Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cum „repar” un fondant?


43 raspunsuri la acest subiect

#31
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 12:16

La prajitura Siret ai nevoie d eglazura, care e mai lichida in perioada d epreparare, se (mai ) intareste ulterior.

 

Fondantul e solid si elastic, se intinde -la torturi cu sucitorul(facaletul [:D]).

 

Cred ca ai dus forumistii in eroare cu termenii [:D] dar prajtura arata bine si sigur a fost si gustoasa.

 

edit Glazura e usor casanta, fondantul nu...

 

 

nu, are dreptate, e altfel de fondant fata de cel care se mai numeste si "pasta de zahar" si se intinde pe torturi. eu am inteles, oricum :)



#32
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 12:22

Ma innebuniti cu termenii romanesti... [batcap] [batcap]

 

Oricum pentru mine glimmer a avut nevoie de glazura nu d efondant, am inteles ce vreti sa spuneti si dece, insa nu inseamna ca termenii sunt corecti.

 

Daca te duci la Dr.Oetker si cumperi galzura gasesti asa ceva:

 

Daca vrei fondant e ca in poza 2(am ales special foaia s apot exemplifica ce spun)

Miniaturi atasate

  • fd33d878e3087b28f15af77fb36e22cd.jpg
  • 32069.png

Editat de andacos, 04 mai 2020 - 12:24 .


#33
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 12:25

Eu aveam nevoie și de glazură și de cremă. Prăjitura pe care voiam să o fac asta are specific, atât glazura, cât și crema se fac cu fondant pentru a obține consistența și gustul specifice. Deci aveam nevoie să fac glazură, dar din fondant.

Aici rețeta de siret, pentru lămuriri suplimentare:

https://savoriurbane...ura-de-fondant/


Editat de glimmer, 04 mai 2020 - 12:25 .


#34
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 12:52

Ma innebuniti cu termenii romanesti... [batcap] [batcap]

 

Oricum pentru mine glimmer a avut nevoie de glazura nu d efondant, am inteles ce vreti sa spuneti si dece, insa nu inseamna ca termenii sunt corecti.

 

Daca te duci la Dr.Oetker si cumperi galzura gasesti asa ceva:

 

Daca vrei fondant e ca in poza 2(am ales special foaia s apot exemplifica ce spun)

 

 

eu zic sa citesti intai link-urile si explicatiile puse de noi. noi chiar stim despre ce este vorba, si nu ne-am incurcat o clipa.



#35
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 12:57

eu zic sa citesti intai link-urile si explicatiile puse de noi. noi chiar stim despre ce este vorba, si nu ne-am incurcat o clipa.

Dar tu de ce nu accepti si alte explicatii?

 

Ce e asa greu d epriceput ca exprimarea duce in eroare?

 

edit Discutiile imi amintesc de subectul cu Buillon si bulion...


Editat de andacos, 04 mai 2020 - 12:58 .


#36
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 13:03

Andacos, fondantul în română e ce am scris mai sus, extrasul din cartea de cofetărie/patiserie. Provine din franceză unde e același lucru.

Ex: în Larousse

Pâte constituée de sucre, de sirop de glucose et parfois de sucre inverti utilisée pour la confection de bonbons ou pour garnir certains produits de pâtisserie.

 

Exprimarea nu duce deloc în eroare, decât dacă vrei să faci comparația cu limba germană.

 

Gândește-te la sintagma din limba română: bomboane fondante. Pentru că-s acoperite de fondant. Nu sunt bomboane glazurate.



#37
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 13:13

Dar tu de ce nu accepti si alte explicatii?

 

Ce e asa greu d epriceput ca exprimarea duce in eroare?

 

edit Discutiile imi amintesc de subectul cu Buillon si bulion...

 

crede-ma ca stiu si de explicatiile pe care le-ai pus [:D]. dupa cum ai vazut, nu a existat eroare pentru cei care au oferit solutii la problema expusa. simplu.



#38
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 13:13


 

Exprimarea nu duce deloc în eroare, decât dacă vrei să faci comparația cu limba germană.

 

 

Ma bucur ca iei in consideratie acest lucru.

 

Da, pe mine m-a indus in eroare si probabil ca ma va duce si la alt subiect.

 

Deci eu daca fac  prajitura cu glazura nu va fi aceasi glazura din cofetaria romaneasca.Si voi sustine ca fac prajitura cu glazura. [fum]



#39
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 13:16

crede-ma ca stiu si de explicatiile pe care le-ai pus [:D]. dupa cum ai vazut, nu a existat eroare pentru cei care au oferit solutii la problema expusa. simplu.

Pai daca stii ce ma tot trintesti de pereti de parca as fi vruen novice la stapin? [fri]



#40
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 13:21

Pai daca stii ce ma tot trintesti de pereti de parca as fi vruen novice la stapin? [fri]

 

????? 




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -