Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

care dintre voi face ce i se potriveste?


42 raspunsuri la acest subiect

#1
SuperMami_1

SuperMami_1

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.013 mesaje

Postat 14 iunie 2010 - 17:54

Buna,



Inspirata fiind de topicul "Mame de cariera sau Mame cu cariera", vreau sa va intreb cate dintre voi faceti ceea ce va place si vi se potriveste pe plan profesional?si daca nu sunt prea indisreta, in ce domenii lucrati?

Eu,la momentul de fata lucrez in domeniul bancar, un domeniu foarte strict si plictisitor, daca ma intrebati. Dar am "cochetat" si cu ingineria, am lucrat cateva luni in productie intr-o fabrica de mase plastice, nici acesta nu mi-a placut foarte mult, este mai degraba o munca pentru barbati.

Eu am terminat facultatea de chimie industriala, la politehnica din Bucuresti, nu pentru ca mi-am dorit, ci doar pentru a "intra" la o facultate imediat ce am terminat liceul, pentru ca parintii mei, profesori de chimie, sa aiba cu ce se "mandri"[bang].

Deci nu am avut sansa sa imi descopar acea activitate care sa ma satisfaca. Fetele care au facut scoala in tara stiu foarte bine la ce ma refer, ca scoala nu te invata sa devi un bun practician sa te descoperi ca si individ.

Deci va rog sa ma ajutati sa imi fac o idee despre ce presupune sa "faci ceea ce-ti place cu adevarat", eu din pacate, nu mi-am gasit o meserie sau un domeniu care sa-mi faca placere.

[flo][flo][flo]



Albumele noastre

#2
rory76

rory76

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.043 mesaje

Postat 14 iunie 2010 - 18:22

Exact pe chestia asta ma cert eu cu barbatu-meu acum! El zice ca nu trebuie sa faci ce iti place, trebuie sa faci ceva din care sa iasa bani. Eu sunt de formatie invatator, ca au vrut ai mei. Eu am urat meseria asta in toti cei 12 ani cat am practicat-o si nu mai vreau sa aud de ea.
Acum am o afacere impreuna cu sotul , dar nu sunt multumita de ceea ce fac. Eu vreau sa activez in domeniul medical, nu stiu simt o chemare asa, stiu ca vreau si pot sa ajut oamenii si vreau sa dau anul acesta la colegiul de asistente. Dar al meu zice ca o sa ma plictisesc, ca e greu si ca nu merita sa invat atat...Dar nu ma las. O sa dau si o sa lucrez cu placere in acest domeniu. Cred ca trebuie sa ne urmam chemarea si vocatia pentru a putea fi fericiti. Viata e prea scurta sa faci ceva care nu iti place,nu? Ma bucur ca am gasit ceva care sa ma atraga suficient de mult, si eu am cautat multi ani, m-am gandit spre ce as putea sa ma indrept si am gasit pana la urma.
Tu spre ce ai inclinatii naturale? Ce iti place cel mai mult sa faci in timpul liber? Ai pasiuni, hobby-uri?

"Trust no one!"

#3
Elena

Elena

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.066 mesaje

Postat 14 iunie 2010 - 19:53



SuperMami, da, din fericire fac acum ceea ce imi place. Si eu tot facultatea de chimie industriala am terminat,pe considerente oarecum similare cu ale tale. Am lucrat in chimie destui ani, nu pot sa spun ca a fost chiar o corvoada, a fost ok, insa nu era chiar ce imi doream. Din fericire, am descoperit acum 4 ani ce imi place cu adevarat sa fac si am facut aceasta schimbare in cariera (la 38 de ani).



Eu zic ca daca iti faci timp sa te analizezi, poti sa descoperi si tu ceea ce iti place sa faci. Gandeste-te in primul rand care sunt abilitatile tale si de aici poti sa pornesti sa explorezi.

Apoi ce fel de activitate ti-ar placea cel mai mult sa faci? iti place munca de birou sau mai degraba o activitate dinamica, unde poti calatori? iti place sa lucrezi cu oamenii sau preferi sa nu ai contact foarte mult cu ei?

Care simti tu c#259; ar fi activitatea ce ar putea sa-ti aduca constant bucurie si implinire?



Dupa mine, intrebarea cea mai potrivita, cea care poate sa dezvaluie cea mai potrivita alegere pentru tine, este urmatoarea: "Daca ai avea destui bani astfel incat sa nu ai nevoie sa muncesti pentru a-ti castiga existenta, ce activitate ai face toata ziua sau in cea mai mare parte a zilei?" Daca poti s#259; o numesti, ei bine, acolo e zona ideala a carierei tale.



Rory, felicitari si mult succes in ceea ce ti-ai propus! conteaza ENORM sa poti face ceea ce iti place. Nu numai ca iti aduce mari satisfactii personale, insa ai si cele mai bune rezultate.



_________________________

spune-mi ceva bun

perlute





#4
blackgirl0

blackgirl0

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.422 mesaje

Postat 14 iunie 2010 - 22:33

A mai fost un subiect asemanator (parca). Recunosc cinstit ca neavand niciun fel de talent/aplecare/chemare spre o anumita materie am ales sa fac medicina. Nu-mi pare rau, insa nici bine. Dar macar fac ceva ce-mi place: sa citesc si sa invat mult, mereu ceva nou.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

#5
rall

rall

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.248 mesaje

Postat 14 iunie 2010 - 22:58

Eu am terminat jurnalismul si apoi filosofia insa inca din timpul facultatii am lucrat ca internet marketer. Nu am facut nici macar o ora de informatica in toti anii de scoala dar uite ca de 9 ani asta fac [:D]

Imi place foarte mult pentru ca si daca n-as castiga bani din asta, tot as face-o [:D]

#6
SuperMami_1

SuperMami_1

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.013 mesaje

Postat 15 iunie 2010 - 01:09

Din pacate nu mi-am descoperit o activitate care sa imi placa,nu am nici un talent deosebit,am in schimb hobby-uri; muzica, plimbarile in natura, calatoriile si drumetiile cu bicicleta,dar si trasee montane,dar din pacate nu ma vad activand in aceste domenii pentru ca nu sunt niste meserii cu ajutorul carora sa te poti intretine.

Ideea e ca nu mi-ar place sa lucrez direct cu clientii,sa fie munca la birou dar sa presupuna si calatorii, sa implice si o parte de creativitate.

Elena, tu in ce domeniu activezi acum? felicitari pentru schimbarea pe care ai facut-o la 38 de ani. Eu in curand implinesc 30 si imi pusesem o tinta,ca pana la aceasta varsta voi fii suficient de matura si voi avea o imagine clara a vietii mele pe plan profesional. din pacate nu sunt nici macar aproape...dar poate ma ajutati voi sa mi-o formez.va rog mult sa-mi dati detalii despre joburile voarte, voi cele norocoase care v-ati descoperit menirea.

Rory, asa sa faci...sa-ti urmezi menirea...felicitari pentru curaj[flo]





Albumele noastre

#7
Elena

Elena

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.066 mesaje

Postat 15 iunie 2010 - 18:26

SuperMami, eu acum lucrez in domeniul resurselor umane, deci, iti dai seama, foarte diferit de ceea ce faceam inainte.



Eu zic ca daca te preocupa mult aceasta chestiune, pana la urma vei gasi raspunsul. Fa-ti timp in fiecare zi cateva minute si gandeste-te ce ti-ar placea sa faci, eventual intra pe ejobs, bestjobs si pur si simplu uite-te la joburi, la titluri, la ce presupun ele. Nu se poate ca intr-un final sa nu reusesti sa iti dai seama cam pe unde te situezi.

Exista si firme ce ofera coaching in cariera si care te ajuta sa iti dai seama ce ti s-ar potrivi.



Daca ma intrebai acum 6-8-10 ani, nici eu n-as fi putut sa spun ce mi-ar placea sa fac. "Beculetul" mi s-a aprins pur si simplu dintr-o data, cand am inceput sa citesc mai multe despre interviuri.



Rall, super domeniul - internet marketing [pk]!



_________________________

spune-mi ceva bun

perlute





#8
Deus

Deus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.177 mesaje

Postat 15 iunie 2010 - 20:08

un yoghin mi-a spus odata ca noi de fapt in jurul varstei de 25-30 de ani ne dam seama ce vrem cu adevarat, doar ca, fiind deja angajati in diverse treburi ne este greu sa revenim si sa facem ce ne dorim cu adevarat.
Incearca orice, la finalul zilor sa nu ai regretul ca ti-ai irosit sansele:-)
Eu mi-am schimbbat domeniul de 3 ori si nu-mi pare rau. Am planuri sa emigrez si stiu ce voi face acolo, ceva total diferit, ceva ce-mi doresc de mult. Consider ca sunt mai bogata, ca am vazut si cunoscut mai multe, nu as putea sa fiu doar ceva o viata intreaga.
Poti sa lucrezi la o firma de consultanta, sa te ocupi de exercitiile outdoor, sa faci un curs de NLP si sa oferi consultanta in natura:-) Sa te faci ghid montan, sa-ti faci o pensiune, etc...

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.


#9
Diana_b

Diana_b

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 149 mesaje

Postat 16 iunie 2010 - 03:42

Eu am facut fac. de electrotehnica la IPB. Prima mea restanta a fost in anul 1 la informatica. Nu aveam calculator si nu intelegeam nimic din materia asta. Dupa ce am terminat facultatea, am avut ocazia sa invat sa lucrez la calculator (unde m-am angajat nu aveau f mult de lucru pt mine, tocmai cumparasera calculator, asa ca mi l-au pus in brate si mi-au zis: Invata). Nu existau carti de calculatoare pe atunci, toate helpurile erau in engleza, stateam cu dictionarul langa mine si ma uitam in el din 2 in 2 cuvinte.

Ei uite ca am deja 17 ani de cand lucrez la calculator si tot lucrez cu multa placere. Am invatat si am facut o gramada de lucruri si tot mai am foooarte multe de invatat. Bani? Cand da, cand nu. Da-mi place ce fac.



Diana si [copil] Mircea (2.01.2004)



Bebelusi de ian-feb 2004

#10
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 20 iunie 2010 - 15:36

Eu nu ma imaginez in alt domeniu decat cel medical.
Acum cand trebuie sa imi aleg ramura este si mai greu , ca mi-ar place sa fac de toate , mama-mea ma bate la cap sa fac gineco, taica-miu imi spune sa fac ce vreau, ortopezii imi spun sa fac orto, chirurgii imi spun sa nu fac chirurgie(bine , in general toti barbatii imi spun sa nu fac chirurgie , ca va trebui sa fiu mama[nani] ).
In opinia mea trebuie sa faci ce iti place, nu ceva din care scoti bani. Si eu sunt amorezata pana peste cap de medicina, nu as face altceva in loc de asta , as face pe langa ceva.
daca nu ai fost asa indragostita de vreun domeniu atunci gandeste-te cum sa scoti bani din hobbyuri.
Tocmai a avut prietenul meu o intalnire cu fostii colegi de liceu si unul dintre ei are o afacere din pici in fund , facuta din pasiunea lui pt. drumetii si excursii. Organizeaza catarari , coborare pe Dunare cu caiacul din Germania pana in tara , excursii prin tara samd , si face bani buni din asta , iar pe langa bani calatoreste si face ce ii place.
Deisgner de interior , croitorie,gradinita,cresa, sa iti deschizi un magazin/restaurant , sunt 1000000 de oportunitati.

***Fur is for petting**


http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -