![[q]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/plang.gif)
Stiu ca e posibil sa fie mai mofturos pt ca s-ar putea sa-i iasa dintii...am observat ca ma mai musca de san uneori, baga tot ce prinde in gurita pt a roade si mai plange noaptea in somn. Daca ar fi de la asta insa cred ca ar avea anumite momente cand nu ar putea sa adoarma, nu? Mai ales seara - citeam undeva ca dintisorii ar creste mai mult in perioadele de odihna, mai cu seama noaptea.
Bebe insa nu a avut de cand s-a nascut un mod anume de a adormi, un mod constant, care sa functioneze indiferent de ce alte variabile situationale ar mai exista. A dormit la mine pe piept de cand l-am adus acasa si pana pe la 1 luna (ma durea operatia cand ma dadeam jos din pat si eram epuizata asa ca asta mi s-a parut la vremea respectiva cea mai buna solutie sa ma odihnesc si eu un pic), de patut nici nu se pune problema: sta in el ca sa se joace, sa-l schimb, dar daca indraznesc sa il pun in patut dupa ce a adormit la mine in brate, se trezeste instantaneu, oricat de incet l-as lasa jos (sau repede, am incercat cam toate variantele)si se pune pe urlat - nu plans, si nu exagerez, urla pana se invineteste si vomita chiar daca il iau in brate (ii este greu probabil sa se calmeze).
El este deja f. greu, la 4 luni are 9kg (a avut 4.8 kg la nastere); in curand nu o sa-l mai pot tine in brate si sa-i dau si san in acelasi timp cum vrea el. Stiu ca e cam tarziu si deja s-a obisnuit cu bratele, cu leganatul, ca l-am privat de oportunitatea de a-si forma singur deprinderea de a adormi, dar imi doresc sa-l pot invata cum sa se odihneasca linistit.
Asa ca daca aveti experiente de succes cu modalitati prin care i-ati dezvatat pe bebeii vostri de obiceiurile proaste de dormit sau daca ati trecut printr-o situatie similara, va rog sa imi dati si mie un sfat...eventual unul care sa nu contina metode traumatizante gen metoda Ferber care nu ar functiona la bebele meu si probabil nu ar reusi decat sa-i creeze o anxietatea de separare.
Multumesc din inima! PS: scuzati mesajul prea lung, dar am vrut sa ma si descarc un pic
![[flo]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/floare.gif)
Alecsa, mamica lui Sebica