Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cum „repar” un fondant?


43 raspunsuri la acest subiect

#41
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 13:34

????? 

Ei...reciteste-ti mesajele.



#42
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 13:53

Pai daca stii ce ma tot trintesti de pereti de parca as fi vruen novice la stapin? [fri]

 

Oh, man! 
N-a trântit nimeni pe nimeni. Doar că aici am scris și ne-am înțeles în limba română. Dar și în limba germană, dacă mă uit pe pozele pe care le-ai pus, în a doua poză scrie „Rollfondant” și este diferit față de fondantul de cofetărie despre care am vorbit aici. Eu chiar am găsit niște explicații despre ce deosebiri sunt între ele, sunt convinsă că și tu găsești dacă dorești. 
 
Cât despre glazură, prin definiție este un strat cu care se acoperă ceva, de data asta o prăjitură, și este și ea de mai multe feluri, depinde din ce este preparată. Cea din poza pusă de tine (prima poză) este doar o variantă. 

Editat de glimmer, 04 mai 2020 - 13:54 .


#43
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 15:23

 

Dana,

 

mai exista un intermediar. E o chestiuta, nu des intalnita. Eu, am inceput sa sap dupa ea, cand m-au enervat unele dupa un grup de Torturi, care nu dadeau retelele si vorbeau un 4 peri. Asa am aflat ca sunt doua tipuri de fondant. Cel pe care l-ai listat tu, si unul de acoperit prajiturile. ca e casant. 

 

acu, am aflat si ce e cu prajitura Siret.

La mine, toate notiunile sunt noi, ca mama mea nu a facut vreodata vreo prajitura sau tort, asa ca nu ma bazez pe amintiri.

 

dar cred ca o sa fac si eu, sigur o sa fie buna, ca nu am grad de comparatie. 

eu am facut prajitura alba ca zapada, albinita..hm..imi plac dar nu extraordinar. 

mai buna e prajitura Lulu, Gabriela, pinguin..


Editat de DidiAlex, 04 mai 2020 - 15:24 .


#44
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 06 mai 2020 - 10:54

Didi, dacă vei face prăjitura, te rog să împărtășești experiența :)) Și musai să pui poze. 

Ce pot să-ți spun este că toate elementele sunt importante. Biscuiții trebuie să aibă consistența aluatului pentru tartă, crema de fapt nu are cremozitate, este de consistență mai tare (aduce oarecum cu crema paleurilor de cofetărie, dar e un pic mai tare și mai crocantă, seamănă cumva cu un șerbet întărit), glazura trebuie să fie crocantă. Gustul... e altă poveste. Cred că făcută în casă nu poate fi reprodusă chiar exact, pentru că este de o calitate mai bună decât cea care se găsea/găsește în comerț. E mai mult o stare de spirit.


Editat de glimmer, 06 mai 2020 - 10:54 .



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -