Rata e grasa, nu se compara cu găina, de aia nu trebuie unsa cu nimic, decit sare și eu pun Chinese 5 spices de exemplu. Apoi spre sfirsit se Adaugă miere, sau altele. Gisca nu am mincat însă niciodată.
#21
Postat 21 decembrie 2018 - 00:02
#22
Postat 22 decembrie 2018 - 05:06
Minunate ideile voastre! Trebuie sa ma hotarasc cumva, multe imi sunt pe plac.
Oscilez intre borcan si castron rasturnat (care in cazul meu va fi un capac de sticla termorezistenta pus in tuci sau tava, daca nu-mi incape in primul). Probabil ca va fi cu cartofi, varza nu prea mananca ai mei.
Dar de ce o fierb chinezii intai (sau mama ta, Mik)? Ma gandesc sa o dau si eu intr-un clocot, sterg bine si pun la cuptor. Sau isi pierde din gust?
Mianda cum iese in final pielea puiului? La ce temperatura il tii?
#23
Postat 22 decembrie 2018 - 23:15
La 200 grade. Pielea iese excelenta, ca a puiului la rotisor.
Rata am tinut-o cam 3 ore la cuptor, dar nu mai stiu la ce temperatura. N-a iesit chiar atat de crocanta, dar greseala mea a fost ca am pus capacul dupa ce a fost gata. M-am gandit ca daca nu o consumam atunci sa nu se usuce, dar s-a muiat si a fost nasoala.
Oricum, daca te hotarasti sa faci, s-o crestezi asa ca in linkul antmilei. Se topeste si se usuca mai bine.
#24
Postat 23 decembrie 2018 - 15:25
Multumesc si Craciun fericit tuturor (cu rata sau fara)!
#25
Postat 23 decembrie 2018 - 17:11
ML, rata se fierbe in prealabil caci timpul de coacere la cuptor e muult mai lung decit la pui. Si nu oparit, fiert macar 40 de minute. Gust are rata destul si nu se diminueaza.
Sarbatori fericite si rata reusita !
#26
Postat 23 decembrie 2018 - 22:19
Interesant, mersi!
Craciun fericit!
#27
Postat 26 decembrie 2018 - 05:05
Am mancat-o. A fost destul de buna (as fi vrut una mai mica cu mult mai putina grasime. Carnea a fost tare gustoasa insa, dupa parerea mea mult mai buna decat curcanul sau puiul).
Pana la urma nu am fiert-o din lipsa de timp (a stat 3 ore la cuptor), pusa pe capac din sticla termorezistenta rasturnat. Si am crestat-o si urmat instructiunile din linkul pus de Antmil. Multumesc tuturor :).
#28
Postat 26 decembrie 2018 - 19:58
Arata bestial!
#29
Postat 26 decembrie 2018 - 22:09
Ah, ma bucur ca iti place, Letitia :).
Revin cu niste impresii post consum. Am terminat-o aseara si am pus tuciul la inmuiat peste noapte. Azi l-am spalat si, nu cred ca Mianda m-a influentat, dar chiar ca nu-mi place mirosul lasat in urma nici mie. Gatesc uneori la cuptor niste carnati proaspeti si si ei degaja acelasi miros in timpul coacerii (sunt de pui). Oare de ce?
Nu planuiesc sa fac rata mai mult de o data pe an, poate data viitoare o voi fierbe intai (sperand ca voi scapa de miros) desi nu stiu cum sa ajustez timpul de coacere. Si nu este miros de stricat, ci doar ceva persistent, greu, nu stiu cum sa-l descriu mai bine...
#30
Postat 27 decembrie 2018 - 00:29
noi mancam anual rata si gisca...ne place f mult. pui la cuptor nu fac niciodata, cumpar gata de la Costco...
nu am sesizat nici un miros naspa, dimpotriva ne place f mult cum miroase, ne place carnea...pretul e cam piperat si asta e singurul lucru care ne displace.
nu stiu retete, ca numai sotul meu e cel care se ocupa de delicatese din astea….dar cu siguranta NU o fierbe.