piper si sare dupa gust.
Pofta buna!
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
#90
Postat 20 ianuarie 2008 - 15:52
Buna ziua. Stie cineva unde pot gasi o carte de bucate pentru inabusitor (preparare cu abur). Gasesc ca este o metoda sanatoasa, dar mai ales simpla si rapida de a gati, accesibila si barbatilor (mai scapam astfel de unele reprosuri). O duminica placuta va doresc. Sorin