Eu ceapa verde o spal bine ,ii tai o parte din frunze si pun in punga in congelator.
O gatesc apoi ....
Postat 30 august 2015 - 10:22
Eu ceapa verde o spal bine ,ii tai o parte din frunze si pun in punga in congelator.
O gatesc apoi ....
Postat 30 august 2015 - 10:33
Ceapa congelată in magazin e tăiată. E perfecta pt tocănițe, cred ca si ciorbe dar nu prea fac. Nu se înmoaie deloc cand se decongelează, eu o pun așa inghetata in ulei si o prăjesc putin pt tocănițe. Nu e cu nimic altfel decat cea proaspăt tăiată, decat ca am scăpat de lacrimi :).
Postat 30 august 2015 - 14:22
Vorbesti din experienta sau din pilde?
Ceapa congelata este ff buna.
Din experienta. :)
Poate daca sunt date intr-un clocot si apoi congelate, ar putea fi la fel de bune ca cele proaspete.
Congeleaza tu ceapa si cartofi cruzi si vezi ce gust au dupa decongelare.
Postat 30 august 2015 - 14:26
Ceapa congelată in magazin e tăiată. E perfecta pt tocănițe, cred ca si ciorbe dar nu prea fac. Nu se înmoaie deloc cand se decongelează, eu o pun așa inghetata in ulei si o prăjesc putin pt tocănițe. Nu e cu nimic altfel decat cea proaspăt tăiată, decat ca am scăpat de lacrimi :).
Fabricile au propriile lor retete; probabil ca, de aceea, ceapa taiata si congelata industrial, are gust bun.
Postat 30 august 2015 - 14:33
Alizee încearcă tu, neindustrial. Taie ceapa si congeleaz-o. Vezi cum iese. As face eu, dar m-am saturat sa plâng :)).
Postat 30 august 2015 - 14:49
Alizee încearcă tu, neindustrial. Taie ceapa si congeleaz-o. Vezi cum iese. As face eu, dar m-am saturat sa plâng :)).
Prefer legumele proaspete. Intotdeauna legumele congelate vor avea un pic de conservant, oricat de tare ar nega fabricantii. E adevarat, ca nici cele proaspete nu sunt 100% naturale, dar adaugat cu conservantul din legumele congelate, deja este cam mult pt organism.
Cineva spunea ca se gasesc in magazine vinete coapte si curatate. Am cumparat si eu de curiozitate; nu au gustul celor coapte de mine.
Postat 31 august 2015 - 08:30
De ce să pună conservant în legumele congelate? Ce conservant trebuie la congelator?
Postat 31 august 2015 - 09:52
Alizee, ma indoiesc ca ai cumparat ceapa congelata, vazand discursul tau. S-a mai spus aici, si Dianama a confirmat (lucrand in domeniu) : legumele congelate sunt de cea mai buna calitate, nu se pun conservanti.
Si cand compari legumele "degerate" cu cele congelate, se vede ca de fapt nu cunosti deloc procesul de congelare.
Postat 31 august 2015 - 10:09
A incercat cineva trucul cu taiatul capetelor de la ceapa si pusa in cuptorul cu microunde ca sa nu ne mai usture ochii la taiat?
Postat 31 august 2015 - 10:19
Jenn pentru ce atitea trucuri cind problema taiatului cepei e rezolvata?
Confirm ce zice Mcoca, chiar ziceau la stiri ca legumele inghetate au mai multe vitamine ca cele proaspete. Poate caut articolul.
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
Lectii si know how on line, Sport →
Probleme cu niste insecte in bucatarieCreat de
bad1488
, 16 aug 2018
insecte, bucatarie
|
|
||
TIMP PENTRU SUFLET SI MINTE →
Casa noastra, dulce casa →
Idei pentru re-organizarea condimentelorCreat de
redactor
, 24 feb 2018
bucatarie
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Bucate romanesti - fineturiCreat de
redactor
, 05 mai 2016
bucate, bucatarie și încă 1...
|
|