Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 4 voturi

Mamici de Noiembrie 2015 (Brumarei de Noiembrie 2015)

sarcina gravida noiembrie 2015

979 raspunsuri la acest subiect

#941
Claudittta

Claudittta

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 151 mesaje

Postat 22 iunie 2015 - 14:48

Buna

 

La multi ani Madamaria! sa fii sanatoasa si fericita!

 

Fetelor..cele care sunteti la primul copil...ca si mine de altfel...am impresia ca voi le stiti pe toate...si va ganditi deja la o mie de lucruri care mai devreme de 10 noiembrie nu se vor intampla...baite..termometre..nasi , cumparaturi...ce imi place de voi ca sunteti asa relaxate ...vreau si eu:)))

 

Eu am rabdare..si dupa exeprienta de anul trecut am invatat sa nu ma mai grabesc si sa le iau pe toate pe rand...acum de ex e randul sa ma relaxez eu...ca s-au mai dus vomitaturile...am inceput sa mai si mananc cate ceva...sa ma bucur. bebelina mea carese agita intruna:)) vreau sa traiesc intens fiecare pas de acum incolo, pentru ca pana acum nu mi-a fost prea bine...acum sunt relaxata..in sfarsit:))

iar de astea - cumparaturi...termomemtre sau chestii...ma voi ocupa prin septembrie...

 

Asa ca sper din inima ca vom mai vorbi despre asta si peste 3 luni..ca eu uit sigur ce ati scris voi:)))

 

Mie imi pare tare rau ca prima mea experienta a fost una extrem de dureroasa....ca altfel as fi fost si eu la fel ca voi ..cred....dar acum sunt putin mai rabdatoare si nu mai navalesc asa ca data trecuta...asta e si motivul pentru care nu prea particip la discutiile vastre despre biberoane si termometre deocamdata, pentru ca mie mi se pare cam devreme... stiu ca ma veti contrazice, insa..eu asa simt:))

 

Mi s-a parut asa interesant cand Rahella si-a cumparat pachetul de nastere de la 6 saptamani..sau destul de devreme in orice caz...incat am zis...ce norocoasa trebuie sa fie fata asta..ca nici macar nu se gandeste, nici macar nu concepe ca ar putea fi ceva in neregula:))) Genial!!!

 

 

Ma bucur sincer pentru voi....ca nu ati avut probleme in trecut si nici cu sarcinilede acum si ca sunteti pline de optimism si de planuri...am o gramada de invatat de la voi:)), insa eu zic ca cele mai bune sfaturi le primim de la mamicile cu experienta sau de la medicii pediatri / neonatologi cu care vom lucra dupa ce se vor naste bebelutii..

 

Eu sunt adepta produselor naturale de ex, asa ca sfatul tau Misha cu uleiul de cocos...mi se pare genial:)))

 

Anda 08 ...nu prea intelg la ce nou topic te referi....:)) nu prea st eu asa priceputa, in ale forumurilor....chiar nu inteleg la ce te referi, mai ales ca este pentru a doua oara cand ne sugerezi sa deschidem alt topic...:)) alt topic despre ce???? ca micutze vom deveni...unele dintre noi pentru prima data de abia prin noiembrie:))- altele sunt deja:)))

ma duc sa mai muncesc putin

 

 

va pup



#942
Rahellla

Rahellla

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 233 mesaje

Postat 22 iunie 2015 - 15:26

Clauditta ,regret tare mult experienta prin care ai trecut tu anul trecut...:( sincer!!! Eu nu vreau sa pun raul inainte si nici macar sa concep ca s-ar putea intampla ceva...desi sunt convinsa ca nimic nu e imposibil,insa eu ma incred mult in Dumnezeu,El stie cat de dorit este bebelicul si ma rog non stop pentru sanatatea lui.Singurul lucru care l-am achizitionat din timp a fost acel pachet de nastere pentru ca am avut o oferta buna,in rest nu am cumparat nimic pentru bebe,si nu pentru ca as fi superstitioasa dar am zis ca peste o luna doua o sa incepem si noi  cumparaturile,tocmai ca sa nu ne aglomeram cu cheltuielile inainte cu cateva saptamani de nastere...!!!

