#161
Postat 22 februarie 2015 - 10:34
Cartofi cu maioneza nici eu nu fac :). Întrebam despre ce mâncăruri mi-au venit in minte :).
Salata de boeuf n-am facut demult, acum de sărbători am fost invitați la prietenii noștri si am mancat acolo.
La icre nu se pune maioneza :). Sau sunt care pun? Eu n-am auzit.
Așadar rar fac maioneza, dar cum am scris, o fac acasă. Cea cumpărată o mananc daca e la restaurant la noi ceva cu maioneza, si suedezii fac cartofi si ciuperci. Nu m-a încântat niciodată, o prefer pe cea făcută in casa. Așa ca atât de rar cat fac, o fac eu :). Cu mixerul, iese foarte repede si nu se taie ever!
#162
Postat 22 februarie 2015 - 10:43
Nu se pune la icre maioneza ma gindeam ce mincaruri nu imi mai pla dupa de au stat in frigider.
#163
Postat 22 februarie 2015 - 11:29
#164
Postat 22 februarie 2015 - 11:57
Eu fac vinete cu maioneza,maioneza facuta separat special pentru vinete si pun si usturoi(praf in general aca asta nu ne face rau).
Nu pot minca minca vinete cu ceapa ,simple frecate doar cu putin ulei,ca ne face rau,rau tare.
Oricum mi-ati facut pofta,ma duc sa scot ultima punga de vinete din congelator.!
#165
Postat 22 februarie 2015 - 12:28
Eu ce am invatat de la soacr'mea - imediat dupa ce coc vinetele. atunci fierbinti, dupa ce le curat le tai in doua si presar sare..se scurg mult mai repede si nu au tip sa oxideze (?!)
Ies foarte albe....trebuie sa aveti griza sa nu mai puneti sare.
#166
Postat 22 februarie 2015 - 12:31
Asa fac si eu si las ceva timp sa treaca intre coacere si preparare(nu pun sare intotdeauna)insa simple...fara maioneaza,ne fac rau.
Am scos pachetul d evinete d ela concegelotor in citeva ore mincam vinete cu maioneza.
#167
Postat 22 februarie 2015 - 12:59
Eu pun maioneza la vinete iarna, ca le gasesc mai iuti in supermarket (si nu imi pun la congelator de peste vara). Vara nu.
Maioneza pun la salata de boeuf si la cea de ciuperci.
#168
Postat 22 februarie 2015 - 13:02
Presimt ca il trimit pe sot fuga la supermarket sa ia niste vinete
#169
Postat 22 februarie 2015 - 13:05
andacos, si mie imi face rau ceapa cruda daca o mananc seara, imi da arsuri. Peste zi (la pranz de ex), este ok ca dupa mai intra si alta mancare- gustare si nu apuca sa isi faca de cap. In perioada asta punctual imi face rau oricum, ca inca nu mi-au trecuta starile de rau desi sunt in trimestrul 2 cu bebe 2.
Ciudat insa ca regula asta se aplica numai la ceava veche (crescuta ca sa zic asa), nu si la cea verde.
#170
Postat 22 februarie 2015 - 13:08
Noua vinetele ne fac rau...de fapt si ceapa,u!nsa in cazul combinatiei vinete fara maioneza-ceapa,vinetele sunt cauza.
La icre de exemplu...e ok ceapa.
Etichetat si cu trucuri, bucatarie, culinar
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
Lectii si know how on line, Sport →
Probleme cu niste insecte in bucatarieCreat de
bad1488
, 16 aug 2018
insecte, bucatarie
|
|
||
TIMP PENTRU SUFLET SI MINTE →
Casa noastra, dulce casa →
Idei pentru re-organizarea condimentelorCreat de
redactor
, 24 feb 2018
bucatarie
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Bucate romanesti - fineturiCreat de
redactor
, 05 mai 2016
bucate, bucatarie și încă 1...
|
|