Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Astrologia pentru toti 2


35 raspunsuri la acest subiect

#1
iileana

iileana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.024 mesaje

Postat 14 august 2009 - 15:16

Prima parte



Nu inteleg de ce topicul initiat de 3x3 a fost inchis. Ea se retrasese, intr-adevar, dar nu ceruse nicidecum inchiderea topicului, ba, mai mult decit atit, isi editase prima postare intr-o maniera care deschidea, practic, o discutie mai ampla.



Asa ca il deschid eu pe asta :))).



Tocmai pentru o discutie asa, mai de vara :), dar purtata din perspectiva secolului 21, cu privire la acest subiect.





Promit ca io nu ma retrag [:D].







Triunghiul portocaliu.



see details

#2
iileana

iileana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.024 mesaje

Postat 14 august 2009 - 15:22

Din prima parte, as retine, din postarea lui Xeno:



O "trecere in revista" foarte-foarte "pentru toti" a citorva din aspectele astrologiei. Nu va limitati la a constata cheia comica de realizare, sint citeva lucruri foarte serioase puse in discutie de filmulet:





[tube][/tube]



[tube][/tube]



[tube]http://www.youtube.com/watch?v=kv8f6Sabxqo[/tube]









Triunghiul portocaliu.



see details

#3
iileana

iileana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.024 mesaje

Postat 14 august 2009 - 23:48

Citat:
sint citeva lucruri foarte serioase puse in discutie de filmulet




De exemplu, testul.

Despre teste de acest gen citisem si in Lectii de vrajitorie, o carte despre care ne-a zis si Doruletz aici, pe DC, mai demult.



E asa: studentii unei grupe completeaza, fiecare, cite un biletel cu data si locul nasterii, ultimul vis si un cod de identificare.

La urmatoarea intilnire, profesorul distribuie fiecarui student in parte, caracterizarea lui, facuta conform acestor date.

Minune!!!! Marea majoritate a studentilor apreciaza caracterizarile bune sau foarte bune! Yeeeeee, si totul, totul!, pornind numai de la acele date!!!!



Ce fain ca functioneaza!



Ce trist insa ca, dupa aceea, adevarul iese la iveala. Primisera toti fix aceeasi caracterizare :D.

Cuprinzind date extrem de generale, dar foarte profunde :), si lucruri pe care oricui i-ar placea sa le creada despre sine, ea a fost considerata potrivita de un procent consistent dintre subiectii testului.



Fenomenul poarta si un nume, "efectul de put", puteti citi despre el in carte.



Asta-i si secretul pentru care, citind despre insusirile "sagetatorului", adesea mi se pare ca lucrurile se potrivesc grozav. La fel si cind citesc despre "rac", pentru fiu-miu. Desigur, la o adica, lucrurile s-ar nimeri grozav si invers, "racul" mie si "sagetatorul" lui fiu-miu. :)))

Eventualele nepotriviri le uitam rapid, retinem insa potrivelile.

(Si :) din aceasta cauza, horoscopul, practic, functioneaza....





Pentru cei care citesc in stele, in carti, in cafea, in palma sau in bobi, iata si o lista de descrieri cu care nimeriti la fix pe aproape oricine:



- Aveti nevoie ca ceilalti sa va iubeasca si sa va admire, dar sunteti totusi capabili sa aveti o atitudine critica fata de dumneavoastra.

- Desi aveti unele slabiciuni de caracter, sunteti in general capabili sa le compensati.

- Unele dintre aspiratiile dumneavoastra tind sa fie nerealiste.

- Uneori va indoiti profund ca ati luat hotarirea cea buna.




Asa-i ca vi se potrivesc si voua perfect?

[hot]

Si nici macar nu va stiam data nasterii :))).



Mai multe, in carte!





A, uitasem de preferata mea:

- Sunteti mandru de dumneavoastra ca ganditor independent si nu acceptati declaratiile celorlalti fara dovezi satisfacatoare!

[:D]









Triunghiul portocaliu.



see details

#4
ladyJ

ladyJ

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.837 mesaje

Postat 15 august 2009 - 00:24

E tare de tot.

La un moment dat, dupa ce tot iti citesti caracteristicile zodiei, ajungi chiar sa crezi ca asa este cum scrie acolo. Ba chiar faci tot posibilul sa fii asa, sa fii veritabila.:-)Asta doar cand iti convine ce zic ´´stelele´´:-)

Practic ce descrie zodiacul? caracteristicile animalutelor din el(cand e vorba de animal)Toata lumea stie ca berbecul e incapatanat:-)
Gemenii-clar, dualism si nehotarare. Bonus: comunicarea[:D] (pai cred si eu)
Sagetatorul- puternic(are arma) deci ne invartim in jurul ideii de putere

ETC....


Ce insa ma baga pe mine in ceata,(de tot) este ascendentul[:D]Habar nu am ce rol are in povestea asta. Stii ce cred? Ascendentul asta a fost inventat ca sa se scuze zodiacul initial. Pai spune si tu: taur cu ascendent in fecioara[:D] Care nu e tot aia cu taur ascendent in taur[:D] Adica unul e mai taur decat altul, clar. De aia nu se regasesc toti intocmai in descrierea taurului, ca vine ascendentul din urma si diminieaza putin[:D]

Vorbesc doar tampenii...[:I]







#5
iileana

iileana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.024 mesaje

Postat 15 august 2009 - 01:34

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
La un moment dat, dupa ce tot iti citesti caracteristicile zodiei, ajungi chiar sa crezi ca asa este cum scrie acolo.
Sa vezi cum e cind ajungi sa-ti justifici defectele prin datele zodiacale. Ah, nu-s io de vina ca-s superficiala si ma calca pe nervi rutina, n-am incotro, asa mi-e scris in acele "gramezi uriase de gaz cosmic si aglomerari de roci". [8D]
Citat:
Ascendentul asta a fost inventat ca sa se scuze zodiacul initial.
[:D], am ris cu lacrimi, insa cred ca s-ar putea sa ai dreptate!!!Triunghiul portocaliu. see details

#6
iileana

iileana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.024 mesaje

Postat 15 august 2009 - 02:22

Sa zic? Sa nu zic? [:D]



Apropo de felul in care retinem potrivelile, si le dam credit, si apropo si de statistica, de probabilitatea de a se nimeri raspunsul bun la o intrebare la care se raspunde prin da sau nu.

(textul asta complicat l-am compus numai ca sa nu par cu desavirsire idioata prin ceea ce va urma! :)))





Sa stiti ca si eu practic o "arta divinatorie".

[:I]

Vorbesc foarte serios.

Nu are nume, dar i-am putea spune "ghicitul in autobuz".

Procedura: cind astept, in statie, autobuzul, imi formulez in cap o intrebare la care se raspunde prin da sau nu, si-apoi numar.

Daca autobuzul vine pina ajung la 120 cu numaratoarea, e "da". Daca nu, e, evident, "nu".

Dat fiind ca de foarte multe ori raspunsul dat de autobuz a fost validat, ulterior, de realitate, chiar si cind sansele pareau mici, as spune ca e o metoda bunicica de ghicit.

[fum]







Triunghiul portocaliu.



see details

#7
ladyJ

ladyJ

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.837 mesaje

Postat 15 august 2009 - 13:48

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Sa zic? Sa nu zic? [:D]Apropo de felul in care retinem potrivelile, si le dam credit, si apropo si de statistica, de probabilitatea de a se nimeri raspunsul bun la o intrebare la care se raspunde prin da sau nu.(textul asta complicat l-am compus numai ca sa nu par cu desavirsire idioata prin ceea ce va urma! :)))Sa stiti ca si eu practic o "arta divinatorie". [:I]Vorbesc foarte serios.Nu are nume, dar i-am putea spune "ghicitul in autobuz".Procedura: cind astept, in statie, autobuzul, imi formulez in cap o intrebare la care se raspunde prin da sau nu, si-apoi numar. Daca autobuzul vine pina ajung la 120 cu numaratoarea, e "da". Daca nu, e, evident, "nu".Dat fiind ca de foarte multe ori raspunsul dat de autobuz a fost validat, ulterior, de realitate, chiar si cind sansele pareau mici, as spune ca e o metoda bunicica de ghicit.[fum]Triunghiul portocaliu. see details
[:D]Adica tu citesti in ..RATB?Mai stiu si eu una: ai o intrebare si dai cu banu. Ai libertatea de a-ti alege de la inceput care parte a banului e ´´da´´ si care e ´´nu´´.Dai de trei ori. Daca iti care ´´da´´ de trei ori, apoi e ´´da´´ 100%. daca iti care doar de doua ori, exista sanse de un mic ´´nu´´ acolo.[:D]Asta o stiu de la o fosta colega de scoala.Back to topic..mi-am amintit ca exista si decadele zodiacale. Eii..?

#8
iileana

iileana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.024 mesaje

Postat 15 august 2009 - 18:07

Da, citesc "in RATB". :). Si mai citesc "in trafic" (daca intre primele 12 masini care trec pe linga mine pe contrasens e una rosie -e semnul pentru "da" :)



Desigur, aceste marturisiri le fac doar aici, unde oricum nu citeste nimeni.

Daca in real-life ar exista cineva, un cunoscut in carne si oase, care mi-ar afla apucaturile :), asta e, as fi nevoita sa-l impusc.


--------------------



Sigur ca exista "decadele".

Exista chiar si subdiviziuni ale lor, tabele cu soarta dupa zile. Conform carora cineva nascut in data de, zic la intimplare, 9 martie a unui an are exact acealeasi trasaturi fundamentale de caracter cu cineva nascut in aceeasi data a anului urmator. De ce? Pentru ca pozitia Soarelui pe bolta cereasca in ziua nasterii este aceeasi in ambele cazuri.

Logic, nu-i asa?

Nu.

Ha?

Nu, cica nu-i asa.

In al doilea an Pamintul se afla, ca pozitie pe orbita sa in jurul Soarelui, mai incolo. Un pic :) mai incolo. Cam la 36.000 km (asa am citit eu intr-o carte :).

Tot precesia echinoctiilor e de vina, fi-ne-ar precesia de ris.



Dar aceasta greseala este, cred :), exclusa in cazul astrogramelor profesioniste, care iau in calcul data exacta a nasterii, ora, locul.

In acest fel, o persoana nascuta in 9 martie 1920 nu va suferi/beneficia de aceleasi influente astrale ca una nascuta in aceeasi data a anului 1930.

Ceea ce mi se pare normal, cu atit mai mult cu cit la a doua persoana intervine, deja, si influenta planetei Pluto, care la prima persoana nu are nici un cuvint de spus, intrucit pe atunci nu exista. (Ce nu stim ca exista, nici nu exista! Howgh!)

Cu cineva nascut in 9 martie 2007 nu stiu cum sa procedam, ca deja la acea data Pluto fusese retrogradata de la rangul de planeta. Probabil ca nu conteaza cum ii zicem. Pluto isi exercita influentele indiferent de clasificare.

Atunci le luam in calcul si pe Eris, care-i chiar mai mare, si pe Ceres, ca asta-i si mai aproape? Eu sper ca da :)....



Deja mi se pare atit de complicat totul [q]....





Edit, c-am corectat un numar. Ah, superficialitatea asta...:)







Triunghiul portocaliu.



see details

#9
raluca30

raluca30

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 579 mesaje

Postat 15 august 2009 - 20:24

iileana-nu ma pot abtine sa nu mor de ras la faza cu arta divinatorie pe care o practici(faza cu ghicitul in autobus) si eu fac chestii similare uneori dar chiar mai complicate ..va dau exemplu sa radeti si voi:dupa prima mea inseminare(vreau bebe)imi ziceam ca daca vad pana acasa o masina rosie decapotabila sigur raman gravida,culmea e ca mi-a iesit in drum un autobus rosu decapotabil din asta de pe litoral daca stiti cum arata.hehehe dar nu a fost cu noroc...la urmatoarea mi-am zis ca daca vad pana acasa cate 3 masini rosii una dupa alta de 3 ori sigur am ramas gravida..hehehe..le-am vazut 3 de 3 ori rosii dar nu a fost cu noroc...ce poate inventa mintea omeneasca,nu?
In rest despre astrologie ma intereseaza(serios vorbind dar nu stiu nimic) ,dar din pacate nu mi s-a potrivit niciodata nimic din horoscop,poate de aceea m-am orientat mai mult spre cititul in carti[:D]

#10
fdoina

fdoina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 993 mesaje

Postat 16 august 2009 - 18:16

desi am zis ca eu n-o sa scriu niciodata la sectiunea asta, imi permit un off topic (asta e specialitatea mea in ultimul timp:D)

ca omul in genere e foarte setos de miracol, asta o stie toate lumea, putini stiu insa ca miracolul exista in mod normal (nu paranormal), si nu are legatura cu horoscopul si artele divinatorii

personal, cunosc o femeie care nu ramanea insarcinata, iar duhovnicul ei nu-i dadea binecuvantare pentru adoptie (acelasi duhovnic care la altii nu numai ca binecuvanteaza, dar si mijloceste adoptiile) nu stiu ce o fi fost in sufletul femeii, zece ani a dus-o parintele cu vorba ("mai trebuie rugaciune" ii spunea),eu una as fi disperat, m-as fi revoltat, cert e ca femeia a rabdat (ca in Biserica ascultarea e singura arta divinatorie :D) si dupa zece ani a ramas insarcinata

mai am cateva exemple din astea auzite si vazute personal, dar n-am sa ma intind cu of-topicul...credeti ca se aplica teoria coincidentei?




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Ieri, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -