Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Rata la cuptor?

tuci crocanta

30 raspunsuri la acest subiect

#11
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 12.063 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 17:31

cum adica 350 F? in celsius cat e?


  • 0

#12
antmil

antmil

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.614 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 17:36

cum adica 350 F? in celsius cat e?

177C


  • 1

#13
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 24.025 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 18:17

Daca nu va descurcati, vin sa va ajut. Gratis!

Miniaturi atasate

  • azi.jpg

  • 4

#14
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.667 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 18:33

Mirela, carnea de ratza e rosie, cea de curca e alba. Gisca e alba si ea.

 

ML, mama facea rata umpluta care era fiarta in prealabil si apoi pusa in cuptor. 

Eu nu gasesc aici ratze intregi : doar piepturi fara os si pulpe. Lasa foarte multa grasime. 

 

daca ai vasul de tuci cu capac, pune bestia fara nimic, las-o 30 de minute, scoate grasimea, pune legume variate taiate cum a spus Roxana, sare si mirodenii si las-o in zeama ei ca se face singura. 

Grasimea nu se recupereaza toata, si legumele vor avea fix ce le trebuie. 

 

Grasimea recuperata, o pui la borcan in frigider si e excelenta (de gust :) ) la gatit. 


  • 1

#15
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 24.184 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 19:02

Daca nu va descurcati, vin sa va ajut. Gratis!

 

 

Marius,  [:-)))]  [:-)))]  imi place ajutorul tau!!!

 

 

 

Si Eu vreau sa incerc sa fac arata intreaga, Mai alea ca la nemti e cumva traditional de craciun, insa pina acum nu m-am incumetat.Piept( cu portocale), Pulpe, am facut , intreaga insa nu.

 

La retete ma tot uit si am gasit ca Se lasa cel Putin 24 de ore in saramura( si cu alte condimente).Apoi la cuptor...insa cred ca de grasime nu poti scapa.


  • 0

#16
antmil

antmil

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.614 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 19:24

 

 

Grasimea recuperata, o pui la borcan in frigider si e excelenta (de gust :) ) la gatit. 

 

mmmmmmmmm...cartofi facuti in grasime de rata. Imi ploua in gura!


  • 1

#17
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 21.909 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 19:33

Se poate "trage" grasimea pe masura ce se coace. Eu folosesc un "turkey baster" (jur ca habar nu am cum ii spune in romaneste)...arata ca o pipeta imensa.

La noi la supermarket ii zice pipeta pentru sos.


  • 0

#18
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.644 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 21:31

Și eu numai picioare sau piept am gătit. Nici nu se compara  cu Curcanul, e muuuult mai buna după gustul meu. Ar trebui sa încerci Mirela. Am sa fac rețeta antmilei de pasti, ca acum am hotărât deja meniul și am făcut și cumpărăturile de rigoare.


  • 0

#19
mianda

mianda

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.946 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 23:04

Acum 2 ani m-am spart si eu in figuri cu o rata din asta la cuptor. Am aruncat-o  [:-)))] Nu ne-a placut desi am gatit-o dupa aceleasi proceduri ca si puiul, iar ala imi iese bestial. Mie nu mi-a placut in primul rand mirosul de la gatit iar asta m-a ingretosat. Barbatul parca a mancat putin din ea, dar fiind si alta mancare gatita, rata a ajuns la gunoi. Nu mai repet niciodata ca miroase tare dubios.

 

Puiul la cuptor de care va spuneam ca-l gatesc si-mi iese foarte bun il fac in vas de sticla cu capac. Am unul exact pe masura. Dupa ce mozolesc puiul cu diverse si pe dinauntru si pe dinafara, il asez in vasul de care va spuneam, dar cocotat pe un castron asezat cu fundul in sus. In acest mod tot ce se scurge din pui ramane sub nivelul carnii . Cam 3 sferuri de ora las cu capac si apoi inca jumatate de ora fara. Iese delicios! Il mancam cu usturoi facut cu smantana si cu mamaliga.

 

Noua ne place foarte mult rata de la chinez, dar am inteles ca aia e intai fiarta si apoi prajita in baie de ulei. Ceva teribil de nesanatos, dar care imi lasa gura apa numai cand ma gandesc.  [batcap]


  • 0

#20
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.021 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 23:05

Vin si eu sa zic ca nu se compara rata la gust cu curcanul, mie imi place extrem de mult. E aromata si cu gust intens, nu fada.


  • 1




Intrebari Panica

  • alxalx
    - oct 15 2019 10:50

  • Sângerare minora în sarcina

    frumuselu
    - oct 15 2019 05:38

  • Sangerare peste sarcina???

    dany_mary
    - oct 14 2019 20:12

  • Recomandare bona

    Bilush
    - oct 13 2019 22:45

  • Durere in gat

    Stanciu Adriana
    - oct 13 2019 19:41

Grupuri

  • Adriana

    Adriana Stanciu
    - iun 05 2019 10:31

  • Mamici de Ianuarie 2019

    Anaysmaria
    - mai 13 2019 11:26

  • Fericire

    Matei Gabriel
    - mar 18 2019 20:09

  • Mamici de septembrie 2016

    Ralucutza1987
    - sep 17 2017 10:28

  • Bebeluși prematuri!

    Briseea
    - iul 12 2017 08:28

Bloguri

  • Emotii

    Danielatyh
    - oct 15 2019 10:35

  • Bebeluș

    Marinca1996
    - oct 15 2019 10:33

  • Primele miscari

    annemarie18
    - oct 14 2019 17:30

  • Impreuna de 23 de saptamani

    AnaZoria
    - oct 14 2019 13:04

  • Bebe in burtica

    Luiza240793
    - oct 14 2019 12:49

Retete

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

  • Salata de bulgur cu creveti si conopida

    Anda08
    - ian 23 2019 11:29

  • Galette cu fructe de toamna

    Anda08
    - nov 06 2018 14:38