quote:am gresit ....nu 7% si este 35% cea light. iar cea grasa este 70 %.sper sa fie buna cu feta light mona78
Originally posted by simonaM
mersi fetelor.am brinza feta care e light care e 7% grasime.e foarte slaba.cred eu ca pot sa fac cu brinza feta sau cu cascaval light. inca o data multumii. va pup. mona78
Covrigei,saleuri,saratele
Deschis de
violetzyka
, dec 03 2003 14:39
24 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 12 decembrie 2003 - 20:07
#12
Postat 12 decembrie 2003 - 20:13
si eu am o reteta de covrigei.
250 gr untura(eu am pus unt)2 oua,250 gr brinza burduf(la noi e brina farmer)putin chimin,drojdie cit o nuca.
dupa ce se framinta se pune la rece 20 min..
se intinde foaie putin mai groasa si se taie cu cutitu sau cu forma de covrig.
se unge cu ou ,si se presara cu chimin si cas razuit.
pofta mare
mona78
#13
Postat 15 decembrie 2003 - 12:00
Simona, nu se pune faina la covrigei?
#14
Postat 15 decembrie 2003 - 18:48
quote:mona78
Originally posted by simonaM
si eu am o reteta de covrigei. 250 gr untura(eu am pus unt)2 oua,250 gr brinza burduf(la noi e brina farmer) si 250 gr faina putin chimin,drojdie cit o nuca. dupa ce se framinta se pune la rece 20 min.. se intinde foaie putin mai groasa si se taie cu cutitu sau cu forma de covrig. se unge cu ou ,si se presara cu chimin si cas razuit. pofta mare mona78
#15
Postat 18 decembrie 2003 - 09:50
nu mai vrea nimeni sa ne raspunda cum se fac......saleurile,covrigi,saratele.
asteptam mai multe retette
mona78
#16
Postat 18 decembrie 2003 - 13:54
Saratele
- un pachet de margarina de 250 g (eu folosesc margarina Unirea, mi se pare mai potrivita pentru aluaturi);
- 2 oua (un ou pt aluat, celalalt pt uns saratelele);
- 3 linguri de smantana;
- o lingurita de otet;
- faina cat cuprinde;
- sare;
- chimen.
Se amesteca ingredientele si se formeaza un aluat potrivit (nici prea tare, nici prea moale). Aluatul se poate pastra la frigider o jumatate de ora (ca sa poata fi mai usor de modelat). Se intinde o foaie, se taie fasii cu cutitul (fasiile late cam de 1 cm si lungi de 10-15 cm), se asaza in tava tapetata cu faina, se ung cu ou deasupra si se dau la cuptor. Se pot forma si covrigei din acest aluat (ca niste ineluse-modelam bastonase si unim capetele) sau se pot taia diferite forme din aluat (dar forme mai micute - se poate folosi si capacul unei sticle de 2l...)
Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.
#17
Postat 19 decembrie 2003 - 08:59
adda tu nu pui brinza la saleuri.
o sa incerc si retetta ta.
thanks .
mona78
#18
Postat 03 ianuarie 2004 - 09:39
pt milia si babirusa.
sa stiti ca de sarbatori am facut retetele voastre si au fost bune de tot.....miine o sa mai fac o portie.eu am mincat o farfurie de craciun si revelion.....deci ,intr-o saptamina si ceva.....sa nu va ginditi ca le-am mincat pe toate intrr-o zi.
sunteti dragute.
multumesc pt retete.
adda am sa o incerc si pe a ta cit de repede.
mona78
#19
Postat 05 ianuarie 2004 - 11:42
Ma bucur ca ti-au placut. Ti-am spus ca sunt bune si se fac destul de usor. Nu are ce sa nu-ti iasa la aceste saleuri.
#20
Postat 10 mai 2004 - 12:17
initial postat de azibel
Saleuri
Am facut astazi niste saleuri dupa o reteta din revista Ioana.Vad ca puiul meu mananca de zor dar eu parca as fi vrut altceva.Va scriu reteta,dar daca stiti altele va rog spuneti-mi si mie!
200 g de cascaval ras se amesteca cu 200 g de faina,1 lingurita de boia,1 galbenus si 200 g de unt.Se framanta un aluat care se pune la rece 1 ora.Dupa,se intainde o foaie groasa de 1 cm si se taie fasii late de 1,5 cm si 12 cm lungime.Eu le-am facut in forma de inimioara si steluta.Se mai pun la frigider 30 min dupa care le-am pus in tava,le-am uns cu galbenus.Se poate pune deasupra chimen,susan,cascaval ras,boia.Eu n-am mai pus nimic.Se tin la cuptor 20 de min ,la un foc destul de iute.
Au iesit foarte aspectuoase ,sunt bune si la gust ,dar parca as fi vrut altceva..
Isabela