Am luat o rata pt. Craciun si nu stiu sa o prepar (numai pt. noi deci nu caut ceva extravagant). Ce as vrea:
- sa iasa cu pielea crocanta
- sa o gatesc in tuci la 177 C (asta imi iese daca transform 350 F, deci foc mediu),
- sa ramana cu cat mai putina grasime pe ea la sfarsit
Am gasit mai multe retete in engleza in care se recomanda sa o pui in tava cu gratar ca sa i se scurga grasimea, sa o tot rotesti si ungi cu ea plus miere parca si altele... Desi mi se pare potrivita sugestia nu am gratar, asa ca m-am hotarat la tuci.
Vad ca Laura Laurentiu o face intr-o forma din sticla termorezistenta cu capac si fara gratar. Deci caut ceva similar ca metoda dar nu la temperatura aleasa de ea (210 si 190 C).
Se poate oare obtine o coaja crocanta la temperatura medie prin coacere indelungata?
M-ar ajuta sfaturile voastre, eventual linkuri cu retete probate sau ce credeti.