CHEC CU BRAZA DE VACI-luata de pe culinar
Avem nevoie de:
200 g unt moale
2 pahare cu zahar (400 g)
5 oua
500 g branza de vaci
650 g faina
1 pachetel praf de copt
100 ml lapte
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie sau portocala
100 g ciocolata amara
50 ml lapte
sau nutella,sirop de ciocolata
Cum se procedeaza:
-Se bate untul cu zaharul la mixer,viteza mare timp de 5 minute
-Apoi se pune cate un ou si se bate tot la viteza mare
-punem branza si mai batem pana se omogenizeaza
-punem laptele,esenta,coaja de lamaie
-separat,amestecam faina cu praful de copt
-punem peste amestecul cu branza si amestecam cu o lingura
-Luam din compozitie 5 linguri pe care le maetecam fie cu ciocolata topita in lapte,fie cu nutella sau sirop de cioco
Ungem si tapetam o tava de chec(mai mare),turnam compozitia de branza si in mijloc facem un sant in care punem compozitia cu ciocolata.
Compozitia are o consistenta crescuta si nu care curge ca la un chec
Lasam la cuptorul preincalzit,1 ora la 180 grade,incercam cu scobitoarea
-pudram cu zahar
poza aici
nota: imi pare rau ca n-am poze la multe retete dar daca n-am avut APARAT FOTO DIGITAL
dar promit ca le fac si fac poza neaparat si o anexez la reteta.
de-ale gurii[pofta]