Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Scandal la Hollywood

scandal abuz hollywood

581 raspunsuri la acest subiect

#151
dana vio

dana vio

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.970 mesaje

Postat 23 octombrie 2017 - 06:18

Din pacate cele mai multe persaone care vor sa reuseasca in Hollywood sint dispuse la orice compromis. Exceptiii sint cele/cei care refuza astfel de avansuri! Nu-i de mirare ca producatorii/regizorii, etc. astia cred ca sint Dumnezeu si daca cineva ii refuza, sint 100 la coada gata sa ia in freza orice. 

 

Am vazut un documentar cu Marlyn Monroe care spunea ca sexul e ceva natural si ea nu a avut probleme sa se culce cu oricine credea ea ca ar putea-o ajuta. Si exact asta a spus, daca eu refuzam, erau 25 de fete dragute in urma mea gata sa se infiga in patul producatorilor.

 

Si asta se intampla nu numai la Hollywood. Din pacate. 



#152
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 23 octombrie 2017 - 09:25

"Este campania #MeToo doar un mod de a denunţa abuzurile bărbaţilor aflaţi în poziţie de putere? Sau e vorba de o schimbare de percepţie asupra sexualităţii? Campania #MeToo a cuprins şi România cu o viteză epidemică.

 

Surprinzător, nu doar femei, dar şi bărbaţi au început să dezvăluie cu lux de amănunte episoade din trecut în care au fost victimele unor hărţuiri sau poate doar ale unor simple quiproquo-uri sexuale. Nu mai e un subiect de presă, ci un veritabil fenomen de societate. Impresia lăsată e că asistăm la un imens scandal multă vreme reţinut şi care a găsit acum spaţiul de manifestare.

 

Dar nu lipsesc, din fericire, şi câteva reflecţii morale mai cuprinzătoare, care nu ezită să dezvăluie o complicitate a victimelor care au acceptat de fapt termenii unei tranzacţii. Nu doar în lumea filmului, ci peste tot există bărbaţi influenţi care se oferă să susţină cariera unei tinere şi promiţătoare debutante, în mediul academic, în politică sau, schimbând ce e de schimbat, în mediul eclezial. Un lider liberal din România denunţa de altfel aceste practici în cursul unei întruniri publice a militantelor din propriul partid, provocând la vremea respectivă impresii contradictorii. ”Nu trebuie să treceţi prin patul nici unui şef dacă vreţi să ajungeţi în funcţii publice importante”, spunea el cu o sinceritate lipsită de tact, care i-a atras destule critici sonore, dar şi aprobări tăcute.

 

Să facem distincţiile necesare. Nu vorbim de viol, de forţa care nu are nevoie de argumente, ci de mult mai numeroasele situaţii în care victima se simte incapabilă să reacţioneze, în care ”nu are de ales”, în care încearcă o profundă umilinţă pentru propria ei neputinţă şi lipsă de curaj. Dar chiar şi aceste situaţii gri au atâtea nuanţe diferite pe care nu le putem deosebi din afară, ca de pildă aceea în care victima acceptă o tranzacţie, una umilitoare desigur, şi, din acest motiv, inavuabilă, dar totuşi una din care obţine beneficii importante: un rol, o promovare profesională şamd. Situaţia e comparabilă cu a informatorilor Securităţii care s-au temut să refuze colaborarea şi care au regretat gestul, hotărând în sinea lor să nu facă rău nimănui, deşi era deja prea târziu.

 

În sfârşit, nu e vorba de a arunca blamul asupra victimelor hărţuirii sexuale, ci de a atrage atenţia unor aproximaţii morale care au permis  şi favorizat ”căderea” chiar şi atunci când nu existaseră ameninţări explicite. Dar mai ales e important să observăm că aceste lucruri profund regretabile se petrec şi datorită unei ambianţe favorizante. În trecut, ceea ce oferea atâta putere Securităţii era natura carcerală a regimului, din care nu exista ieşire (cu excepţiile de rigoare) şi care oferea victimei iluzia nu doar că e privilegiată, dar că devine utilă, că se înscrie în logica secretă a lumii. Puterea de ”seducţie” a Securităţii consta în aceea că oferea celui racolat un sens, învestind-ul cu o misiune ”patriotică”.

