Hai sa va zic ce am bucatarit eu pt Andrei, care e un smecheras de 5 anisori.
Orez in lapte, mai altfel.
200g orez fiert pe jumatate in 200 ml apa.
400 ml lapte fiert cu 2 linguri zahar.
2 linguri zahar se caramelizeaza, se toarna peste el laptele fierbinte, si se asteapta pana se topeste zaharul.
Peste el, (lapte cu zahar caramel) se toarna orezul fiert pe jumatate, si se mai fierbe 10 min.
La sfarsit(dupa ce am luat de pe foc) am inglobat un plic de CLIPA DULCE (un desert de la Dr Oetker) de ciocolata.Se amesteca energic timp de cateva minute pana la omogenizare completa.
A MANCAT SI PUIUL DE 2 ORI DIN EL SI MAMI SI TATI o data.
Deci l-am facut pt Andrei dar am mancat toti!
Pofta buna!!
PRAJITURI - VERONICA
Deschis de
Hildegard
, oct 22 2006 00:05
287 raspunsuri la acest subiect
#51
Postat 01 noiembrie 2006 - 11:41
#52
Postat 01 noiembrie 2006 - 12:17
Nicole, m-ai spart ce reteta asta. Sigur am s-o incerc.
Silvana, suna bine reteta...numai ca stefan are 12 luni fara 6 zile....si asteptam sa mai crestem un pic sa-i dau cioco....
Am notat reteta
de-ale gurii[pofta]
Silvana, suna bine reteta...numai ca stefan are 12 luni fara 6 zile....si asteptam sa mai crestem un pic sa-i dau cioco....
Am notat reteta
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
#54
Postat 01 noiembrie 2006 - 13:02
Moni, iaca aci:
Prajitura cu castane-luata de culinar
Cum se prepara:
175 gr zahar ( eu pun 150) un plic de zahar vanilat, se freaca cu 125 gr unt.
Se adauga 4 galbenusuri,cele 2 pachete de piuré de castane. Apoi se adauga 75 gr de migdale macinate,apoi 4 linguri de tuica. Urmeaza cele 4 albuse batute foarte bine. Compozitia se toarna in tava.
Se lasa in cuptorul incalzit la 180°C timp de 70 minute.
Se lasa sa se raceasca pe un gril.
Nota: in loc de piure de castane se poate face piure de mere
Reteta de piure de mere o scriu acum:
Piure de mere:
Tai mere in bucati, le pun intr-o cratita cu extrem de putina apa. Eu il fac fara zahar, pun scortisoara. las sa fiarba si amestec mereu ca sa nu se prinda de cratita. Eventual se pune unt cat o nuca.
La sfarsit il pisez cu o unealta de facut piure.
de-ale gurii[pofta]
Prajitura cu castane-luata de culinar
Cum se prepara:
175 gr zahar ( eu pun 150) un plic de zahar vanilat, se freaca cu 125 gr unt.
Se adauga 4 galbenusuri,cele 2 pachete de piuré de castane. Apoi se adauga 75 gr de migdale macinate,apoi 4 linguri de tuica. Urmeaza cele 4 albuse batute foarte bine. Compozitia se toarna in tava.
Se lasa in cuptorul incalzit la 180°C timp de 70 minute.
Se lasa sa se raceasca pe un gril.
Nota: in loc de piure de castane se poate face piure de mere
Reteta de piure de mere o scriu acum:
Piure de mere:
Tai mere in bucati, le pun intr-o cratita cu extrem de putina apa. Eu il fac fara zahar, pun scortisoara. las sa fiarba si amestec mereu ca sa nu se prinda de cratita. Eventual se pune unt cat o nuca.
La sfarsit il pisez cu o unealta de facut piure.
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
#55
Postat 01 noiembrie 2006 - 14:29
am si eu o intrebare legata de prajitura Fanta. cand facem crema 2, fanta se pune cu acid sau fara? si se poate folosi si alt suc de portocale?
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
poze
poze apartament
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
poze
poze apartament
#56
Postat 01 noiembrie 2006 - 14:35
Pai, fanta e cu acid...faci cu fanta asa cum e.
Eu n-am facut cu alt suc de portocale.....dar ma gandesc ca se poate.
de-ale gurii[pofta]
Eu n-am facut cu alt suc de portocale.....dar ma gandesc ca se poate.
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
#57
Postat 01 noiembrie 2006 - 16:49
merci de raspuns. in weekend vin socrii pe la noi si vreau sa-i tratez cu ceva dulce. sper sa-mi iasa.
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
poze
poze apartament
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
poze
poze apartament
#58
Postat 02 noiembrie 2006 - 20:53
Am citit retetele de prajituri ale Veronicai si as dori sa adaug o reteta de Tiramisu fara oua (a fost binevenita in perioada "aviarei")
si va garantez ca e super !!! Cel putin cei care au servit-o au spus ca e ceva deosebit ,dar iata reteta...
TIRAMISU
400 grame piscoturi
500 gr.Mascarpone
400 gr.smântâna supercremoasa
125-130 ml cafea neândulcitã
125-130 ml lichior cafea ( cel TANITA nu e asa alcoolizat! )
3 linguri de miere ( sau zahar pudra )
1 lingurã de lichior ptr.cremã
pudrã de cacao de bunã calitate
Se omogenizeazã Mascarpone cu smântâna,cu 1 lingurãde lichior si cele trei linguri de miere.Se amesteca cafeaua cu lichiorul si se însiropeazã primul strat de piscoturi ( asezat intr-o tava de 25/35 cm )se adauga crema ,urmãtorul strat de piscoturi însiropate si la final cremã ,peste care se pudreazã cacao .Se da la rece si se ...manâncã dupã cam 2 -3 ore
Sper sa va placa ...
#59
Postat 02 noiembrie 2006 - 22:26
Jeane, super reteta. Am sa incerc si eu.
de-ale gurii[pofta]
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
#60
Postat 02 noiembrie 2006 - 23:37
Nemary, ba da, se poate si cu suc de portocale natural.Eu am adaptat mereu tipul acesta de glazura colorata semi-transparenta:am facut-o si cu zeama de compot de visine si cu suc de capsuni, depinde de ce fel de fructe utilizam la prajituri.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
Povestea Almei
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
Povestea Almei