Prajitura cu branza dulce
1 kg branza
3 galbenusuri
1 ou
100g zahar
2 linguri suc lamaie
200 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie(*)
100g coaja de lamaie sau portocala confiata (optional)
100g unt moale
6 albusuri
100g zahar
Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare.
Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga in trei etape peste amestecul de branza, amestecand cu telul de jos in sus.
Se toarna in tava tapetata si se coace 30 de minute la 200 C, apoi se scade la 170 C si se mai lasa 40-50 de minute sau pana devine aramiu la suprafata.
Se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pune la frigider. E mai buna a doua zi.
Tava in care am facut este de 30X30 cm, dar cred ca merge si in format mai mic, avand in vedere ca nu mi-a iesit prea inalta.
Praful de budinca(cele 2 plicuri) se poate inlocui cu: 40g zahar, 40g amidon, 2 galbenusuri, vanilie.
pozaaici
de-ale gurii[pofta]