cum adica 350 F? in celsius cat e?
#11
Postat 20 decembrie 2018 - 17:31
#12
Postat 20 decembrie 2018 - 17:36
cum adica 350 F? in celsius cat e?
177C
#14
Postat 20 decembrie 2018 - 18:33
Mirela, carnea de ratza e rosie, cea de curca e alba. Gisca e alba si ea.
ML, mama facea rata umpluta care era fiarta in prealabil si apoi pusa in cuptor.
Eu nu gasesc aici ratze intregi : doar piepturi fara os si pulpe. Lasa foarte multa grasime.
daca ai vasul de tuci cu capac, pune bestia fara nimic, las-o 30 de minute, scoate grasimea, pune legume variate taiate cum a spus Roxana, sare si mirodenii si las-o in zeama ei ca se face singura.
Grasimea nu se recupereaza toata, si legumele vor avea fix ce le trebuie.
Grasimea recuperata, o pui la borcan in frigider si e excelenta (de gust :) ) la gatit.
#15
Postat 20 decembrie 2018 - 19:02
Daca nu va descurcati, vin sa va ajut. Gratis!
Marius, imi place ajutorul tau!!!
Si Eu vreau sa incerc sa fac arata intreaga, Mai alea ca la nemti e cumva traditional de craciun, insa pina acum nu m-am incumetat.Piept( cu portocale), Pulpe, am facut , intreaga insa nu.
La retete ma tot uit si am gasit ca Se lasa cel Putin 24 de ore in saramura( si cu alte condimente).Apoi la cuptor...insa cred ca de grasime nu poti scapa.
#16
Postat 20 decembrie 2018 - 19:24
Grasimea recuperata, o pui la borcan in frigider si e excelenta (de gust :) ) la gatit.
mmmmmmmmm...cartofi facuti in grasime de rata. Imi ploua in gura!
#17
Postat 20 decembrie 2018 - 19:33
Se poate "trage" grasimea pe masura ce se coace. Eu folosesc un "turkey baster" (jur ca habar nu am cum ii spune in romaneste)...arata ca o pipeta imensa.
La noi la supermarket ii zice pipeta pentru sos.
#18
Postat 20 decembrie 2018 - 21:31
Și eu numai picioare sau piept am gătit. Nici nu se compara cu Curcanul, e muuuult mai buna după gustul meu. Ar trebui sa încerci Mirela. Am sa fac rețeta antmilei de pasti, ca acum am hotărât deja meniul și am făcut și cumpărăturile de rigoare.
#19
Postat 20 decembrie 2018 - 23:04
Acum 2 ani m-am spart si eu in figuri cu o rata din asta la cuptor. Am aruncat-o Nu ne-a placut desi am gatit-o dupa aceleasi proceduri ca si puiul, iar ala imi iese bestial. Mie nu mi-a placut in primul rand mirosul de la gatit iar asta m-a ingretosat. Barbatul parca a mancat putin din ea, dar fiind si alta mancare gatita, rata a ajuns la gunoi. Nu mai repet niciodata ca miroase tare dubios.
Puiul la cuptor de care va spuneam ca-l gatesc si-mi iese foarte bun il fac in vas de sticla cu capac. Am unul exact pe masura. Dupa ce mozolesc puiul cu diverse si pe dinauntru si pe dinafara, il asez in vasul de care va spuneam, dar cocotat pe un castron asezat cu fundul in sus. In acest mod tot ce se scurge din pui ramane sub nivelul carnii . Cam 3 sferuri de ora las cu capac si apoi inca jumatate de ora fara. Iese delicios! Il mancam cu usturoi facut cu smantana si cu mamaliga.
Noua ne place foarte mult rata de la chinez, dar am inteles ca aia e intai fiarta si apoi prajita in baie de ulei. Ceva teribil de nesanatos, dar care imi lasa gura apa numai cand ma gandesc.
#20
Postat 20 decembrie 2018 - 23:05
Vin si eu sa zic ca nu se compara rata la gust cu curcanul, mie imi place extrem de mult. E aromata si cu gust intens, nu fada.