300 g faina
300 g urda ( brinza de vaci )
300 g zahar
3 oua
20g unt
30 g zahar *
coaja rasa de la 1 lamiie
un pliculet de vanilina ( 1 virf de cutit , sau 1 plic de zahar vanilat )
1 plic de praf de copt
se amesteca brinza cu zaharul, galbenusurile de ou, vanilina, untul la temperatura camerei, coaja rasa de lamiie; se adauga faina amestecata initial cu praful de copt . Se bat albusurile spuma si se adauga la aluat ( amestecind de sus in jos ) . Se unge forma cu unt si faina , se toarna aluatul si se presara peste cele 30 g zahar * . Se da la cuptor la 180 grade pt cca 50 min.
COSULETE CU NUCA
Ingrediente:
- 500 g faina
- 250 g unt/margarina
- 6 galbenusuri
- 6 albusuri
- 300g zahar
- 100 g zahar pudra
- 1/2 pac. praf copt
- 1 ls smintina
- 300 g nuci macinate la alegere
- 150-200 g matmelada,gem
Decor:
- ciocolata-la alegere,care se poate topi pe baie de aburi si cosuletele se pot decora dupa dorinta sau se introduc cu suprafata in aceasta ciocolata topita,dupa care se poate la fel introduce cu suprafata cu ciocolata in:
- nuci prajite si zdrobite,
- nuci prajite,zdrobite si putin caramelizate,
- in ciocolata razuita la alegere(lapte,amaruie, alba)
- in fulgi de cocos,
- decor de bombonele colorate etc.....
Mod preparare:
Aluat:
Se freaca margarina/untul,galbenusurile, zaharul pudra si smintina pina se omogenizeaza bine,se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt si totul se framinta impreuna.
Aluatul obtinult se intinde pe o suprafata infainata cu care am captusit formele de Minimuffins cu o grosime de 3-4 mm. Si se taie rondele cu care se imbraca formele dorite.
Umplutura:
Albusurile de ou se bat intr-o spuma tare adaugind treptat cele 300g de zahar si nucile macinate.
In fiecare forma de aluat se pune cite 1 lingurita de marmelada /dulceata si se umple cu spuma de albusuri cu nuca.
Cind sint gata se pun la copt ca.15-20 min. la o temp. de 170-180°C,dupa care se scot si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie si se lasa asa sau se decoreza dupa preferinta.
de-ale gurii[pofta]