Chiar si in Bucuresti difera multe de la o biserica la alta. La cea la care a fost botezata fata noastra se percepe taxa de botez de 500 de lei, pe care trebuie sa o achite parintii si nasii, cate jumatate fiecare. Apoi sapun si prosop fiecarui preot de la botez (au fost doi), o sticluta cu vin rosu dulce pentru impartasit si o sticluta cu ulei. Pentrucopil cumpara nasa o panza alba netivita, adica la metraj. Nu stiu bine de ce trebuie netivita, parca ceva cum ca daca ar fi tivita i se leaga copilului drumurile in viata. Cruciulite de pus in piept invitatilor si bomboane de servit in biserica la sfasitul ceremoniei.
Tot in Bucuresti am auzit de o biserica la care nu se percepe taxa de botez, da fiecare cat poate, daca poate si vrea.
Dar ce sa ne mai miram de taxa de botez, cand mama a auzit un preot intr-o biserica din Bucuresti spunand enoriasilor, la sfarsit de slujba, sa dea bani pentru biserica deoarece nu are bani sa achite factura de caldura care era in valoare de vreo 1000 lei. Apoi a adaugat: daca nu dati bani o sa stati in frig, ca eu nu mai dau drumul la caldura. Mama i-a cerut respectivului factura, propunandu-i sa o achite ea, insa el nu a fost de acord. Mai mare rasul.
Editat de alexiaa72, 20 septembrie 2016 - 05:30 .