 

Într-o oarecare măsură, este la fel şi în cazul femeilor hărţuite care împărtăşesc ideea dominatoare că este important să fii sociabil, mereu disponibil, că faptul de a fi necondiţionat ”agreabil” este o valoare socială, că trebuie să te arăţi deschis la toate experienţele şi, nu în cele din urmă, că este imperios necesar să fii ”sexy”. A fi ”sexy” a devenit o valoare indiscutabilă atât de larg acceptată, încât cuvântul acesta a depăşit de multă vreme domeniul sexualităţii stricte, devenind un sinonim pentru orice superlativ pozitiv, aplicabil la orice. Lista electorală, meniul, discursul, maşina, salariul etc. toate pot fi ”sexy” în cazul în care se arată seducătoare. Termenul a intrat şi în limbajul copiilor, căci este ca şi cum toate lucrurile ar fi infuzate cu o sexualitate generică.

 

Or, aici rezidă scandalul secret al situaţiei, în această sexualizare excesivă a vieţii sociale, care reprezintă mediul favorizant pentru ”tranzacţiile” cele mai revoltătoare. Închise în acest joc al seducţiei obligatorii, al sexualităţii exhibate, victimele hărţuirii încearcă sentimentul că ”nu au de ales” şi că în cele din urmă consimţământul este singura cale. Există în toate situaţiile vinovăţii şi responsabilităţi personale, dar e important să vedem că limbajul social este acela care adoarme susceptibilităţile victimei, lăsând-o fără apărare în faţa josniciei. Multe victime s-au temut nu de blamul moral al societăţii (la Hollywood cel puţin nu era cazul), ci invers, au acceptat tranzacţia ca să nu pară ridicole, neadecvate, ”premoderne” şi lipsite de savoir faire. Şi apoi, în ciuda intuiţiei intime, au tăcut vreme îndelungată ca să păstreze presupoziţia că participă la aceeaşi cultură dezinvoltă şi libertară.

 

Nu ştim unde va duce până la urmă această campanie. Dar aşa cum se vede de pe acum (pe alocuri sunt deja anunţate noi legi mai severe împotriva hărţuirii sexuale), există riscul să fie tratate numai efectele şi cauzele să rămână neatinse. "

 

Horaţiu Pepine - Deutsche Welle

Citeste mai mult: adev.ro/oy4wnl

 

<script> </script>



#153
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 01:30

Dupa mine, scandalul asta a aparut tocmai pentru ca nemultumirea femeilor din business a atins punctul critic. De ce a luat atat de mult pana s-a ajuns aici e mai putin important, poate ca a durat mai mult pana cand femeile care nu mai sunt dispuse sa accepte starea de facto a depasit pe cel al femeilor care sunt dispuse sa o faca, poate ca a fost vorba de curaj si de necesitatea de a atinge maximul carierei inainte sa fie sigure ca declaratiile nu le vor distruge permanent, cine poate stii.

Vor reusii sa obtina condamnarea lui juridic vorbind? Putin probabil. Ce vor reusii si va avea efecte asupra restului de power players, va fii sa-l distruga ca power player in industria de film. Si acum ganditi-va ce poate fii mai rau pentru un astfel de personaj, decat pierderea puterii absolute? E un mesaj pentru restul power playerilor "Societatea nu mai e dispusa sa inghita si astfel de "placeri" costa".

Pe mine ma dezamageste rapiditatea cu care alte femei stau si critica victimele. De ce nu a zis Nu, daca a zis nu de ce a luat bani, daca a zis si nu si nici nu a luat bani de ce a stat atata pana sa deschida gura. Si tot asa. 

La fel cu campania #metoo nu inteleg de ce deranjaza faptul ca femeile se plang de badarania si agresivitatea masculina? Adica e mai bine sa continuam sa ii lasam sa creada ca pe noi nu ne deranjeaza "cat-calling", faptul ca suntem pipaite ca ni se adreseaza obscenitati? De ce sa tacem? Ca mai apoi situatia sa escaleze la comportamente mai grave si sa vina corul sa ne spuna ca "de ce n-am vorbit la timp"?

 

O da si sa nu uit, mai sunt si vocile care sustin ca acest demers este lipsit de legitimitate atata timp cat nu adreseaza comportamentele abuzatoare ale femeilor care "profita" de barbati pentru diverse avantaje.


