Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Rata la cuptor?

tuci crocanta

30 raspunsuri la acest subiect

#1
ML

ML

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.013 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 15:26

Am luat o rata pt. Craciun si nu stiu sa o prepar (numai pt. noi deci nu caut ceva extravagant). Ce as vrea:

 

- sa iasa cu pielea crocanta

- sa o gatesc in tuci la 177 C (asta imi iese daca transform 350 F, deci foc mediu),

- sa ramana cu cat mai putina grasime pe ea la sfarsit

 

Am gasit mai multe retete in engleza in care se recomanda sa o pui in tava cu gratar ca sa i se scurga grasimea, sa o tot rotesti si ungi cu ea plus miere parca si altele... Desi mi se pare potrivita sugestia nu am gratar, asa ca m-am hotarat la tuci. 

Vad ca Laura Laurentiu o face intr-o forma din sticla termorezistenta cu capac si fara gratar. Deci caut ceva similar ca metoda dar nu la temperatura aleasa de ea (210 si 190 C).

Se poate oare obtine o coaja crocanta la temperatura medie prin coacere indelungata?    

 

M-ar ajuta sfaturile voastre, eventual linkuri cu retete probate sau ce credeti.


  • 0

#2
antmil

antmil

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.406 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 15:39

Uite o reteta fix cum vrei tu (350F, 3 ore).

 

https://juliasalbum....w-to-cook-duck/


  • 0

#3
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 24.867 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 16:06

daca o faci in tuci grasimea va ramane in jurul ei, nu are unde sa se scurga.


  • 0

#4
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.717 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 16:15

Poți să pui rața pe un pat de legume (ex: cartofi tăiați mai mare, morcovi), grăsimea se va scurge pe legume. Problema e că durează destul de mult coacerea și s-ar putea ca legumele să se înmoaie prea tare, caz în care eu aș scoate legumele și le-aș înlocui cu altele crude.

 

Sau poți folosi un chicken roaster.


  • 0

#5
antmil

antmil

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.406 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 16:35

Se poate "trage" grasimea pe masura ce se coace. Eu folosesc un "turkey baster" (jur ca habar nu am cum ii spune in romaneste)...arata ca o pipeta imensa.


  • 0

#6
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 11.938 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 16:50

Rata la cuptor? Hmmm , cred ca nu am mancat vreodata asa ceva. 

CUm e carnea de rata? E la fel ca si carnea de curcan?

 

Acum mi-ai dat o dilema? Ce sa fac si eu de Craciun? Curcan sau rata la cuptor? Voi ce recomandati?


  • 0

#7
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.643 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 17:01

Curcanul e dupa mine mai dulce dar si mai fad decat rata. Prefer rata. Redactor , nici  rata Peking de la chinezi nu ai gustat? 


  • 0

#8
antmil

antmil

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.406 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 17:04

Mie imi place rata mai mult decit curcanul. Eu insa o prepar in stilul chinezesc sau doar pieptul de rata (facut in tigaie si servit "rare).


  • 0

#9
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.843 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 17:14

ML, daca nu ai alt vas la indemana, cred ca poti prepara rata la cuptor in varianta din vremuri apuse, denumita "pui pe sticla".

totul este sa gasesti o sticla potrivita cu marimea ratei, poate de la coca-cola sau pepsi-cola la 0,5 l. inteleg ca merge si un borcan. ai si o tava mai adanca ?

https://www.lalena.r...icla-la-cuptor/

http://delicii.md/ro...apta-la-cuptor/


  • 0

#10
antmil

antmil

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.406 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 17:30

Oricum, piele crocanta, crocanta nu iese la 350F. Temperatura inalta catre final ajuta pielea sa devina crocanta si mai ales cum pregatesti rata inainte sa o bagi in cuptor (pielea trebuie sa fie bine, bine uscata si desprinsa de pe carne (sa existe aer intre piele si carne).

 

Mai bine o rata pe varza...mai neaos :) :) :) 


  • 0




Intrebari Panica

  • Nastere Filantropia

    lilopa
    - iun 18 2019 19:20

  • Este normal

    jameliamaria
    - iun 18 2019 17:14

  • Varicela

    Funki
    - iun 18 2019 13:43

  • Uter bicorn

    RamonaBuh
    - iun 18 2019 07:45

  • Sunt însărcinata

    monalisssaaa_
    - iun 18 2019 00:18

Grupuri

  • Adriana

    Adriana Stanciu
    - iun 05 2019 10:31

  • Mamici de Ianuarie 2019

    Anaysmaria
    - mai 13 2019 11:26

  • Fericire

    Matei Gabriel
    - mar 18 2019 20:09

  • Mamici de septembrie 2016

    Ralucutza1987
    - sep 17 2017 10:28

  • Bebeluși prematuri!

    Briseea
    - iul 12 2017 08:28

Bloguri

  • Gogosica noastra

    ibanes1
    - iun 19 2019 11:07

  • 35 săptămâni

    irina92
    - iun 17 2019 09:03

  • Bebe Yannis Ciprian

    Lacramioar
    - iun 16 2019 22:00

  • Bebe Yannis Ciprian

    Lacramioar
    - iun 16 2019 22:00

  • Minunatele mișcări simțite

    Luiza240793
    - iun 15 2019 12:48

Retete

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

  • Salata de bulgur cu creveti si conopida

    Anda08
    - ian 23 2019 11:29

  • Galette cu fructe de toamna

    Anda08
    - nov 06 2018 14:38

  • Clafoutis cu banane si curmale, fara zahar

    Anda08
    - sep 27 2018 10:23

  • Salata de cartofi Puttanesca

    Anda08
    - sep 17 2018 10:04