mai, mi-ati facut pofta de vinete cu maio ma pun pe treaba
#171
Postat 22 februarie 2015 - 13:13
#172
Postat 22 februarie 2015 - 20:01
Letitia iti multumesc pentru pontul cu ceapa taiata congelata! Am luat si eu azi. Desi nu sunt multumita de finetea ei :), adica e taiata cam mare, am folosit-o cu succes! Inca o data mersi ca ai scris, altfel traiam bine mersi plangand si ceapa in congelator :).
Dar oare legumele sunt taiate atunci proaspete? ca asta e marele meu semn de intrebare...eu am impresia ca sunt taiate tocmai cele care nu s-au vandut, au fost scoase de pe raft si "refolosite" in acest fel.
Cu placere, ma bucur ca ti-am usurat un pic munca la bucatarie. Cauta si la alte supermarketuri, unii producatori taie ceapa mai marunt decit altii, deci vezi poate gasesti mai matuntita.
Cit despre legume "expirate" si congelate, pai de unde se aprovizioneaza marile firme producatoare de legume congelate, Birds eye de exemplu? De la lada de gunoi a supermarketurilor?De unde iau ei aceste legume expirate si de ce ar face-o? Ca sa se afle si sa dea faliment, sau cum? Ca s-ar fi aflat deja de aceste matrapazlicuri, in atitea zeci de ani de cind s-au infintat aceste firme. Eu in afara de legumele deja mentionate, mai folosesc si mazare congelata, ca altfel ar trebui sa iau pastai de mazare, dar chiar I can't be asked, vorba englezului.
Maioneza eu fac de 2 ori pe an pentru salata beof si de vinete, cea din comert are otet si nu suport. Eu pun lamiie sa acresc. In maioneza pun putin cartof fiert cind o fac, cica asa nu se taie. Pina acum nu mi s-a taiat. La salata beof folosesc numai castraveti murati in saramura, aia in otet nu imi plac deloc.
#173
Postat 22 februarie 2015 - 22:17
Acele congelate sunt proaspete , sortate de pe câmp .
#174
Postat 23 februarie 2015 - 02:08
Eu ce am invatat de la soacr'mea - imediat dupa ce coc vinetele. atunci fierbinti, dupa ce le curat le tai in doua si presar sare..se scurg mult mai repede si nu au tip sa oxideze (?!)
Ies foarte albe....trebuie sa aveti griza sa nu mai puneti sare.
multam pt sfat, eu nu am stiut.
#175
Postat 23 februarie 2015 - 12:18
Mie imi place maioneza de casa cu 2 galbenusuri fierte, unu crud si o lingura de mustar. E delicioasa :).
#176
Postat 23 februarie 2015 - 14:35
Mie imi place maioneza de casa cu 2 galbenusuri fierte, unu crud si o lingura de mustar. E delicioasa :).
Eu pun 2 galbenusuri crude si unul fiert, mustar, lamiie si putin cartof sa nu se taie cica. Foarte buna iese. La craciun o prietena a descoperit aceasta maioneza pe care am gustat-o si seamana izbitor cu maioneza de casa.
#177
Postat 23 februarie 2015 - 14:38
A inceput postul ... cu vinete l-am intampinat. Dar fara maio, desi am gasit la un magazin bio un fel de maioneza vegana dar nu m-am incumetat inca sa dau banu. Dar probabil ca ma va tenta sa o fac cand o sa miorlaie pruncu dupa salata de "boeuf fara boeuf" :)).
#178
Postat 23 februarie 2015 - 15:00
Mie imi place maioneza de casa cu 2 galbenusuri fierte, unu crud si o lingura de mustar. E delicioasa :).
yummy asa o fac si eu :)
#179
Postat 02 martie 2015 - 19:47
nu intra la categoria trucurilor cculinare...dar poate ajuta pe cineva.
carnea in frigider o pun in pungute de diferite culori :verde-pui, albastru vita,rosu-porc,transparenta- Pepper mi-e usor sa le deosebesc.
#180
Postat 21 martie 2015 - 00:21
am facut si eu maioneza rapida
wow...nu-mi vine sa cred...intr-un minut a fost gata. super idea.
mii ddemultumiri
Etichetat si cu trucuri, bucatarie, culinar
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
Lectii si know how on line, Sport →
Probleme cu niste insecte in bucatarieCreat de
bad1488
, 16 aug 2018
insecte, bucatarie
|
|
||
TIMP PENTRU SUFLET SI MINTE →
Casa noastra, dulce casa →
Idei pentru re-organizarea condimentelorCreat de
redactor
, 24 feb 2018
bucatarie
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Bucate romanesti - fineturiCreat de
redactor
, 05 mai 2016
bucate, bucatarie și încă 1...
|
|