Editat de Madanic, 26 octombrie 2017 - 01:35 .


#154
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 02:03

Eu nu am inteles exact care era rolul lui in lumea filmului ? Nu se putea face cariera daca nu treceai de el ??? Nu mai existau alte oportunitati de Oscar, in afara de filmele sponsorizate de el ??? Sau cu el, prin el, alaturi de el se ajungea mai repede la succes ???

 

Mda, ce i se va intampla lui ? O lovitura in orgoliu ...asa a fost si cu O'Reilly, mosul ala libidinos de la Fox ...acum scrie carti, apare tot la TV, ca si analist, adica nu mai sta 2 ore pe sticla din studio, sta 20 min de acasa ..., are campanii de promotii. Nu-mi pare deloc distrus ...nici financiar, nici psihic.



#155
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 13:29

Eu nu am inteles exact care era rolul lui in lumea filmului ? Nu se putea face cariera daca nu treceai de el ??? Nu mai existau alte oportunitati de Oscar, in afara de filmele sponsorizate de el ??? Sau cu el, prin el, alaturi de el se ajungea mai repede la succes ??? Mda, ce i se va intampla lui ? O lovitura in orgoliu ...asa a fost si cu O'Reilly, mosul ala libidinos de la Fox ...acum scrie carti, apare tot la TV, ca si analist, adica nu mai sta 2 ore pe sticla din studio, sta 20 min de acasa ..., are campanii de promotii. Nu-mi pare deloc distrus ...nici financiar, nici psihic.

 

Harvey Weinstein a fost fondatorul si liderul unui dintre cel mai de succes studio de films din Hollywood - Miramax. Au avut o lunga serie de succese excepționale. 

 

In toată "afacerea" sa nu uitam rolul agențiilor de talent care plasează și negociază pentru actori. Agentul te "descoperă", și te "distribuie". Se pare ca foarte multe agenții de talent știau foarte bine ce se întîmplă și atunci cind un "cap" dădea bila neagră unei actrițe, nu mai vedeai roluri (sau erai amenințată in acest fel). Fără agent, ești mort in cariera.

 

E bine ca a fost un moment catalizator care a declanșat discuția și sper ca se ajunge cumva la modificarea comportamentelor. 



#156
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.263 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 14:24

Și dacă agentul de talent nu te accepta pina nu ești drăguța cu el, ce poți face? Dacă nu ai rude in Hollywood (ca și nepotismul e la putere acolo), 100 de talente tinere așteaptă la coada, ce naiba poți face? Cred ca e un cerc vicios care greu se va sparge.



#157
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 14:39

Ah, inteleg acum ...hmmm, lumea filmului e mare totusi, trebuie sa existe si alte oportunitati, nu numai alea care trec prin masajele lui Harvey.

 

Ce vreau sa spun este ca nu mi se pare corect si eficient sa minimizam contributia victimelor la acest fenomen. Pentru ca l-au masat pe porc cu buna stiinta, au contribuit prin accept si tacere la aceasta mentalitate cum ca "mdah, mai suporti si cate o mana pe fund, in apartamentul producatorului, daca vrei sa iei un Oscar". Daca o aspiranta intra in lumea filmului cu aceasta mentalitate, atunci actiunea este pe jumatate iertata.

 

Multe din actritele de pe lista aveau deja intrare in lumea filmului- Ashley Judd, G. Paltrow ...sa nu-mi spuneti ca fara a-l masa pe Harvey, nu mai faceau cariera ...



#158
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 14:53

Ah, inteleg acum ...hmmm, lumea filmului e mare totusi, trebuie sa existe si alte oportunitati, nu numai alea care trec prin masajele lui Harvey.

 

Ce vreau sa spun este ca nu mi se pare corect si eficient sa minimizam contributia victimelor la acest fenomen. Pentru ca l-au masat pe porc cu buna stiinta, au contribuit prin accept si tacere la aceasta mentalitate cum ca "mdah, mai suporti si cate o mana pe fund, in apartamentul producatorului, daca vrei sa iei un Oscar". Daca o aspiranta intra in lumea filmului cu aceasta mentalitate, atunci actiunea este pe jumatate iertata.

 

Multe din actritele de pe lista aveau deja intrare in lumea filmului- Ashley Judd, G. Paltrow ...sa nu-mi spuneti ca fara a-l masa pe Harvey, nu mai faceau cariera ...

 

Iar o luam de la cap?

 

Ceea ce faci este exact punerea in circa victimei comportamentul agresorului. Agresorul exact pe aceasta atitudinea conteaza si asa scapa 99% din ei.

 

Cel care are puterea de decizie in mina este in cea mai mare masura agresorul...cel care face si desface cariere, cel care iti semneaza check-ul cu care iti platesti facturile, cel care te promoveaza sau te trece pe linie moarta.



#159
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.802 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 15:23

Daca individul a facut ce  a facut cu Angelina si Gwyneth care aveau parintii cunoscuti  in  bransa , ce sa mai zicem de alte femei care nu aveau pe nimeni, ce sanse aveau sa il demaste ... De adus in fata judecatorului ce sa mai zic.  Plus ca acesti oameni importanti ( care fac si desfac cariere) se cunosc unii pe altii. E naiv sa crezi ca dupa ce ieseai public acuzand un  individ sus pus ( tu  fiind la inceput de cariera )  te duceai si luai castingul fluierand   la o alta casa de productie .   Ok, erai frumoasa si talentata dar odata etichetata ca ” dificila”  in lumea barbatilor ,   sansele erau aproape nule, eu asa cred.  Asta  e baza abuzului -raportul  inegal de forte. Ala stie  si invarte pe toata lumea , are o droaie de avocati iar femeia era “ doar” o asistenta de platou, actrita , etc. Dovada ca nici cand acea femeie l- a inregistrat , nu s- a intamplat mai nimic cu ipochimenul. 


Editat de jenn, 26 octombrie 2017 - 15:57 .


#160
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 16:23

Iar o luam de la cap? Ceea ce faci este exact punerea in circa victimei comportamentul agresorului. Agresorul exact pe aceasta atitudinea conteaza si asa scapa 99% din ei.

 

Cel care are puterea de decizie in mina este in cea mai mare masura agresorul...cel care face si desface cariere, cel care iti semneaza check-ul cu care iti platesti facturile, cel care te promoveaza sau te trece pe linie moarta.

 

Let's agree to disagree. 

 

Eu as schimba procentul ala de vina. Masajele, pipaielile, vizitele in apartamentul personal au fost actiuni agreate de ambele parti. Cum dovedesti tu ca duduia x nu si-a dorit si chiar i-a si placut un orgasm de la Harvey, pe langa cariera fulminanta promisa. Sau invers, cum dovedesti ca duduia Y a stat cu voma in gat in timp ce ii facea masaj erotic ? 

 

Femeile pot fi la fel de diabolice ca si barbatii, indiferent de varsta ...si singura lor arma universala este sexul. Au nu au talent, toate pot vinde sex, cu buna stiinta, ca sa obtina ceea ce vor.

 

Nu mi se pare corect sa spui une fete de 20 de ani, care primeste, accepta asemenea avansuri si tace, ca ea nu are nici o vina, sau ma rog ...are 1% vina, aparata fiind de tinerete si visurile nemarginite de starleta. 

 

De asta s-a ajuns la "normalizarea" acestor practici ...pentru ca ambele parti au acceptat si tolerat aceste schimburi intime, fiecare sub umbrela propriilor motive, mai mult sau mai putin validate social.

 

Asta nu inseamna ca Harvey e mai putin vinovat, dar nu i-as da 99%. Ca fetele alea nu l-au masat cu pistolul la tampla si nici nu cred ca in lumea asta mare a filmului, daca nu ii ofereai un orgasm lui Harvey, trebuia sa te faci contabil ...

 

Iar tinerele care au acceptat asa ceva pentru a primi vant din pupa in cariera nu ar trebui scuzate, pentru ca se creaza sentimentul ca e ok pentru ele sa-l traga putin pe producator de putza ca sa obtina primul rol si de aia se aliniaza la usa apartamentelor lor si se popularizeaza contextul ca daca una nu vrea, ca e mai proasta, se gasesc alte sute de destepte in spatele ei.





Etichetat si cu scandal, abuz, hollywood

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Ieri, 10:22

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -