Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cum „repar” un fondant?


43 raspunsuri la acest subiect

#21
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 02 mai 2020 - 10:33

Am apucat să promit că vă țin la curent, așa că revin. Am reușit să fac să se îngroașe fondantul ăla cu unt de cacao și cacao, astfel încât să rezulte o glazură care să stea pe loc :)) (adică să nu curgă). Însă glazura trebuie să fie casantă, asta obținută de mine este elastică. Am fotografiat o prăjiturică, nu râdeți de ea, că nu are nicio vină că e așa ciufulită (am întins glazura cu cuțitul...). Nu am gustul acela de Siret când gust din ea, decât foarte vag și dacă îmi pun imaginația la treabă. Însă măcar este foarte bună.

Miniaturi atasate

  • siret1.jpg

Editat de glimmer, 02 mai 2020 - 10:58 .

  • 0

#22
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.447 mesaje

Postat 02 mai 2020 - 11:44

Arata foarte bine!

Pentru mine, care pana la topicul asta nici nu  stiam ca acea chestie se cheama fondant si trebuie  sa mai fie si casant, esti o maiastra!


  • 1

#23
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 03 mai 2020 - 18:15

Glimmer,

 

cred ca tot pe Savori găsești modelul acela de fondant . 
cred ca l- am citit și la Amandină . Este aceea glazura stropita pe Amandină . , peste cea de ciocolata 

Antmila a făcut la ziua băiatului ei Amandină și știu ca întreba cum o poate congela ... 

cand o prinzi, intreab - o. 
 

eu din titlu, credeam ca vrei fondant din ăla acoperit tortul . 
unii îl fac in casa cu miere, glucoza zahăr pudra . 

eu îl cumpăr alb și îl vopsesc cu progel .. 

 


  • 0

#24
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 03 mai 2020 - 18:18

Așa e, Savori are trimitere la Amandină la rețeta de fondant 

 

https://savoriurbane...a-de-cofetarie/

 

 


  • 0

#25
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 10:41

Didi, mulțumesc.

Așa cum am spus, am folosit rețeta de pe savoriurbane. Fiind prima încercare de fondant, l-am făcut prea moale, probabil pentru că nu l-am fiert destul de teamă că se va întări prea mult. Acum că am căpătat ceva experiență, cred că pentru trebuințele mele e de preferat pe viitor să îl fac prea tare decât prea moale, dacă tot e să fie „prea” într-un fel și nu fix așa cum trebuie.


  • 0

#26
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 11:16

Am apucat să promit că vă țin la curent, așa că revin. Am reușit să fac să se îngroașe fondantul ăla cu unt de cacao și cacao, astfel încât să rezulte o glazură care să stea pe loc :)) (adică să nu curgă). Însă glazura trebuie să fie casantă, asta obținută de mine este elastică. Am fotografiat o prăjiturică, nu râdeți de ea, că nu are nicio vină că e așa ciufulită (am întins glazura cu cuțitul...). Nu am gustul acela de Siret când gust din ea, decât foarte vag și dacă îmi pun imaginația la treabă. Însă măcar este foarte bună.

 

 

eu tot zic ca era prea tare fondantul [:)]. se vede si in pozele de pe savori, glazura se pune cu lingura - de aceea este si casanta. daca e prea tare, dens, ramane asa. 


  • 0

#27
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 11:41

eu tot zic ca era prea tare fondantul [:)]. se vede si in pozele de pe savori, glazura se pune cu lingura - de aceea este si casanta. daca e prea tare, dens, ramane asa. 

Se pune cu lingura pt că se lichefiază pe baie de abur ca să se poată turna pe prăjitură. Dar când se răcește trebuie să fie tare și crocant. Al meu era moale și în frigider, chiar dacă nu era chiar curgător, nu se întărea suficient. Era greșit, ce să mai...


Editat de glimmer, 04 mai 2020 - 11:42 .

  • 0

#28
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 26.749 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 11:45

La prajitura Siret ai nevoie d eglazura, care e mai lichida in perioada d epreparare, se (mai ) intareste ulterior.

 

Fondantul e solid si elastic, se intinde -la torturi cu sucitorul(facaletul [:D]).

 

Cred ca ai dus forumistii in eroare cu termenii [:D] dar prajtura arata bine si sigur a fost si gustoasa.

 

edit Glazura e usor casanta, fondantul nu...


Editat de andacos, 04 mai 2020 - 11:46 .

  • 0

#29
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.108 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 12:02

Fondantul de cofetărie este cel care apare și în Rețetarul de Cofetărie și Patiserie din anii '60, de unde e luată rețeta prezentată în blogul de unde s-a inspirat Glimmer. E definit ca o glazură.

 

Fondant.jpg


  • 0

#30
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 12:04

La prajitura Siret ai nevoie d eglazura, care e mai lichida in perioada d epreparare, se (mai ) intareste ulterior.

 

Fondantul e solid si elastic, se intinde -la torturi cu sucitorul(facaletul [:D]).

 

Cred ca ai dus forumistii in eroare cu termenii [:D] dar prajtura arata bine si sigur a fost si gustoasa.

 

edit Glazura e usor casanta, fondantul nu...

 

Termenii sunt de pe site-ul de unde am luat rețeta, iar acolo zice că acest fondant e folosit pentru glazurarea prăjiturilor. În rețeta folosită de mine (am dat link) zice că la rece fondantul se face tare ca piatra, al meu era moale și d-aia căutam o soluție să-l fac să devină tare. Este posibil să nu mă fi făcut înțeleasă, dar m-am străduit  [:D]


  • 0


Intrebari Panica

  • Sarcina incipienta.

    Alexandru elena
    - Astăzi, 19:15

  • Vaccin

    Eliza123456789
    - Astăzi, 14:20

  • Antidepresive in sarcina

    Ionelus33
    - Astăzi, 09:13

  • Antidepresive in sarcina

    rox95
    - Astăzi, 01:15

  • Antidepresive in sarcina

    Alexa607
    - Ieri, 20:23

Grupuri

  • Mamici din Vâlcea

    ela_vl1
    - iul 04 2017 18:24

  • Mamici pentru mamici

    icailoaie
    - apr 17 2014 09:07

  • Mămici,burtici departe de casă...

    Andreana
    - dec 04 2013 15:58

  • Parinti inteligenti, parinti fericiti !!!!

    mada27
    - nov 30 2013 23:00

  • Mamici, Burtici, Tatici din Vrancea

    Anda08
    - iul 11 2013 16:02

Bloguri

  • Burtica in fiecare luna

    silviasilvia1018
    - Astăzi, 21:21

  • Nume bebeluș

    Horotanalina
    - Astăzi, 16:51

  • Ecografie trim III

    DanaDul
    - Astăzi, 16:09

  • minune la 40

    AnasaMe
    - Astăzi, 10:29

  • 30

    Adutza1986
    - Astăzi, 07:43

Retete

  • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

    GratielaPopa
    - iun 11 2020 22:19

  • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

    GINA-MONICA
    - iun 03 2020 08:33

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

  • ioanaPoza lui %s

    ioana
    ii multumeste lui

    Marox
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • MikPoza lui %s

    Mik
    ii multumeste lui

    Marox
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • sunnyday07Poza lui %s

    sunnyday07
    ii multumeste lui

    viviana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Letitia1Poza lui %s

    Letitia1
    ii multumeste lui

    viviana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • strumphitzaPoza lui %s

    strumphitza
    ii multumeste lui

    velvet
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -