Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

"Cei mai iubiti dintre pamanteni " :) (9)


224 raspunsuri la acest subiect

#31
doruletz

doruletz

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.979 mesaje

Postat 03 decembrie 2007 - 03:37

marox, bine ai venit! Ma bucur ca ti-a placut si tie ariciul (altii au strambat din nas, dupa cum probabil ai citit tot pe acolo [:)]). Acuma mi-a recomandat Lilutza pe Ana Gavalda, Ensemble c'est tout, si tocmai sunt pe cale s-o termin. Da vaz ca pana sa o descopar si io a iesit si filmul in DVD.



mihaela, admirai "muncile" familiei dar si imprejurimile de pe la voi, pare placut si linistit p'acolo. Imi placu portretul Dianei la 11 ani, tu l-ai facut?

Racletta e de p'acilea (mai dinspre elvetieni incolo, la munte, in Savoie) e mancare de iarna ca se strange familionu in jurul gratarului ala la caldura. Si mie imi place, trebuie branza speciala pe care o topeste fiecare in aparatul ala de-l arata Lilanda si dupa aia se mananca cat e calda asa. Intradevar, se face 'singura', aci se gasesc de toate gata taiate, branza e la dimensiunile tavitei, casete cu 'charcuteria" (salamuri, jambon etc) gata feliata, nu ai de facut decat sa fierbi neste cartofi si sa pui masa , e super pentru lenesi ca mine!



mara, cred ca sunt putini p'aci care au vazut filmu 4,3,2.. si io sunt printre ei desi aici a iesit da' nu avuseram noi vreme de cinema. Poate Marox il vazu? Am amici care mi-au povestit ca au fost la fel de incantati ca tine. Pe langa Palme d'or a mai primit si premiul Educatiei Nationale, asa ca aci e difuzat si in scoli in scop pedagogic. A fost chiar o polemica pe tema asta de curand, au protestat niste asociatii religioase anti-avort da' pana la urma a ramas cum s-a stabilit.



liluta, o vazui si io pe chinezoaica Miss World, tocmai ma minunam ca a castigat urata aia cand comentatorul a anuntat tara organizatoare a concursului: China [hot] Si cand te gandesti ca la anu organizeaza si Olimpiada, sa vezi ce tone de aur iau sportivii chineji.



Speed, merci de lista, ma gandii io ca nu-s prea multe de varsta piticaniei, de fapt e numai una singura, restu sunt pt peste 3 ani. Dealtfel nu-s prea multe jucarii pt 2 ani, alea de +18 luni sunt prea simple, alea de +3 ani sunt prea complicate... E si asta o varsta 'ingrata' cu problemele ei importante [alcool]



gata, ca scrisei o gramada, mai viu io









#32
arboria

arboria

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.067 mesaje

Postat 03 decembrie 2007 - 10:24

ce lista? ce cadouri? iar vine craciunul? [B)]



din minunile arhitecturii moderne: turnul rotitor din dubai





Daca esti Pârâcios


#33
Marox

Marox

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.621 mesaje

Postat 03 decembrie 2007 - 16:22

Doruletz, nu vazui "4 luni, 3 saptamini si 2 zile". In schimb am vazut (de 3 ori [il]) "Ensemble c'est tout". Chiar imi exprimam entuziasmul acum citeva luni pe "La France". Nu eram fan Guillaume Canet...acuma sint! Si sper sa-l revad cit mai curind pe Laurent Stocker, alias Philibert Marquet de la Durbellière. Te rog, dupa ce termini cartea si daca apuci sa vezi filmul sa-mi spui cum ti s-a parut. Pt ca desi mi-a placut foarte mult G.C. parca nu intra in tiparul lui Franck, cel din carte.

Tot de Anna Gavalda va recomand un mic roman, scris inaintea celui de mai sus "Je l'aimais". In româna ar fi "Il iubeam", insa nu stiu daca a fost tradus.

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

#34
lilanda

lilanda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.366 mesaje

Postat 04 decembrie 2007 - 00:10

Bonsoir :-)

mihalea, scuze, vazusem poza aia cu borcanu' de dulceata si-am citit doar ultimul rind "sylt"[:D] Abia dup-aia citii si rindul cu nustiucebäre; deci clar ca e dulceata!! :-))

speed, inca o data: Becky e cool [cool] Mie mi-a placut si faza cu inscrierea la scoala de soferi...cre' ca trebuia s-o fac si io acu' freo 30 de ani [:D] Anyway, fetita e isteata foc si are un reply cuceritor!!

arborico, (daa, Craciunu' vine!!) mie turnu' ala mi-a amintit de altul, pe care l-am vazut under construction la Malmö, acu freo 4 ani...e drept insa ca ala de la Malmö nu se roteste!!!

Marox, io am inceput sa citesc "Je l'aimais" mai prin vara, insa am lasat balta cartulia ca incepuse sa ma enerveze [:0] Nu mi se parea deloc Galvada din "Impreuna...", da' cre' ca mai degraba a fost limba franceza, care mi se pare, acu', din ce in ce mai departe !! :-)





"I am a deeply superficial person" - Andy Warhol

#35
doruletz

doruletz

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.979 mesaje

Postat 04 decembrie 2007 - 03:45

ba mie turnul din Dubai mi se pare un fel de zgarda de caine cu diamante de 700.000€, adica bani aruncati inutil doar ca sa faca pe grozavii. De ce m-as duce io pana in desertu ala ca sa vaz un zgarie-nori (fie el si rotitor), nu stiu, pai nu ma duc mai bine sa le vad la mama lor la Chicago sau NY? La fel si pentru partiile de ski si alte minuni de p'acolo, nu le vad absolut nici un interes, un fel de tichie de margaritar pe capul chelului. Macar daca ar fi facute de bastinasi, sa putem zice ca sunt 'autentice' da' tot altii vin cu inteligenta si mana de lucru, localnicii se multumesc sa numere banii din petrol (asta presupunand ca au invatat sa numere).



marox, io nu sunt inca hotarata sa vaz filmu, mi-e teama sa nu fiu dezamagita ca asa se intampla de obicei cand imi place cate o carte. Mai ales ca vazui pe miss Amélie Poulain in rolul lui Camille si nu mi se pare o alegere reusita.

Da' daca tu zici ca ti-au placut amandoua (carte + film) poate ca o sa-l vizionez si io dupa ce termin de citit. Pana una alta mutra lui Frank (din afis) pare sa corespunda cu imaginea pe care mi-o facusem si io.

(Apropos, cica o sa faca un film si dupa ariciul elegant, sper sa n-o vad iar pe Amélie deghizata in conciergereasa batrana [bang])



Vad ca in romaneste s-au tradus amandoua cartile, la Polirom:Impreuna si O iubeam.



Liluta, cred ca stilul asta de scris e cam dificil pentru ne-vorbitori de franceza 'de strada', foloseste mult limba vorbita basca expresii de 'banlieu' greu de inteles daca nu 'practici' p'acilea. Cel putin asa e in cartea asta, poate ca "Je l'aimais" o fi altfel.









#36
Adina

Adina

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 39 mesaje

Postat 04 decembrie 2007 - 15:50

doruletz, te rog mult pune aici linkul ala cu lista pacatelor, tot caut de vreo ora si nu le gasesc si ma tem ca am cam pacatuit:) please:)[:I]

#37
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 04 decembrie 2007 - 19:17

Bon soir! Desi nu e inca ora 16, e intuneric...noroc cu luminitzele de Advent care impodobesc ferestrele si cu bradul luminat dintre blocuri care mai inveselesc atmosfera. Altfel imi vine sa ma duc sa ma culc [|)].



lil'...sylt inseamna si altceva decat dulceata? Io cautai in dictionar(in cel suedez-englez) si nu gasii acrituri [alcool].

Cum mai stai cu soferitul? Dar cu teoria? Curand ai examenul parca...



dorulets, multam de imagini cu raclette, salivai putin si eu [:D](ar fi fost bun un emoticon cu un caine cu limba afara si cu bale curgand [pofta]). Am vazut si pe-aici "tigai" din acelea, dar trebuie sa ma uit si dupa branza(daca nu gasesc speciala, de care sa cumpar?) Aici sunt o mie una feluri de branzeturi si e o "munca" pentru mine cand trebuie sa cumpar. A trebuit intr-o zi sa iau ceva pentru lasagna, ceva branza(ma rog, ceva parmezzan sau gata rasa) si am stat vreo 5 minute in fata raftului cu pungi in care erau n-shpe mii de feluri de branza/cascaval rase...numai de lasagna nu...asa ca luai la nimereala pentru pizza si mozzarela...da' iesi yammi!

Pe aici e linistit acuma ca nu-i sezon, cica vara e cam nebunie. Tipa romanca(cea care se ocupa de fete ca sa faca legatura intre suedeza si romana) cu care am mai povestit cate putin, locuieste in orasul vechi. Ne-a spus ca vara ii trezesc turistii din somn noaptea, noa...ei sunt in concediu si ce le pasa de cei care mai si muncesc...[mariaj].

Iar de frumos e frumos, cel putin in felul meu de a vedea lucrurile. Verdeata multa, marea aici la 2 pasi, locuri ingrijite si curate, blocuri mici si "cartiere" aerisite.

Daca te referi la poza asta a Dianei, nu eu am facut-o. Urmatoarele da...

Aici e un obicei ca inainte de sarbatorile de Craciun sa vina la scoli si gradinite fotografi specialisti sa faca portrete si poze cu gupa/clasa. Le fac in diferite dimensiuni si au tot felul de oferte. Acum avem si de la Silvia. ale ei au venit mai traziu. Iar urmatoarea e fotografia de grup-dati un zoom ca sa se vada clar-o puteti vedea pe Silvia retrasa si cu botic. Cam asa arata acum 2 luni cand au facut pozele. Eu nici nu credeam ca o vor lamuri sa stea la fotografiat, eram sigura ca anul asta nu vom avea poze cu Silvia. [:)]



Noa bine, hai ca am aberat destul [^].

[pup]



Mihaela si familia mea



Hobby

#38
doruletz

doruletz

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.979 mesaje

Postat 04 decembrie 2007 - 20:45

quote:
Originally posted by Adina
doruletz, te rog mult pune aici linkul ala cu lista pacatelor, tot caut de vreo ora si nu le gasesc si ma tem ca am cam pacatuit:) please:)[:I]
valeu adina, ce facusi maica? vrun 11? Sau, doamne pazeste si apara, facusi vrun 34?[popa]Mihaela, branza aia speciala e un fel de cascaval de vaca dar trebe sa se topeasca la caldura intr-un anume fel. Vez poate te inspiri din pozele astea. Daca insa zici ca se gasesc aparate atunci sigur trebe sa fie si branza pe undeva. Du-te la o branzarie si intreaba-i p'aia, banuiesc ca "raclette" se zice la fel si in suedeza ca e cuvant frantzuzesc, doar nu l-or fi tradus.Sunt frumoase portretele, mi s-a parut ca Diana are un aer foarte suedez in poza aia[:)]. Silvia e cam nesigura intre toti cupilasii aia blonzi insa banuiesc ca acu si-a mai revenit din sperietura[:)]Fratilor, constatai ca nu numai Aca se converseaza pe messengeru meu, incepu si Alain. Ieri seara il gasii 'vorbind' cu o prietena d'a mea, in romaneste evident [:D]. Aia ii povestea cum ca l-au selectionat pe nepotu-su (5 ani) sa faca o reclama la detergenti, iar Alain ii raspunsese: "vai, e asa de murdar?" [alcool]mai viu io

#39
lilanda

lilanda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.366 mesaje

Postat 04 decembrie 2007 - 21:38

quote:
Originally posted by doruletz

Fratilor, constatai ca nu numai Aca se converseaza pe messengeru meu, incepu si Alain. Ieri seara il gasii 'vorbind' cu o prietena d'a mea, in romaneste evident [:D]. Aia ii povestea cum ca l-au selectionat pe nepotu-su (5 ani) sa faca o reclama la detergenti, iar Alain ii raspunsese: "vai, e asa de murdar?" [alcool]






....da' blogul ti-l vazusi??? :-))[:-)))]

mihaela, sylte pe daneza inseamna conserva. Daca zici syltetøj inseamna gem, da' daca zici edikkesylte e muratura!!! [alcool] Acu' poate pe suedeza o insemna doar confitura...nu te lua dupa mine, ca sint diferente de-astea mai ales la mincare!! :-) De exemplu, frikadeller, pe daneza sint chiftele(chiftelute), ori pe suedeza inseamna perisoare.

Mai, noi la raclette n-avura brinza speciala...am pus si mozarella, da' aia nu se topeste bine!! [:D] Cel mai bine au iesit alea cu Danabo, Gouda (taiate felii exact cit sa incapa in racletta) si inca o brinza feliata cu niscai sunca in ea!!



doru', nu-s ce sa zic de Gavalda, ca io am citit Impreuna in engleza si mi-a placut!!! Poate o fi fost traducerea buna :-)

adina, tztztz....



"I am a deeply superficial person" - Andy Warhol

#40
speed

speed

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.334 mesaje

Postat 04 decembrie 2007 - 21:58

fetelor,ati citit careva "Shantaram"? http://www.amazon.co...&pf_rd_i=468294 am vazut-o recent in librarii si ma gindeam sa o pun sub pom pentu jumatea mea....pe linga nelipsitii ciorapi,evident..[:D]

a propos de prajituri,singura prajitura ce mi-a reusit vreodata a fost "tiramisu"...dar cel mai probabil cantitatea de alcool pe care am pus-o mi-a intunecat spiritul critic...[:D]


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -