Daca incercati reteta asta, pregatiti-va pentru cea mai buna crema de usturoi posibila!
Este o pasta de usturoi specific libaneza (Toum) pe care o puteti folosi cam la orice.. este delicioasa pt fripturi, legume.. excelenta chiar si pt shaorma facuta in casa:D
Ingrediente:
1 kg de usturoi
1/4 litri de ulei
2 lingurite suc de lamaie sau 1 lingurita acid citric
sare
pentru variatie, eu cateodata mai pun si o lingurita de usturoi pudra
preparare:
Curatati usturoiul si ferbeti-l in apa fiarta timp de 5 minute. Scoateti usturoiul din apa si apoi mixati-l in piureu (preferabil cu un blender).
Adaugati uleiul, sucul de lamaie sau acidul citric si sarati putin si amestecati bine tot.
Nota bene: ca sa aveti o crema de usturoi nu foarte agresiva la gust, fierbeti usturoiul putin mai mult timp, cel putin 10 minute.
Sursa: retete dietetice
Retete testate pentru cartea de bucate!!!
Deschis de
Marianar
, dec 08 2004 23:31
112 raspunsuri la acest subiect