Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

Jurnal de pandemie editia 2021

pandemie covid

3621 raspunsuri la acest subiect

#2131
velvet

velvet

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 9.376 mesaje

Postat 19 octombrie 2021 - 22:43

I wish, Viv ....dar..

 

.crunt in tara asta. si n-am timp de stiri. acum ascult si nu-mi vine sa cred ca am ajuns aici,  ca atat de multi prosti...acum stiu. as fi vrut sa nu aflu.

 

sunt inversunata, cu ghearele scoase mereu, sunt scarbita,  sunt uimita de atata prostie...

 

 

cum,ma,ii protejeaza medalionul de covid???? fratele meu,,,un medalion ii protejeaza pe soferii de autobuz de covid????Doamne...in ce tara mai exista asa ceva??? in vreun sat din Africa exista???


 • 0

#2132
monicabo

monicabo

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 8.588 mesaje

Postat 19 octombrie 2021 - 23:32

Din pacate este extrem de multa prostie. Dar prostie din asta dusa la extrem.

Femeie de 80 de ani care se teme de vaccin ca ramane sterila. Nici nu cred ca stia ce-i aia, doar a reprodus textul alora de la RTV.

Alta femeie pe la vreo 60 de ani, asemenea, ca ramane sterila. La intrebarea daca mai vrea sa aiba copii a raspuns ca nu, dar are un baiat care isi doreste copii si ea a auzit ca sterilitatea se transmite de la o generatie la alta si ii e frica ca ii transmite baiatului daca se vaccineaza (!!!!)

 

Eu am impresia ca astea sunt glume, mistouri ieftine, caterinca, nu-mi vine a crede ca sunt chiar lucruri pe bune si ca asa gandesc unii oameni! Ma sperie cu adevarat prostia! 

 

Eu sunt un om inteligent, nu geniu, nici eu nu le stiu pe toate, normal, dar citesc, ma informez, ascult specialisti in domeniul respectiv.... eu fiind asa, nici un cercul meu nu am astfel de persoane... si de aia greu imi vine a crede ca exista. Tragedia este ca sunt multi :(((((

 

 

cum,ma,ii protejeaza medalionul de covid???? fratele meu,,,un medalion ii protejeaza pe soferii de autobuz de covid????Doamne...in ce tara mai exista asa ceva??? in vreun sat din Africa exista???


 • 0

#2133
dana vio

dana vio

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 4.455 mesaje

Postat 20 octombrie 2021 - 07:01

https://www.hotnews....eni-inutila.htm

 

De ce vaccinul pentru varicelă ține 20 de ani, iar cel contra Covid-19 nu? Motivele pentru care doza 3 ar putea fi ultima, iar vaccinarea va deveni inutilă

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 19 octombrie 2021, 12:02 Actualitate | Coronavirus
 
Vaccinul pentru rujeolă are efect pentru toată viața. Vaccinul pentru varicelă ține și 20 de ani. Vaccinul DTaP (difteric, tetanic, pertussis) necesită cinci doze până la vârsta de șapte ani, dar oferă apoi protecție cel puțin pentru zece ani. Atunci, de ce presupunem că vom trebui să facem o doză de vaccin contra coronavirusului din șase în șase luni sau anual?, întreabă The Jerusalem Post.
 
Există motive pentru care oamenii s-ar putea să aibă nevoie de o doză booster contra Covid-19 în fiecare an, dar există și motive pentru care doza a treia s-ar putea să fie – de fapt – ultima.
 
Primul motiv pentru care am putea avea nevoie de a patra (a cincea sau a șasea) doză este declinul numărului de anticorpi și al răspunsului imun, explică medicul Oren Kobiler de la Facultatea de Medicină a Universității Sackler din Tel Aviv.
 
De ce avem nevoie de încă o doză de vaccin?
 
Studiile recente au arătat că vaccinul Pfizer intră în declin după patru-șase luni, ceea ce înseamnă că persoanele devin mai vulnerabile la infecție. Iar doza booster impulsionează anticorpii, oferind o protecție mai mare contra virusului.
 
Un alt motiv pentru care am putea avea nevoie de alte doze este apariția variantelor. Dacă virusul Sars-Cov-2 se tot schimbă, atunci vaccinurile noastre vor trebui actualizate pentru a ne proteja contra ultimelor amenințări.
 
Unele virusuri, precum cel al poliomielitei, oreionului sau pojarului nu se schimbă prea mult, așa că vaccinurile continuă să fie eficiente.
 
În contrast, gripa se schimbă în fiecare an, așa că oamenii care vor să se protejeze contra ei se imunizează în fiecare an.
 
Coronavirusul face mutații mai rar decât virusul gripei
 
”Vaccinul este protecția. Perioada de protecție depinde de vaccin și de virus”, explică profesorul Meital Gal Tanamy, șeful laboratorului de virusologie moleculară de la Facultatea de Medicină a Universității Barllan.
 
”O variantă este un virus care conține mutații și dacă are avantaje evolutive, poate deveni predominant în populație”, a declarat ea, adăugând că așa s-a întâmplat cu varianta Delta.
 
”Cealaltă întrebare este cât de eficiente vor fi vaccinurile contra acestor variante”, a adăugat Tanamy.
 
Coronavirusul este un virus RNA, ceea ce înseamnă că se schimbă. Totuși, rata sa de mutație este de trei-patru ori mai mică decât cea a virusului gripei, ceea ce este o veste bună pentru cei care dezvoltă vaccinuri, a precizat aceasta.
 
Celule de memorie, un element cheie al răspunsului imun
 
Un alt lucru de luat în considerare este cât de bun este de fapt răspunsul imun indus de vaccin.
 
”Dacă scopul vaccinului este să prevină infectarea, trebuie să ducă la crearea unui răspuns bun al memoriei celulare – celulele B și T, induse de vaccin, dar care rămân în organismul nostru.
 
Dacă o persoană se infectează, aceste celule sunt activate și pot crea un răspuns rapid și solid contra agentului patogen, de aceea nu ne îmbolnăvim dacă suntem vaccinați”, a explicat Meital Gal Tanamy.
 
Întrebarea este dacă avem un răspuns bun sau nu din partea celulelor de memorie cu vaccinurile de care dispunem.
 
Studiile recente arată că, fie și dacă anticorpii neutralizanți dispar, vaccinul tot a provocat un răspuns bun al celulelor de memorie.
 
Atunci, de ce să mai facem doza booster?
 
Deoarece, spune Kobiler, doza booster nu doar oprește forma serioasă a bolii, ci este menit și să prevină infectarea, ceea ce reprezintă un standard ridicat pentru orice vaccin.
 
”Cele mai multe vaccinuri sunt folosite pentru a preveni o infecție serioasă, nu doar orice infectare. Acum am ajuns să cerem vaccinului să prevină orice îmbolnăvire, toate îmbolnăvirile, să prevină răspândirea infecției”, a declarat acesta.
 
”Cei mai mulți oameni din lume nu au nevoie de doza booster pentru a nu face forma gravă a bolii, dar au nevoie de ea pentru a nu se infecta cu coronavirus și a nu-l da altor oameni”, a adăugat Kobiler.
 
Gal Tanamy subliniază că și cei care au primit doar două doze sunt ”încă foarte mult protejați de forma severă a bolii” datorită celulelor de memorie.
 
Motive pentru care această a treia doză ar putea fi ultima
 
Multe vaccinuri ale copilăriei sunt făcute în trei inoculări, fără alte doze, precum vaccinul polio sau HPV. Acesta din urmă are trei doze, a doua la o lună după prima și a treia la șase luni, iar apoi durează o viață.
 
O altă ipoteză este că regimul de administrare ar putea fi modificat pentru a face vaccinurile mai eficiente.
 
Mai multe cercetări recente sugerează, de exemplu, că vaccinul Pfizer aduce un răspuns imunitar mai robust dacă între primele două doze este lăsat un interval de 12 săptămâni, în loc de trei săptămâni, arată Kobiler.
 
”Astfel, cu a treia doză efectuată la șase luni după a doua, nu cred că vom mai avea vreodată nevoie de alt booster”, a declarat acesta.
 
Vaccinarea va deveni probabil inutilă
 
Există și oameni de știință care cred că, la fel ca la alți coronaviruși, pandemia va deveni până la urmă endemică și mai puțin gravă, iar vaccinarea va deveni nenecesară, a adăugat Kobiler.
 
”Sunt mai înclinat spre acest punct de vedere datorită a ceea ce știm despre alți coronaviruși. De obicei, sunt luați la vârste mici și provoacă o boală foarte ușoară. Iar cei care sunt expuși la ei de mici tind să nu sufere de forma gravă a bolii la celelalte vârste”, a spus expertul.
 
Concluzionând, fiecare doză booster provoacă un răspuns imunitar mai bun, atât din punct de vedere al cantității, cât și al calității, față de cea anterioară, potrivit lui Gal Tanamy. Astfel, răspunsul imun devine ”mai precis”, iar anticorpii ”mai eficienți”.
 
Deci, va trebui să ne vaccinăm contra Covid-19 toată viața?
 
”Doar timpul va răspunde la această întrebare”, a arătat Kobiler.
 
preluat de hotnews de aici
 

 


 • 2

#2134
monicabo

monicabo

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 8.588 mesaje

Postat 20 octombrie 2021 - 08:37

Asteptam cu interes. Clar o sa fac si doza 3, care sper sa ajute.

Sper sa scapam odata de molima asta si sa revenim la normal...


 • 0

#2135
mihaela_s

mihaela_s

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 28.328 mesaje

Postat 20 octombrie 2021 - 10:17

Din păcate, de data asta se potrivește perfect “ați mințit poporul cu televizorul”…


 • 2

#2136
dana vio

dana vio

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 4.455 mesaje

Postat 20 octombrie 2021 - 11:41

Din păcate, de data asta se potrivește perfect “ați mințit poporul cu televizorul”…

 

N-am inteles. La ce te referi ? 


 • 0

#2137
mihaela_s

mihaela_s

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 28.328 mesaje

Postat 20 octombrie 2021 - 11:50

N-am inteles. La ce te referi ?

 

La toți idioții care au ajuns la televiziuni sa spună ca vaccinul nu e bun, ca te omoară, te sterilizează, etc. 
 

Am citit acest articol: https://m.adevarul.r...bMtkhEHfmgGngcQ

 


 • 0

#2138
dana vio

dana vio

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 4.455 mesaje

Postat 20 octombrie 2021 - 12:51

ok, am inteles 


 • 0

#2139
mihaela_s

mihaela_s

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 28.328 mesaje

Postat 20 octombrie 2021 - 14:39

Un articol amplu al lui Moise Guran. Eu nu cunosc tot ce scrie acolo, dar cred ca e realitatea. Ce spuneti voi, cei care locuiti in Ro? 
 

https://www.moise.ro...Gf8qQwpg9-X3Eyk

 


 • 1

#2140
Pepco

Pepco

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.563 mesaje

Postat 20 octombrie 2021 - 20:07

astia 2 sunt bine. la 2 m sub pamant, dar bine.

 

https://www.mediafax...ectina-19983860

 

https://www.g4media....tele-unite.html

 

am auzit (nu cunosc personal si nu intreb lumea cu ce se trateaza) ca sunt care s-au tratat pt covid cu acest medicament la  recomandarea doctorului si sunt bine.

 

 


 • 0Etichetat si cu pandemie, covid

Intrebari Panica

 • 4 luni

  adelina_potcovaruuu
  - Astăzi, 14:04

 • Hcg-beta

  Alina21Lucian
  - Ieri, 20:07

 • Vitamina

  adelina_potcovaruuu
  - Ieri, 13:03

 • Secretii maronii

  Alexa.ceza
  - Ieri, 05:37

 • Sarcină

  meedee
  - ian 25 2022 17:38

Grupuri

 • Mamici din Vâlcea

  ela_vl1
  - iul 04 2017 18:24

 • Mamici pentru mamici

  icailoaie
  - apr 17 2014 09:07

 • Mămici,burtici departe de casă...

  Andreana
  - dec 04 2013 15:58

 • Parinti inteligenti, parinti fericiti !!!!

  mada27
  - nov 30 2013 23:00

 • Mamici, Burtici, Tatici din Vrancea

  Anda08
  - iul 11 2013 16:02

Bloguri

 • Am primit geanta bebelusului :)

  mary0808
  - Astăzi, 19:14

 • Bebe la 22 de saptamani!

  Lallaa
  - Astăzi, 19:00

 • Geanta bebelușului a sosit

  Theo26
  - Astăzi, 18:57

 • Testul Panorama

  CristinaBranza
  - Astăzi, 18:19

 • In asteptarea lui bebe

  dianar13
  - Astăzi, 16:38

Retete

 • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

  GratielaPopa
  - iun 11 2020 22:19

 • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

  GINA-MONICA
  - iun 03 2020 08:33

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

 • Amaryllis1Poza lui %s

  Amaryllis1
  ii multumeste lui

  Letitia1
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • Letitia1Poza lui %s

  Letitia1
  ii multumeste lui

  Amaryllis1
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • FleurdelisePoza lui %s

  Fleurdelise
  ii multumeste lui

  Marox
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • Judoka02Poza lui %s

  Judoka02
  ii multumeste lui

  szivarvany
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • mcocaPoza lui %s

  mcoca
  ii multumeste lui

  szivarvany
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • - TOP 50 reputatii -