Bravi!!! foarte frumos, sa va fie de bine concediul.
era sa zic ca nu ai pus foto cu scoicile... dar am vazut la sfarsit. is tare usor de facut, dau reteta daca vrei
Postat 23 iulie 2013 - 14:44
Bravi!!! foarte frumos, sa va fie de bine concediul.
era sa zic ca nu ai pus foto cu scoicile... dar am vazut la sfarsit. is tare usor de facut, dau reteta daca vrei
Postat 23 iulie 2013 - 14:57
Roxana, multumim! Voi cand plecati?
Chiar ieri ne faceau cu ochiul scoicile din galantarul de peste de la noi din magazin. Am gasit reteta in italiana, pe net, dar una probata si in romana e foarte binevenita. Vreau sa fac in weekend. Poti sa o scrii aici? Poate foloseste si altora .
Postat 23 iulie 2013 - 15:30
o scriu, cum nu?
pentru 4 persoane iti trebuie vreo 2 kg de scoici, vii, intregi, spalate si curatate de barba (smocul acela de fire care iese din cochilie). orice scoica sparta se arunca, sau ce e deschisa si nu se inchide la loc (deci care e moarta deja).
se taie o ceapa marisoara si vreo 4-5 catei zdraveni de usturoi, se incinge ulei de masline intr-o cratita mare la care ai nu capac ce se pune fest pe oala si se calesc pana sunt translucide. se pune ardei iute (dupa gust), apoi se arunca inauntru scoicile, ceva vin alb (vreo 100-150ml), niste rosii taiate si patrunjel. se pune capacul si se lasa la foc mare maxim 10 minute. cand sunt deschise sunt gata.
unii pun rosiile inainte de scoici si fac sosul, iar altii scot scoicile, lasa sa fiarba bine zeama si adauga la sfarsit rosiile, turnand apoi "supa" in farfurie direct. oricare varianta e delicioasa.
se servesc cel mai bine cu niste felii mari de paine putin veche, grillata putin, frecata cu un catel de usturoi.. si o lingura, sa se poata manca tot lichidul.
si cu un vin frizzante, alb sau rose, sec
Postat 23 iulie 2013 - 16:57
Mersi mult Roxana! Clar o sa fac in weekend. Noua ne-au servit-o cu painici mici, calde. Am inmuiat painea in zeama :). Asa am mancat supa :).
Postat 19 august 2013 - 14:38
am revenit.
ca de obicei... sunt fara cuvinte.
totul a fost la superlativ, incepand cu unde am stat (casa pusa la punct, cu tot ce iti doreste inima), cu locurile, cu mancarea.....
http://roxanasrainbo...artea-1_19.html
am inceput sa scriu aici - episodul 1
Postat 20 august 2013 - 11:55
episodul 2.... cred ca neterminat, ma gandesc sa mai scriu :)))))
http://roxanasrainbo...artea-doua.html
Postat 20 august 2013 - 12:26
Roxana eu abia astept sa continui povestea
Imi pare rau pentru intimplarea nefericita cu masina dar tot raul spre bine, noroc ca era inchiriata. Zona este plina de "grabiti" si la nord si la sud de Livorno parca au ardei iute pe scaun ( si soferii dar mai ales motociclistii ).
Postat 20 august 2013 - 13:45
Crista, da, asa-i. merci! mai incerc sa pun maine un episod....
Postat 27 august 2013 - 15:31
partea a treia: http://roxanasrainbo...ia-firenze.html
sau aici pe DC: http://comunitate.de...a-treia-firenze