Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cum „repar” un fondant?


43 raspunsuri la acest subiect

#11
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 29 aprilie 2020 - 14:01

 stai putin. tu vrei sa modelezi? sa acoperi tort? sau sa fie glazura de fondant ca pentru eclere? dupa ce se raceste se mai intareste "plastilina". 

Nu vreau să modelez, vreau glazură pentru prăjituri. Plastilina stă în frigider de o săptămână, nu se întărește mai mult de atât :))



#12
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 29 aprilie 2020 - 14:05

atunci e prea tare si trebuie subtiata.

 

edit: exact asa scrie si aici: https://savoriurbane...ura-de-fondant/

 

 

"Se încălzește fondantul alb pe baie de aburi (în vas metalic așezat peste o oală în care fierbe încet puțină apă). Dacă este prea dur (tare, uscat) se stropește cu puțină apă. El se va topi și va deveni moale, cremos, ca o smântână mai groasă. Se pune cacaoa cernută și se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloașe. Dacă glazura este prea groasă se mai adaugă 1 linguriță de apă."



#13
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.939 mesaje

Postat 29 aprilie 2020 - 14:11

Eu stiam ca glazura e subtire si se intareste pe prajitura.

Fondantul e mai gros si poate fi modelat, intins ca o plastilina.

Deci daca e ca o plastilina e perfect. Vrei sa fie mai tare de atat???



#14
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 29 aprilie 2020 - 14:15

Tocmai asta e, că nu e suficient de tare, este de consistența unei plastiline moi. Trebuia să se întărească mai mult la rece. Dacă l-aș folosi așa, glazura ar ieși moale și lipicioasă. Între timp mi-a venit ideea să încerc să ameste o parte din el cu unt de cacao și cacao sau cu ciocolată amăruie și să văd dacă așa iese glazură.



#15
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 29 aprilie 2020 - 14:22

Eu stiam ca glazura e subtire si se intareste pe prajitura.

Fondantul e mai gros si poate fi modelat, intins ca o plastilina.

Deci daca e ca o plastilina e perfect. Vrei sa fie mai tare de atat???

Glazura pe care doresc să o fac, se face din fondant de cofetărie amestecat cu cacao și puțin unt. Adică fondantul se încălzește pe baiede abur să se mai înmoaie, se amestecă cu cacao și puțin unt, apoi trebuie să se întărească la loc. Fondantul meu fiind prea moale, nici la glazură nu se va întări astfel încât să semene cu o glazură. Asta e problema mea, să găsesc o soluție să se întărească. 



#16
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 29 aprilie 2020 - 14:24

eu zic sa faci un test si sa vezi cum se intareste cand e amestecata cu alte ingrediente si pusa pe prajitura. 



#17
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 29 aprilie 2020 - 14:26

Nu zace vreo bucătăreasă/cofetăreasă în mine, dar vreau să fac o prăjitură Siret care să aibă gustul de pe vremuri. Am făcut fursecurile, am făcut fondantul din care urmează să fac crema și glazura, că așa se face la prăjitura asta. 



#18
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 29 aprilie 2020 - 14:28

eu zic sa faci un test si sa vezi cum se intareste cand e amestecata cu alte ingrediente si pusa pe prajitura. 

Da, m-am hotărât să testez ideea care mi-a venit, cu untul de cacao și cacao, cu unt de cacao trebuie să se întărească. 



#19
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 29 aprilie 2020 - 14:38

De la cacao se va întări, la fel și de la unt. Deci cred că va fi în regulă.



#20
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 29 aprilie 2020 - 14:42

Mulțumesc de sfaturi și încurajări :))

Partea bună e că următorul fondant îmi va ieși cum trebuie :))

Vă țin la curent.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -