Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Astrologia pentru toti 2


35 raspunsuri la acest subiect

#21
gaba-rema

gaba-rema

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 1.581 mesaje

Postat 24 august 2009 - 18:48

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Sa zic? Sa nu zic? [:D]Apropo de felul in care retinem potrivelile, si le dam credit, si apropo si de statistica, de probabilitatea de a se nimeri raspunsul bun la o intrebare la care se raspunde prin da sau nu.(textul asta complicat l-am compus numai ca sa nu par cu desavirsire idioata prin ceea ce va urma! :)))Sa stiti ca si eu practic o "arta divinatorie". [:I]Vorbesc foarte serios.Nu are nume, dar i-am putea spune "ghicitul in autobuz".Procedura: cind astept, in statie, autobuzul, imi formulez in cap o intrebare la care se raspunde prin da sau nu, si-apoi numar. Daca autobuzul vine pina ajung la 120 cu numaratoarea, e "da". Daca nu, e, evident, "nu".Dat fiind ca de foarte multe ori raspunsul dat de autobuz a fost validat, ulterior, de realitate, chiar si cind sansele pareau mici, as spune ca e o metoda bunicica de ghicit.[fum]Triunghiul portocaliu. see details
De ce sa pari "complet idioata"? Pai sunt oameni cu tulburari gen ticuri, sa le spunem, care ghicesc în orice, în câte crapaturi numara în asfalt, în numarul de trepte pe care trebuie sa suie, în culoarea brichetei pe care le-o da vânzatoarea [:D]
 • 0

#22
iileana

iileana

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.024 mesaje

Postat 24 august 2009 - 22:05

O, atunci cred ca-i cel mai potrivit moment sa va intreb daca pe aia cu analizat cuvinte luate la intimplare din afisele de reclama atirnate pe peretii salii de asteptare a cabinetului de pediatrie o stiti? Daca numarul de litere e par, e semn ca "da". Daca nu, "nu". Ex: be/nz/id/am/in/a... R= :(...Hi hi, "gindirea magica" traieste bine-mersi in noi :), fie ca ne place, fie ca nu.Gabi, m-ai pus pe ginduri. O sa ma interesez de acest tip de tulburari, desi mie nu-mi maninca timpul, dimpotriva, eu "ma joc" de-a chestiile astea tocmai ca sa-mi treaca timpul mai iute, cind n-am nimic de citit la mine (in statie, in trafic, in sala de asteptare, etc).

---------------

Eu mai vroiam sa zic o chestie, inainte de a se duce topicul la vale.Cel mai lesne lucru de facut e sa ne hlizim pe seama astrologiei de azi. Ceea ce, de altfel, am si facut. Si vom mai face :), intrucit asa si merita.Mi se pare insa o chestiune de fair-play sa punctez, la un topic ca asta, o realitate istorica privind vremurile in care teoriile astrologiei erau larg acceptate ca avind aceeasi valoare de adevar pe care o are, pentru noi, de ex. legea a doua a termodinamicii.(Desigur ca cine are trufia de a considera ca noi, oamenii secolului 21, avem vre-un ascendent, in ceea ce priveste coeficientul de inteligenta, asupra celor din Renastere, Antichitate, sau chiar asupra oamenilor din neolitic, da dovada doar de.... ah, cum ii zice? :)... de superficialitate in gindire.)Pentru noi, acum, nu-i prea greu sa aflam ideile vehiculate intr-o epoca trecuta, insa e mult mai dificil sa reconstruim universul mental in care ele isi duceau traiul. Or, fara a cunoaste back-ground-ul, "zgomotul de fond" al gindirii umane din acele timpuri, care nu apar explicit in documente, le vom considera niste exotisme caraghioase si-atit.Corect e sa punctam ca exista o intreaga filosofie in spatele astrologiei.

Inteligibilitatea astrologiei, in epocile sale de glorie, ii era conferita de modalitatea de intelegere a lumii larg acceptata atunci.

Lucrurile se legau intre ele si alcatuiau un sistem care era coerent, oricit ne-ar amuza pe noi azi.

Altfel ar fi de neinteles faptul ca regasim, intre practicantii astrologiei, atitea nume mari pe care noi le revendicam ca apartinind stiintei cu "S" mare, in intelesul actual (Newton, Kepler, Giordano Bruno, etc).

Triunghiul portocaliu *see details
 • 0

#23
gaba-rema

gaba-rema

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 1.581 mesaje

Postat 25 august 2009 - 11:53

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Gabi, m-ai pus pe ginduri. O sa ma interesez de acest tip de tulburari, desi mie nu-mi maninca timpul, dimpotriva, eu "ma joc" de-a chestiile astea tocmai ca sa-mi treaca timpul mai iute, cind n-am nimic de citit la mine (in statie, in trafic, in sala de asteptare, etc).


Ghicitul în orice când te plictisesti e normal... mintea are nevoie sa macine si ea ceva [:D]. Tu n-ai nicio tulburare, nu te gândi la asta. N-ai "stofa" necesara [:D]
 • 0

#24
simali

simali

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 2.349 mesaje

Postat 10 septembrie 2009 - 16:12

Citat:
citat din mesajul lui iileana


Altfel ar fi de neinteles faptul ca regasim, intre practicantii astrologiei, atitea nume mari pe care noi le revendicam ca apartinind stiintei cu "S" mare, in intelesul actual (Newton, Kepler, Giordano Bruno, etc).

Eu cred ca pe vemea aceea se facea stiinta si cu sufletul. "Simt ca este asa"... o stare confuza prin care au trecut multi cercetatori.

Este, dupa parerea mea o legatura intre toata viata de pe pamant si univers. Oamenii au simtit asta dintotdeauna si au incercat sa dea o forma acestor simtaminte. Au iesit niste legende si niste mituri. Nu cred ca "poporul" care a scris Zodiacul sau Biblia sau Ramayana (pe baza miturilor preexistente) a mintit. Dar nu cred nici ca spune adevarul."Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice
 • 0

#25
Happy_in_TO

Happy_in_TO

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 1.146 mesaje

Postat 02 ianuarie 2010 - 18:48

Dar cei Trei Magi?... Credeti ca au existat?... Cica s-au ghidat dupa stele si au ajuns la baby Jesus urmarid steaua nordului. Se zice ca erau intelepti si au fost mentionati in Biblie, sint impletiti in traditii si scena nasterii.

In unele traditii se si sarbatoresc: am cunostinte din Sud America care mi-au spus ca traditia Epiphany (Boboteaza la romani, 6 Ianuarie) este de fapt sarbatoarea celor Trei Magi. Ei considera ca pe 6 ianuarie ei au ajuns la locul nasterii si si-au oferit darurile simbolice.

Si daca sint mentionati in biblie si au statut de Magi (sint mentionati ca si Magi, Intelepti si uneori ca Imparati) care au citit in stele... inseamna ca religia de fapt accepta magia, astrologia si simbolismul?!?... Si daca totusi negarea acestei lumi pline de simbolism si intuitie a aparut ca urmare a fricii bisericii?... Ma gindeam si eu asa...

Boboteaza are o semnificatie aparte pentru mine, Maya, simburele inimii mele, este nascuta pe 6 Ianuarie, ca un dar frumos pentru sufletul meu... [:)]
 • 0

#26
astrojunkie

astrojunkie

  Membru incepator

 • Membri
 • PunctPunct
 • 248 mesaje

Postat 15 ianuarie 2010 - 00:13

Citat:
citat din mesajul lui simali
[quote]citat din mesajul lui iileana
Hi hi, "gindirea magica" traieste bine-mersi in noi :), fie ca ne place, fie ca nu. Altfel ar fi de neinteles faptul ca regasim, intre practicantii astrologiei, atitea nume mari pe care noi le revendicam ca apartinind stiintei cu "S" mare, in intelesul actual (Newton, Kepler, Giordano Bruno, etc).
Hehe, tocmai la gandirea magica ma gandeam si eu:)L-as adauga si pe Jung listei tale, e unul dintre motivele pentru care s-a certat cu Freud, care considera astrologia drept o bazaconie :)Acum, n-am citit topicul anterior, insa din postura de astrolog foarte amator, va pot spune ca exista o diferenta foarte mare intre horoscoapele pe care le citim in ziare, si un horoscop personalizat, adica astrograma. Nu stiu daca e divinatie sau nu (recunosc ca ma bazez foarte mult pe intuitie in intepretarile mele), dar experienta m-a invatat ca de cele mai multe ori harta natala corespunde cu realitatea. Inca ma straduiesc sa invat sa interpretez corect tranzitele, si ce aduc ele (viitorul), dar am invatat deja sa pot citi caracteristicile de baza, personalitatea cuiva, doar uitandu-ma in harta lui.Mie imi pare un domeniu atat de vast, e matematica si psihologie, depinde atat de mult si de "har", pe care il ai sau nu-l ai, incat nu cred ca voi ajunge vreodata astrolog. Dar in ceea ce priveste felul in care este consrtuit un om, de multe ori am dreptate. Am convins un prieten, foarte sceptic, plecasem cu el de la "da, bine, astea sunt generalitati", si am ajuns la "de unde stii tu lucrurile astea despre mine?"...Ar fi multe de spus, dar ma opresc aici [:)] Zodia de baza conteaza foarte mult, dar mai sunt doua elemente aproape la fel de importante, ascendentul si luna, mai exact, semnul in care se afla luna in momentul nasterii.Cred ca v-am lamurit bustean[:D] [fuga]
 • 0

#27
alinaa2m

alinaa2m

  Membru incepator

 • Membri
 • PunctPunct
 • 182 mesaje

Postat 16 ianuarie 2010 - 22:23

[quote]citat din mesajul lui astrojunkie

[Inca ma straduiesc sa invat sa interpretez corect tranzitele, si ce aduc ele (viitorul), dar am invatat deja sa pot citi caracteristicile de baza, personalitatea cuiva, doar uitandu-ma in harta lui.

[/quote

de unde inveti sa interpretezi aceste tranzite? eu le urmaresc pe diverse site-uri ,dar nu sunt date interpretari la toate...si am niste tranzite " grele" [bang]
 • 0

#28
iileana

iileana

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.024 mesaje

Postat 17 ianuarie 2010 - 02:05

[:)]Ups, reinvie topicul!, desi il credeam dus pe vecie. S-a nascut, se vede treaba, sub o zodie norocoasa.
Citat:
citat din mesajul lui astrojunkie
... nu cred ca voi ajunge vreodata astrolog.
Cum ar fi, de pilda, cine?Da-ne, te rog, trei exemple de oameni care au reusit. Modelele de urmat in breasla. (Din Romania contemporana, daca se poate.) Triunghiul portocaliu * see details
 • 0

#29
astrojunkie

astrojunkie

  Membru incepator

 • Membri
 • PunctPunct
 • 248 mesaje

Postat 17 ianuarie 2010 - 07:01

Citat:
citat din mesajul lui iileana
[:)]Ups, reinvie topicul!, desi il credeam dus pe vecie. S-a nascut, se vede treaba, sub o zodie norocoasa.
Citat:
citat din mesajul lui astrojunkie
... nu cred ca voi ajunge vreodata astrolog.
Cum ar fi, de pilda, cine?Da-ne, te rog, trei exemple de oameni care au reusit. Modelele de urmat in breasla. (Din Romania contemporana, daca se poate.) Triunghiul portocaliu * see details
Lol, da, cred ca are niste tranzite, ceva (l-am descoperit de-abia acum[:)])Exemple de astrologi contemporani:1. Urania mi se pare in regula, desi e imposibil sa se potriveasca tuturor horoscopul acela de la televizor (e complicat sa va explic, ideea e sa urmariti atat previziunile ascendentului, pe langa zodia de baza. Insa nimeni nu poate interpreta corect fara o harta in fata, sunt mai mult generalitati.)2. Imi place Mihnea Firan (http://www.mihneafiran.ro), stie astrologie orara, stie destule.3. I-am cam epuizat pe cei de la noi[:D] Afara sunt multi, Liz Greene, Stephen Arroyo, Susan Miller (http://www.astrology....com/forecasts/), Basil Fearrington, cateva nume care mi-au venit acum in minte. Sunt multi care sunt necunoscuti, si care sunt totusi sunt foarte buni, ii citesc pe forumuri[:)]
 • 0

#30
astrojunkie

astrojunkie

  Membru incepator

 • Membri
 • PunctPunct
 • 248 mesaje

Postat 17 ianuarie 2010 - 07:12

Citat:
citat din mesajul lui alinaa2m
de unde inveti sa interpretezi aceste tranzite? eu le urmaresc pe diverse site-uri ,dar nu sunt date interpretari la toate...si am niste tranzite " grele" [bang]


Pai inveti... greu[:D] Din carti, in principiu.

Eu nu stiu sa interpretez inca foarte bine, pentru ca trebuie vazuta imaginea de ansamblu, si eu sunt de-abia la "cookbook interpretation", deci cam ce citesti tu pe site-uri. Pot sa-ti spun, de exemplu, ca un tranzit al lui Saturn in casa a 12a iti va aduce izolare si introspectie, dar nu stiu sa-l combin cu un tranzit concomitent al lui Jupiter in casa 1, care aduce noroc. Nu am vazut inca suficiente harti, pe care sa le compar cu realitatea...

Ma ajut foarte mult de intuitie, o fi si asta un fel de gandire magica, nah [:)] Plus ca nu am inca notiuni de baza despre etica astrologului, ca exista si asa ceva - ce spui, cum spui, pana unde poti sa mergi, de-astea[alcool] Stiu de exemplu, si nu fac harti copiilor foarte mici, pentru ca ii poti induce mamei sau persoanei care ii este apropiata copilului asteptari pe care va cauta sa si le confirme si va reusi, sau dimpotriva. E destul de periculos...

In rest, despre arhetipuri, despre planete, aspecte si tranzite, pot sa vorbesc pana maine, dar la modul general asa[:D] Astrologie pentru toti[:)]
 • 0


Intrebari Panica

 • Vaccinu

  adelina_potcovaruuu
  - Astăzi, 14:05

 • Enterolactis buvabil

  mire1982
  - Ieri, 22:41

 • Bebe nu face caca decat cu supozitor

  Adrianaanays
  - Ieri, 19:34

 • Bună ziua

  sellagabi
  - Ieri, 13:27

 • Somn bebe

  iulyroxana21
  - Ieri, 12:51

Bloguri

 • Pofte de trimestru 3

  Crissa112
  - Astăzi, 15:13

 • Săptămâna 27

  lili.95
  - Astăzi, 12:26

 • Geanta bebelusului

  Silw
  - Astăzi, 12:02

 • Minunea din viata mea

  Btyart
  - Astăzi, 11:47

 • varicele si sarcina

  ramonateo11
  - Astăzi, 10:44

Retete

 • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

  GratielaPopa
  - iun 11 2020 22:19

 • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

  GINA-MONICA
  - iun 03 2020 08:33

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

 • FleurdelisePoza lui %s

  Fleurdelise
  ii multumeste lui

  Tonia Antonia
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • FleurdelisePoza lui %s

  Fleurdelise
  ii multumeste lui

  Otiliav
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • velvetPoza lui %s

  velvet
  ii multumeste lui

  bogdana95
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • Letitia1Poza lui %s

  Letitia1
  ii multumeste lui

  bogdana95
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • velvetPoza lui %s

  velvet
  ii multumeste lui

  andacos
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • - TOP 50 reputatii -