Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Posibil caz de abuz asupra unui copil... ce sa fac


283 raspunsuri la acest subiect

#21
nadaflorilor

nadaflorilor

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.132 mesaje

Postat 25 noiembrie 2012 - 15:47

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Vezi tu, Marius, nu se pune problema asa, ca aici e un sistem si acolo altul si gata, asta e, ne spalam pe maini. Lucrurile se pot schimba si se pot schimba in favoarea copiilor sau a altor victime ale abuzului in familie. Si in primul rand mentalitatea. Cand vorbim de abuzuri asupra copiilor (si abuz nu e doar ala fizic cu vanatai si fracturi- care produc dovezi), treaba cu "nu ma bag, nu ma priveste" e gresita. e treaba intregii comunitati sa semnaleze posibilele cazuri despre care afla.
Eu am spus in 3 cuvinte care e sistemul de triere a cazurilor aici; si aici serviciile sociale sunt inundate, nu au resurse, nu au personal etc, dar per total merge bine.
In cazul enuntat aici, probabil ca o reclamatie ar decurge la modul:sun la telefon, raspunde o tanti care ma ia la intrebari: cine e copilul, stiu nume? stiu adresa? de ce suspectez abuz emotional/sexual/neglijenta etc...etc. In cazul asta, cel mai probabil ca nu s-ar duce nimeni a doua zi peste familie, dar ramane inscrisa reclamatia, si in caz ca apare alt incindent legat de numele respectiv, deja se creeaza un antecedent si tot asa. Dar daca tu spui " eu cred ca e abuz pentru ca fetita are comportament sexualizat fata de adulti si copii si pentru ca la meditatii se uita in gol si plange dintr-o data", probabil ca da, a doua zi cineva s-ar duce la familie sa vada despre ce e vorba.

Abuzurile astea au de multe ori semne timide, nu foarte evidente, de-aia "dovezi" nu prea ai cum sa dai tu, ca cetatean- doar daca ai fost de fata cand s-a intamplat.

Eu habar nu am ce se intampla cu fetita despre care se vorbeste aici, eu m-am referit la ideea cu "nu am vazut, nu cunosc, nu ma bag". Eu personal am vazut prea multe lucruri urate ca sa nu reactionez in caz de suspiciune


ce ar fi sa ne gandim si la abuzul "serviciilor" asupra "familiei", pentru ca in sistemele alea pe care le preferi tu nu exista prezumtia de nevinovatie in cazurile de presupus abuz/neglijenta asupra copiilor, se porneste de la ideea ca informatorul e de buna credinta si ca lucratorul social isi face meseria, parintele este abuzator din start, precendentul se poate fabrica foarte usor, motivarea/dovedirea abuzului/neglijentei la fel, nimeni nu va pedepsi un lucrator social ca a mintit pentru a separa un copil de parintii lui....nu am nici o speranta ca in romania va fi altfel

1. daca va viziteaza un lucrator social cea mai proasta idee ar fi sa nu il primiti, fie ca va face placere fie ca nu - respingerea discutie cu acest personaj este una din dovezile care sustin suspiciunea
2. a va stradui sa demonstrati ca nu va abuzati copilul la aceasta intalnire e o abordre gresita, cu cat va straduiti mai mult cu atat veti intari suspinciunea
3. copii mai intai sunt luati din familie (nu stiu in romania, se prea poate ca in romania sa nu aibe suficiente locuri in orfelinate si atunci sa nu se mearga pana acolo....dar nu as baga mana in foc) si apoi se fac evaluari si ca sa va fie clar totul se face pe cale juridica...in tribunal..cu termene, avocati alea alea
4. evaluarile sunt apa de ploaie, vor fi alte interogatorii in care vi se vor pune intrebari de genul: cand te imbeti esti vesel sau recalcitrant? raspunsuri posibile Da sau Nu...de fapt ce conteaza la final e ca, ai admis ca bei in exces etc.
5. cursurile pentru parinti sunt frectie, de fapt nu exista nici un curs, astea sunt baubaurile de la faza de inceput, daca ajungi sa treci evaluarile cursurile dispar din peisaj de parca nici nu s-ar fi pomenit despre ele
6. pe tot parcursul procesului drepturile parintelui sunt limitate, ai dreptul sa: nu te enervezi, nu fi trist, nu suferi ca esti judecat pe nedrept, ca esti despartit de copii, nu reactionezi cand esti provocat, nu te imbolnavesti de nimic, nici macar o banala raceala (poate fi dovada unei probleme psihologice)...ai dreptul sa nu fi "tu"

cine indrazneste sa citeasca articolul postat de mine va intelege cat de nocive pot fi aceste informari pe motiv ca "mi se pare ca" - iar acela este un caz fericit, cazurile nefericite sunt facute publice prea tarziu sau deloc

Nina,mami de, [fetita]




#22
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 25 noiembrie 2012 - 17:00

In primul rand o sa va dau link-ul cu legea protectiei minorilor.

http://www.dreptonli...i_copilului.php

Apoi, daca nu aveti chef s-o cititi, va dau cateva citate.

Art. 5
(1) Copiii au dreptul la protectie si asistenta in realizarea si exercitarea deplina a drepturilor lor, in conditiile prezentei legi.
(2) Raspunderea pentru cresterea si asigurarea dezvoltarii copilului revine in primul rand parintilor, acestia avand obligatia de a-si exercita drepturile si de a-si indeplini obligatiile fata de copil tinand seama cu prioritate de interesul superior al acestuia.
(3) In subsidiar, responsabilitatea revine colectivitatii locale din care fac parte copilul si familia sa. Autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a sprijini parintii sau, dupa caz, alt reprezentant legal al copilului in realizarea obligatiilor ce le revin cu privire la copil, dezvoltand si asigurand in acest scop servicii diversificate, accesibile si de calitate, corespunzatoare nevoilor copilului.
(4) Interventia statului este complementara; statul asigura protectia copilului si garanteaza respectarea tuturor drepturilor sale prin activitatea specifica realizata de institutiile statului si de autoritatile publice cu atributii in acest domeniu.

Art. 16
(1) Copilul care a fost separat de ambii parinti sau de unul dintre acestia printr-o masura dispusa in conditiile legii are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu ambii parinti, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului.
(2) Instanta judecatoreasca, luand in considerare, cu prioritate, interesul superior al copilului, poate limita exercitarea acestui drept, daca exista motive temeinice de natura a periclita dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala a copilului.

Art. 30
(1) Copilul are dreptul sa creasca alaturi de parintii sai.
(2) Parintii au obligatia sa asigure copilului, de o maniera corespunzatoare capacitatilor in continua dezvoltare ale copilului, orientarea si sfaturile necesare exercitarii corespunzatoare a drepturilor prevazute in prezenta lege.
(3) Parintii copilului au dreptul sa primeasca informatiile si asistenta de specialitate necesare in vederea ingrijirii, cresterii si educarii acestuia.

Art. 34
(1) Serviciul public de asistenta sociala va lua toate masurile necesare pentru depistarea precoce a situatiilor de risc care pot determina separarea copilului de parintii sai, precum si pentru prevenirea comportamentelor abuzive ale parintilor si a violentei in familie.
(2) Orice separare a copilului de parintii sai, precum si orice limitare a exercitiului drepturilor parintesti trebuie sa fie precedate de acordarea sistematica a serviciilor si prestatiilor prevazute de lege, cu accent deosebit pe informarea corespunzatoare a parintilor, consilierea acestora, terapie sau mediere, acordate in baza unui plan de servicii.

Art. 36
(1) Daca exista motive temeinice de a suspecta ca viata si securitatea copilului sunt primejduite in familie, reprezentantii serviciului public de asistenta sociala ori, dupa caz, ai directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului de la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti au dreptul sa viziteze copiii la locuinta lor si sa se informeze despre felul in care acestia sunt ingrijiti, despre sanatatea si dezvoltarea lor fizica, educarea, invatatura si pregatirea lor profesionala, acordand, la nevoie, indrumarile necesare.
(2) Daca, in urma vizitelor efectuate potrivit alin. (1), se constata ca dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala a copilului este primejduita, serviciul public de asistenta sociala este obligat sa sesizeze de indata directia generala de asistenta sociala si protectia copilului in vederea luarii masurilor prevazute de lege.
(3) Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului este obligata sa sesizeze instanta judecatoreasca in situatia in care considera ca sunt intrunite conditiile prevazute de lege pentru decaderea, totala sau partiala, a parintilor ori a unuia dintre ei din exercitiul drepturilor parintesti.


Art. 37
(1) Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului va lua toate masurile necesare pentru ca parintii decazuti din drepturile parintesti, precum si cei carora le-a fost limitat exercitiul anumitor drepturi sa beneficieze de asistenta specializata pentru cresterea capacitatii acestora de a se ocupa de copii, in vederea redobandirii exercitiului drepturilor parintesti.
(2) Parintii care solicita redarea exercitiului drepturilor parintesti beneficiaza de asistenta juridica gratuita, in conditiile legii.


Art. 54
(1) Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului are obligatia de a intocmi planul individualizat de protectie imediat dupa primirea cererii de instituire a unei masuri de protectie speciala sau imediat dupa ce directorul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului a dispus plasamentul in regim de urgenta.
(2) In situatia copilului pentru care a fost instituita tutela, dispozitiile alin. (1) nu sunt aplicabile.
(3) La stabilirea obiectivelor planului individualizat de protectie se acorda prioritate reintegrarii copilului in familie sau, daca aceasta nu este posibila, plasamentului copilului in familia extinsa. Obiectivele planului se stabilesc cu consultarea obligatorie a parintilor si a membrilor familiei largite care au putut fi identificati.
(4) Planul individualizat de protectie poate prevedea plasamentul copilului intr-un serviciu de tip rezidential, numai in cazul in care nu a putut fi instituita tutela ori nu a putut fi dispus plasamentul la familia extinsa, la un asistent maternal sau la o alta persoana sau familie, in conditiile prezentei legi.

Art. 57
Parintii, precum si copilul care a implinit varsta de 14 ani au dreptul sa atace in instanta masurile de protectie speciala instituite de prezenta lege, beneficiind de asistenta juridica gratuita, in conditiile legii.

Plasamentul in regim de urgenta


Art. 64
(1) Plasamentul copilului in regim de urgenta este o masura de protectie speciala, cu caracter temporar, care se stabileste in situatia copilului abuzat sau neglijat, precum si in situatia copilului gasit sau a celui abandonat in unitati sanitare.
(2) Dispozitiile art. 58-60 se aplica in mod corespunzator.
(3) Pe toata durata plasamentului in regim de urgenta se suspenda de drept exercitiul drepturilor parintesti, pana cand instanta judecatoreasca va decide cu privire la mentinerea sau la inlocuirea acestei masuri si cu privire la exercitarea drepturilor parintesti. Pe perioada suspendarii, drepturile si obligatiile parintesti privitoare la persoana copilului sunt exercitate si, respectiv, sunt indeplinite de catre persoana, familia, asistentul maternal sau de catre seful serviciului de tip rezidential care a primit copilul in plasament in regim de urgenta, iar cele privitoare la bunurile copilului sunt exercitate si, respectiv, sunt indeplinite de catre presedintele consiliului judetean, respectiv de catre primarul sectorului municipiului Bucuresti.

Art. 65
(1) Masura plasamentului in regim de urgenta se stabileste de catre directorul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului din unitatea administrativ-teritoriala in care se gaseste copilul gasit sau cel abandonat de catre mama in unitati sanitare ori copilul abuzat sau neglijat, in situatia in care nu se intampina opozitie din partea reprezentantilor persoanelor juridice, precum si a persoanelor fizice care au in ingrijire sau asigura protectia copilului respectiv.
(2) Masura plasamentului in regim de urgenta se stabileste de catre instanta judecatoreasca in conditiile art. 94 alin. (3).

Art. 66
(1) In situatia plasamentului in regim de urgenta dispus de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului, aceasta este obligata sa sesizeze instanta judecatoreasca in termen de 48 de ore de la data la care a dispus aceasta masura.
(2) Instanta judecatoreasca va analiza motivele care au stat la baza masurii adoptate de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului si se va pronunta, dupa caz, cu privire la mentinerea plasamentului in regim de urgenta sau la inlocuirea acestuia cu masura plasamentului, instituirea tutelei ori cu privire la reintegrarea copilului in familia sa. Instanta este obligata sa se pronunte si cu privire la exercitarea drepturilor parintesti.
(3) In situatia in care plasamentul in regim de urgenta este dispus de catre instanta judecatoreasca, aceasta se va pronunta in conditiile art. 94 alin. (4).

Art. 70
La incetarea masurilor de protectie speciala prin reintegrarea copilului in familia sa, serviciul public de asistenta sociala, organizat la nivelul municipiilor si oraselor, persoanele cu atributii de asistenta sociala din aparatul propriu al consiliilor locale comunale, precum si directia generala de asistenta sociala si protectia copilului, in cazul sectoarelor municipiului Bucuresti, de la domiciliul sau, dupa caz, de la resedinta parintilor au obligatia de a urmari evolutia dezvoltarii copilului, precum si modul in care parintii isi exercita drepturile si isi indeplinesc obligatiile cu privire la copil. In acest scop acestea intocmesc rapoarte lunare pe o perioada de minimum 3 luni.


Protectia copilului impotriva abuzului sau neglijentei


Art. 89
(1) Prin abuz asupra copilului se intelege orice actiune voluntara a unei persoane care se afla intr-o relatie de raspundere, incredere sau de autoritate fata de acesta, prin care este periclitata viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului.
(2) Prin neglijarea copilului se intelege omisiunea, voluntara sau involuntara, a unei persoane care are responsabilitatea cresterii, ingrijirii sau educarii copilului de a lua orice masura subordonata acestei responsabilitati, fapt care pune in pericol viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului.

Art. 90
Sunt interzise aplicarea pedepselor fizice sub orice forma, precum si privarea copilului de drepturile sale de natura sa puna in pericol viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului, atat in familie cat si in orice institutie care asigura protectia, ingrijirea si educarea copiilor.

Art. 91
(1) Orice persoana care, prin natura profesiei sau ocupatiei sale, lucreaza direct cu un copil si are suspiciuni in legatura cu existenta unei situatii de abuz sau de neglijare a acestuia este obligata sa sesizeze serviciul public de asistenta sociala sau directia generala de asistenta sociala si protectia copilului in a carei raza teritoriala a fost identificat cazul respectiv.
(2) Pentru semnalarea cazurilor de abuz sau de neglijare a copilului, la nivelul fiecarei directii generale de asistenta sociala si protectia copilului se infiinteaza obligatoriu telefonul copilului, al carui numar va fi adus la cunostinta publicului.

Art. 92
In vederea asigurarii protectiei speciale a copilului abuzat sau neglijat, directia generala de asistenta sociala si protectia copilului este obligata:
a) sa verifice si sa solutioneze toate sesizarile privind cazurile de abuz si neglijare, inclusiv cele venite din partea asistentilor familiali;
b) sa asigure prestarea serviciilor prevazute la art. 107, specializate pentru nevoile copiilor victime ale abuzului sau neglijarii si ale familiilor acestora.

Art. 93
Pentru verificarea sesizarilor privind cazurile de abuz si neglijare a copilului, reprezentantii directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului au drept de acces, in conditiile legii, in sediile persoanelor juridice, precum si la domiciliul persoanelor fizice care au in ingrijire sau asigura protectia unui copil. Pentru efectuarea acestor verificari, organele de politie au obligatia sa sprijine reprezentantii directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului.

Art. 94
(1) Reprezentantii persoanelor juridice, precum si persoanele fizice care au in ingrijire sau asigura protectia unui copil sunt obligati sa colaboreze cu reprezentantii directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului si sa ofere toate informatiile necesare pentru solutionarea sesizarilor.
(2) In situatia in care, in urma verificarilor efectuate, reprezentantii directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului stabilesc ca exista motive temeinice care sa sustina existenta unei situatii de pericol iminent pentru copil, datorata abuzului si neglijarii, si nu intampina opozitie din partea persoanelor prevazute la alin. (1), directorul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului instituie masura plasamentului in regim de urgenta. Prevederile art. 58-60, art. 64 alin. (3) si ale art. 66 se aplica in mod corespunzator.
(3) In situatia in care persoanele prevazute la alin. (1) refuza sau impiedica in orice mod efectuarea verificarilor de catre reprezentantii directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, iar acestia stabilesc ca exista motive temeinice care sa sustina existenta unei situatii de pericol iminent pentru copil, datorata abuzului si neglijarii, directia generala de asistenta sociala si protectia copilului sesizeaza instanta judecatoreasca, solicitand emiterea unei ordonante presedintiale de plasare a copilului in regim de urgenta la o persoana, la o familie, la un asistent maternal sau intr-un serviciu de tip rezidential, licentiat in conditiile legii. Prevederile art. 58-60 si ale art. 64 alin. (3) se aplica in mod corespunzator.
(4) In termen de 48 de ore de la data executarii ordonantei presedintiale prin care s-a dispus plasamentul in regim de urgenta, directia generala de asistenta sociala si protectia copilului sesizeaza instanta judecatoreasca pentru a decide cu privire la: inlocuirea plasamentului in regim de urgenta cu masura plasamentului, decaderea totala sau partiala din exercitiul drepturilor parintesti, precum si cu privire la exercitarea drepturilor parintesti.

Art. 95
(1) In cadrul procesului prevazut la art. 94 alin. (3) si (4), se poate administra, din oficiu, ca proba, declaratia scrisa a copilului referitoare la abuzul sau neglijarea la care a fost supus. Declaratia copilului poate fi inregistrata, potrivit legii, prin mijloace tehnice audio-video. Inregistrarile se realizeaza in mod obligatoriu cu asistenta unui psiholog.
(2) Acordul copilului este obligatoriu pentru realizarea inregistrarii declaratiei sale.
(3) Daca instanta judecatoreasca apreciaza necesar, aceasta il poate chema pe copil in fata ei, pentru a-l audia. Audierea are loc numai in camera de consiliu, in prezenta unui psiholog si numai dupa o prealabila pregatire a copilului in acest sens.

Art. 96
In cazul in care abuzul sau neglijarea a fost savarsita de catre persoane care, in baza unui raport juridic de munca sau de alta natura, asigurau protectia, cresterea, ingrijirea sau educatia copilului, angajatorii au obligatia sa sesizeze de indata organele de urmarire penala si sa dispuna indepartarea persoanei respective de copiii aflati in grija sa.

Art. 97
In institutiile publice sau private, precum si in serviciile de tip rezidential, publice sau private, care asigura protectia, cresterea, ingrijirea sau educarea copiilor, este interzisa angajarea persoanei impotriva careia a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru savarsirea, cu intentie, a unei infractiuni.

Art. 102
Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa garanteze si sa promoveze respectarea drepturilor copiilor din unitatile administrativ-teritoriale, asigurand prevenirea separarii copilului de parintii sai, precum si protectia speciala a copilului lipsit, temporar sau definitiv, de ingrijirea parintilor sai.

Art. 103
(1) Autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a implica colectivitatea locala in procesul de identificare a nevoilor comunitatii si de solutionare la nivel local a problemelor sociale care privesc copiii.
(2) In acest scop pot fi create structuri comunitare consultative cuprinzand, dar fara a se limita, oameni de afaceri locali, preoti, cadre didactice, medici, consilieri locali, politisti. Rolul acestor structuri este atat de solutionare a unor cazuri concrete, cat si de a raspunde nevoilor globale ale respectivei colectivitati.
(3) Mandatul structurilor comunitare consultative se stabileste prin acte emise de catre autoritatile administratiei publice locale.
(4) Pentru a-si indeplini rolul pentru care au fost create, structurile comunitare consultative vor beneficia de programe de formare in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului.

Asa ca, Nadaflorilor:

1.+2. Mi se pare foarte normal sa nu evit intalnirea cu lucratorul social, sa-i permit accesul la copil si sa colaborez cu el. El e platit ca sa asigure bunastarea tuturor copiilor, inclusiv al meu.

3. Nimeni nu ia mai intai copilul si apoi pune intrebari, din contra, intai se verifica, apoi se consiliaza parintii, etc., etc., citeste mai sus si te vei convinge!

4.+5.+6. ???





In love with life.

#23
nadaflorilor

nadaflorilor

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.132 mesaje

Postat 25 noiembrie 2012 - 17:50

legea e.... legea, pana se aplica - cei care o aplica fac ce stiu ei mai bine, la final daca au facut ceva gresit nu sunt pedepsiti sub nici o forma

Filmul: se face sesizarea, se merge la acuzati acasa si sunt luati la intrebari, acuzatii sunt invitati la sediul institutiei si interogati in comisie de 7-8 persoane, reprezentanti ai: sistemului social, politia, sistemului de sanatate, invatamant etc.
Copilul poate fi luat in orice moment din familie, nu e lasat sa fie abuzat in continuare (in cazul abuzurilor reale- se extinde si in cazul celor imaginare semnalate de cetatenii prea zelosi).
Prima sedinta judecatoareasca se face de obicei in regim de urgenta tocmai ca parintii sa nu aibe motive sa atace decizia de separare a copilului si pentru a se justifica separarea. Judecatorul va decide separarea minorilor de parinti din lipsa de dovezi atata pro cat si contra acuzatiei. Se va justifica prin: lipsa de timp, necunoasterea parintilor, cele doua intalniri dintre parinti si profesionisti sunt pentru consolidarea acuzatiei nu pentru le da parintilor ocazia sa se disculpe...nici nu au de ce, ei vor avea aceasta sansa numai in instanta.

Partea aia cu parintii sunt consiliati si indrumati, nu e obligatoriu sa se aplice, se vor gasi mereu scuze: nu am avut timpul necesar, nu exista fondurile necesare etc.

Eu iti inteleg pornirea, mai ales daca lucrezi in sistem, o fi greu sa obti cazuri de care sa te si poti ocupa. O fi greu sa mergi cu mapa prin comunitatile unde neglijenta si abuzul sunt la casa lor, te cred ca ai o familie si ca bvrei sa ajungi seara acasa teafara si nu batuta de ce stiu eu ce interlopi sau mardeiasi cartier. Nu inteleg pornirea asta de luptatori in cruciada, ne-am luat crucea si dam cu ea in stanga is in dreapta doar, doar 'om nimeri si ceva vinovati.

Peste tot in lumea in legea corespunzatoare scrie ca se tine cont de familie si ca totul se desfasoare cu respect fata de parinti, dar asta doar pentru a evita acuzatiile de abuz si discriminare si nu ca ar exista respect si consideratie clare pentru parinti.

Eu imi doresc o societate in care sa ma simt in siguranta atat eu cat si familia mea, faptul ca o institutie poate da navala peste mine si ma poate separa de familie doar pentru ca emilia sau blackcat sunt cruciate de seama a societatii nu ma face sa ma simt in siguranta.

Pot avea avea un copil diferit de al tau sau al oricarei emilii, pot sa am o personalitate diferite de a ta sau oricarei emilii, asta nu inseamna ca eu e obligatoriu sa fiu de acord cu decizia voastra de a mi se aplica un tratament de spalare de creier, iar in caz ca ma opun sa fiu separata de copii mei.

Ai idee cati copii institutionalizati sunt abuzati si neglijati in acele institutii in care, unii dintre ei au ajuns datorita informarilor de "mi se pare ca"?

Era de curand un articol despre o fetita care intretginuse raporturi sexuale cu toti baietii dintr-o casa tip familial si cu personalul angajat. Deja faptul e consumat cum se mai aplica articolele de lege care o protejeaza si care ii dadeau dreptul la dezvoltare morala corespunzatoare?1...

Nu ti se pare ca aruncandu-te sa dai cu informarea de fapt ignori cazurile de abuz si neglijenta ale angajatilor din sistem? Eu nu le pot ignora!

Eu inteleg sa ma pornesc la cruciada cand vad un caz real si concret, nu cand doar mi se pare ca...

In final, nu inteleg de ce nu poti accepta ca exista si persoane care au o viziune diferita fata de a ta, daca tu ai dreptul sa vezi numai abuzuri si neglijente, sunt si cei care au dreptul sa nu li se para dracu' chiar atat de negru. Da exista copii si copii si parinti si parinti, unii parinti merg cu copii la cursurile de muzica, pictura etc pentru a primi si ei informatia direct de la profesor si pentru a instrui mai tarziu acasa copilul folosind acelasi informatii. Unii copii sunt dusi la aceste cursuri suplimentare pentru a socializa, parintele care stie care un copil cu probleme de socializare va dori sa fie de fata pentru a vedea si intelege ce anume e de facut.

Mie mi se pare mai corect ca profesorul sa discute cu parintele despre motivele pentru care acesta este acolo, daca il deranjeaza prezenta adultului sa ii explice de ce il deranjeaza.
Altfel as putea si eu sa acuz profesorul ca nu plateste taxe statului pentru orele prestate, ca intentioneaza sa ia banii parintelui fara ai transmite copilului informatia etc.

Nina,mami de, [fetita]




#24
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 25 noiembrie 2012 - 18:21

DIficil, am vrut doar sa scriu ca eua m fost marcata de un film facut dupa un caz adevarat in care 2 vecini au facut o astfel de sesizare spunand ca parintii care locuiau langa ei isi abuzeaza sexual copiii, 2 baieti.Supusi la tot felul de interogatorii copiii au cedat la un moment dat pt cel mai mare a spus ca mai bine ar fi sa spuna tot ce vor autoritatile sa auda, ca sa se poata intoarce la parintii lor.
Una peste alta parintii au stat in inchisoare fiind abuzati acolo ca orice violator, copiii au fost despartiti si purtati dintr-un loc in altul, pana la urma au ajuns la bunici, si abia dupa mai mult de 5 ani s-a demonstrat ca nici vorba de abuz.
Timp in care copilaria celor 2 baieti a fost distrusa, personalitatea lor afectata, parintii au suferit si psihici si fizic.
Asta se intampla in America.
Cel de la protectia copilului au recunoscut ca acele interogatorii nu au fost profi si ca au cedat presiunilor mass media si din cauza asta i-au pedepsit pe parinti.
Mi s-a parut groaznic...




**Fur is for petting***

http://www.facebook....tiicaini?ref=ts
http://www.facebook....100001793812916


#25
danaionela

danaionela

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 575 mesaje

Postat 25 noiembrie 2012 - 18:28

Ca sa faci o reclamatie iti trebuie o baza. Nu sunt de principiu ca trebuie sa dai un telefon, numaid e dragul de a da un telefon. Vreu sa te intreb daca ati avut vreodata de a face cu cei de la directii?Au venit vreodata in casa voastra? Nu este un disconfort fizic, dar tot este. Orice reclamatie iti creaza o mica frica, o mica spaima. Si cand vin cei de la finante in control stai cu o mica spaima, si apoi cand iti vine cineva si iti verifica familia. Eu am trecut prin asa ceva si pot sa-ti spun ca nu este o senzatie placuta, cu toate ca am avut parte numai de doamne dragutze. De cate ori am avut un control am avut o teama ca ceva nu este in regula, ca poate li se pare ceva ciudat sau ca nu ma comport cum trebuie.
Acuma cu privire la copil de mai sus, mie una mi se pare aiurea ca iti vine un copil la meditatii si tu nu stii numele de familie. Dupa cum ai spus povestea , copilul se pare ca este destul de mic , daca nu-si cunoaste numele de la strada si poate copilul cere sa fie tatal impreuna cu ea. Cu aceasta problema m-am confruntat si eu. Una din fetita nu ma lasa sa plec de langa ea. Vroia sa stau cu ea si la orele de meditatii si la FTK si la gradinita. Era o adevarata tragedei , in cele din urma a acceptat sa stau sa o astept pe hol. In aceasta perioada iesea de cateva ori ca sa vada daca sunt acolo. Acest lucru se intampla si acuma cand este mai mare. Si crede-ma nu este vorba de nici un fel de abuz nici fizic nici psihic.
Poate acel copil are nevoie de siguranta, si asa se simte el confortabil si a fost una din conditii sa vina la acele ore de meditatii. Mie una mi se pare normal ca profesorul sa vorbeasca cu parintele si sa ceara mai multe informatii despre copil si sa-l roage sa-l lase copilul singur. Sunt multi alti pasi de facut inainte de a banui ceva sau de a face o reclamatie..

#26
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 25 noiembrie 2012 - 19:11

In primul rand ca Emilia nu a spus ca da zor sa sune! A spus ca asteapta sa vada, sa se convinga ca are motive de suspiciune!

Cat despre: "Ai idee cati copii institutionalizati sunt abuzati si neglijati in acele institutii in care, unii dintre ei au ajuns datorita informarilor de "mi se pare ca"?"
Chiar nu am! De ce nu imi spui tu, daca stii asa bine?
Pot sa garantez ca in Romania copii institutionalizati sunt cai abandonati de mame in maternitati, in cea mai mare parte.

Nu cred ca se poate generaliza o conduita in legatura cu copii, intr-adevar, sunt familii si familii, comunitati si comunitati, poate ca niste obiceiuri ale mele pot parea barbare cuiva (nu cred, da' zic si eu...) si nu cred ca tre' sa reclami pe cineva pentru ca s-a uitat urat la tine, sau te-a calcat pe bataturi, sau ti-a furat iubitul in liceu.
Dar Emilia a intrebat o chestie serioasa. Faptul ca o preocupa bunastarea celorlalti mi se pare demn de respect. Nu cred in atitudinea de STRUTZ, ma bag cu capul in nisip si nu ma bag, nu ma amestec! Din contra! Nepasarea asta poate avea consecinte foarte grave.
Ceea ce povestiti voi sunt exceptii! In general copiii care au de suferit sunt ignorati, uitati si abandonati in suferinta lor, de o societate care-si "vede de treaba ei". Nu poti judeca un intreg sistem pe baza catorva exceptii.

A! Si inca ceva, se unde pana unde concluzia ca lucrez in sistem?

In love with life.

#27
Alex@Sara

Alex@Sara

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.662 mesaje

Postat 25 noiembrie 2012 - 19:50

Pe mine,inca de cand am citit,m-a frapat o chestie...fetita a zis clar ca nu stie numele strazii,deci nu tatal sau cineva din familie a invatat-o adresa,in caz ca se pierde.A retinut ea cat mai multe repere si a dat informatia mai departe,ca un strigat de ajutor,zic eu [:I].

posibil sa nu fie vorba de nici un abuz,dar si daca e cum se gandeste initiatoarea acestui topic,si fetita nu e ajutata la timp....sa le vad atunci pe cele Gica contra reclamatiei acum .[bang]

Eu una as vorbi cu cineva de la Protectia copilului ,si as zice ca vreau informativ,pasii care trebuiesc urmati in cazul semnalarii unui abuz.



Luminita,mami de 3 nazdravani:

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005

shoricica Sara-Maria 30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Desaga Mosului,plina de surprize,va asteapta cu mare drag ...



#28
aschiutza

aschiutza

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.422 mesaje

Postat 26 noiembrie 2012 - 00:05

Mie mi-i se pare a vinatoare de vrajitoare cum pun unii aici problema, hai sa reclamam ca inchizitia isi va da seama daca e cu adevarat vrajitoare sau nu. Cum isi va da seama si ce repercusiuni va avea daca ne-am inselat, ce conteaza? Ne-am facut doar datoria de cetateni... Si imi aduce aminte bine si de comunismul anilor 50 cu reclamatia micuta si cu repercursiuni mari...

Daca te intereseaza soarta acelui copil, poate ai face mai intii bine sa ii cunosti cu adevarat nu sa ii judeci din 3 ore de pregatire si spionat prin usi din sticla. Discuta cu tatal, intreaba-l de ce sta cu fata, etc. E usor sa judeci si sa ii vezi pe ceilalti parinti facind totul prost. Dar zau daca imi dau seama ce relevanta au o scarpinatura si un sapun pt impresia de abuzat? Ce treaba are dansatul la sfirsit si ce ti-i se pare asa de ciudat? Si al meu danseaza cind il apuca, nu cu program si uneori e mai vesel alteori mai trist. Poate sa bucura fiindca urma sa faca ceva placut? Apoi treaba cu adresa: voi va incurajati copii sa spuna adresa oricui? Sau nu cumva ii certati daca se apuca sa o spuna tuturor strainilor? Poate copilul stia ca face ceva cu care tatal nu va fii de acord si de aia a spus cind tatal era plecat. Sau ca pe un semn de simpatie de a spune cuiva un secret, asa cum multi copii fac.

Cu alte cuvinte: asigura-te bine daca e ceva neobisnuit inainte de a te apuca de reclamatii si de a te gindi la ele. Daca pornesti numai cu suspiciuni la cunoasterea lor, vei aduna numai date negative si vei sari peste celelalte.

Inca o curiozitate: cum face sotul tau pregatire fara sa stie numele de familie? Cum ii se adreseaza tatalui? Nu exista contract in care sa stea numele de familie?

PS: eu fara sa fiu abuzata la viatza mea, daca purtam o bluza cu minecile un pic mai scurte ma enervau de muream si trageam de mineci intr-una. Nici acu nu sufar mineci de tipul 3/4.


------------------
Still looking for pieces of heaven...


#29
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 26 noiembrie 2012 - 10:50

Emilia,Black cat....ce-ar fi,daca in loc de inchipuirile voastre fara fond,si in loc de a distruge cu presupuneri nefondate o familie de Craciun,ati intra la umanitare si ati ajuta cazuri care intr-adevar au nevoie de ajutor?

Copiii carora parintii nu le pot oferi nici macar sosete...sau anuntati cazul la protectia copilului?



In loc sa distrugeti ca nu aveti ce face voi acasa faceti o vizita la un centru de asta,duceti jucarii si haine si ganditi-va.Sau ajutati cazurile de la Mos Craciun...



Asta ca sa faceti bine cu adevarat.

http://forum.desprec...823&whichpage=9

Madalina





Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

#30
anda141

anda141

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.455 mesaje

Postat 26 noiembrie 2012 - 11:15

Pe mine nu ma mira atitudinea Emiliei, ci indiferenta celorlalti.
Asta e atitudinea romanilor, nu ma bag, nu e treaba mea. Si uite-asa , se aud prin peretii de la bloc sotii batute de soti, copii baturi de parinti, etc si nimeni nu se baga, ca nu e treaba lor.
Eu nu sunt de acord cu atitudinea asta in momentul in care observ orice forma de abuz. Nu ma intereseaza amantul vecinei, insa daca ar fi batuta as interveni cumva.
Consider inteleapta atitudinea Emiliei, nu a sunat in secunda 2, tocmai de aceea a cerut si pararea, dar nici nu a stat indiferenta cand a observat ceva anormal . Cred ca se observa destul de clar cand un copi se comporta diferit de ceilalti. Si e normal sa te intrebi de ce, poate chiar are nevoie de ajutor, si in mod sigur are , din moment ce sta cu tatal ei la ore. Nu e ceva normal, toti copiii stau singuri la meditatii.
Eu zic ca ar trebui sa o urmaresti putin,sau sotul tau, fiind profesorul ei, sa stea de vorba cu tatl ei si sa afle de ce trebuie sa stea langa ea in timp ce ii preda. Mi se pare indreptatit sa puna aceasta intrebare. E ora lui ,si nu mi se pare normal sa fie asistat de parinti. Daca nu are incredere in el sa-l schimbe, insa eu nu as accepta sa dau medicatii cu un copil cu parintele langa mine. Poate timora copilul, mai ales daca e certat tot timpul ( de catre parinte)


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Ieri, 10:22

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -