Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ipad sau tableta - cand le dam copilului prima data?

ipad tableta tehnologie

51 raspunsuri la acest subiect

#1
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.051 mesaje

Postat 28 septembrie 2016 - 10:28

Ascultam la televizunea olandeza o dezbatere despre cand se da prima data un Ipad sau o tableta unui copil.

 

Psihologii spun ca intr-adevar, nu se da acest lucru unui copil mai mic de 4 ani - desi stiu nenumarate exemple de bebelusi care se joaca pe tablete ...

As putea spune ca tabletele au devenit noile dadace. pui copilului o tableta in mana si gata, nu mai ai nevoie de baby-sitter.

 

Discutia a pornit de la comentariile unei ziariste foarte apreciate in Australia - care care spune ca 

 

"If, as a parent, you allow your children time in front of a screen - you give them iPads, you give them phones - before the age of five, I'm going to be generous, you are crazy," the Today co-host said on air on Tuesday.

"Come back to me when they're 14 and completely and utterly addicted to their screens. They have no social skills. That's when you'll realise what you did early has come back to bite you."

 

voi ce parere aveti?

[flo]



#2
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 28 septembrie 2016 - 10:54

Dap, eu sunt de acord. Am testat-o pe fie-mea la doi ani cu tableta, dupa cateva zile era experta, dar cand incercam sa o fac sa faca si altceva se lasa cu circ. Am pitit-o pe prietena tableta, si acum aman cat pot momentul in care i-o voi da din nou. Are 5 ani, poate peste inca un an ar fi mai potrivit. Si neaparat voi impune limite clare.

 

Cu alti copii... ce sa zic... scriam si pe la subiectul cu Iphone-ul, tableta a ajuns ca suzeta bebelusilor, dar pentru copii mai mari.



#3
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.447 mesaje

Postat 28 septembrie 2016 - 11:00

Crad ca avea 10 ani cand a aparut oferta la tablete (adica acu` 2 ani), pe langa abonamentul telefonului mobil  [:)]  Mirajul nu a tinut mult. Acum avem doua tablete, tot asa, in oferta, dar habar nu am pe unde zac descarcate  [:-)))]



#4
Lea_des_bois

Lea_des_bois

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 730 mesaje

Postat 28 septembrie 2016 - 11:19

ai nostri au 9+, aproape 8 si 2ani1/2. si n-au nici unul nici IPad, nici tableta, nici tel. sau smartphone pe mana. si nici nu intentionam sa le dam curand. cel mare va primi probabil la varsta de 11ani un tel. sau smartphone; asa ne-am planuit, mai avem timp de gandit

 

nici noi adultii nu avem IPad, tableta. doar IPhone care in ultima perioada n-a mai fost dat pe mana copiilor deloc (cel al sotului care avea obiceiul sa-l mai dea baietilor sa se joace sau fetitei sa se uite la mickey)

 

in casa pt moment nu avem nici un computer functionabil (adica utilizat). noi adultii avem laptop-urile de la serviciu, si mai avem vreo 3 vechi in stock, pe care tot zicem sa le update-am si sa le punem la dispozitia baietilor mari pt ceva jocuri educative. e vreun an de cand tot zicem ca o facem, dar pt moment nu ne-am mobilizat

 

ca device, baietii au un playstation 3, primit de la cineva acum un an, la care se joaca din cand in cand iarna sau in vremea ploilor, cand au prieteni prin vizita. anul asta le-a adus iepurica un XBox, la care ne jucam cu totii; tot asa pe vreme rea sau cand sunt prieteni la noi, sau seara in weekend cand avem chef de un bowling :-))

 

altfel nu avem cereri si batai la cap din partea copiilor sa le cumparam, desi au prieteni care au si smartphone (un prieten roman :-)) ) sau alte chestii de joaca: console sau mai stiu eu ce. cred ca ne-au povestit o data sau de 2ori de ce au altii iar noi am raspuns ca noi avem/facem altceva si s-a inteles bine si din prima. cand mergem in vizite pe la altii mai tehnologizati se joaca la device-uri cu ceilalti, dar dupa nu ne-au bazait niciodata ca vor si ei.

 

singura "limitare" din motive de exces e pt TV. daca ii lasi, ar fi in stare sa stea cu orele, zi lumina (mostenire genetica cred, ca si tata'su ar sta non-stop si nu rateaza nici o ocazie de canapea-TV). dar nu au in camerele lor TV, pt mine e exclus asa ceva (oricum, pt fii'mea asa va fi). pt drumuri lungi >1h30, drum de vacanta, avem DVD player in masina. in general ne organizam sa facem drumuri lungi noaptea, asa ca dupa un film, poate max. 2, dorm cu totii

cam asa e la noi cu tehnologia :-))



#5
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.208 mesaje

Postat 28 septembrie 2016 - 12:06

Care e diferenta dintre Ipad si tableta? Ipad-ul nu e o tableta?



#6
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 28 septembrie 2016 - 12:18

Cred că de fapt e vorba de când are tableta lui si program anume de stat la joaca pe aceasta. Adică să i-o dai efectiv, nu doar să îi arăți tu un videoclip sau un joculet. Eu mă uit cu fetița la cântecele și diverse filmulete pe tableta, dar nu are ea tableta ei să stea cu ochii în ea cat poftește. Nici nu mă gândesc să îi dau prea curând ( are aproape 2 ani), ca avem multe altele de făcut, ieșit afară, jucat cu jucării, uitat pe cărți..etc. cred că problema apare când copilul își face programul pe tableta singur, dacă e a lui....

#7
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 28 septembrie 2016 - 13:03

Parerea mea: si psihologii si ziarista, din pacate, nu au destule date pentru a se pronunta asupra acestui fenomen nemaipomenit numit tableta, fac niste predictii fara sa aiba date concrete.

 

Tinand cont ca primul iPad a aparut in 2010 eu aleg sa nu fiu de acord cu aceste persoane pentru ca nu pot prezenta nimic bine determinat.

 

Eu spun doar atat: "Generatia Net si-a facut deja aparitia. Si desi exista unele temeri, puștii, sunt in mare, mai mult decat in regula. De vreme ce formeaza prima generatie globala din istorie, reprezentantii ei sunt mai inteligenti, mai rapizi si mai toleranti cu diversitatea decat predecesorii lor. Sunt preocupati de dreptate si de problemele societatii din care fac parte si sunt in mod tipic angajati in activitati civice la scoala sau in comunitatile lor"

 

Cine doreste poate citi mai departe cartea "Crescuti Digital - generatia net iti schimba lumea" Don Tapscott.

 

"O privire fascinanta asupra Generatieie Net, Crescuti Digital,  este inspirata de un studiu privat de 4  milioane de dolari. Don Tapscott a intervievat  mai mult de 11.000 de tineri.

In locul unei adunaturi de "virtuozi digitali" rasfatati  cu memorie scurta si cu aptitudini sociale inexistente  autorul a descoperit  o comunitate remarcabil de inteligenta  care a dezvoltat metode revolutionare  de gandire, interactionare de munca si socializare.

 

Ei sunt prima generatie care a crescut efectiv  in mediul digital  si constituie o parte a unui fenomen cultural global care nu va disparea prea curand.

 

Ideea eeste urmatoarea: daca intelegeti generatia net veti intelege viitorul."

 

Adolescentii de azi, tinerii de azi, copiii de azi, adolescentii de maine schimba/vorr schimba fiecare dimensiune a societatii noastre.



#8
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.293 mesaje

Postat 28 septembrie 2016 - 13:40

Fiica-mea a primit la 9 ani iPod...la 10 ani iPad (ipod-ul a intrat atunci in dizgratie)...telefon la 11 ani (pt ca de-atunci sta singura acasa si merge si vine si singura de la scoala)...si are si laptop, pt ca-i trebuie la scoala...noi avem laptopul nostru (in afara de cele de la job), seara il folosim noi, asa ca ea nu are acces la el. 

 

Acum cateva zile l-am vazut pe pustanul vecinilor (are 6 ani) cu ipod si casti, asculta muzica si era tare mandru  [:)]  



#9
Guest_Collins20_*

Guest_Collins20_*
  • Guests

Postat 28 septembrie 2016 - 13:51

Care e diferenta dintre Ipad si tableta? Ipad-ul nu e o tableta?

Buna intrebare . Asta am vrut si eu sa intreb , ori ca nu fac eu o distinctie intre cele doua .
Noi avem ipad al familiei ,planuiesc sa ii cumpar cand implineste 11 ani , adica la anul , dar nu sunt inca decisa daca ii iau ceva portabil sau pemtru desk .
Eu mai bine investesc intr-un sport .

#10
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 28 septembrie 2016 - 14:04

Buna intrebare . Asta am vrut si eu sa intreb , ori ca nu fac eu o distinctie intre cele doua .
Noi avem ipad al familiei ,planuiesc sa ii cumpar cand implineste 11 ani , adica la anul , dar nu sunt inca decisa daca ii iau ceva portabil sau pemtru desk .
Eu mai bine investesc intr-un sport .

e ok exprimarea. Ipad e tot o tableta dar asa s-a impamantenit exprimarea pentru a diferentia sistemele de operare. Eu prefer iPad in loc de tableta cu Android.





Etichetat si cu ipad, tableta, tehnologie

Panic Questions

  • Progesteron

    Flor_i
    - Ieri, 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

  • Posibilă sarcină??

    Larisa03303
    - feb 20 2024 11:14

Last Blogs

  • 31 saptamani

    Roxana3001
    - Astăzi, 13:33

  • Carti de citit in sarcina

    kiki_2024
    - Astăzi, 13:14

  • Probleme cu dantura in sarcina

    Ioone
    - Astăzi, 11:49

  • MiÈ™cările copilului

    CrinaMogs
    - Astăzi, 11:49

  • Pregatirea pentru nastere naturala

    LarisaG89
    - Astăzi, 10:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -