Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Rata la cuptor?

tuci crocanta

30 raspunsuri la acest subiect

#11
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 11.948 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 17:31

cum adica 350 F? in celsius cat e?


  • 0

#12
antmil

antmil

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.406 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 17:36

cum adica 350 F? in celsius cat e?

177C


  • 1

#13
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 23.976 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 18:17

Daca nu va descurcati, vin sa va ajut. Gratis!

Miniaturi atasate

  • azi.jpg

  • 4

#14
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.643 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 18:33

Mirela, carnea de ratza e rosie, cea de curca e alba. Gisca e alba si ea.

 

ML, mama facea rata umpluta care era fiarta in prealabil si apoi pusa in cuptor. 

Eu nu gasesc aici ratze intregi : doar piepturi fara os si pulpe. Lasa foarte multa grasime. 

 

daca ai vasul de tuci cu capac, pune bestia fara nimic, las-o 30 de minute, scoate grasimea, pune legume variate taiate cum a spus Roxana, sare si mirodenii si las-o in zeama ei ca se face singura. 

Grasimea nu se recupereaza toata, si legumele vor avea fix ce le trebuie. 

 

Grasimea recuperata, o pui la borcan in frigider si e excelenta (de gust :) ) la gatit. 


  • 1

#15
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.965 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 19:02

Daca nu va descurcati, vin sa va ajut. Gratis!

 

 

Marius,  [:-)))]  [:-)))]  imi place ajutorul tau!!!

 

 

 

Si Eu vreau sa incerc sa fac arata intreaga, Mai alea ca la nemti e cumva traditional de craciun, insa pina acum nu m-am incumetat.Piept( cu portocale), Pulpe, am facut , intreaga insa nu.

 

La retete ma tot uit si am gasit ca Se lasa cel Putin 24 de ore in saramura( si cu alte condimente).Apoi la cuptor...insa cred ca de grasime nu poti scapa.


  • 0

#16
antmil

antmil

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.406 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 19:24

 

 

Grasimea recuperata, o pui la borcan in frigider si e excelenta (de gust :) ) la gatit. 

 

mmmmmmmmm...cartofi facuti in grasime de rata. Imi ploua in gura!


  • 1

#17
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 21.563 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 19:33

Se poate "trage" grasimea pe masura ce se coace. Eu folosesc un "turkey baster" (jur ca habar nu am cum ii spune in romaneste)...arata ca o pipeta imensa.

La noi la supermarket ii zice pipeta pentru sos.


  • 0

#18
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.575 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 21:31

Și eu numai picioare sau piept am gătit. Nici nu se compara  cu Curcanul, e muuuult mai buna după gustul meu. Ar trebui sa încerci Mirela. Am sa fac rețeta antmilei de pasti, ca acum am hotărât deja meniul și am făcut și cumpărăturile de rigoare.


  • 0

#19
mianda

mianda

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.924 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 23:04

Acum 2 ani m-am spart si eu in figuri cu o rata din asta la cuptor. Am aruncat-o  [:-)))] Nu ne-a placut desi am gatit-o dupa aceleasi proceduri ca si puiul, iar ala imi iese bestial. Mie nu mi-a placut in primul rand mirosul de la gatit iar asta m-a ingretosat. Barbatul parca a mancat putin din ea, dar fiind si alta mancare gatita, rata a ajuns la gunoi. Nu mai repet niciodata ca miroase tare dubios.

 

Puiul la cuptor de care va spuneam ca-l gatesc si-mi iese foarte bun il fac in vas de sticla cu capac. Am unul exact pe masura. Dupa ce mozolesc puiul cu diverse si pe dinauntru si pe dinafara, il asez in vasul de care va spuneam, dar cocotat pe un castron asezat cu fundul in sus. In acest mod tot ce se scurge din pui ramane sub nivelul carnii . Cam 3 sferuri de ora las cu capac si apoi inca jumatate de ora fara. Iese delicios! Il mancam cu usturoi facut cu smantana si cu mamaliga.

 

Noua ne place foarte mult rata de la chinez, dar am inteles ca aia e intai fiarta si apoi prajita in baie de ulei. Ceva teribil de nesanatos, dar care imi lasa gura apa numai cand ma gandesc.  [batcap]


  • 0

#20
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 24.883 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 23:05

Vin si eu sa zic ca nu se compara rata la gust cu curcanul, mie imi place extrem de mult. E aromata si cu gust intens, nu fada.


  • 1




Intrebari Panica

  • Bebe nu doarme ziua

    dragagherman
    - Astăzi, 19:34

  • Stari de ameteala, rau si dureri de cap..

    mar3
    - Astăzi, 18:03

  • Arsuri

    liviaa
    - Astăzi, 17:56

  • Col scurtat

    Diana17L
    - Astăzi, 17:34

  • Durere ligament rotund

    Becky13
    - Astăzi, 15:44

Grupuri

  • Mamici din Vâlcea

    ela_vl1
    - iul 04 2017 18:24

  • Mamici pentru mamici

    icailoaie
    - apr 17 2014 09:07

  • Mămici,burtici departe de casă...

    Andreana
    - dec 04 2013 15:58

  • Parinti inteligenti, parinti fericiti !!!!

    mada27
    - nov 30 2013 23:00

  • Mamici, Burtici, Tatici din Vrancea

    Anda08
    - iul 11 2013 16:02

Bloguri

  • Scoala viitorilor parinti

    AnnaMaria09
    - Astăzi, 13:38

  • Sarcina sapt 30

    Magdabebe2
    - Astăzi, 08:37

  • Sub semnul Spărgătorului de Nuci

    Lumicris
    - Ieri, 22:03

  • Books

    Krriss
    - iun 23 2019 10:20

  • Cum s-a hotărât fetița curcubeu să vină pe lume

    Lumicris
    - iun 22 2019 15:15

Retete

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

  • Salata de bulgur cu creveti si conopida

    Anda08
    - ian 23 2019 11:29

  • Galette cu fructe de toamna

    Anda08
    - nov 06 2018 14:38

  • Clafoutis cu banane si curmale, fara zahar

    Anda08
    - sep 27 2018 10:23

  • Salata de cartofi Puttanesca

    Anda08
    - sep 17 2018 10:04