usturoi cand treb sa fac mult pt cirnati, chiftele eu il pun in chopper.
#191
Postat 27 martie 2015 - 19:06
#192
Postat 03 aprilie 2015 - 21:53
nu stiu ce am facut, daca am trimis mesaj sau nu, spuneam ca pun bere in compozitia de piftele ca sa ramina pufoase, sa nu fie ... chilugoase.
#193
Postat 04 aprilie 2015 - 13:53
sigur nu se gasesc, din simplul motiv ca probabil nu s-a gandit nimeni sa produca asa ceva sau sa importe (poate nu s-ar vinde, cine stie ?)
La un moment dat se gasea usturoi tocat la Kaufland, congelat. Nu am cumparat niciodata dar chiar o sa ma uit sa vad daca mai este
#194
Postat 06 aprilie 2015 - 10:46
La un moment dat se gasea usturoi tocat la Kaufland, congelat. Nu am cumparat niciodata dar chiar o sa ma uit sa vad daca mai este
rall, stiu de acela. eu spuneam despre cel postat ca imagine de leti, unde usturoiul tocat este pus in cutiute mici, ai posibilitatea sa folosesti una sau mai multe doze, nu sa scoti din punga si sa te chinui sa separi din masa congelata acea cantitate de usturoi de care ai nevoie.
pentru ca tot vorbim despre trucuri, va pun aici un clip cu tot felul de idei ingenioase, nu numai/neaparat pentru bucatarie.
#195
Postat 06 aprilie 2015 - 13:24
alte mici trucuri folosind cuptorul cu microunde.
una dintre utilizari este legata de eliminarea substantei care ne face sa lacrimam atunci cand taiem/tocam ceapa
#196
Postat 30 august 2015 - 02:20
bucatelele de pui se tin in lapte batut pt a fi fragede. mai ales cele care urmeaza r prajite, ori facute snitzel
Editat de michelle-usa, 30 august 2015 - 02:22 .
#197
Postat 30 august 2015 - 06:24
Intrebare: dar cu pireul de cartofi cum faceti sa nu se-ntepeneasca dupa ce s-a racit ?
Noi facem un pireu demential de bun cu unt si lapte, dar cand s-a racit, e ca naiba.
Voi cum il faceti sa ramana bun ???
Eu il fac cu unt si lapte, iar consistenta piureului este mai moale. In ziua urmatoare, pun piureul la incalzit pe o craticioara cu apa si ii adaug putin unt sau lapte.
Noi mancam piureul si a doua zi. Alaturi de friptura si incalzit asa cum am scris, imi pare bun.
Pt eliminarea mirosurilor din frigider, tin in permanenta un paharel cu otet si apa, pe usa.
Editat de Alizee, 30 august 2015 - 07:06 .
#198
Postat 30 august 2015 - 07:05
Ca sa nu usture, trec ceapa taiata in doua pe sub jetul de apa, apoi o toc.
Nu toate legumele sunt bune congelate; ceapa si cartofii sunt unele dintre ele ( va amintiti expresia : nu face nici cat o ceapa degerata ? :) .
Eu cumpar congelat : mazare, spanac, conopida, toate romanesti.
#199
Postat 30 august 2015 - 08:42
Ca sa nu usture, trec ceapa taiata in doua pe sub jetul de apa, apoi o toc.
Nu toate legumele sunt bune congelate; ceapa si cartofii sunt unele dintre ele ( va amintiti expresia : nu face nici cat o ceapa degerata ? :) .
Eu cumpar congelat : mazare, spanac, conopida, toate romanesti.
Vorbesti din experienta sau din pilde?
Ceapa congelata este ff buna.
#200
Postat 30 august 2015 - 10:18
Ceapa intreaga inghetata...poti s-o arunci ,nu mai poate fi folosita ,pentru ca dupa decongelare ...se moaie.
Cartofii intregi inghetati partial,devin foarte dulci dupa decongelare,insa eu stiu ca daca nu s efolosesc imediat ...au aceasi soarta ca ceapa.
Ceapa congelata de cumparat,e direct taiata...si eu sunt curioasa daca ramine asa intreaga(bucatelele)in timpul fierberii/taierii.Perosnal nu am folosit ceapa congelata din magazin sau de la Bofrost!!!
Etichetat si cu trucuri, bucatarie, culinar
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
Lectii si know how on line, Sport →
Probleme cu niste insecte in bucatarieCreat de
bad1488
, 16 aug 2018
insecte, bucatarie
|
|
||
TIMP PENTRU SUFLET SI MINTE →
Casa noastra, dulce casa →
Idei pentru re-organizarea condimentelorCreat de
redactor
, 24 feb 2018
bucatarie
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Bucate romanesti - fineturiCreat de
redactor
, 05 mai 2016
bucate, bucatarie și încă 1...
|
|