E bine sa fii optimist dar si realist in viata...:)



#943
Rahellla

Rahellla

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 233 mesaje

Postat 22 iunie 2015 - 15:28

Si apropo,daca poti si vrei sa raspunzi,ce varsta gestationala aveai anul trecut cand a avut loc acel moment trist??



#944
Madamaria

Madamaria

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 64 mesaje

Postat 22 iunie 2015 - 16:04

Multumesc dragele mele pentru urari [flor] [flor] .

Noi acum ne am intors de la eco bebelusa e bine,ne incadram in grafic pana acum. [:)] Am pierdut un kg dar dr mi a spus ca este ok.Sunt trista ca dr meu iese la pensie [fal]

Clauditta te inteleg perfect si eu anul trecut in septembrie am pierdut o sarcina de 10 saptamani,mai bine zis oprita din evolutie,a trebuit sa fac chiuretaj,o perioada foarte grea.Si acum pana am trecut de primul semestru am simtit ca inebunesc de griji.

 

Eu inca sunt la stadiu de a studia tot ce e legat de bebe.Grija mea e cum voi naste ca la primul am facut cezariana ca nu sa putut natural,acum sa vedem [fri]

Termometru am vazut ca aici se foloseste cel de ureche si in spitale si la pediatru cred ca voi opta pt el.La nasii e prea curand sa caut.

Va pup fug sa ma pregatesc ca i au cina in oras [pk]



#945
Anka01

Anka01

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 102 mesaje

Postat 22 iunie 2015 - 16:10

Buna fetelor!

 

La multi ani Madamaria! sa fii sanatoasa si fericita!

 

Ce discutii interesante pe aici..eu am un "atac hormonal" de cateva zile...si ma intrebam daca mai trece cineva prin asta...Adica chiar joaca hormonii o hora cand pe un umar cand pe celalalt.. De vineri am inceput sa plang si m-am oprit abia aseara...

Motivul initial a fost ca nu vor sa-mi spuna sexul bebelului..v-am spus ca am fost luni la eco, si tanti chineza nu  a vrut sa-mi zica..ca iti spune doctoritza..Sun la doctor miercuri, nu venisera rezultatele si imi zice ca imi face programare, dupa ce vin rezultatele, pe saptamana asta sa-mi zica doctorita ca ea(receptionera) nu imi poate spune..Nervi, agitatie, dar zic..ok nu e asa tarziu..sun joi sa vad daca au ajuns si sa-mi fac programare..nici un raspuns, vineri dimineata dupa mai multe telefoane fara raspuns, ma duc la ea..in mintea mea ma gandeam ca poate o vad pe doctorita sau macar imi scapa receptionera ceva sau macar programare sa-mi fac... Ajung acolo si dupa ce ma intreaba de 2 ori cum de am venit fara programare..parca picasem din avion...imi zice ca nu poate sa ma programeze pe sapt asta doar ca sa-mi zica sexul..ca eu am programarea pe 10 iulie.... [batcap] Si din momentul ala am inceput sa plang...si sa plang..m-am intors la servici si boceam numai cand ma gandeam..noroc ca n-am avut meetinguri importante ca nu'sh ce faceam..aratam ca naiba..bocita toata..

In fine, imi trece cat de cat in drum spre casa, ma opresc si-mi iau flori..si ma impac cu ideea..acasa imi pun mobilul la incarcat sus si eu cobor in bucatarie..m-a sunat doctorita la 30 min dupa ce am ajuns acasa..eu am vazut abia la vreo ora jumate cand deja se inchisese office-ul...si dai iar bocet...

Sotul mi-a spus ca el nu ma intelege..doar stie ca, chiar nu conteaza ce va fi, nici pentru mine nu e f important, ..el nu intelege de ce plang asa..Sambata am sarit la gatul lui...lasase jumiorul la desene..atat mi-a trebuit..scandal cat casa..printre lacrimi si sughituri....

 

Deci..voi cum stati cu hormonii? [batcap] [fri] eu sunt singura "sarita" din zona?

 

Apropo de termometre, eu am unul de ureche, luat la primul copil, pe considerente ca nu vreau clasic, nici nu cred ca gaseam aici, si pr vremea aia lucram intr-o firma de cercetare medicala si de asta foloseau..si aclo chiar trebuia acuratete..Dar cred ca nu e f important de care folositi, parerea mea ..pentru ca in momentul cand face temperatura mare il simititi.. la 40 iti dai seama imediat..iar la un 38 + nu ii dai medicamente..Chiar daca nu e cel mai preformant, nu cred ca exista care sa aiba eroare de 3-4 grade..

 

Baita..am facut seara de seara pentru ca am avut copil care nu a fost sensibil, ..tine f mult de copil, am prietena care a incetat dupa o luna sa-i faca seara de seara pentru ca se irita copilu, pe la cutele de la manute ii aparea o rana..f urat..Noi n-am avut probleme de genul, ii faceam seara de seara chiar daca am nascut in octombrie, incalzeam camera inainte. L-am spalat cu apa cu tarate numai pe fata si pe capusor, in rest apa simpla de la chiuveta. si tot asa ff putine creme si uleiuri..am avut unul de la un magazin naturit cu care il mai dadeam dupa baita...

Sevetele umede am folosit doar in deplasare, cand eram acasa il spalam la chiuveta de cate ori era  nevoie..

 

Uff...cat am scris ..sorry daca nu e inteligibil... [flo2]



#946
miha42

miha42

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 230 mesaje

Postat 22 iunie 2015 - 16:17

Claudita, la fel ca tine sunt si eu cu o experiență foarte dureroasa si tot anul trecut, eram atât de entuziasmata încât atunci am aflat verdictul nu am mai fost "eu". Acum însă am pornit mai usor cu toate, nu am anunțat sarcina așa ca anul trecut, mai am colegi care nu știu de sarcină până acum. 



#947
Misha80

Misha80

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 154 mesaje

Postat 22 iunie 2015 - 16:58

Offfff....Anka...si eu ma jelesc, dar din alte motive....eu plang de o saptamana ptr ca nu ma mai inteleg cu piticul meu...il ia pe "NU VREAU " in brate la orice si nu stiu cum sa mai procedez cu el....nu vreau acolo, nu vreau sa ma spal pe maine, nu vreau sa plecam, nu vreau sa mananc, nu vreau sa ma dau jos din masina etc....ma dispera...am mai multa rabdare decat am crezut vreodata....am impresia ca fac ceva in neregula.....plang de ma sparg dupa ce tip la el, dar cateodata nu mai pot sa ma abtin....tip atat de tare ca il sperii. 

 

Si de aici porneste totul....incep sa plang ca ce ma fac cand nasc....daca o sa fiu tot timpul la limita cu nervii si o sa tip ca o descreierata non stop....greu ce sa mai...

 

Claudittta, nu esti singura care se streseaza pana la final....stresul meu e ca sa nu pateasca ceva sarcina ptr ca eu cu tot clexanele la baiat pe la 34 saptamani nu a mai luat in greutate si a fost mic la nastere desi la termen a avut 2430 g si 47 cm. 

Si acum ca si la baiat m-am linistit doar dupa ce l-am tinut in brate.

 

Acum imi e frica sa nu inceapa mai devreme sa stagneze sau Doamne fereste! altceva. Cu cat are mai devreme retard de crestere cu atat e mai rau....asa ca de la ecografie la ecografie stau cu inima cat un purice.

Cred ca si din cauza asta umblu si nu am stare ca sa mai imi mut gandul ...ca la baiat am fost intr-un stres continuu.



#948
Misha80

Misha80

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 154 mesaje

Postat 22 iunie 2015 - 17:02

Anka...tu ai dreptate....si eu acum il simt pe cel mic si dupa mana imi dau seama cam ce temperatura are, dar pana pe lai 2 ani ii luam temperatura de 20 ori pe ora ( vorba vine ) ca sa fiu sigura...eram disperata. 

Si ai dreptate nu am vazut nici un termometru care sa dea erori prea mari. 

Asa ca ptr noile mamici recomand termometrul ptr fundulet pana o sa va intrati in mana :-))

 



#949
Anka01

Anka01

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 102 mesaje

Postat 22 iunie 2015 - 17:51

De copil n-am zis Misha, el e alta poveste..binenteles ca si eu "traumatizez " copilu..ca doar el e cel mai mic.."Din cauza lui" am bocit acum cateva zile cand am citit un articol despre educatia la copii..ceva de genul" Copii sunt oglinda parintilor"..tot pe Despre copii..

Tot asa in "hora hormonilor" am scapat de vreo 2 ori la el ca il plesnesc daca ma mai loveste..binenteles ca nu l-as fi lovit dar asta mi-a iesit pe gura....la vreo 2 zile dupa ma ameninta copilu ca daca nu ii dau/fac nu'sh ce ..ma plesneste..eu am inghetat in secunda aia si apoi am inceput sa ii explic ca nu e frumos..bla bla.... Pe moment n-am dat multa importanta, dar citesc articolul acum cateva zile..si imi dau seama..si dai bocet..si binenteles teorie la barbat-miu..sa aiba grija si ce na facem.. si..si exact cum ai spus ce ne facem cu 2...

 

La noi la partea cu Nu vreau nu prea merge cu mami...de obicei ii dau 2 variante sa aleaga de ex " Sa urce frumos in masina in scaunelul lui" sau " ramane singur fara mami (cu bunelu) acasa" si ii zic "tu alegi" , de obicei face ce vreau. Tati mai greseste si ii da 5 variante ca doar e barbat..si binenteles ca alege ce ii convine..de obicei ce vrem noi dar si ceva extra..

Marea problema care o avem si care simt ca nu mai am rabdare cu el si chiar nu stiu cum sa ii mai exp[lic, este ca loveste..dar nu copii afara..pe mami, pe tati..pe bunelu..si loveste si cand e nervos si cand e super incantat/fericit..Am incercat sa-i explic in diverse moduri ca ne doare ca mami plange ca...nimic nu merge ..i-am zis ca ma supar si nu mai vorbesc cu el ..si el imi zice da mami dar acum nu te mai lovesc [smulgpar] ..Sper doar ca e o perioada si o sa treaca...

Si binenteles ca tip la el si apoi ma pun pe bocit..si el mititelu e calare pe mine..confuz ca nu mai stie ce s-a intamplat..

 

Gata nu mai zic..ca sperii fetele cu primul bebe ..si poate nu-l mai fac pe urmatorul [flo2] [flo2] .. just kidding



#950
BBiancaa

BBiancaa

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 155 mesaje

Postat 22 iunie 2015 - 20:28

La multi ani Madamaria si Viel spaß la masa..

Si eu am avut anul trevut o sarcina molara, prima de altfel, ce a fost la 9 sapt descoperita si a fost urmata de operație, nu e usor, am fost marcata pana la sarvina de acum...iar acum pana la 12 saptamani am fost in panica totala, dar apoi , incet incet , am revenit la normal, dr vazand ca sunt asa crispata chiar mi a recomandat sa nu renunt la nici un obicei placut mie momentan ci doar sa ma bucur de orice moment, deja m a linistit spunandu mi ca de acum se pot intampla f putine, dar stiu ca se pot intampla.am renuntat la gandurile negre ca nu mai puteam, mai bine ma bucur de orice zi, iar treburile astea mici gen cumparatul micilor prostioare ma fac sa ma simt bine..asa ca go on...lucrurile mari si noi, le avem planificate ptr septembrie..dar pana atunci ma simt f fericita sa aleg carutul si mobila, ca oricum o luam online ca doar asa putem ...azi ceva in cos, maine altceva, si tot asa pana in septembrie..

Apropo de hore si hormoni sunt groaznicaaaaa si eu..si eu am stat la bocit azi :)) cand imi aduc aminte pare asa stupid sa stai in pat ca o bleaga si sa plangi de la nimic :)) dar simt ca nu e ceva normal, e legat de perioada asta, spersa nu ramana ceva urme :))

Legat de nasi, la noi a fost doar o formalitate, chestiile fiind stiute de mult timp, acum am discutat doar asa, oficial , despre asta...dar m am simtit f usurata ca o stiu rezolvata..

Eu imi astept copii la germana si apoi pun pozicaaa, abia astept sa ne vedeti :***





Etichetat si cu sarcina, gravida, noiembrie, 2015

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -