Va trimit o reteta de LASAGNA care noua ne-a placut tare mult:
SOSUL ROSU
450g carne tocata slaba,
2 cepe
400 g pulpa de rosii
100ml vin alb
100 ml ulei masline
cimbru,sare,piper
SOSUL ALB BECHAMEL
50 gr unt
2 linguri faina
1l lapte
200 ml smantana
SOSUL ROSU
Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline.Se adauga carnea tocata si se lasa pe foc pana se rumeneste.Se pune apoi pulpa de rosii si se lasa sa fiarba.Dupa prima fierbere se adauga sarea,piperul si vinul alb,dupa care se da din nou in fiert.apoi se adauga cimbrul,se amesteca bine si se da deoparte.
SOSUL ALB BECHAMEL
Se topeste untul si se adauga faina treptat pina se obtine o pasta omogena. Se adauga laptele si se lasa sa fiarba.Dupa ce a fiert ,se ia de pe foc si se adauga smantana.
Dupa ce s-au pregatit cele doua sosuri ,se ia o tava se unge cu sos alb ,se adauga LASAGNA -BARILA -asa uscate cum sunt in pachet, se adauga un strat de sos alb apoi unul de sos rosu .urmeaza alt strat de LASAGNA,iar sos alb ,iar sos rosu,si tot asa pina se termina ingredientele.Se baga la cuptor timp de 20 minute. se scot se adauga cascaval ras si se mai baga la cuptor 10 minute.
Pentru a servi LASAGNA se asteapta cel putin 10 minute sa se raceas
ca.
Pofta buna!
Retete testate pentru cartea de bucate!!!
Deschis de
Marianar
, dec 08 2004 23:31
112 raspunsuri la acest subiect
#91
Postat 21 ianuarie 2008 - 22:03
#92
Postat 27 februarie 2008 - 07:19
Carne de vita la cuptor :
Ingrediente: cantitate 7 portii
-1 litru vin sec rosu
-200 ml pasta tomate
-2 linguri patrunjel verde tocat
-1 lingurita oregano proaspat (se poate folosi si uscat)
-2 frunze dafin
-4 linguri boia ardei (atentie, nu puneti toata odata sa nu fie pre iute)
-1 1/2 lingurite bucatele ardei rosu iute sau dupa gust
-2 lingurite sare
-1,5 Kg carne vita pt. friptura, taiata in buc. egale
-10 chourico portughez sau carnati chorizo taiati in buc.
-10 catei usturoi, striviti
-3 cepe mari, taiate
-1 litru apa
-8 cartofi de marime medie, taiati cuburi sau felii mai subtiri
-8 morcovi taiati in lungime
Mod de preparare:
se tine la marinat o noapte, 24 sau 48 ore, in frigider
-intr-un vas se amesteca jum. din vin cu sosul de tomate pana se face o pasta omogena
-se adauga condimentele si sarea
-carnea de vita si buc. de carnati se pun intr-un vas termorezistent
-ceapa si usturoiul se aranjeaza in jurul bucatii de carne
-de toarna amestecul de vin si sos de tomate
-se mai adauga restul de vin si apa
-se acopera si se lasa la marinat, in frigider, peste noapte sau chiar 48 ore
-se preincalzeste cuptorul
-vasul, scos din frigider, se pune pe gratarul de mai jos al aragazului, se acopera si se lasa timp de 2 ore
-carnea trebuie udata din cand in cand cu sos, pt. a nu se usca
-sosul trebuie sa scada si sa se ingroase
-se scot buc. de carnati din vas, se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald (sper sa gasiti carnatii acestia si sa arate ca cei ai nostri la aspect, eu nu am gasit asa ceva, am gasit feliute taiati, ca salamul)
-se micsoreaza focul la cuptor
-in vasul in care este carnea se adauga cartofii si morcovii, se acopera si se mai lasa inca 30 min.
-se ia capacul si se mai lasa in cuptor pana cand carnea este bine patrunsa, iar cartofii s-au inmuiat, cca 30 min.
-daca sosul este prea lichid, se scot carnea si legumele, iar vasul se pune pe aragaz si se lasa la fiert, pe foc mediu pana scade
-daca sosul e prea gros, se adauga apa
o parte de sos se toarna peste deasupra, iar restul se pune intr-o sosiera si se serveste separat.
http://s265.photobuc...nt=f01ccec2.pbw
Mami Amy & bebe Stefan
Ingrediente: cantitate 7 portii
-1 litru vin sec rosu
-200 ml pasta tomate
-2 linguri patrunjel verde tocat
-1 lingurita oregano proaspat (se poate folosi si uscat)
-2 frunze dafin
-4 linguri boia ardei (atentie, nu puneti toata odata sa nu fie pre iute)
-1 1/2 lingurite bucatele ardei rosu iute sau dupa gust
-2 lingurite sare
-1,5 Kg carne vita pt. friptura, taiata in buc. egale
-10 chourico portughez sau carnati chorizo taiati in buc.
-10 catei usturoi, striviti
-3 cepe mari, taiate
-1 litru apa
-8 cartofi de marime medie, taiati cuburi sau felii mai subtiri
-8 morcovi taiati in lungime
Mod de preparare:
se tine la marinat o noapte, 24 sau 48 ore, in frigider
-intr-un vas se amesteca jum. din vin cu sosul de tomate pana se face o pasta omogena
-se adauga condimentele si sarea
-carnea de vita si buc. de carnati se pun intr-un vas termorezistent
-ceapa si usturoiul se aranjeaza in jurul bucatii de carne
-de toarna amestecul de vin si sos de tomate
-se mai adauga restul de vin si apa
-se acopera si se lasa la marinat, in frigider, peste noapte sau chiar 48 ore
-se preincalzeste cuptorul
-vasul, scos din frigider, se pune pe gratarul de mai jos al aragazului, se acopera si se lasa timp de 2 ore
-carnea trebuie udata din cand in cand cu sos, pt. a nu se usca
-sosul trebuie sa scada si sa se ingroase
-se scot buc. de carnati din vas, se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald (sper sa gasiti carnatii acestia si sa arate ca cei ai nostri la aspect, eu nu am gasit asa ceva, am gasit feliute taiati, ca salamul)
-se micsoreaza focul la cuptor
-in vasul in care este carnea se adauga cartofii si morcovii, se acopera si se mai lasa inca 30 min.
-se ia capacul si se mai lasa in cuptor pana cand carnea este bine patrunsa, iar cartofii s-au inmuiat, cca 30 min.
-daca sosul este prea lichid, se scot carnea si legumele, iar vasul se pune pe aragaz si se lasa la fiert, pe foc mediu pana scade
-daca sosul e prea gros, se adauga apa
o parte de sos se toarna peste deasupra, iar restul se pune intr-o sosiera si se serveste separat.
http://s265.photobuc...nt=f01ccec2.pbw
Mami Amy & bebe Stefan
#93
Postat 20 mai 2008 - 16:42
COTLETE CU CREMA DE MERE
INGREDIENTE:
-6 cotlete de porc
-100 ml vin alb
-2 linguri ulei
-2 catei de usturoi taiati felii
-2 linguri miere
PENTRU CREMA:
-3 mere verzi taiate cubulete
-100 ml suc de lamaie
100 gr gem (la alegere)
20 gr unt
PREPARARE:
*se amesteca intr-un castron vinul,uleiul,mierea si usturoiul.
*carnea se aseaza pe un platou in strat unic si se toarna deasupra compozitia de usturoi.se da la rece cateva ore.
*cotletele se frig la gratar sau la teflon 10 min.
*crema de mere se prepara astfel:merele si sucul de lamaie se pun la foc 15 min,se adauga untul si gemul si se mai lasa 5-10 min.
*se servesc cotletele unse cu crema de mere si garnitura de salata verde.
INGREDIENTE:
-6 cotlete de porc
-100 ml vin alb
-2 linguri ulei
-2 catei de usturoi taiati felii
-2 linguri miere
PENTRU CREMA:
-3 mere verzi taiate cubulete
-100 ml suc de lamaie
100 gr gem (la alegere)
20 gr unt
PREPARARE:
*se amesteca intr-un castron vinul,uleiul,mierea si usturoiul.
*carnea se aseaza pe un platou in strat unic si se toarna deasupra compozitia de usturoi.se da la rece cateva ore.
*cotletele se frig la gratar sau la teflon 10 min.
*crema de mere se prepara astfel:merele si sucul de lamaie se pun la foc 15 min,se adauga untul si gemul si se mai lasa 5-10 min.
*se servesc cotletele unse cu crema de mere si garnitura de salata verde.
#94
Postat 24 iunie 2008 - 16:16
File de somon a la Martin
Timp de preparare: 45 minute
Dificultate: medie
INGREDIENTE PENTRU 2 PORTII:
- 500-600 gr. file de Somon
- 200 gr. Bacon (felii lungi de cca. 15-20 cm, taiate subtire)
- 100 gr. smantana
- 50 gr. samburi de migdale
- 2 portocale
- 1/2 lamaie
- 50 ml. vin alb demidulce
- 30-40 gr. unt
- 2 catei, mari, de usturoi
- sare si piper
- 1 legatura de patrunjel
- 2-3 frunze de menta
- ulei de masline
- 2-3 linguri de faina
Mod Preparare:
Se iau bucatile de filé de Somon si se badijoneaza bine cu ulei de masline in care, in prealabil, s-au pus 2 catei de usturoi, pisati usor cu furculita, si un “varf de cutit” de piper. Bucatile de filé astfel pregatite se introduc pentru cca. 1/2 de ora la rece, in frigider.
Sosul – intr-o tigaie se pune putin unt, se adauga cele 2-3 linguri de faina, se amesteca pana se rumeneste un pic, dupa care amestecul obtinut se scoate intr-un vas, se adauga smantana cu vinul, o lingurita de ulei de masline, zeama de lamaie, piper si sare, se mixeaza bine dupa care, sosul astfel obtinut, se pune langa filé
Se taie, rotund, felii de portocala (se indeparteaza coaja si samburii), nici prea groase nici prea subtiri, se “trag” la tigaie, la foc potrivit, in putin ulei de masline (1 minut pe fiecare parte), dupa care se scot si se lasa la scurs pe un servetel de hartie.
Bucatile de filé se trag la tigaie in unt, 2-3 minute pe fiecare parte. Se intorc si se scot cu grija pentru a nu se sfarama si se pun pe un platou.
Samburii de migdale se prajesc usor in tigaie (3-5 min.) peste care se presara putina sare, se scot si se piseaza, nu prea marunt, cu varful furculitei.
Se ia cate o bucata de file, se pune, aproximativ, cantitatea de la 2 samburi de migdale la capatul feliei si se roluieste cu grija, se procedeaza asa cu toate, dupa care le impachetam in feliile de Bacon, le prindem cu o scobitoare si le prajim in ulei de masline, pana cand prind o culoare aurie.
Mod de Servire:
Se serveste repede, pentru ca rotocolul sa nu se raceasca, pe o farfurie mare, intinsa. Se aseaza feliile de portocala, egal cu numarul de rotocoale, se stropesc cu un pic de sos, dupa care, peste fiecare rotocol asezat pe felia de portocala prajita, se toarna din nou sos. Peste sosul alb se imprastie, pentru decor si gust, patrunjelul amestecat cu frunzele de menta, taiate mediu. Tot pentru decor, inainte de a se aduce la masa, se toarna de jur-imprejurul compozitiei o dara subtire de sos de soia cu ciuperci.
Aceasta reteta se poate degusta alaturi de o salata de hrean in combinatie cu sfecla rosie, rase, dreasa cu o lingurita de miere, otet de mere diluat cu apa si un varf de sare. Se serveste numai cu chifle, sau cu painisoare foarte proaspete! (Nu se serveste cu felii de paine).
Acest delicates se insoteste, neaparat, cu un pahar de vin alb, demi-dulce sau demi-sec, usor racit.
Reteta originala creata de Ion Bogdan MARTIN, dupa o vizita la Marea Nordului, in octombrie 1990
Creata 1 cu Creata 2
Poze Mariuca noi
Filmulete Mariuca noi
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona
Timp de preparare: 45 minute
Dificultate: medie
INGREDIENTE PENTRU 2 PORTII:
- 500-600 gr. file de Somon
- 200 gr. Bacon (felii lungi de cca. 15-20 cm, taiate subtire)
- 100 gr. smantana
- 50 gr. samburi de migdale
- 2 portocale
- 1/2 lamaie
- 50 ml. vin alb demidulce
- 30-40 gr. unt
- 2 catei, mari, de usturoi
- sare si piper
- 1 legatura de patrunjel
- 2-3 frunze de menta
- ulei de masline
- 2-3 linguri de faina
Mod Preparare:
Se iau bucatile de filé de Somon si se badijoneaza bine cu ulei de masline in care, in prealabil, s-au pus 2 catei de usturoi, pisati usor cu furculita, si un “varf de cutit” de piper. Bucatile de filé astfel pregatite se introduc pentru cca. 1/2 de ora la rece, in frigider.
Sosul – intr-o tigaie se pune putin unt, se adauga cele 2-3 linguri de faina, se amesteca pana se rumeneste un pic, dupa care amestecul obtinut se scoate intr-un vas, se adauga smantana cu vinul, o lingurita de ulei de masline, zeama de lamaie, piper si sare, se mixeaza bine dupa care, sosul astfel obtinut, se pune langa filé
Se taie, rotund, felii de portocala (se indeparteaza coaja si samburii), nici prea groase nici prea subtiri, se “trag” la tigaie, la foc potrivit, in putin ulei de masline (1 minut pe fiecare parte), dupa care se scot si se lasa la scurs pe un servetel de hartie.
Bucatile de filé se trag la tigaie in unt, 2-3 minute pe fiecare parte. Se intorc si se scot cu grija pentru a nu se sfarama si se pun pe un platou.
Samburii de migdale se prajesc usor in tigaie (3-5 min.) peste care se presara putina sare, se scot si se piseaza, nu prea marunt, cu varful furculitei.
Se ia cate o bucata de file, se pune, aproximativ, cantitatea de la 2 samburi de migdale la capatul feliei si se roluieste cu grija, se procedeaza asa cu toate, dupa care le impachetam in feliile de Bacon, le prindem cu o scobitoare si le prajim in ulei de masline, pana cand prind o culoare aurie.
Mod de Servire:
Se serveste repede, pentru ca rotocolul sa nu se raceasca, pe o farfurie mare, intinsa. Se aseaza feliile de portocala, egal cu numarul de rotocoale, se stropesc cu un pic de sos, dupa care, peste fiecare rotocol asezat pe felia de portocala prajita, se toarna din nou sos. Peste sosul alb se imprastie, pentru decor si gust, patrunjelul amestecat cu frunzele de menta, taiate mediu. Tot pentru decor, inainte de a se aduce la masa, se toarna de jur-imprejurul compozitiei o dara subtire de sos de soia cu ciuperci.
Aceasta reteta se poate degusta alaturi de o salata de hrean in combinatie cu sfecla rosie, rase, dreasa cu o lingurita de miere, otet de mere diluat cu apa si un varf de sare. Se serveste numai cu chifle, sau cu painisoare foarte proaspete! (Nu se serveste cu felii de paine).
Acest delicates se insoteste, neaparat, cu un pahar de vin alb, demi-dulce sau demi-sec, usor racit.
Reteta originala creata de Ion Bogdan MARTIN, dupa o vizita la Marea Nordului, in octombrie 1990
Creata 1 cu Creata 2
Poze Mariuca noi
Filmulete Mariuca noi
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona
#95
Postat 01 ianuarie 2009 - 13:06
La multi ai! Am intrat si eu pe acest subiect si pentru ca sotul meu e innebunit dupa mancare asiatica, vrea sa postez si eu cateva retete:
Piept de curcan in sos thailandez:
INGREDIENTE pentru 2-3 por#355;ii
1 borcan de sos UNCLE BEN`S Thai Sweet & Sour Spicy (= 400g)
125g orez bob lung
300g piept de curcan
sare, piper proaspat macinat, boia
praf de ghimbir, coriandru, macinat
2 linguri ulei
2 morcovi
MOD DE PREPARARE
Orezul se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. Pieptul de curcan se spala, se usuca, se taie in felii, se asezoneaza cu sare, piper, boia, ghimbir si coriandru si se pune la prajit in ulei incins.
Morcovii se curata, se spala si se taie oblic in felii subtiri. Se adauga la pieptul de curcan si se inabusa la foc mic cca. 5 minute. Se adauga sosul si se incalzeste scurt. Se serveste impreuna cu orezul si se garniseste dupa gust cu coriandru proaspat
TIMP DE PREPARARE: approx. 25 de minute.
PS: Super buna reteta!!!
"Help my bunny take over the world!"
http://tt.lilypie.com/VGHop3.png
http://www.petitieon...-p28651051.html
Piept de curcan in sos thailandez:
INGREDIENTE pentru 2-3 por#355;ii
1 borcan de sos UNCLE BEN`S Thai Sweet & Sour Spicy (= 400g)
125g orez bob lung
300g piept de curcan
sare, piper proaspat macinat, boia
praf de ghimbir, coriandru, macinat
2 linguri ulei
2 morcovi
MOD DE PREPARARE
Orezul se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. Pieptul de curcan se spala, se usuca, se taie in felii, se asezoneaza cu sare, piper, boia, ghimbir si coriandru si se pune la prajit in ulei incins.
Morcovii se curata, se spala si se taie oblic in felii subtiri. Se adauga la pieptul de curcan si se inabusa la foc mic cca. 5 minute. Se adauga sosul si se incalzeste scurt. Se serveste impreuna cu orezul si se garniseste dupa gust cu coriandru proaspat
TIMP DE PREPARARE: approx. 25 de minute.
PS: Super buna reteta!!!
"Help my bunny take over the world!"
http://tt.lilypie.com/VGHop3.png
http://www.petitieon...-p28651051.html
#96
Postat 01 ianuarie 2009 - 13:07
Peste la tigaie:
INGREDIENTE - 2 portii
1 borcan sos UNCLE BEN`S Thai Sweet & Sour Spicy (= 400g)
125g orez bob lung
300g file de peste
1 conserva mica de ananas bucati (= 236ml)
2 linguri sos de soia
2 cepe
1 lingura ulei
MOD DE PREPARARE
Orezul se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. Pestele se spala, se usuca prin tamponare, se taie bucati si se stropeste cu sos de soia. Ceapa se decojeste si se taie in fasii subtiri. Ananasul se scurge si se pune la prajit in uleiul incins, impreuna cu pestele si ceapa. Se lasa acoperite sa fiarba la foc mic cca. 5 minute. Se adauga sosul si orezul si se incing.
TIMP DE PREPARARE: approx. 25 - 30 de minute
"Help my bunny take over the world!"
http://tt.lilypie.com/VGHop3.png
http://www.petitieon...-p28651051.html
INGREDIENTE - 2 portii
1 borcan sos UNCLE BEN`S Thai Sweet & Sour Spicy (= 400g)
125g orez bob lung
300g file de peste
1 conserva mica de ananas bucati (= 236ml)
2 linguri sos de soia
2 cepe
1 lingura ulei
MOD DE PREPARARE
Orezul se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. Pestele se spala, se usuca prin tamponare, se taie bucati si se stropeste cu sos de soia. Ceapa se decojeste si se taie in fasii subtiri. Ananasul se scurge si se pune la prajit in uleiul incins, impreuna cu pestele si ceapa. Se lasa acoperite sa fiarba la foc mic cca. 5 minute. Se adauga sosul si orezul si se incing.
TIMP DE PREPARARE: approx. 25 - 30 de minute
"Help my bunny take over the world!"
http://tt.lilypie.com/VGHop3.png
http://www.petitieon...-p28651051.html
#97
Postat 01 ianuarie 2009 - 13:12
Clatite cu pui:
INGREDIENTE:
2 buc piept de pui, o cutie ciuperci, 2 cepe potrivite, 1 legatura marar, sare, piper, o cutie smantana, cascaval, ingrediente pentru clatite
MOD DE PREPARARE:
Se fac forme de clatite . Separat pieptul de pui se fierbe, apoi se caleste cu ceapa si ciupercile in putin untedelemn, se amesteca cu sare, piper, marar si se umple clatitele. Se pun clatitele umplute in tava, deasupra se pune cateva cubulete de unt (margarina), smantana si cascaval ras. Se da la cuptor pentru 10-15 min. Se servesc calde.
"Help my bunny take over the world!"
http://tt.lilypie.com/VGHop3.png
http://www.petitieon...-p28651051.html
INGREDIENTE:
2 buc piept de pui, o cutie ciuperci, 2 cepe potrivite, 1 legatura marar, sare, piper, o cutie smantana, cascaval, ingrediente pentru clatite
MOD DE PREPARARE:
Se fac forme de clatite . Separat pieptul de pui se fierbe, apoi se caleste cu ceapa si ciupercile in putin untedelemn, se amesteca cu sare, piper, marar si se umple clatitele. Se pun clatitele umplute in tava, deasupra se pune cateva cubulete de unt (margarina), smantana si cascaval ras. Se da la cuptor pentru 10-15 min. Se servesc calde.
"Help my bunny take over the world!"
http://tt.lilypie.com/VGHop3.png
http://www.petitieon...-p28651051.html
#98
Postat 31 ianuarie 2009 - 12:01
Oua umplute
10 oua
300g sunca de Praga (se poate si alta sunca)
1 ceapa (se toaca marunt)
patrunjel
f putin tarhon
ouale se fierb tari, apoi se taie de-a lungul in doua, se scoate galbebusul.
Albusul taiat se intinde pe un platou.
Compozitia se face in felul urmator:
Se amesteca sunca taiata marunt, ceapa, galbenusul, rarhonul si apoi se adauga maioneza (in maioneza se adauga putina sare si piper), se amesteca bine pentru ca maioneza sa lege toata compozitia, apoi albusurile se umple.
Pofta buna!
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
10 oua
300g sunca de Praga (se poate si alta sunca)
1 ceapa (se toaca marunt)
patrunjel
f putin tarhon
ouale se fierb tari, apoi se taie de-a lungul in doua, se scoate galbebusul.
Albusul taiat se intinde pe un platou.
Compozitia se face in felul urmator:
Se amesteca sunca taiata marunt, ceapa, galbenusul, rarhonul si apoi se adauga maioneza (in maioneza se adauga putina sare si piper), se amesteca bine pentru ca maioneza sa lege toata compozitia, apoi albusurile se umple.
Pofta buna!
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
#99
Postat 31 ianuarie 2009 - 12:09
Placinta frageda cu mere
Aluatul
1 lingura otet
5 linguri de apa
1 pachet de margarina
1 ou
1 praf de sare
4 linguri de zahar
faina cat cuprinde
Acest aluat se imparte in 2, apoi se intind foarte subtire, o foaie se pune direct pe tava(nu ung tava cu nimic, deoarece aluatul are margarina), peste aluat compozitia de mere, apoi cea de-a doua foaie, care se si strapunge in cateva locuri cu furculita. Se da la cuptor cu foc potrivit circa 40 min, in cuptorul in prealabil incins.
Compozitia
1,5kg mere
5 linguri de zahar
scortisoara
alte mirodenii
Merele se dau pe razatoare, apoi impreuna cu zaharul, scortisoara si celelalte mirodenii se calesc.
Dupa ce se mai raceste putin se pune deasupra zahar tos.
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
Aluatul
1 lingura otet
5 linguri de apa
1 pachet de margarina
1 ou
1 praf de sare
4 linguri de zahar
faina cat cuprinde
Acest aluat se imparte in 2, apoi se intind foarte subtire, o foaie se pune direct pe tava(nu ung tava cu nimic, deoarece aluatul are margarina), peste aluat compozitia de mere, apoi cea de-a doua foaie, care se si strapunge in cateva locuri cu furculita. Se da la cuptor cu foc potrivit circa 40 min, in cuptorul in prealabil incins.
Compozitia
1,5kg mere
5 linguri de zahar
scortisoara
alte mirodenii
Merele se dau pe razatoare, apoi impreuna cu zaharul, scortisoara si celelalte mirodenii se calesc.
Dupa ce se mai raceste putin se pune deasupra zahar tos.
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
#100
Postat 07 martie 2009 - 19:28
bunapreferatul nostru este tortul diplomat si as vrea sa il aveti si voi si de ce nu sa il si incercati,e o bunatate.ingrediante:7oua1kg frisca lichida1 cana de zahar4 plicuri de gelatina dr.oetker2 pachete piscoturi1 pahar de lapte1 esenta de vaniliei cutie compot ananas4 kiwise separa galbenusurile de albusuri/ albusurile se bat spuma/ galbenusurile cu o cana de zahar se fierb la bain-marie pana devin de consistenta unei budinci- ca o crema/se bate frisca si se mai da la rece pana se racesc galbenusurile/ separat se pune laptele cu gelatina si 2 linguri de zahar si o fiola de esenta de vanilie pe foc pana incepe sa fiarba dar sa nu clocoteasca / se dau la rece galbenusurile si laptele cu gelatina dar sa nu se raceasca prea rau/se amesteca crema de galbenusuri si cu amestecul de lapte dar sa nu fie fierbinte si nici rece ,sa fie calde/apoi se incorporeaza si cu albusutile si jumatate din frisca si cu fructele de ananas si kiwi/se tapeteaza o cratita sau orice alt vas cu folie se trec piscoturile prin siropul de ananas si se pun pe marginea vasului apoi se toarna compozitia mai sus mentionata.se da la rece pentru 5 ore dupa care se scoate de la frigider,se pune tava pe care vrei sa il asezi deasupra vasului in care este tortul si se intoarce in jos in asa fel incat tortul sa cada pe platou.se orneaza cu frisca ramasa si alte fructe dupa preferinte si se da la rece.pofta buna!